Waarom kun je met een Toyota Corolla goedkoop autorijden?


Publicatie datum:

Waarom is de Toyota Corolla de goedkoopste auto die je tweedehands kunt rijden?

Gesponsorde koppelingen

Er rijden maar heel weinig oude Toyota Corolla’s rond in Nederland en toch is het absoluut één van de goedkoopste en beste zo niet de goedkoopste en de beste auto, om tweedehands te rijden, die er ooit geproduceerd is. Het enige probleem voor degene die echt helemaal zo goedkoop mogelijk willen rijden is dat er nauwelijks tweedehands onderdelen te krijgen zijn van oude Toyota Corolla’s. De enige Toyota Corolla’s die namelijk in Nederland bij de autodemontage bedrijven belanden zijn die Toyota Corolla’s die betrokken zijn geweest bij een ernstig verkeersongeluk.

Toyota Corolla GSi 1.6 model M11 uit 1997

Waarom zijn er zo weinig oude Toyota Corolla’s in Nederland?
De reden waarom er zo weinig oude Toyota Corolla’s in Nederland rondrijden is dat ze heel erg betrouwbaar zijn, weinig onderhoud nodig hebben en heel goed rijden. Je zou verwachten dat dit juist de reden zou zijn dat er heel veel oude Toyota Corolla’s in Nederland zouden  rondrijden. Dit is echter niet het geval, de reden hiervoor is dat Toyota Corolla’s van 10 jaar of ouder ontzettend geliefd zijn in het buitenland en dan met name in Afrika. Oude Toyota Corolla’s zijn zelfs zo geliefd dat Nederlandse eigenaars van een oude Toyota Corolla iedere maand brieven ontvangen van bedrijven die hun oude Toyota Corolla willen kopen. Deze bedrijven halen echt alles uit de kast om je over te halen je oude Toyota Corolla aan hen te verkopen. De mooiste wervingsbrief voor mijn toen 17 jaar oude Toyota Corolla GSi 1.6 ontving ik in december 2014. Ik ontving toen in fullcolour geprinte flyer met een foto van een zilverkleurige Toyota Corolla GSi 1.6 model M11 uit 1997, Bovenaan deze fullcolour geprinte flyer stond in grote letters “geachte mijnheer T.F.M. Laan, wij kopen graag uw Toyota Corolla! “ Rechtsonder daarvan stond een inzetje met de tekst “wij bieden u € 800,-“. Links onderaan stond “Meld uw auto direct aan;” en de bedrijfsgegevens.

Wat is mijn oude Toyota waard?
Ik vond het bod van € 800,- veel te laag voor mijn puntgave Toyota Corolla GSi 1.6 model M11 uit 1997 dus ik ging niet op het bod in. Naar aanleiding van het bod op deze flyer ben ik op internet eens gaan kijken wat de cataloguswaarde van mijn Toyota Corolla GSi 1.6 model M11 uit 1997 was. Na het invullen van mijn kenteken en de kilometerstand van 149.000 kilometer kwam daar een cataloguswaarde van € 100,- uit. Het bod van € 800,- was dus niet slecht. In januari 2015 ontving ik van een ander bedrijf weer een fullcolour geprinte flyer met een foto van een zilverkleurige Toyota Corolla GSi 1.6 model M11 uit 1997 met bovenaan in grote letters weer “geachte mijnheer T.F.M. Laan, wij kopen graag uw Toyota Corolla! “ en rechtsonder daarvan een inzetje met de tekst “wij bieden u € 1000,-“. Links onderaan stond ook op deze flyer “Meld uw auto direct aan;” en de bedrijfsgegevens. Ik was erg verrast dat dit bedrijf ongezien € 1000,- voor  mijn 17 jaar oude Toyota  Corolla bood maar ik ging toch weer niet op het bod in. Dit was maar goed ook want in februari 2015 ontving ik van hetzelfde bedrijf weer een fullcolour geprinte flyer met een foto van een zilverkleurige Toyota Corolla GSi 1.6 model M11 uit 1997 met bovenaan in grote letters weer “geachte mijnheer T.F.M. Laan, wij kopen graag uw Toyota Corolla! “ en rechtsonder daarvan een inzetje met de tekst “wij bieden u € 1500,-“. Links onderaan stond ook op deze flyer “Meld uw auto direct aan;” en de bedrijfsgegevens.


Wanneer  zal ik mijn oude Toyota  Corolla verkopen?
Ik heb mijn oude Toyota  Corolla 8 jaar geleden gekocht voor € 3900,-. Dat was toen € 400,- meer dan  de toen geldende catalogusprijs. Ik heb vervolgens 90.000 km gereden met mijn Toyota  Corolla. De gemiddelde onderhoudskosten voor mijn Toyota  Corolla waren in die 8 jaar gemiddeld € 242,- per jaar, dat is dus nog geen € 0,03 per kilometer. Ik zie dus nog geen reden om mijn Toyota  Corolla voor € 1500,- te verkopen. Aangezien de biedprijs nog iedere maand omhoog gaat moet ik toch voor mezelf bepalen voor welke prijs ik mijn Toyota  Corolla wel wil verkopen. Ik heb daarom op marktplaats gekeken en daar stond een mooie Toyota Corolla 1.4 16V VVT-I Sedan met Airco uit 2005 met 138.565 kilometer op de teller voor € 4.750,-. Naar aanleiding daarvan heb ik besloten dat ik mijn oude Toyota Corolla verkoop als ik er een bod van € 4000,- voor krijg.


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie auto-verkeer

Variabele klep timing

dit gaat over variabele kleptiming

De beste elektrische fiets, de goedkoopste elektrische fiets

Op zoek naar een goede betaalbare elektrische fiets , lees dan deze objectieve productbeoordeling.

LPG

In dit stuk wordt de werking uitgelegd van LPG

Racecircuits in Nederland

Nederland heeft een aantal mooie circuits. Sommigen zelfs met een rijke histori

Waarom wordt ik verdrietig van een defect merk fiets achterlicht?

Het is een steeds terugkerend probleem, het fiets achterlicht, hierom wordt ik verdrietig van een merk fiets achterlicht?

Zomer- en winterbanden - basiskennis

Hoe zit het met zomer- en winterbanden onder mijn auto?

Eindelijk klaar voor je eerst auto

je hebt je rijbewijs gehaald en genoeg gespaard. Hoe krijg je een goedkope en betrouwbare auto

De koppakking

Dit artikel gaat over de cilinderkoppakking.

Autopech en de ANWB

Wanneer je met autopech langs de weg komt te staan, is het fijn te weten dat je lid bent van de ANWB!

Is de Lamborghini Conquisto de nieuwe Lamborghini Cheetah?

Heeft de Lamborghini Conquisto net zo veel “ballen” als zijn stoere voorganger de Lamborghini Cheetah.

Het belang van een onbeschadigde voorruit

Bijna Iiedere voorruit ongeacht merk, model of bouwjaar van de auto kunnen wij voor u repareren of vervangen. Carglass � aanbiedingen levenslange garantie op de montage.

Ethanol als alternatieve brandstof.

Ethanol als alternatieve brandstof

De beste caravan

Op deze website vindt je de beste caravans en de goedkoopste caravans verzameld.

De een krijgt meer korting als de ander..

hoe brutaler de man, hoe goedkoper de auto

De boeiende geschiedenis van de moderne MotoGP

De geschiedenis van de MotoGP is een boeiend verhaal dat meer dan 60 jaar teruggaat in de tijd. De moderne competitie is vanuit het wereldkampioenschap motorrijden langzaam uitgegroeid tot een van de topevenementen van de motorwereld.

Winterbanden

In dit artikel lees je alles over winterbanden en het gebruik en nut ervan.

Hoe verkoop je je auto aan een autosloperij

Tips voor het maximaliseren van de opbrengst van je auto

Geschiedenis van de Ronde van Italië

De Ronde van Italië wordt is sinds 1909 het grootste wielerevenement dat op het Italiaanse schiereiland wordt georganiseerd. In die tijd is de race uitgegroeid tot een waar spektakel waar profrenners uit de hele wereld aan deelnemen.

het verbrandinsproces van een vierslagmotor

Dit artikel gaat over het verbrandingsproces van 4takt motor

Michael Schumacher in de formule 1

Een beschrijving van michael schumachers jaren in de formule 1

De Tata Nano, de goedkoopste auto ter wereld.

De Tata Nano is het paradepaartje van het Indische Tata concern, het is de goedkoopste auto ter wereld.

Mobiel bellen beïnvloedt het rijgedrag

De invloed van mobiel bellen op het rijgedrag

Last van rooklucht of andere vieze luchten in uw auto?

Het verwijderen van vieze (rook)lucht uit uw auto

De voor en nadelen van rijden met een lpg installatie

Dit artikel behandelt de voor en nadelen van het rijden op lpg

Contrails oftewel vliegtuigstrepen

In dit artikel komen de welbekende vliegtuigstrepen aan het licht... Wil je er meer over weten?