Is de Lamborghini Conquisto de nieuwe Lamborghini Cheetah?


Publicatie datum:

Heeft de Lamborghini Conquisto net zo veel “ballen” als zijn stoere voorganger de Lamborghini Cheetah.

Gesponsorde koppelingen

lamborghini countach

Net als heel veel andere jongens waren de Lamborghini Countach en de Lamborghini Cheetah in mijn jonge jaren mijn droomauto’s. Dit kwam doordat in die tijd de Lamborghini Countach de snelste sportwagen was die op de openbare weg mocht rijden en de Lamborghini Cheetah de krachtigste ultra stoere off-road krachtpatser die er op dat moment bestond. Wat de Lamborghini Countach betreft ging die liefde toen ik, als 17 jarige jongen lopende door Parijs, voor het eerst een Lamborghini Countach zag staan voor een duur hotel op slag over. De Lamborghini was zo laag dat ik er niet eens in zitten kon. Bovendien was hij lelijk geel met een lelijk blauw interieur. Sindsdien was alleen de Lamborghini Cheetah voor mij nog een droomauto.

De Lamborghini Cheetah en Lamborghini Conquisto:
Naar aanleiding van de introductie van de nieuwe off-road krachtpatser Lamborghini Conquisto ben ik gaan kijken wat de verschillen en de overeenkomsten zijn tussen de oude Lamborghini Cheetah en de nieuwe Lamborghini Conquisto.

Lamborghini Cheetah 1977

De Lamborghini Cheetah:                
Na al die jaren lees ik vandaag dat de Lamborghini Cheetah eigenlijk helemaal geen echte Lamborghini was. De Lamborghini Cheetah werd alleen in opdracht van Lamborghini ontwikkeld en gebouwd. De werkelijke fabrikant was het Amerikaanse bedrijf Mobility Technology International (MTI). Deze gebruikte het chassis van hun al bestaande prototype de XR311 die ze in 1970 hadden ontwikkeld in opdracht van het Amerikaanse leger als basis voor de Lamborghini Cheetah. De carrosserie was gemaakt van fiberglas en het eerste geassembleerde prototype werd naar Sant’aga vervoerd waar Lamborghini hem af zou bouwen. Dit prototype van de Lamborghini Cheetah werd voorzien van een achterin geplaatste watergekoelde 5,9 liter Chrysler aggregaat van 180 PK met een 3 traps automatische transmissie. De montage van de motor achterin gaf de Cheetah zeer slechte rijeigenschappen en de motor keuze was niet krachtig genoeg voor het zware voertuig (2042 kilogram), wat resulteerde in, over het geheel genomen, slechte prestaties. Het enige afgebouwde  prototype werd nooit getest door het Amerikaanse leger maar alleen aan ze getoond door de ontwerper, Rodney Pharis. Het werd later verkocht aan Teledyne Continental Motors MTI en is waarschijnlijk nog in de Verenigde Staten.

Lamborghini LM002

De Lamborghini LM002:
Pas in 1986 ontwikkelde Lamborghini weer een stoere off-road auto de Lamborghini LM002. De Lamborghini LM002 was voorzien van het 12 cilinder aggregaat van de Lamborghini Countach met een totale cilinderinhoud van 5, 1 liter en een vermogen van 375 PK met een handgeschakelde 5 versnellingsbak. De Lamborghini LM002 voldeed vele malen beter als de Lamborghini Cheetah maar was echt oerlelijk.

Lamborghini Conquisto

Lamborghini Conquisto:
De Lamborghini Conquisto heeft veel dingen die de oude Lamborghini  LM002 ook had. Namelijk vier zitplaatsen, een beest van een motor en vierwielaandrijving. De Lamborghini Conquisto  heeft echter vleugeldeuren en een middenmotor. Zat de V12 bij de LM002 nog voorin, boven de voorwielen, lekker hoog om door water te kunnen rijden, in de Conquisto zit de motor  tussen de passagiers en de achterwielen. De Lamborghini Conquisto ziet er qua uiterlijk totaal niet meer uit als een stoere off-road wagen maar zijn off-road  prestaties zijn fenomenaal.

Conclusie:
Ook al zou je het naar aanleiding van zijn uiterlijk niet zeggen, toch heeft de nieuwe Lamborghini Conquisto net als de aloude Lamborghini Cheetah zeker “ballen”. Misschien zijn de “ballen” van de Lamborghini Conquisto zelfs, als het er op aan komt, nog groter als die van de Lamborghini Cheetah.


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie auto-verkeer

Michael Schumacher in de formule 1

Een beschrijving van michael schumachers jaren in de formule 1

Het belang van een onbeschadigde voorruit

Bijna Iiedere voorruit ongeacht merk, model of bouwjaar van de auto kunnen wij voor u repareren of vervangen. Carglass � aanbiedingen levenslange garantie op de montage.

Supercars, hoe lang worden ze nog gemaakt?

Worden ze nog ooit geproduceerd? Ik vraag het me af, sterker nog ik denk van niet.

Auto koplampen: Halogeen, Xenon, of LED?

De koplampen van auto's zijn onderscheidende accessoires van nu. Xenon of LED lampen voor autoverlichting zijn ware technologische hoogstandjes. Welke verschillen zijn er? Wat zijn de voordelen en wat zijn de nadelen?

Wie bepaald hoeveel geld je krijgt bij total loss van je auto?

Je wordt met je 18 jaar oude Toyota van de weg gereden, hoeveel geld je krijg je dan bij total loss van je auto?

De Tata Nano, de goedkoopste auto ter wereld.

De Tata Nano is het paradepaartje van het Indische Tata concern, het is de goedkoopste auto ter wereld.

De nieuwste Ferrari, de goedkoopste Ferrari

De nieuwste Ferrari 458 Italia of de goedkope Ferarri Raptor

Autopech en de ANWB

Wanneer je met autopech langs de weg komt te staan, is het fijn te weten dat je lid bent van de ANWB!

Autobedrijf Welters in Echt, jonge gebruikte auto's, lichte bedrijfswagens en campers.

Autobedrijf Welters is gespecialiseerd in de verkoop en onderhoud van jonge gebruikte schadevrije auto’s met weinig kilometers.

Variabele kleptiming

Dit artikel gaat over variabele kleptiming.

Sneeuwkettingen en alternatieven

Informatie en tips over sneeuwkettingen en het gebruik ervan.

Principes en werking van het remsysteem

Informatie over het remsysteem

Hoe verkoop je je auto aan een autosloperij

Tips voor het maximaliseren van de opbrengst van je auto

Het nieuwe rijden

Hoe doe je dat?

Voordelen van een kilometerregistratie systeem

Het kilometerregistratie systeem biedt voor iedereen voordelen. Bekijk hier welke voordelen dat voor jouw onderneming zijn!

De stappen tot het hebben van een rijbewijs.

Ik ga alle stappen aflopen vertrekkend van de beslissing om een rijbewijs te halen tot het uiteindelijk behalen van een rijbewijs.

Blinderen van autoramen - Upgrade Your Glass -

Waarom zou je folie of film op de auto laten lamineren?

Is vliegen met Malaysia Airlines nog veilig?

Met twee grote vliegtuigongelukken vlak na elkaar vraagt menigeen zich af of vliegen met Malaysia Airlines nog veilig is.

De beste elektrische fiets, de goedkoopste elektrische fiets

Op zoek naar een goede betaalbare elektrische fiets , lees dan deze objectieve productbeoordeling.

De een krijgt meer korting als de ander..

hoe brutaler de man, hoe goedkoper de auto

Verkeersveiligheidstips en de nascholing chauffeurs.

Als deelnemer aan het verkeer heb je zelf invloed op je veiligheid. Met deze tips (van de nascholing chauffeurs) krijg je meer te weten over hoe je zelf de verkeersveiligheid kan vergroten.

Waarom rijden de treinen niet als het ook maar even sneeuwt?

5 centimeter sneeuw is voldoende om het treinverkeer plat te leggen in Nederland, hoe kan dat?

Veel geld verdienen met mijn Hummer 1 op de kermis.

Ik trek overal heel veel bekijks met mijn Hummer 1, vooral op de kermis heb ik veel succes.

Zuinige suv en de zuinigste suv

De zuinigste SUV’s van dit moment op een rijtje.

Waarom wordt ik verdrietig van een defect merk fiets achterlicht?

Het is een steeds terugkerend probleem, het fiets achterlicht, hierom wordt ik verdrietig van een merk fiets achterlicht?