Waarom kun je met een Toyota Corolla goedkoop autorijden?


Publicatie datum:

Waarom is de Toyota Corolla de goedkoopste auto die je tweedehands kunt rijden?

Gesponsorde koppelingen

Er rijden maar heel weinig oude Toyota Corolla’s rond in Nederland en toch is het absoluut één van de goedkoopste en beste zo niet de goedkoopste en de beste auto, om tweedehands te rijden, die er ooit geproduceerd is. Het enige probleem voor degene die echt helemaal zo goedkoop mogelijk willen rijden is dat er nauwelijks tweedehands onderdelen te krijgen zijn van oude Toyota Corolla’s. De enige Toyota Corolla’s die namelijk in Nederland bij de autodemontage bedrijven belanden zijn die Toyota Corolla’s die betrokken zijn geweest bij een ernstig verkeersongeluk.

Toyota Corolla GSi 1.6 model M11 uit 1997

Waarom zijn er zo weinig oude Toyota Corolla’s in Nederland?
De reden waarom er zo weinig oude Toyota Corolla’s in Nederland rondrijden is dat ze heel erg betrouwbaar zijn, weinig onderhoud nodig hebben en heel goed rijden. Je zou verwachten dat dit juist de reden zou zijn dat er heel veel oude Toyota Corolla’s in Nederland zouden  rondrijden. Dit is echter niet het geval, de reden hiervoor is dat Toyota Corolla’s van 10 jaar of ouder ontzettend geliefd zijn in het buitenland en dan met name in Afrika. Oude Toyota Corolla’s zijn zelfs zo geliefd dat Nederlandse eigenaars van een oude Toyota Corolla iedere maand brieven ontvangen van bedrijven die hun oude Toyota Corolla willen kopen. Deze bedrijven halen echt alles uit de kast om je over te halen je oude Toyota Corolla aan hen te verkopen. De mooiste wervingsbrief voor mijn toen 17 jaar oude Toyota Corolla GSi 1.6 ontving ik in december 2014. Ik ontving toen in fullcolour geprinte flyer met een foto van een zilverkleurige Toyota Corolla GSi 1.6 model M11 uit 1997, Bovenaan deze fullcolour geprinte flyer stond in grote letters “geachte mijnheer T.F.M. Laan, wij kopen graag uw Toyota Corolla! “ Rechtsonder daarvan stond een inzetje met de tekst “wij bieden u € 800,-“. Links onderaan stond “Meld uw auto direct aan;” en de bedrijfsgegevens.

Wat is mijn oude Toyota waard?
Ik vond het bod van € 800,- veel te laag voor mijn puntgave Toyota Corolla GSi 1.6 model M11 uit 1997 dus ik ging niet op het bod in. Naar aanleiding van het bod op deze flyer ben ik op internet eens gaan kijken wat de cataloguswaarde van mijn Toyota Corolla GSi 1.6 model M11 uit 1997 was. Na het invullen van mijn kenteken en de kilometerstand van 149.000 kilometer kwam daar een cataloguswaarde van € 100,- uit. Het bod van € 800,- was dus niet slecht. In januari 2015 ontving ik van een ander bedrijf weer een fullcolour geprinte flyer met een foto van een zilverkleurige Toyota Corolla GSi 1.6 model M11 uit 1997 met bovenaan in grote letters weer “geachte mijnheer T.F.M. Laan, wij kopen graag uw Toyota Corolla! “ en rechtsonder daarvan een inzetje met de tekst “wij bieden u € 1000,-“. Links onderaan stond ook op deze flyer “Meld uw auto direct aan;” en de bedrijfsgegevens. Ik was erg verrast dat dit bedrijf ongezien € 1000,- voor  mijn 17 jaar oude Toyota  Corolla bood maar ik ging toch weer niet op het bod in. Dit was maar goed ook want in februari 2015 ontving ik van hetzelfde bedrijf weer een fullcolour geprinte flyer met een foto van een zilverkleurige Toyota Corolla GSi 1.6 model M11 uit 1997 met bovenaan in grote letters weer “geachte mijnheer T.F.M. Laan, wij kopen graag uw Toyota Corolla! “ en rechtsonder daarvan een inzetje met de tekst “wij bieden u € 1500,-“. Links onderaan stond ook op deze flyer “Meld uw auto direct aan;” en de bedrijfsgegevens.


Wanneer  zal ik mijn oude Toyota  Corolla verkopen?
Ik heb mijn oude Toyota  Corolla 8 jaar geleden gekocht voor € 3900,-. Dat was toen € 400,- meer dan  de toen geldende catalogusprijs. Ik heb vervolgens 90.000 km gereden met mijn Toyota  Corolla. De gemiddelde onderhoudskosten voor mijn Toyota  Corolla waren in die 8 jaar gemiddeld € 242,- per jaar, dat is dus nog geen € 0,03 per kilometer. Ik zie dus nog geen reden om mijn Toyota  Corolla voor € 1500,- te verkopen. Aangezien de biedprijs nog iedere maand omhoog gaat moet ik toch voor mezelf bepalen voor welke prijs ik mijn Toyota  Corolla wel wil verkopen. Ik heb daarom op marktplaats gekeken en daar stond een mooie Toyota Corolla 1.4 16V VVT-I Sedan met Airco uit 2005 met 138.565 kilometer op de teller voor € 4.750,-. Naar aanleiding daarvan heb ik besloten dat ik mijn oude Toyota Corolla verkoop als ik er een bod van € 4000,- voor krijg.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie auto-verkeer

Hoe kun je zakelijk goedkoop autorijden op benzine?

Elektrisch rijden is goedkoop zolang er subsidies worden verstrekt maar daardoor wordt rijden op benzine ook goedkoop.

Met de trein of de auto naar je werk?

De voordelen en nadelen van het rijden naar je werk met de auto of de trein.

De een krijgt meer korting als de ander..

hoe brutaler de man, hoe goedkoper de auto

Motor Rijlessen (2)

Chopper, Tour of Racer?

Stockcar F2

Een beschrijving van de raceklasse Stockcar F2

Was de super zuinige Citroën 2 CV zijn tijd ver vooruit?

Nog steeds behoort de Citroën 2 CV tot de zuinigste auto aller tijde, was de Citroën 2 CV zijn tijd te ver vooruit?

Wie bepaald er wat je krijgt voor een vervangende auto na een aanrijding?

Door een voorrangsfout van een ander raakt je auto economisch total loss, wie bepaald er wat je voor vergoeding krijgt voor een vervangende auto.

De Tata Nano, de goedkoopste auto ter wereld.

De Tata Nano is het paradepaartje van het Indische Tata concern, het is de goedkoopste auto ter wereld.

Tips bij aankoop van Aanhangwagen of Boottrailer

Wilt u een aanhanger of boottrailer kopen en twijfelt u nog over de afmetingen of het totaalgewicht.? Hier een paar handige tips.

Moet de elektrische fiets verboden worden?

Het aantal ongevallen met elektrische fietsen is schrikbarend hoog, wordt het tijd voor een verbod op elektrische fietsen?

Verkeersveiligheidstips en de nascholing chauffeurs.

Als deelnemer aan het verkeer heb je zelf invloed op je veiligheid. Met deze tips (van de nascholing chauffeurs) krijg je meer te weten over hoe je zelf de verkeersveiligheid kan vergroten.

Louche praktijken rijscholen Utrecht en omgeving

Rijscholen en instructeurs uit Utrecht en omgeving houden en louche praktijken op na. Lees hier meer informatie.

Review Polo 1.2 benzine 2010

Polo 1.2 benzine beste auto van 2010 en best verkochte auto over 2011

De rijke geschiedenis van Harley-Davidson

Harley-Davidsons zijn karakteristieke motoren. Hoe is dat zo gekomen?

Last van rooklucht of andere vieze luchten in uw auto?

Het verwijderen van vieze (rook)lucht uit uw auto

De opvolger van de Chevrolet Matiz: de Spark

De opvolger van de Matiz, een nieuwkomer in het steeds populairder wordende A-segment van zuinige en goedkope auto’s.

Goedkoop autorijden, van oud mannetje geweest.

Autorijden is een hele dure bezigheid, lees hier hoe je goedkoop autorijden kan.

Zuinige suv en de zuinigste suv

De zuinigste SUV’s van dit moment op een rijtje.

Voordelen van een kilometerregistratie systeem

Het kilometerregistratie systeem biedt voor iedereen voordelen. Bekijk hier welke voordelen dat voor jouw onderneming zijn!

Alles over autoverzekeringen

Hier vindt u alle informatie over autoverzekeringen

Contrails oftewel vliegtuigstrepen

In dit artikel komen de welbekende vliegtuigstrepen aan het licht... Wil je er meer over weten?

Handleiding voor de dieptereiniging van uw wagen

Een schone wagen is een frisse wagen, en verhoogt ook de verkoopwaarde met een paar honderd euro. Deze korte handleiding geeft u tips overhoe u uw wagen er binnen een paar minuten weer als nieuw uit kunt laten zien.

Winterbanden

In dit artikel lees je alles over winterbanden en het gebruik en nut ervan.

Hoe kun je gratis met de trein reizen?

Reizen met de trein is een kostbare aangelegenheid, hoe kun je gratis met de trein reizen?

De koppakking

Dit artikel gaat over de cilinderkoppakking.