Goedkoop autorijden, van oud mannetje geweest.


Publicatie datum:

Autorijden is een hele dure bezigheid, lees hier hoe je goedkoop autorijden kan.

Gesponsorde koppelingen

Wat de goedkoopste manier van autorijden is hangt sterk af van het aantal kilometers dat je per jaar rijdt. Als je erg veel kilometers per jaar rijdt is een nieuwe auto die op diesel of lpg gas rijdt de voordeligste manier van autorijden. Hoe duur de nieuwe auto zelf is in aanschaf is in grote mate afhankelijk van de gewenste grootte en hoe uitgebreid het accessoirepakket is waar hij van is voorzien. Als je, zoals ik, weinig kilometers rijdt is een gebruikte auto de beste keuze. Als je weinig kilometers rijdt kan een auto die op benzine rijdt ook een voordelige keuze zijn. De brandstofkosten zijn dan namelijk niet de grootste post per gereden kilometer. Bij een gebruikte auto zijn het vooral de onderhoudskosten per kilometer die bepalend zijn.

goedkoop autorijden

Een voordelige gebruikte auto kopen:

 Over nieuwe auto’s wordt heel veel geschreven. Deze laat ik daarom in dit artikel buiten beschouwing. Omdat ik momenteel sinds drie jaar in de goedkoopste tweedehands auto rij, die ook nog eens heel comfortabel en representatief is, die ik ooit gehad heb, in de 30 jaar dat ik nu auto rij, wil ik in dit artikel beschrijven waarom,hoe en waar ik deze auto heb gekocht. Mijn vorige auto, een jonge, luxe gebruikte Duitse middenklasser, heeft mij een tweemaal in de steek gelaten door mechanische mankementen. De eerste keer was het de benzinepomp die het begaf, dit had een dure reparatie tot gevolg omdat hij op een onmogelijke plek bleek te zitten. De tweede en laatste keer was toen de distributieriem brak, twee weken voordat hij voor een grote beurt zou gaan waarbij ik hem zou laten vervangen. De teller stond toen op 140.000 km en de hele motor was naar de knoppen. Hij kon meteen naar de sloop want een nieuwe motor kostte een vermogen. De garage waar ik hem twee jaar daarvoor had gekocht en waar hij in onderhoud was zei doodleuk. Jammer, maar hij is niet meer te maken. Ik had het dus helemaal gehad met die Duitse degelijkheid.

Op zoek naar de beste gebruikte auto:

Ik ging daarom op zoek naar de beste gebruikte auto die er te koop was. Ik kwam op de website van de Duitse keuringsinstantie TÜV waar een overzicht stond van de meest verkochte gebruikte auto’s van de laatste 15 jaar. Op nummer 1 stond al 15 jaar achter elkaar de Toyota Corolla. Mijn keus was dus snel gemaakt. Ik ging meteen op Marktplaats.nl op zoek naar een voordelige gebruikte Toyota Corolla. Ik stelde, uit praktische overwegingen, de afstand tot de verkoper in op 25 kilometer. Op de tweede pagina met zoekresultaten stond één advertentie zonder foto. Dat was dus zeker geen handelaar dus die bekeek ik nader. De auto was 7 jaar oud en had 59.000 km op de teller staan. Hij was net voorzien van een nieuwe distributieriem dus dat stond mij wel aan. Ik belde de verkoper voor een afspraak en we spraken af dat ik de volgende dag langs zou komen.

De aankoop van mijn beste gebruikte auto ooit:

De volgende dag, het was gelukkig een heerlijke zomeravond, ging ik op mijn oude racefiets naar het afgesproken adres. Bij het huis aangekomen zag ik een viertal mensen, tussen een zandhoop en een pallet straatklinkers, op de oprit zitten van een nagelnieuwe vrijstaande woning. Voor de oprit stond de gebruikte Toyota Corolla te blinken in de zon. Ze waren net aan het koffie drinken tussen het klussen door. Kopje koffie, vroeg de vrouw. Nee dank u, ik drink nooit koffie, zei ik. Een kopje thee dan, vroeg ze. Alstublieft, zei ik. En even later zat ik gezellig met een glas thee en een plak cake in het zonnetje met vier wildvreemden te praten. De vrouw vertelde dat de Toyota Corolla van haar vader was geweest. Haar vader was echter een paar weken daarvoor op 93 jarige leeftijd overleden. Haar vader had zelf de eerste 3 jaar in de auto gereden tot hij op zijn 87ste zijn rijbewijs moest inleveren. De 4 jaar daarop werd de auto maar drie keer per week gebruikt als de vrouw haar vader naar haar moeder reed die 8 kilometer verderop in een verzorgingshuis zat. Al die jaren was de auto keurig in onderhoud geweest en vlak voordat haar vader overleed had de garage de auto nog van een nieuwe distributieriem voorzien. Niet vanwege de kilometerstand maar omdat de kans op uitdrogen na 7 jaar groter wordt. Maak maar even een proefrit, zei de vrouw en gaf me de sleutels. Ik kreeg de auto zo mee, ze wist niet eens wie ik was. Ik reed een paar kilometer en hij reed als een zonnetje. Hij had zelfs een airco, dat had ik nog nooit gehad. Onderweg stopte ik even en pakte de autopapieren uit het dashboardkastje. Bovenop de papieren lag de invalidekaart van de vader nog en een rekening van de rolator van haar moeder. Van oud mannetje geweest bleek dus te kloppen. Bij terugkomst heb ik zonder af te dingen de auto gekocht en het is nu, na drie jaar,  de beste en goedkoopste auto gebleken die ik ooit gehad heb.

goedkoop autorijden


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie auto-verkeer

Comfortabele en ruimtelijke monovolume

Denk je eraan om een monovolumewagen te kopen? Wij zetten alle voordelen voor jou op een rijtje.

Motor Rijlessen (1)

Chopper, Tour of Racer?

Zomer- en winterbanden - basiskennis

Hoe zit het met zomer- en winterbanden onder mijn auto?

De voor en nadelen van rijden met een lpg installatie

Dit artikel behandelt de voor en nadelen van het rijden op lpg

Louche praktijken rijscholen Utrecht en omgeving

Rijscholen en instructeurs uit Utrecht en omgeving houden en louche praktijken op na. Lees hier meer informatie.

De snelste auto's ter wereld

Het beste koopadvies voor de snelste auto’s ter wereld.

Veersystemen

Dit artikel gaat over het veersysteem van een auto.

Alles over autoverzekeringen

Hier vindt u alle informatie over autoverzekeringen

Review Polo 1.2 benzine 2010

Polo 1.2 benzine beste auto van 2010 en best verkochte auto over 2011

Hoe je voorbereiden om je auto te verkopen?

Tips om je auto klaar te maken om te verkopen en meer aantrek te krijgen.

Met de trein of de auto naar je werk?

De voordelen en nadelen van het rijden naar je werk met de auto of de trein.

Racecircuits in Nederland

Nederland heeft een aantal mooie circuits. Sommigen zelfs met een rijke histori

Ethanol als alternatieve brandstof.

Ethanol als alternatieve brandstof

Autopech en de ANWB

Wanneer je met autopech langs de weg komt te staan, is het fijn te weten dat je lid bent van de ANWB!

Waarom rijden de treinen niet als het ook maar even sneeuwt?

5 centimeter sneeuw is voldoende om het treinverkeer plat te leggen in Nederland, hoe kan dat?

Waterstof

De werking van waterstof in auto's

google maps routeplanner, anwb routeplanner

Met een gratis routeplanner plant u routes per auto, fiets, openbaar vervoer of te voet. Duidelijke routebeschrijvingen en gedetailleerde kaarten.

Iedere winkelier een Ferrari voor de deur

Hier worden dromen waar, ook voor jouw winkel een Ferrari voor de deur.

De stappen tot het hebben van een rijbewijs.

Ik ga alle stappen aflopen vertrekkend van de beslissing om een rijbewijs te halen tot het uiteindelijk behalen van een rijbewijs.

Je brandstofverbruik hangt af van je snelheid, maar hoe dan ?

Je verbruikt meer brandstof bij een hogere snelheid. Hoe veel meer? Dat hangt af van een paar factoren. In dit artikel ook meer over slim brandstof besparen.

Geschiedenis van de Ronde van Italië

De Ronde van Italië wordt is sinds 1909 het grootste wielerevenement dat op het Italiaanse schiereiland wordt georganiseerd. In die tijd is de race uitgegroeid tot een waar spektakel waar profrenners uit de hele wereld aan deelnemen.

De Tata Nano, de goedkoopste auto ter wereld.

De Tata Nano is het paradepaartje van het Indische Tata concern, het is de goedkoopste auto ter wereld.

De beste autobanden, de goedkoopste autobanden.

Waar vindt je de beste autobanden en waar vindt je de goedkoopste autobanden.

Waarom kun je met een Toyota Corolla goedkoop autorijden?

Waarom is de Toyota Corolla de goedkoopste auto die je tweedehands kunt rijden?

Goedkoop autorijden met spullen van de Lidl.

Autorijden is duur, maak autorijden daarom goedkoper met spullen van de Lidl.