Iedere winkelier een Ferrari voor de deur


Publicatie datum:

Hier worden dromen waar, ook voor jouw winkel een Ferrari voor de deur.

Gesponsorde koppelingen

Je kent ze wel, die luxueuze dure winkels waar altijd de duurste sportauto’s voor staan geparkeerd. Ik heb heel lang gedacht dat deze auto’s van de clientèle waren die in deze luxueuze dure winkels hun inkopen aan het doen waren. Tot op de dag dat het me op viel dat deze dure sportauto’s gemiddeld  wel heel lang voor deze winkels stonden geparkeerd. Naar aanleiding daarvan heb ik daarom eens een dag precies bijgehouden hoelang welke auto voor welke winkel stond geparkeerd.

Goedkope inkt

Mijn waarneming:
Sommige mensen zullen mij misschien een beetje gek vinden maar ik heb een week lang in de bekendste winkelstraat van Milaan bijgehouden welke auto waar en hoelang staat geparkeerd. Het resultaat was verassend. Het bleek dat bij 10 winkels totaal 10 dure sportauto’s steeds wisselend een halve dag voor één van de winkels stonden. Naar aanleiding daarvan heb ik aan een aantal plaatselijke caféhouders in die straat gevraagd of dit iedere week zo was. Dit bleek het geval te zijn.

Goedkope inkt

Zien eten doet eten:
Toen ik dit fenomeen had vastgesteld moest ik denken aan die keer dat ik met twee vrienden snert ben wezen verkopen bij de Elfstedentocht in Friesland. (Ik wil hierbij Werner Woudstra nog bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt omdat wij op zijn vergunning mochten meeliften). Wij hadden daags te voren spontaan bedacht dat we snert gingen verkopen en we hadden de dollar tekens al in onze ogen. Eenmaal in Harlingen bleek echter al snel dat we niet de enige waren die dit bedacht hadden. Er stonden nog wel 10 anderen snert te verkopen. Gelukkig troffen wij een aardige typisch Friese jongen van een jaar of 10 die dol was op snert. Deze jongen werd onze redding. Wij vroegen of hij gratis (met zijn smakelijke Friese gezicht) in het looppad van de voorbijgangers een bak snert wilde eten. Dit bleek te werken, de jongen bracht het spreekwoord “zien eten doet eten” zo goed in de praktijk dat we opeens heel veel klanten kregen.

Goedkope inkt

 

Zien kopen doet kopen:
Uit mijn nadere onderzoek in de Milanese winkelstraat bleek dat deze winkeliers dezelfde marketingtruc gebruiken als wij toentertijd met onze snert. Ook bij rijke mensen blijkt te gelden, zien kopen doet kopen. Daarom zorgen de winkeliers dat er steeds een andere dure sportwagen voor hun deur staat zodat de winkelende rijkaards het idee hebben dat er steeds wisselende rijke cliënten in de winkel aan het shoppen zijn waardoor ze aangezet worden om ook in deze winkel iets te gaan kopen.

Goedkope inkt

Goedkope ferrari voor de deur:
Geïnspireerd door de Milanese winkeliers ben ik zelf een soortgelijke service begonnen. Ik heb 10 unieke plastic replica’s van dure sportwagens laten maken. Ik heb een overeenkomst gesloten met de tien duurste winkels in de P.C. Hooftstraat waarbij ik er voor zorg dat de 10 auto’s via een vast schema steeds een dagdeel voor hun winkel staat. Het wisselen van de auto’s verzorgd mijn vriendin onder lunchtijd als de nieuwe rijken in de bekende lunchroom in het centrum van de stad hun opwachting moeten maken om gezien te worden. Dit wisselen levert altijd een leuk tafereeltje op.

Goedkope inkt

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1038
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie auto-verkeer

Boerka integraalhelm of aerodynamische vliegenvanger.

Een nieuwe uitvinding voor op de scooter of op de motorfiets, de Boerka integraalhelm of Boerka met aerodynamische vliegenvanger.

Veersystemen

Dit artikel gaat over het veersysteem van een auto.

Waarom is de Chrysler 300C mijn favoriete auto?

Ik vind de Chrysler 300C SRT8 6.1L uit 2005 net zo mooi als de Bentley Mulsanne Speed. Daarom is de Chrysler 300C uit 2005 mijn favoriete Chrysler?

Gevaren bij het kopen van een gebruikte leaseauto

de voordelen en nadelen van het kopen van een gebruikte leaseauto

Mobiel bellen beïnvloedt het rijgedrag

De invloed van mobiel bellen op het rijgedrag

Zuinige suv en de zuinigste suv

De zuinigste SUV’s van dit moment op een rijtje.

Het belang van een onbeschadigde voorruit

Bijna Iiedere voorruit ongeacht merk, model of bouwjaar van de auto kunnen wij voor u repareren of vervangen. Carglass � aanbiedingen levenslange garantie op de montage.

Xenon verlichting

Hier wordt in bescheven wat de verschilen en voordelen zijn

E-bike of pedelec: verschillen en voordelen

Eigenlijk is de term e-bike niet juist. Veel van de fietsen met elektromotor die worden verkocht, zijn pedelecs. Mensen vragen zich af wat het verschil is.

Dodge Ram biedt u de beste luchtinlaat kleppen

Het primaire doel van dit artikel is om u de beste exterieur ontwerpen te bieden, voor de Dodge Ram. Deze worden geboden met de beste afmetingen

Autoweetjes en gerelateerde zaken

Een paar weetjes over auto's en dergelijke zaken

De beste autobanden, de goedkoopste autobanden.

Waar vindt je de beste autobanden en waar vindt je de goedkoopste autobanden.

Total loss

Wanneer spreken we van total loss of perte totale?

De opvolger van de Chevrolet Matiz: de Spark

De opvolger van de Matiz, een nieuwkomer in het steeds populairder wordende A-segment van zuinige en goedkope auto’s.

Motor Rijlessen (1)

Chopper, Tour of Racer?

Hoe je voorbereiden om je auto te verkopen?

Tips om je auto klaar te maken om te verkopen en meer aantrek te krijgen.

Waterstof

De werking van waterstof in auto's

Is vliegen met Malaysia Airlines nog veilig?

Met twee grote vliegtuigongelukken vlak na elkaar vraagt menigeen zich af of vliegen met Malaysia Airlines nog veilig is.

Kun je gratis parkeren bij de Ziggo Dome?

Er is iedere week iets te doen in de Ziggo Dome maar kun je ook gratis parkeren bij de Ziggo Dome?

Kleppen motor

Beschrijving van het kleppenmechanisme.

De nieuwste Ferrari, de goedkoopste Ferrari

De nieuwste Ferrari 458 Italia of de goedkope Ferarri Raptor

De beste caravan

Op deze website vindt je de beste caravans en de goedkoopste caravans verzameld.

Met de trein of de auto naar je werk?

De voordelen en nadelen van het rijden naar je werk met de auto of de trein.

Iedere winkelier een Ferrari voor de deur

Hier worden dromen waar, ook voor jouw winkel een Ferrari voor de deur.

Geschiedenis van de Ronde van Italië

De Ronde van Italië wordt is sinds 1909 het grootste wielerevenement dat op het Italiaanse schiereiland wordt georganiseerd. In die tijd is de race uitgegroeid tot een waar spektakel waar profrenners uit de hele wereld aan deelnemen.