De voor en nadelen van rijden met een lpg installatie


Publicatie datum:

Dit artikel behandelt de voor en nadelen van het rijden op lpg

Gesponsorde koppelingen

Aan het rijden op lpg waren jarenlang meer nadelen dan voordelen verbonden. Zo hadden auto's uitgerust met een lpg installatie opstartproblemen, kon je  sportief rijden wel vergeten en slokte de gastank bovendien je hele kofferbakruimte op. Bovendien waren er maar enkele benzinestations die over een gaspomp beschikten, waardoor je de kans liep om op vakantie zonder gas te komen zitten. Maar de tand des tijds heeft een aantal van deze nadelen weten op te lossen:

Het startprobleem:

Het probleem van het niet starten van auto's op lpg werd eenvoudig op gelost door een vernuftig systeem te installeren waardoor de auto start op benzine en na het starten pas overschakeld op gas. Hierdoor start een auto net zo gemakkelijk als een diesel of benzine variant en rijdt hij bovendien een stuk makkelijker weg. Nog een voordeel van dit systeem is dat men elk gewenst moment van gas kan overschakelen opo benzine en andersom. Hiermee is het feit dat niet elk benzinestation een gaspomp heeft niet langer een nadeel. is het gas op en geen gaspomp aanwezig? Dan tank je gewoon benzine en rij je vrolijk verder.

Sportief rijden!

Met de huidige generatie gasinstallaties behoort sportief rijden tegenwoordig ook tot de mogelijkheden van de lpg-rijder. De huidige installaties zijn in staat om veel efficiënter om te gaan met het vermogen van een auto. Hierdoor vindt er maar nauwelijks vermogensverlies plaats en rijdt een auto op gas dus bijna hetzelfde als een auto op benzine of diesel.

Het ruimteprobleem:

Wie kent ze niet? Volvo's van het model tank met een enorme laadruimte achterin. Een laadruimte die bijna onbruikbaar was door een enorm plastic, zwart gevaarte. De 'oude' gastanks namen vaak de hele kofferbak of laadruimte van een auto in beslag. Niet echt praktisch als je op vakantie wil of je wekelijkse boodschappen doet. Maar met de huidige tanks is dit ruimteprobleem opgelost. De tanks zijn bijvoorbeeld leverbaar in de vorm van een reservewiel, waardoor ze op de plaats van het reservewiel gemonteerd kunnen worden. Dan moet je wel je reservewiel thuis laten, maar dit is weer eenvoudig op te lossen met een anwb-lidmaatschap. En mocht dit ontbreken van het reservewiel echt een probleem zijn: dan is er ook nog de mogelijkheid, afhankelijk van het model auto, om de tank onder de auto te monteren. Van een ruimte probleem is dus geen sprake meer.

De voordelen:

Nu we de 'oude'nadelen ontkracht hebben is het tijd om een opsomming te geven van de voordelen:

Goedkoop!

Allereerst: rijden op gas is, vanaf zeg maar 14.000 kilometer op jaarbasis, goedkoper dan rijden op benzine of diesel. De literprijs van gas ligt zo laag dat de hogere wegenbelasting geeen probleem is. Bovendien krijg je, als je een moderne en efficiënte lpg3 installatie monteerd, ruim 300,- per jaar subsidie van de overheid. Uiteindelijk kan het rijden op gas afhankelijk van het aantal kilometers dat in een jaar gereden wordt, honderden of zelfs duizenden euro's schelen.

Duurzamer!

Autogas is duurzamer voor uw motor omdat het door het hoge octaangehalte geen andere stoffen nodig heeft om te ontbranden. Hierdoor slijt uw motor minder snel.

Goed voor het milieu!

Auto's die rijden op gas stoten veel minder CO2 ( de belangrijkste veroorzaker van het broeikaseffect) uit dan auto's op benzine of diesel. Het is dus niet alleen een duurzamere brandstof voor uw motor, maar ook voor uw omgeving en die van vele andere mensen.

Samenvattend kun je dus stellen dat de nadelen van lpg grotendeels opgelost zijn. Het kost nog steeds een beetje ruimte in je auto, maar dat is tot een minimum beperkt. Verder kost het wel wat meer wegenbelsating, maar krijg je subsidie en betaal je heel weinig aan brandstofkosten. En je doet je motor en het milieu en je portomonaie een groot plezier met rijden op lpg in plaats van benzine of diesel.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie auto-verkeer

Je brandstofverbruik hangt af van je snelheid, maar hoe dan ?

Je verbruikt meer brandstof bij een hogere snelheid. Hoe veel meer? Dat hangt af van een paar factoren. In dit artikel ook meer over slim brandstof besparen.

google maps routeplanner, anwb routeplanner

Met een gratis routeplanner plant u routes per auto, fiets, openbaar vervoer of te voet. Duidelijke routebeschrijvingen en gedetailleerde kaarten.

De een krijgt meer korting als de ander..

hoe brutaler de man, hoe goedkoper de auto

Zomer- en winterbanden - basiskennis

Hoe zit het met zomer- en winterbanden onder mijn auto?

De beste fietsendrager, de goedkoopste fietsendrager

Overzicht van de best geteste fietsendrager, de beste koop, het best beoordeeld en de voordeligste keus.

In india vallen de meeste verkeersdoden

In india is het zowel overdag als savonds (donker) erg hecties op de weg

De Tata Nano, de goedkoopste auto ter wereld.

De Tata Nano is het paradepaartje van het Indische Tata concern, het is de goedkoopste auto ter wereld.

Michael Schumacher in de formule 1

Een beschrijving van michael schumachers jaren in de formule 1

Verkeersveiligheidstips en de nascholing chauffeurs.

Als deelnemer aan het verkeer heb je zelf invloed op je veiligheid. Met deze tips (van de nascholing chauffeurs) krijg je meer te weten over hoe je zelf de verkeersveiligheid kan vergroten.

Goedkoop autorijden, van oud mannetje geweest.

Autorijden is een hele dure bezigheid, lees hier hoe je goedkoop autorijden kan.

Autobedrijf Welters in Echt, jonge gebruikte auto's, lichte bedrijfswagens en campers.

Autobedrijf Welters is gespecialiseerd in de verkoop en onderhoud van jonge gebruikte schadevrije auto’s met weinig kilometers.

Autoweetjes en gerelateerde zaken

Een paar weetjes over auto's en dergelijke zaken

Goedkoop autorijden met spullen van de Lidl.

Autorijden is duur, maak autorijden daarom goedkoper met spullen van de Lidl.

Boerka integraalhelm of aerodynamische vliegenvanger.

Een nieuwe uitvinding voor op de scooter of op de motorfiets, de Boerka integraalhelm of Boerka met aerodynamische vliegenvanger.

Review Polo 1.2 benzine 2010

Polo 1.2 benzine beste auto van 2010 en best verkochte auto over 2011

Waarom wil men de goedkoopste en de beste elektrische fietsen?

Elektrische fietsen zijn razend populair maar wel vrij prijzig, waarom wil men een goedkope en goede elektrische fiets?

Contrails oftewel vliegtuigstrepen

In dit artikel komen de welbekende vliegtuigstrepen aan het licht... Wil je er meer over weten?

Het groenekaartensysteem

Wat is het groenekaartensysteem? En wat houdt een groenekaartensysteem in?

Hoe kun je gratis met de trein reizen?

Reizen met de trein is een kostbare aangelegenheid, hoe kun je gratis met de trein reizen?

Waarom is de Chrysler 300C mijn favoriete auto?

Ik vind de Chrysler 300C SRT8 6.1L uit 2005 net zo mooi als de Bentley Mulsanne Speed. Daarom is de Chrysler 300C uit 2005 mijn favoriete Chrysler?

Total loss

Wanneer spreken we van total loss of perte totale?

De boeiende geschiedenis van de moderne MotoGP

De geschiedenis van de MotoGP is een boeiend verhaal dat meer dan 60 jaar teruggaat in de tijd. De moderne competitie is vanuit het wereldkampioenschap motorrijden langzaam uitgegroeid tot een van de topevenementen van de motorwereld.

De voor en nadelen van rijden met een lpg installatie

Dit artikel behandelt de voor en nadelen van het rijden op lpg

Comfortabele en ruimtelijke monovolume

Denk je eraan om een monovolumewagen te kopen? Wij zetten alle voordelen voor jou op een rijtje.

Zuinige suv en de zuinigste suv

De zuinigste SUV’s van dit moment op een rijtje.