De snelste auto's ter wereld


Publicatie datum:

Het beste koopadvies voor de snelste auto’s ter wereld.

Gesponsorde koppelingen

De snelste auto's ter wereld

Toen ik een jaar of tien was speelde ik heel vaak met mijn Matchbox miniatuur autootjes. Samen met mijn broertjes deden we wedstrijdjes op een speciale Matchbox racebaan. Matchbox was zijn tijd ver vooruit, want de autootjes werden op de racebaan voortbewogen door de zwaartekracht en bij het systeem waar je onderling mee kon racen, was hierbij absoluut geen mechanisch opgewekte energie nodig. Wij hadden bij ons thuis twee verschillende Matchbox race systemen. Het ene race systeem bestond uit een start-unit die aan de rand van een tafel of, nog beter, een hoge kast kon worden bevestigd. De startunit was voorzien van een dubbel slagboompje dat de twee autootjes tegen hield voor de start op het schuine hellinkje. Door een hendeltje over te halen klapten deze slagboompjes weg en schoten de autootjes over twee plastic racebanen naar beneden. Na een race over ongeveer 4 meter finishte één van de autootjes als eerste. De auto die het eerst finishte duwde een hendeltje weg waardoor de finishvlag naar zij kant omlaag kantelde. Het andere systeem bestond uit een ronde baan met een lift. Als een autootje de lift in werd gereden werd de lift door het gewicht van het autootje door een kantelsysteem in de liftvloer gestart en ging het autootje omhoog. Als de lift zijn hoogste punt had bereikt kantelde de liftvloer aan de achterkant omhoog en reed het autootje de lift uit de racebaan op. Dan reed het autootje met een hoge snelheid omlaag en reed na twee bochten weer de lift in waarna de cyclus zich herhaalde.

De snelste auto's ter wereld

De snelste matchbox auto’s ter wereld:

Matchbox zorgde er natuurlijk altijd voor dat ze zo veel mogelijk miniatuur autootjes van de snelste auto’s ter wereld in het assortiment hadden. Natuurlijk zochten wij in de bibliotheek, zodra het nieuwe autojaarboek er was, op wat de snelste auto van dat moment was. Toentertijd was dat de Lamborghini Countach met een topsnelheid van 315 km per uur. Ik kocht natuurlijk meteen de Matchbox versie van de Lamborghini Countach en won inderdaad de eerste tijd alle wedstrijdjes. Na een paar weken werd dit minder omdat toen de wieltjes minder soepel begonnen te draaien. Ik droomde natuurlijk wel van een echte Lamborghini Countach en nam me voor er voor te gaan sparen. Ik heb dit tot mijn 17de volgehouden. De reden dat ik er mee gestopt ben is deze. Toen ik 17 jaar was ging ik met een aantal vrienden en vriendinnen op vakantie naar Frankrijk. Onze eerste stop was Parijs. Toen we over de Champs Elysees liepen zag ik,voor het vijfsterren Hotel Paris Marriott, voor het eerst van mijn leven een echte Lamborghini Countach staan. Hij was knalgeel met een helblauw interieur. Heel lelijk. De Lamborghini Countach was heel laag, ongeveer tot mijn middel, en veel kleiner als ik had verwacht. Eigenlijk vond ik het maar een lelijk klein autootje. Ik was helemaal gedesillusioneerd en vanaf dat moment hoefde ik geen Lamborghini Countach meer te hebben.

De snelste auto's ter wereld

De snelste auto’s ter wereld:

De snelste auto’s van dit moment zijn de SSC Ultimate Aero, de Bugatti Veyron, de Koenigsegg CCX, de Saleen S7 Twin Turbo, de Bristol Fighter T, de Pagani Zonda F, de Spyker C8 Double 12 S, de Lamborghini Murciélago LP640, de McLaren Mercedes SLR, en de Silva GT3. De topsnelheid en de acceleratiesnelheid van deze auto’s zijn respectievelijk 413 km/u – 0-60 in 2.78 seconden, 407 km/u – 0-60 in 2.5 seconden, 402 km/u – 0-60 in 3.2 seconden, 399 km/u – 0-60 in 3.2 seconden, 363 km/u – 0-60 in 3.5 seconden, 346 km/u - 0-60 in 3.5 seconden, 346 km/u – 0-60 in 3.5 seconden, 342 km/u – 0-60 in 3.3 seconden , 331 km/u – 0-60 in 3.8 seconden, 330 km/u – 0-60 in 3.7 seconden.

De snelste auto's ter wereld

Belangrijk advies voor de aankoop van de snelste auto ter wereld:

De meeste kopers van supersnelle bolides kopen zo’n supersnelle auto op basis van zijn specifaties en foto’s op internet. Zoals je hebt gelezen kan dit tot een grote teleurstelling leiden. Mijn advies is daarom dat, als je op internet verliefd bent geworden op een supersnelle auto, je deze niet meteen moet bestellen maar altijd eerst naar de dealer toe moet gaan om hem in het echt te bekijken en een proefrit te maken.

De snelste auto's ter wereld

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1038
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie auto-verkeer

google maps routeplanner, anwb routeplanner

Met een gratis routeplanner plant u routes per auto, fiets, openbaar vervoer of te voet. Duidelijke routebeschrijvingen en gedetailleerde kaarten.

Voordelen van een kilometerregistratie systeem

Het kilometerregistratie systeem biedt voor iedereen voordelen. Bekijk hier welke voordelen dat voor jouw onderneming zijn!

De beste caravan

Op deze website vindt je de beste caravans en de goedkoopste caravans verzameld.

Review Polo 1.2 benzine 2010

Polo 1.2 benzine beste auto van 2010 en best verkochte auto over 2011

De koppakking

Dit artikel gaat over de cilinderkoppakking.

Gratis scootmobiel, de beste scootmobiel

Ook u kunt in aanmerking komen voor een gratis scootmobiel, lees hier hoe.

De Herkomst van Audi

Hoe Audi is ontstaan

Waarom wil men de goedkoopste en de beste elektrische fietsen?

Elektrische fietsen zijn razend populair maar wel vrij prijzig, waarom wil men een goedkope en goede elektrische fiets?

Hoe je voorbereiden om je auto te verkopen?

Tips om je auto klaar te maken om te verkopen en meer aantrek te krijgen.

Veel geld verdienen met mijn Hummer 1 op de kermis.

Ik trek overal heel veel bekijks met mijn Hummer 1, vooral op de kermis heb ik veel succes.

Belastingvrije auto's

Welke auto zijn en blijven nou eigenlijk belastingvrij.

Vijf manieren om uw auto in goede staat te houden voor de zomer

De mooiste kleur voor een Bentley Continental GT Imperium

Hoe kies ik de mooiste kleur voor mijn nieuwe Bentley Continental GT Imperium.

De werking van winterbanden

Waarom winterbanden onder winterse omstandigheden uitblinken

Verkeersveiligheidstips en de nascholing chauffeurs.

Als deelnemer aan het verkeer heb je zelf invloed op je veiligheid. Met deze tips (van de nascholing chauffeurs) krijg je meer te weten over hoe je zelf de verkeersveiligheid kan vergroten.

Dodge Ram biedt u de beste luchtinlaat kleppen

Het primaire doel van dit artikel is om u de beste exterieur ontwerpen te bieden, voor de Dodge Ram. Deze worden geboden met de beste afmetingen

LPG

In dit stuk wordt de werking uitgelegd van LPG

Principes en werking van het remsysteem

Informatie over het remsysteem

Eindelijk klaar voor je eerst auto

je hebt je rijbewijs gehaald en genoeg gespaard. Hoe krijg je een goedkope en betrouwbare auto

Creatief gebruik van oude auto-onderdelen

Van auto tot kunstwerk

Snel je rijbewijs halen

Er zijn een aantal manieren om snel en voordelig je rijbewijs te halen. Hier de beste manieren.

De boeiende geschiedenis van de moderne MotoGP

De geschiedenis van de MotoGP is een boeiend verhaal dat meer dan 60 jaar teruggaat in de tijd. De moderne competitie is vanuit het wereldkampioenschap motorrijden langzaam uitgegroeid tot een van de topevenementen van de motorwereld.

Moet de elektrische fiets verboden worden?

Het aantal ongevallen met elektrische fietsen is schrikbarend hoog, wordt het tijd voor een verbod op elektrische fietsen?

Met de trein of de auto naar je werk?

De voordelen en nadelen van het rijden naar je werk met de auto of de trein.

Louche praktijken rijscholen Utrecht en omgeving

Rijscholen en instructeurs uit Utrecht en omgeving houden en louche praktijken op na. Lees hier meer informatie.