Goedkoop autorijden, van oud mannetje geweest.


Publicatie datum:

Autorijden is een hele dure bezigheid, lees hier hoe je goedkoop autorijden kan.

Gesponsorde koppelingen

Wat de goedkoopste manier van autorijden is hangt sterk af van het aantal kilometers dat je per jaar rijdt. Als je erg veel kilometers per jaar rijdt is een nieuwe auto die op diesel of lpg gas rijdt de voordeligste manier van autorijden. Hoe duur de nieuwe auto zelf is in aanschaf is in grote mate afhankelijk van de gewenste grootte en hoe uitgebreid het accessoirepakket is waar hij van is voorzien. Als je, zoals ik, weinig kilometers rijdt is een gebruikte auto de beste keuze. Als je weinig kilometers rijdt kan een auto die op benzine rijdt ook een voordelige keuze zijn. De brandstofkosten zijn dan namelijk niet de grootste post per gereden kilometer. Bij een gebruikte auto zijn het vooral de onderhoudskosten per kilometer die bepalend zijn.

goedkoop autorijden

Een voordelige gebruikte auto kopen:

 Over nieuwe auto’s wordt heel veel geschreven. Deze laat ik daarom in dit artikel buiten beschouwing. Omdat ik momenteel sinds drie jaar in de goedkoopste tweedehands auto rij, die ook nog eens heel comfortabel en representatief is, die ik ooit gehad heb, in de 30 jaar dat ik nu auto rij, wil ik in dit artikel beschrijven waarom,hoe en waar ik deze auto heb gekocht. Mijn vorige auto, een jonge, luxe gebruikte Duitse middenklasser, heeft mij een tweemaal in de steek gelaten door mechanische mankementen. De eerste keer was het de benzinepomp die het begaf, dit had een dure reparatie tot gevolg omdat hij op een onmogelijke plek bleek te zitten. De tweede en laatste keer was toen de distributieriem brak, twee weken voordat hij voor een grote beurt zou gaan waarbij ik hem zou laten vervangen. De teller stond toen op 140.000 km en de hele motor was naar de knoppen. Hij kon meteen naar de sloop want een nieuwe motor kostte een vermogen. De garage waar ik hem twee jaar daarvoor had gekocht en waar hij in onderhoud was zei doodleuk. Jammer, maar hij is niet meer te maken. Ik had het dus helemaal gehad met die Duitse degelijkheid.

Op zoek naar de beste gebruikte auto:

Ik ging daarom op zoek naar de beste gebruikte auto die er te koop was. Ik kwam op de website van de Duitse keuringsinstantie TÜV waar een overzicht stond van de meest verkochte gebruikte auto’s van de laatste 15 jaar. Op nummer 1 stond al 15 jaar achter elkaar de Toyota Corolla. Mijn keus was dus snel gemaakt. Ik ging meteen op Marktplaats.nl op zoek naar een voordelige gebruikte Toyota Corolla. Ik stelde, uit praktische overwegingen, de afstand tot de verkoper in op 25 kilometer. Op de tweede pagina met zoekresultaten stond één advertentie zonder foto. Dat was dus zeker geen handelaar dus die bekeek ik nader. De auto was 7 jaar oud en had 59.000 km op de teller staan. Hij was net voorzien van een nieuwe distributieriem dus dat stond mij wel aan. Ik belde de verkoper voor een afspraak en we spraken af dat ik de volgende dag langs zou komen.

De aankoop van mijn beste gebruikte auto ooit:

De volgende dag, het was gelukkig een heerlijke zomeravond, ging ik op mijn oude racefiets naar het afgesproken adres. Bij het huis aangekomen zag ik een viertal mensen, tussen een zandhoop en een pallet straatklinkers, op de oprit zitten van een nagelnieuwe vrijstaande woning. Voor de oprit stond de gebruikte Toyota Corolla te blinken in de zon. Ze waren net aan het koffie drinken tussen het klussen door. Kopje koffie, vroeg de vrouw. Nee dank u, ik drink nooit koffie, zei ik. Een kopje thee dan, vroeg ze. Alstublieft, zei ik. En even later zat ik gezellig met een glas thee en een plak cake in het zonnetje met vier wildvreemden te praten. De vrouw vertelde dat de Toyota Corolla van haar vader was geweest. Haar vader was echter een paar weken daarvoor op 93 jarige leeftijd overleden. Haar vader had zelf de eerste 3 jaar in de auto gereden tot hij op zijn 87ste zijn rijbewijs moest inleveren. De 4 jaar daarop werd de auto maar drie keer per week gebruikt als de vrouw haar vader naar haar moeder reed die 8 kilometer verderop in een verzorgingshuis zat. Al die jaren was de auto keurig in onderhoud geweest en vlak voordat haar vader overleed had de garage de auto nog van een nieuwe distributieriem voorzien. Niet vanwege de kilometerstand maar omdat de kans op uitdrogen na 7 jaar groter wordt. Maak maar even een proefrit, zei de vrouw en gaf me de sleutels. Ik kreeg de auto zo mee, ze wist niet eens wie ik was. Ik reed een paar kilometer en hij reed als een zonnetje. Hij had zelfs een airco, dat had ik nog nooit gehad. Onderweg stopte ik even en pakte de autopapieren uit het dashboardkastje. Bovenop de papieren lag de invalidekaart van de vader nog en een rekening van de rolator van haar moeder. Van oud mannetje geweest bleek dus te kloppen. Bij terugkomst heb ik zonder af te dingen de auto gekocht en het is nu, na drie jaar,  de beste en goedkoopste auto gebleken die ik ooit gehad heb.

goedkoop autorijden

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie auto-verkeer

De nieuwste Ferrari, de goedkoopste Ferrari

De nieuwste Ferrari 458 Italia of de goedkope Ferarri Raptor

Auto koplampen: Halogeen, Xenon, of LED?

De koplampen van auto's zijn onderscheidende accessoires van nu. Xenon of LED lampen voor autoverlichting zijn ware technologische hoogstandjes. Welke verschillen zijn er? Wat zijn de voordelen en wat zijn de nadelen?

Gevaren bij het kopen van een gebruikte leaseauto

de voordelen en nadelen van het kopen van een gebruikte leaseauto

Total loss

Wanneer spreken we van total loss of perte totale?

Geschiedenis van de Ronde van Italië

De Ronde van Italië wordt is sinds 1909 het grootste wielerevenement dat op het Italiaanse schiereiland wordt georganiseerd. In die tijd is de race uitgegroeid tot een waar spektakel waar profrenners uit de hele wereld aan deelnemen.

Waarom wordt ik verdrietig van een defect merk fiets achterlicht?

Het is een steeds terugkerend probleem, het fiets achterlicht, hierom wordt ik verdrietig van een merk fiets achterlicht?

Het groenekaartensysteem

Wat is het groenekaartensysteem? En wat houdt een groenekaartensysteem in?

Waarom kun je met een Toyota Corolla goedkoop autorijden?

Waarom is de Toyota Corolla de goedkoopste auto die je tweedehands kunt rijden?

Vijf manieren om uw auto in goede staat te houden voor de zomer

Comfortabele en ruimtelijke monovolume

Denk je eraan om een monovolumewagen te kopen? Wij zetten alle voordelen voor jou op een rijtje.

Tips bij aankoop van Aanhangwagen of Boottrailer

Wilt u een aanhanger of boottrailer kopen en twijfelt u nog over de afmetingen of het totaalgewicht.? Hier een paar handige tips.

Hoe verkoop je je auto aan een autosloperij

Tips voor het maximaliseren van de opbrengst van je auto

Sneeuwkettingen en alternatieven

Informatie en tips over sneeuwkettingen en het gebruik ervan.

Autobedrijf Welters in Echt, jonge gebruikte auto's, lichte bedrijfswagens en campers.

Autobedrijf Welters is gespecialiseerd in de verkoop en onderhoud van jonge gebruikte schadevrije auto’s met weinig kilometers.

Veel geld verdienen met mijn Hummer 1 op de kermis.

Ik trek overal heel veel bekijks met mijn Hummer 1, vooral op de kermis heb ik veel succes.

LPG

In dit stuk wordt de werking uitgelegd van LPG

Ethanol als alternatieve brandstof.

Ethanol als alternatieve brandstof

Zuinige suv en de zuinigste suv

De zuinigste SUV’s van dit moment op een rijtje.

Michael Schumacher in de formule 1

Een beschrijving van michael schumachers jaren in de formule 1

Is de Lamborghini Conquisto de nieuwe Lamborghini Cheetah?

Heeft de Lamborghini Conquisto net zo veel “ballen” als zijn stoere voorganger de Lamborghini Cheetah.

Kleppen motor

Beschrijving van het kleppenmechanisme.

Verkeersveiligheidstips en de nascholing chauffeurs.

Als deelnemer aan het verkeer heb je zelf invloed op je veiligheid. Met deze tips (van de nascholing chauffeurs) krijg je meer te weten over hoe je zelf de verkeersveiligheid kan vergroten.

De opvolger van de Chevrolet Matiz: de Spark

De opvolger van de Matiz, een nieuwkomer in het steeds populairder wordende A-segment van zuinige en goedkope auto’s.

De beste elektrische fiets, de goedkoopste elektrische fiets

Op zoek naar een goede betaalbare elektrische fiets , lees dan deze objectieve productbeoordeling.

Stockcar F2

Een beschrijving van de raceklasse Stockcar F2