Waarom is de Chrysler 300C mijn favoriete auto?


Publicatie datum:

Ik vind de Chrysler 300C SRT8 6.1L uit 2005 net zo mooi als de Bentley Mulsanne Speed. Daarom is de Chrysler 300C uit 2005 mijn favoriete Chrysler?

Gesponsorde koppelingen

2006 Chrysler 300C SRT8 6.1L 425hp HEMIChrysler basic

Er zijn maar weinig auto’s op de Nederlandse wegen die zo’n specifieke uitstraling hebben als de Chrysler 300C SRT8 6.1L uit 2005. Dit komt vooral door het verbluffende eenvoudige silhouet van de Chrysler 300C . Dit bestaat uit een langgerekt paralellogram met bijna verticale zijkanten en afgeronde hoeken met daarop een kleiner paralellogram met schuine zijkanten en afgeronde hoeken met in het onderste langgerekte paralellogram twee overmaatse wielen.

Gesponsorde koppelingen

Bentley Mulsanne Speed

Wat is allermooiste en allersjiekste sportauto van dit moment?
De allermooiste en allersjiekste sportauto van dit moment is de Bentley Mulsanne Speed. Met een prijskaartje van € 385.032,- is de Bentley Mulsanne Speed voor maar weinig mensen en zeker voor mij, onbetaalbaar. En al zou ik de aanschafprijs bij elkaar kunnen sprokkelen dan zorgt de 513 pk motor die deze auto van ruim 3000 kg naar een topsnelheid van 296 km/uur jaagt er met een door de fabriek opgegeven stadsverbruik van 1 liter benzine op 4,3 kilometer er wel voor dat ik de benzine niet kan betalen om er mee te rijden.

httpwww.foobie.nlimagesthumbsd7eaf63874b274ac717409298dbac28e.png

Waarom is de Chrysler 300C mijn favoriete auto?
Wat ik zo bijzonder vind aan de Chrysler 300C is dat Chrysler er in geslaagd is om voor een alleszins redelijke nieuwprijs van € 53.000,- een qua uitstraling nagenoeg gelijke sport bolide te bouwen die echter maar 1800 kg weegt en daardoor een verbruik heeft van ongeveer 1 liter benzine op de 8 kilometer. Een bijkomend voordeel is dat je al voor rond de € 7.500,- een prima gebruikte Chrysler 300C  aan kunt schaffen. Dit betekend dat de Chrysler 300C ook voor mij een haalbare sport bolide is.

Chrysler 300C met sjieker front

Hoe kun je de Chrysler 300C net zo sjiek maken als de Bentley Mulsanne Speed?
Het enige opvallende verschil in de uitstraling van de Chrysler 300C ten opzichte van de Bentley Mulsanne Speed zit hem in de grill en de koplampen van de Chrysler 300C. Ik heb daarom mijn Chrysler 300C  net als de Bentley Mulsanne Speed voorzien van een gedistingeerde zwarte grill en 4 koplampen. Op onderstaande foto zie je dat dit resulteert in een sport bolide met een uitstraling die voor de meeste voorbijgangers niet verschilt van die van de entley Mulsanne Speed.


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie auto-verkeer

De beste elektrische fiets, de goedkoopste elektrische fiets

Op zoek naar een goede betaalbare elektrische fiets , lees dan deze objectieve productbeoordeling.

Mooie autoroutes in Nederland

Langs het water, door het bos, langs de weilanden, bollenvelden, heuvels: Nederlandse wegen hebben veel te bieden

Dodge Ram biedt u de beste luchtinlaat kleppen

Het primaire doel van dit artikel is om u de beste exterieur ontwerpen te bieden, voor de Dodge Ram. Deze worden geboden met de beste afmetingen

De beste winterbanden, de goedkoopste winterbanden

Waar moet je op letten bij het kopen van de beste winterbanden en wat zijn de goedkoopste winterbanden.

google maps routeplanner, anwb routeplanner

Met een gratis routeplanner plant u routes per auto, fiets, openbaar vervoer of te voet. Duidelijke routebeschrijvingen en gedetailleerde kaarten.