Vijf manieren om uw auto in goede staat te houden voor de zomer


Publicatie datum:

Gesponsorde koppelingen

Uw auto in goede staat houden, zeker als u in de zomermaanden richtig vakantielanden als Spanje of Italië rijdt, is van ultiem belang.

Voor veel Nederlanders vormen de drie weken zomervakantie in juli of augustus het hoogtepunt van het jaar. Meer dan de helft van de vakantiegangers gebruikt de auto voor een lange vakantie (meer dan 4 overnachtingen) naar het buitenland. Vroeg in het jaar wordt daarom al een plekje op camping in de favoriete bestemmingen Duitsland, Frankrijk of Spanje besproken. Vervolgens verplaatst men zich massaal per auto in de zomermaanden. Ook als u niet rondtrekt met de auto, maar in één ruk naar het zuiden rijdt, verdient het de voorkeur om door het jaar heen voorbereidingen te treffen om uw auto in goede staat te houden voor de zomer.

Banden voor het enige contactpunt van de auto met de weg. Geen wonder dat goede banden van groot belang zijn. Zorg ervoor dat u zomerbanden onder uw auto hebt liggen. Deze presteren optimaal bij temperaturen boven de 7°C. Controleer de sporen van de band bovendien op slijtage en check regelmatig de bandenspanning. Een lekke band kan gevaarlijk zijn, zeker als er een caravan achter uw wagen hangt, en bovendien wilt u niet aan de verkeerde kant van de grens met België of Duitsland met een lekke band naast de weg staan.

 

Niet alleen voordat u op vakantie gaat, maar het hele jaar door, is het van belang om op gezette tijden het oliepeil te controleren.  Olie is niet alleen een smeermiddel, maar zorgt ook voor koeling en zelfs reiniging van de motor. Een andere onmisbare vloeistof is de koelvloeistof, die ervoor zorgt dat uw motor niet overhit raakt. Als u te lang doorrijdt zonder voldoende koelvloeistof, kan de motor ernstige schade oplopen.

Bij autoveiligheid denken we vooral aan zaken als de remmen, de motor, weglegging. Kortom, niet-zichtbare onderdelen in de auto. Minstens zo belangrijk is goed is goed zicht: schone ruiten en werkende verlichting. Hoe houdt u uw ruiten schoon en onbeschadigd? Het antwoord op deze vraag is goed autoglas goede ruitenwissers, vooral bij slecht weer. Ook op de conditie van de ruitenwissers dient u het hele jaar door alert te zijn. Tijdens de winter kunnen ijsafzettingen op de ruiten de ruitenwissers beschadigen. Ruitenwissers slijten sneller wanneer uw auto te lang in de zon staat. Het wordt aangeraden elke zes tot twaalf maanden nieuwe wisserbladen te kopen. U kunt slijtage herkennen aan haperingen, strepen of beschadigingen aan uw ruit.

 Om in het verkeer te zien en gezien te worden, is goed werkende verlichting onontbeerlijk. Controleer regelmatig of alle lichten nog werken. Zet de auto in contact, zonder te starten, en ga alle functies na terwijl iemand kijkt of alles werkt. U kunt uw auto ook voor een spiegelende ruit parkeren. Vergeet niet, zeker als u een lange reis gaat maken zoals tijdens de zomervakantie, om een set reservelampjes mee te nemen. Buitenlandse garages hebben onderdelen voor uw auto wellicht niet op voorraad en zo voorkomt u dat u dagen moet wachten totdat het bestelde item binnen is.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie auto-verkeer

Goedkoop autorijden, van oud mannetje geweest.

Autorijden is een hele dure bezigheid, lees hier hoe je goedkoop autorijden kan.

In india vallen de meeste verkeersdoden

In india is het zowel overdag als savonds (donker) erg hecties op de weg

Alles over autoverzekeringen

Hier vindt u alle informatie over autoverzekeringen

Met de trein of de auto naar je werk?

De voordelen en nadelen van het rijden naar je werk met de auto of de trein.

Wie bepaald hoeveel geld je krijgt bij total loss van je auto?

Je wordt met je 18 jaar oude Toyota van de weg gereden, hoeveel geld je krijg je dan bij total loss van je auto?

Mooie autoroutes in Nederland

Langs het water, door het bos, langs de weilanden, bollenvelden, heuvels: Nederlandse wegen hebben veel te bieden

Total loss

Wanneer spreken we van total loss of perte totale?

Dodge Ram biedt u de beste luchtinlaat kleppen

Het primaire doel van dit artikel is om u de beste exterieur ontwerpen te bieden, voor de Dodge Ram. Deze worden geboden met de beste afmetingen

Belastingvrije auto's

Welke auto zijn en blijven nou eigenlijk belastingvrij.

De rijke geschiedenis van Harley-Davidson

Harley-Davidsons zijn karakteristieke motoren. Hoe is dat zo gekomen?

Variabele kleptiming

Dit artikel gaat over variabele kleptiming.

Hoe verkoop je je auto aan een autosloperij

Tips voor het maximaliseren van de opbrengst van je auto

Een prettige en comfortabele reis met de cabrio

Enkele tips om prettig te touren met uw cabrio

Luchtverkeersleider

De ogen en oren van piloten

Variabele klep timing

dit gaat over variabele kleptiming

Voordelen van een kilometerregistratie systeem

Het kilometerregistratie systeem biedt voor iedereen voordelen. Bekijk hier welke voordelen dat voor jouw onderneming zijn!

Rijexamen tips

Tips voor het succesvol afleggen van het rijexamen.

Eindelijk klaar voor je eerst auto

je hebt je rijbewijs gehaald en genoeg gespaard. Hoe krijg je een goedkope en betrouwbare auto

Tips bij aankoop van Aanhangwagen of Boottrailer

Wilt u een aanhanger of boottrailer kopen en twijfelt u nog over de afmetingen of het totaalgewicht.? Hier een paar handige tips.

Sneeuwkettingen en alternatieven

Informatie en tips over sneeuwkettingen en het gebruik ervan.

Autopech en de ANWB

Wanneer je met autopech langs de weg komt te staan, is het fijn te weten dat je lid bent van de ANWB!

Auto koplampen: Halogeen, Xenon, of LED?

De koplampen van auto's zijn onderscheidende accessoires van nu. Xenon of LED lampen voor autoverlichting zijn ware technologische hoogstandjes. Welke verschillen zijn er? Wat zijn de voordelen en wat zijn de nadelen?

De stappen tot het hebben van een rijbewijs.

Ik ga alle stappen aflopen vertrekkend van de beslissing om een rijbewijs te halen tot het uiteindelijk behalen van een rijbewijs.

Kleppen motor

Beschrijving van het kleppenmechanisme.

Geschiedenis van de Ronde van Italië

De Ronde van Italië wordt is sinds 1909 het grootste wielerevenement dat op het Italiaanse schiereiland wordt georganiseerd. In die tijd is de race uitgegroeid tot een waar spektakel waar profrenners uit de hele wereld aan deelnemen.