De beste elektrische fiets, de goedkoopste elektrische fiets


Publicatie datum:

Op zoek naar een goede betaalbare elektrische fiets , lees dan deze objectieve productbeoordeling.

Gesponsorde koppelingen

De elektrische fiets is de laatste jaren enorm populair geworden. De elektrische fiets is niet alleen populair onder ouderen maar mag zich ook verheugen in een groeiende belangstelling onder jongeren.  Alle elektrische fietsen zijn echter nog behoorlijk aan de prijs dus je mag er wel een aantal hoge eisen aan stellen. In dit artikel wil ik de belangrijkste zaken waar je op moet letten bij de aanschaf van een elektrische fiets behandelen. Tevens zal ik een aantal tips geven om voor een redelijke prijs toch een goede elektrische fiets in je bezit te krijgen.

De beste elektrische fiets

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een elektrische fiets

De maat:

Net als bij een gewone fiets is de juiste maat van een elektrische fiets de eerste voorwaarde waar de elektrische fiets aan moet voldoen. Een elektrische fiets rijdt namelijk niet zonder te trappen maar geeft alleen trapondersteuning tijdens het fietsen. Net als bij een gewone fiets moet dus je beschikbare spierkracht zo efficiënt mogelijk benut worden. Hoe beter de hoogte van de fiets, maar ook de andere maten zoals die van het zadel en het stuur, aansluit op je lichaamsbouw des te beter kun je je kracht omzetten in een voorwaartse beweging. Zelf merk je hier niet direct iets van maar door een optimale benutting van je spierkracht neemt de actieradius van de fiets tot wel  15% toe.

De beste elektrische fiets

Het gewicht:

Na de maat is het gewicht van de fiets een hele belangrijke factor bij de aanschaf van een elektrische fiets. Hoe lager het gewicht van de fiets, hoe hoger de efficiëntie, hoe groter de actieradius en hoe lager de stroomkosten per kilometer.

De beste elektrische fiets

De actieradius:

De actieradius van een elektrische fiets varieert, afhankelijk van het type en het gebruik, van 30 tot 130 kilometer. De actieradius wordt beïnvloed door ondermeer het gewicht van de fiets, de snelheid waarmee u fietst, de mate van trapondersteuning, de bandendruk, de buitentemperatuur en de accu.

De beste elektrische fiets

De accu:

NIHM-ACCU: De goedkoopste accu is een Nikkel-metaalhydride batterij (NiMH-accu). Dit is op zich een prima robuuste accu maar hij heeft als nadeel dat hij gevoelig is voor hoge en lage temperaturen en dat je hem niet helemaal leeg kunt rijden omdat dat een nadelige invloed heeft op de levensduur waardoor hij in plaats van zo’n 1000 keer nog maar zo’n 500 keer opgeladen kan worden. De NiMH-accu heeft een heel lange laadtijd. LI-IONBATTERIJ: Een iets duurdere accu is de Lithium-ion accu (Li-ionbatterij). Het grootste voordeel is dat hij de helft lichter is dan de NiMH-accu en toch meer energie op kan slaan. Ook kan de Li-ionbatterij volledig leeg gereden worden zonder dat dit van invloed is op de levensduur van de accu. De Li-ionbatterij gaat zo’n 3 jaar mee en kan ongeveer 750 keer opgeladen worden. Het opladen van leeg naar volle Li-ionbatterij accu neemt ongeveer vijf uur in beslag
LIFEPO4 ACCU: De duurste accu is de LiFePo4 batterij. De LiFePo4 batterij is een verbeterde versie van de Li-ionbatterij. De LiFePo4 batterij is heel robuust en gaat meer dan 10 jaar mee en de LiFePo4 batterij kan zonder problemen meer dan 1500 keer worden herladen. De De LiFePo4 batterij is de batterij van de toekomst maar hij is nog maar op een paar elektrische fietsen verkrijgbaar. De oplaadtijd van de LiFePO4 accu is korter dan de Li-Ion en andere accu’s

De beste elektrische fiets

Afneembare accu:

Bedenk van te voren goed hoe u de fiets gaat gebruiken. Bij sommige accu’s duurt het opladen  namelijk wel 6 uur. Als u dus heel veel gaat fietsen is het dus verstandig om een elektrische fiets met een afneembare accu en een extra accu te kopen zodat u ze om de beurt kan opladen en altijd kunt fietsen.

De beste elektrische fiets

Goedkope elektrische fiets:
Alle goede nieuwe elektrische fietsen zijn duur. Toch is het heel goed mogelijk om op een goedkope manier aan een elektrische fiets te komen. Een elektrische fiets is namelijk niets anders dan een alledaagse fiets voorzien van hulpmotor en accu dus is de goedkoopste manier om aan een elektrische fiets te komen je eigen gewone fiets om (te laten) bouwen. Een complete ombouwset is al te koop voor € 345,- en is geschikt voor alle soorten fietsen die voorzien zijn van een V-brake oplossing. Een conversieset bestaat uit onderstaande onderdelen: een ingespaakte naafmotor, een accu in bagagerek + oplader, trapondersteuning, een besturingskast en een Remhendel met breekcontact.

De beste elektrische fiets

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie auto-verkeer

Ethanol als alternatieve brandstof.

Ethanol als alternatieve brandstof

Amsterdams gogme of gegoochel?

Wat moet er gebeuren met de Noord-Zuidlijn

Zomer- en winterbanden - basiskennis

Hoe zit het met zomer- en winterbanden onder mijn auto?

Is de Lamborghini Conquisto de nieuwe Lamborghini Cheetah?

Heeft de Lamborghini Conquisto net zo veel “ballen” als zijn stoere voorganger de Lamborghini Cheetah.

Goedkoop autorijden, van oud mannetje geweest.

Autorijden is een hele dure bezigheid, lees hier hoe je goedkoop autorijden kan.

Luchtverkeersleider

De ogen en oren van piloten

Last van rooklucht of andere vieze luchten in uw auto?

Het verwijderen van vieze (rook)lucht uit uw auto

Stockcar F2

Een beschrijving van de raceklasse Stockcar F2

Winterbanden

In dit artikel lees je alles over winterbanden en het gebruik en nut ervan.

De snelste auto's ter wereld

Het beste koopadvies voor de snelste auto’s ter wereld.

Handleiding voor de dieptereiniging van uw wagen

Een schone wagen is een frisse wagen, en verhoogt ook de verkoopwaarde met een paar honderd euro. Deze korte handleiding geeft u tips overhoe u uw wagen er binnen een paar minuten weer als nieuw uit kunt laten zien.

Waarom wordt ik verdrietig van een defect merk fiets achterlicht?

Het is een steeds terugkerend probleem, het fiets achterlicht, hierom wordt ik verdrietig van een merk fiets achterlicht?

De een krijgt meer korting als de ander..

hoe brutaler de man, hoe goedkoper de auto

Mobiel bellen beïnvloedt het rijgedrag

De invloed van mobiel bellen op het rijgedrag

Een prettige en comfortabele reis met de cabrio

Enkele tips om prettig te touren met uw cabrio

Veel geld verdienen met mijn Hummer 1 op de kermis.

Ik trek overal heel veel bekijks met mijn Hummer 1, vooral op de kermis heb ik veel succes.

Waarom rijden de treinen niet als het ook maar even sneeuwt?

5 centimeter sneeuw is voldoende om het treinverkeer plat te leggen in Nederland, hoe kan dat?

De voor en nadelen van rijden met een lpg installatie

Dit artikel behandelt de voor en nadelen van het rijden op lpg

Verlos je auto van aangedampte ruiten

Je auto verlossen van aangedampte autoruiten? Hieronder staan enkele tips en weetjes om aangedampte autoruiten te voorkomen en aan te pakken.

In india vallen de meeste verkeersdoden

In india is het zowel overdag als savonds (donker) erg hecties op de weg

Iedere winkelier een Ferrari voor de deur

Hier worden dromen waar, ook voor jouw winkel een Ferrari voor de deur.

Yamaha Maxim (XJ 700S)

Motorrijden, Yahama, Chopper.

Racecircuits in Nederland

Nederland heeft een aantal mooie circuits. Sommigen zelfs met een rijke histori

Waarom kun je met een Toyota Corolla goedkoop autorijden?

Waarom is de Toyota Corolla de goedkoopste auto die je tweedehands kunt rijden?

Het belang van een onbeschadigde voorruit

Bijna Iiedere voorruit ongeacht merk, model of bouwjaar van de auto kunnen wij voor u repareren of vervangen. Carglass � aanbiedingen levenslange garantie op de montage.