De beste autobanden, de goedkoopste autobanden.


Publicatie datum:

Waar vindt je de beste autobanden en waar vindt je de goedkoopste autobanden.

Gesponsorde koppelingen

Autobanden zijn er in heel veel soorten en maten. De enige onderlinge overeenkomst tussen alle  autobanden is dat het allemaal luchtbanden zijn. Massieve banden, zoals bijvoorbeeld onder heftrucks veel gebruikt worden, worden niet gebruikt als autoband omdat ze geen goede schokdempende werking hebben. Alleen als je altijd over spiegelvlakke wegen zou kunnen rijden met je auto zouden massieve autobanden een optie kunnen zijn. In de praktijk zijn de meeste wegen echter behoorlijk hobbelig dus worden alleen luchtbanden als autobanden toegepast.

Goedkope autobanden

Soorten autobanden:

 Alle autobanden zijn dus luchtbanden. Autobanden zijn onder te verdelen in twee hoofdgroepen. De eerste hoofdgroep zijn de autobanden met een binnenband en de tweede hoofdgroep zijn de autobanden zonder binnenband, dit zijn de zogenaamde tubeless banden. Zowel de autobanden met binnenband als de  autobanden zonder binnenband zijn onder te verdelen in drie soorten namelijk de diagonaalband, de radiaalband en de diagonaal-gordelband (dit is een diagonaalband met gordels). De twee meest bekende soorten autobanden zijn de diagonaalband en de radiaalband. Het verschil tussen de diagonaalband en de radiaalband is dat in de diagonaalband de koordlagen diagonaal ten opzichte van de rijrichting lopen en de koordlagen bij de radiaalband haaks onder het loopvlak doorlopen ten opzichte van de rijrichting. Door deze constructie is de radiaalband feitelijk zwakker dan de diagonaalband maar het voordeel van deze constructie is dat de radiaalband een beter stuurgedrag en een beter wegcontact heeft. Dit komt doordat de radiaalband namelijk veel meer vervormt tijdens het nemen van bochten, waardoor het loopvlak beter contact houdt met de weg. De diagonaal-gordelband is minder bekend, dit komt doordat hij eigenlijk alleen maar gebruikt bij motorfietsen, als minireserveband, bij Amerikaanse auto's en bij terreinauto's.

Goedkope autobanden

Vergelijken van autobanden:

Om een goede onderlinge kwaliteitsvergelijking en prijsvergelijking te kunnen maken moeten we dus  de autobanden kiezen die het meest gebruikt worden. Daarom heb ik gekozen voor de meest gangbare personenautoband voor personenauto’s. Dit is een radiaal zomerband van gevulkaniseerd rubber die voldoet aan de code 185/70 R 14  88 H. Hierbij staat 185: voor de hoogte van de band aan in mm, 70 staat voor de hoogte van de band in procenten van de breedte, R staat voor het type band (Radiaalband (=R), Gordelband (=B)), 14 staat voor de diameter van de velg in inches, H staat voor de snelheidscodering (deze indeling is, J tot 100 km/uur, N tot 140 km/uur, P tot 150 km/uur, S tot 180km/uur, H tot 210 km/uur, V tot 240 km/uur, W tot 270 km/uur,  Z boven de 240 km/uur) en het getal 88 is de "load index". De loadindex geeft het maximale gewicht aan dat de band mag dragen. Autobanden met de code code 185/70 R 14  88 H zijn dus 185 mm hoog, 129,5 mm breed, velgmaat 3556 mm, maximum toegestane snelheid 210 en het maximaal toegestane belastbare gewicht is 560 kg per band. Dit is dus een typische band voor een middenklasser auto.

Goedkope autobanden

Prijsvergelijken autobanden:

Nu alle gegevens van de te vergelijken autobanden zijn vastgesteld kun je die invoeren in een autobanden prijsvergelijk website. Ik heb die van Euromaster gebruikt en daar kreeg ik als resultaat 6 soorten banden en bovenaan de door hen aanbevolen autobanden. De drie aanbevolen banden zijn de MAXXIS MA P1 185/70 R14 88H voor € 55,83 per band, de KLEBER DYNAXER HP3 185/70 R14 88H voor € 64,26 per band en de Vredestein HI-TRAC 2 185/70 R14 88H voor € 73,75 per band.

Goedkope autobanden

De beste autobanden:

Wat de beste band voor je auto is is niet zo één twee drie te zeggen. Dit hangt namelijk helemaal af van je rijstijl, de rijomstandigheden in je omgeving, het aantal kilometers wat je rijdt per jaar, hoe zuinig je wilt rijden en nog veel meer. Het blijft daarom het beste om een paar goede bandenhandelaars om een voor jouw passend advies te vragen. Met de prijsvergelijkers op internet kun je vervolgens bepalen wat een redelijke prijs is voor de band. Vergeet dan niet dat je voor de service van de bandenhandelaar ook een bedrag moet overhebben. Met een goed advies kun je namelijk heel veel geld besparen, staar je daarom niet blind op de aanschafprijs want verkeerde banden onder je auto kunnen je uiteindelijk veel meer kosten.

Goedkope autobanden

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie auto-verkeer

De boeiende geschiedenis van de moderne MotoGP

De geschiedenis van de MotoGP is een boeiend verhaal dat meer dan 60 jaar teruggaat in de tijd. De moderne competitie is vanuit het wereldkampioenschap motorrijden langzaam uitgegroeid tot een van de topevenementen van de motorwereld.

De Susuki Maruti Eeco, een prima MPV of personenbusje vanaf maar 4500 euro.

De Susuki Maruti Eeco is het nieuwste personenbusje van de Indische autofabrikant Maruti.

Eindelijk klaar voor je eerst auto

je hebt je rijbewijs gehaald en genoeg gespaard. Hoe krijg je een goedkope en betrouwbare auto

Autobedrijf Welters in Echt, jonge gebruikte auto's, lichte bedrijfswagens en campers.

Autobedrijf Welters is gespecialiseerd in de verkoop en onderhoud van jonge gebruikte schadevrije auto’s met weinig kilometers.

Kleppen motor

Beschrijving van het kleppenmechanisme.

Voordelen van een kilometerregistratie systeem

Het kilometerregistratie systeem biedt voor iedereen voordelen. Bekijk hier welke voordelen dat voor jouw onderneming zijn!

Nooit meer vliegen

Tripoli een ramp, maar geen rede om niet meer te vliegen, Sole survivor

Waterstof

De werking van waterstof in auto's

Principes en werking van het remsysteem

Informatie over het remsysteem

Wie bepaald hoeveel geld je krijgt bij total loss van je auto?

Je wordt met je 18 jaar oude Toyota van de weg gereden, hoeveel geld je krijg je dan bij total loss van je auto?

Gevaren bij het kopen van een gebruikte leaseauto

de voordelen en nadelen van het kopen van een gebruikte leaseauto

De Herkomst van Audi

Hoe Audi is ontstaan

Variabele kleptiming

Dit artikel gaat over variabele kleptiming.

Mobiel bellen beïnvloedt het rijgedrag

De invloed van mobiel bellen op het rijgedrag

De Tata Venture diesel, een voordelig personenbusje – MPV voor maar 5000 euro

Op zoek naar een voordelig personenbusje – MPV, dan is de Tata Venture diesel een prima keus.

Supercars, hoe lang worden ze nog gemaakt?

Worden ze nog ooit geproduceerd? Ik vraag het me af, sterker nog ik denk van niet.

Wie bepaald er wat je krijgt voor een vervangende auto na een aanrijding?

Door een voorrangsfout van een ander raakt je auto economisch total loss, wie bepaald er wat je voor vergoeding krijgt voor een vervangende auto.

De rijke geschiedenis van Harley-Davidson

Harley-Davidsons zijn karakteristieke motoren. Hoe is dat zo gekomen?

Zuinige suv en de zuinigste suv

De zuinigste SUV’s van dit moment op een rijtje.

de viertaktmotor

werking van een automotor

Wat zijn de oorzaken van het file probleem? En hoe lossen we dit op?

Oorzaken waardoor files onstaan, en wat er gedaan tegen kan worden.

Total loss

Wanneer spreken we van total loss of perte totale?

Veel geld verdienen met mijn Hummer 1 op de kermis.

Ik trek overal heel veel bekijks met mijn Hummer 1, vooral op de kermis heb ik veel succes.

De beste caravan

Op deze website vindt je de beste caravans en de goedkoopste caravans verzameld.

Verkeersveiligheidstips en de nascholing chauffeurs.

Als deelnemer aan het verkeer heb je zelf invloed op je veiligheid. Met deze tips (van de nascholing chauffeurs) krijg je meer te weten over hoe je zelf de verkeersveiligheid kan vergroten.