Waarom wordt ik verdrietig van een defect merk fiets achterlicht?


Publicatie datum:

Het is een steeds terugkerend probleem, het fiets achterlicht, hierom wordt ik verdrietig van een merk fiets achterlicht?

Gesponsorde koppelingen

Axa fietsachterlicht

Mijn kinderen zijn mijn kostbaarste bezit en ik ben als ouder moreel verplicht om er alles aan te doen om te voorkomen dat ze iets overkomt. Om deze reden houdt ik iedere dag in de gaten of hun fietsverlichting het goed doet. Zoals iedere ouder die dat ook doet zal kunnen beamen is dit een steeds terugkerend probleem.

Het fiets achterlicht probleem:
Vooral het fiets achterlicht raakt steeds spontaan defect, of hij gaat na een paar regenbuien niet meer aan of juist niet meer uit, wat dus bij mijn dochters fiets zowel bij het door Gazelle van fabriekswege aan de bagagedrager gemonteerde achterlicht als bij het naar aanleiding daarvan op het spatbord gemonteerde Axa fiets achterlicht, het geval is, wat uiteindelijk na een paar uur tot hetzelfde resultaat leidt, het fiets achterlicht gaat niet meer uit. De oorzaak van dit probleem is steeds hetzelfde, er komt vocht in het fiets achterlicht.

Mag een Axa fiets achterlicht al met één regenbui defect raken?
Het antwoord daarop is nee want er staat een CE keurmerk op dus moet het voldoen aan de Europese wetgeving volgens welke ieder fiets achterlicht het bij normaal gebruik gegarandeerd minimaal één jaar moet doen. Als het fiets achterlicht dus bij de eerste de beste regenbui al defect raakt is de ondernemer onder wiens naam het fiets achterlicht op de markt wordt gebracht aansprakelijk. De ondernemer onder wiens naam het fiets achterlicht op de markt wordt gebracht is namelijk verantwoordelijk voor aanbrengen van de CE-markering. In beginsel moeten fabrikanten vaststellen of het product aan de eisen voldoet. En of het product een CE-markering moet hebben. Zo ja dan moet de fabrikant een CE-markering aanbrengen. Is het product echter buiten de Europese Economische Ruimte (EER) gemaakt? Dan moet de importeur van het product controleren of het product voldoet aan de eisen. En dus ook of het product de CE-markering draagt. Brengt de importeur de producten onder zijn eigen naam op de markt? Dan neemt hij daarmee de verantwoordelijkheden van de fabrikant over. In dat geval moet hij zelf de CE-markering aanbrengen.

Dansi fietsachterlicht

Waarom nog een Axa fiets achterlicht kopen in plaats van een Dansi fiets achterlicht?
Als je een Dansi fiets achterlicht koopt voor € 0,95 weet je dat deze het normaal gesproken voor dat geld gegarandeerd na een paar regenachtige dagen niet meer doet, als je echter bij de Gamma voor € 6,99 een Axa fiets achterlicht koopt mag je er toch vanuit gaan dat deze het bij normaal gebruik in ieder geval tot de eerste batterijwissel doet en dat er na de eerste batterijwissel een kans is dat hij niet meer geheel waterdicht is. Maar als het Axa fiets achterlicht ook al bij de eerste de beste regenbui defect raakt waarom zou je dan nog een Axa fiets achterlicht kopen in plaats van een Dansi fiets achterlicht?

E-mail naar aanleiding van teleurstelling:
Naar aanleiding van mijn teleurstelling heb ik het volgende naar Axa gemaild.

Goedemorgen Mevrouw/Mijnheer,

ik schrijf u omdat ik bij de Gamma een Axa product gekocht heb vanwege de naam Axa die in mijn beleving staat voor kwaliteit. Ik ben daarom ook erg teleurgesteld dat er in het betreffende Axa fiets achterlicht al na de eerste de beste regenbui vocht is gekomen waardoor hij een week na aankoop al niet meer functioneert.

Als je bijvoorbeeld een Dansi fiets achterlicht koopt voor € 0,95 weet je dat deze het normaal gesproken voor dat geld gegarandeerd na een paar regenachtige dagen niet meer doet, als je echter bij de Gamma voor € 6,99 een Axa fiets achterlicht mag je er toch vanuit gaan dat deze het bij normaal gebruik in ieder geval tot de eerste batterijwissel doet en dat er pas na de eerste batterijwissel een kans is dat hij niet geheel waterdicht meer  is. Maar als het Axa fiets achterlicht ook al bij de eerste de beste regenbui defect raakt waarom zou je dan nog een Axa fiets achterlicht kopen in plaats van een Dansi fiets achterlicht?

Ik schrijf u dit zodat u weet dat uw merknaam schade oploopt door de verkoop van dit inferieure product.

N.B. Ik heb de aankoopbon vanwege het lage bedrag direct na aankoop weggegooid dus ik ga niet vergeefs bij de Gamma proberen mijn geld terug te krijgen. Ik heb in plaats daarvan bij de plaatselijke fietsenmaker maar weer een ander merk achterlicht gekocht die ik, zoals ik altijd met goedkope achterlichten doe, heb afgeplakt met tape om te voorkomen dat er vocht in komt.

M.vr.gr. Dik Laan

Ik kreeg helaas geen antwoord op deze e-mail. Daarom stuurde ik een week later een e-mail met het volgende bericht:
Goedemorgen,

ik deel u hierbij mee dat ik uit onvrede over het uitblijven van een serieuze reactie op mijn klacht uwerzijds ik mijn ongenoegen heb gepubliceerd in dit artikel: Waarom wordt ik verdrietig van een defect merk fiets achterlicht? (n.b. als link toegevoegd aan de e-mail)

M.vr.gr. Dik Laan

Zoals al eerder is gebleken (zie artikel haal-je-recht-en-verdien-snel-geld-met-een-artikel-op-foobie) helpt het altijd heel goed als je laat zien dat je je klacht publiceert op Foobie.nl want ik kreeg de volgende dag al de volgende reactie:

Beste meneer van der Laan, dank u wel voor uw email.
Spijtig om te vernemen dat er op uw eerste email geen reactie is geweest, dit zal ik nu alsnog doen.
Op alle verlichting en overige producten van Axa geld dat wij 2 jaar garantie bieden, ook op dit achterlicht wat me lijkt op een Axa Run achterlicht. Het aantonen van een aankoopbon kan inderdaad door de winkel gesteld worden als eis om de garantie in behandeling te nemen. Dit is hun goed recht, Axa kan daar niets in wijzigen. Ik kan me echter ook goed voorstellen dat het achterlicht er nog vrij nieuw uit heeft gezien en daarmee wel te zien was dat de garantie termijn van 2 jaar nog niet verstreken is. Maar dit ter zijde. Er kunnen diverse oorzaken zijn dat het vocht in de lamp is gekomen. Cover niet goed gemonteerd? Sealing niet goed aangebracht? Scheurtje in de kunststof cover? Dit is uiteraard gissen zonder de lamp gezien te hebben. Voor elk achterlicht geld dat deze niet totaal is afgesloten, er moet altijd ergens een kleine 'opening' (hoe klein dan ook) zijn om eventueel vocht of dauw kwijt te kunnen.
Uit coulance wil ik u graag een vervangend Run achterlicht toesturen, omdat ik het vervelend vind dat uw garantie niet in behandeling is genomen.
Mag ik daarom uw postadres ontvangen zodat wij een nieuw achterlicht kunnen toesturen?


Met vriendelijke groet, Best regards, Mit freundlichen Grüssen,
NAAM MEDWERKSTER
Customer Service Bike Security
Tel. +31 (0)318 536 220


Om te voorkomen dat het met het volgende achterlichtje weer zo verloopt als de vorige heb ik een beschermkapje gemaakt m.b.v. een lege afwasmiddelfles, zie foto’s.

achterlicht beschermkapjeachterlicht beschermkapje 1

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie auto-verkeer

Wat zijn de oorzaken van het file probleem? En hoe lossen we dit op?

Oorzaken waardoor files onstaan, en wat er gedaan tegen kan worden.

Goedkoop autorijden, van oud mannetje geweest.

Autorijden is een hele dure bezigheid, lees hier hoe je goedkoop autorijden kan.

Waarom het vermogen van een auto op den duur minder wordt

waarom een auto pk's verliest

Variabele kleptiming

Dit artikel gaat over variabele kleptiming.

De voor en nadelen van rijden met een lpg installatie

Dit artikel behandelt de voor en nadelen van het rijden op lpg

de viertaktmotor

werking van een automotor

In india vallen de meeste verkeersdoden

In india is het zowel overdag als savonds (donker) erg hecties op de weg

Voordelen van een kilometerregistratie systeem

Het kilometerregistratie systeem biedt voor iedereen voordelen. Bekijk hier welke voordelen dat voor jouw onderneming zijn!

Amsterdams gogme of gegoochel?

Wat moet er gebeuren met de Noord-Zuidlijn

De beste caravan

Op deze website vindt je de beste caravans en de goedkoopste caravans verzameld.

Is de Lamborghini Conquisto de nieuwe Lamborghini Cheetah?

Heeft de Lamborghini Conquisto net zo veel “ballen” als zijn stoere voorganger de Lamborghini Cheetah.

Last van rooklucht of andere vieze luchten in uw auto?

Het verwijderen van vieze (rook)lucht uit uw auto

Kun je gratis parkeren bij de Ziggo Dome?

Er is iedere week iets te doen in de Ziggo Dome maar kun je ook gratis parkeren bij de Ziggo Dome?

Supercars, hoe lang worden ze nog gemaakt?

Worden ze nog ooit geproduceerd? Ik vraag het me af, sterker nog ik denk van niet.

Waarom rijden de treinen niet als het ook maar even sneeuwt?

5 centimeter sneeuw is voldoende om het treinverkeer plat te leggen in Nederland, hoe kan dat?

Het nieuwe rijden

Hoe doe je dat?

De beste fietsendrager, de goedkoopste fietsendrager

Overzicht van de best geteste fietsendrager, de beste koop, het best beoordeeld en de voordeligste keus.

Veersystemen

Dit artikel gaat over het veersysteem van een auto.

Verkeersveiligheidstips en de nascholing chauffeurs.

Als deelnemer aan het verkeer heb je zelf invloed op je veiligheid. Met deze tips (van de nascholing chauffeurs) krijg je meer te weten over hoe je zelf de verkeersveiligheid kan vergroten.

Hoe kun je gratis met de trein reizen?

Reizen met de trein is een kostbare aangelegenheid, hoe kun je gratis met de trein reizen?

De een krijgt meer korting als de ander..

hoe brutaler de man, hoe goedkoper de auto

Hoe verkoop je je auto aan een autosloperij

Tips voor het maximaliseren van de opbrengst van je auto

Veel geld verdienen met mijn Hummer 1 op de kermis.

Ik trek overal heel veel bekijks met mijn Hummer 1, vooral op de kermis heb ik veel succes.

De Herkomst van Audi

Hoe Audi is ontstaan

De boeiende geschiedenis van de moderne MotoGP

De geschiedenis van de MotoGP is een boeiend verhaal dat meer dan 60 jaar teruggaat in de tijd. De moderne competitie is vanuit het wereldkampioenschap motorrijden langzaam uitgegroeid tot een van de topevenementen van de motorwereld.