Vijf manieren om uw auto in goede staat te houden voor de zomer


Publicatie datum:

Gesponsorde koppelingen

Uw auto in goede staat houden, zeker als u in de zomermaanden richtig vakantielanden als Spanje of Italië rijdt, is van ultiem belang.

Voor veel Nederlanders vormen de drie weken zomervakantie in juli of augustus het hoogtepunt van het jaar. Meer dan de helft van de vakantiegangers gebruikt de auto voor een lange vakantie (meer dan 4 overnachtingen) naar het buitenland. Vroeg in het jaar wordt daarom al een plekje op camping in de favoriete bestemmingen Duitsland, Frankrijk of Spanje besproken. Vervolgens verplaatst men zich massaal per auto in de zomermaanden. Ook als u niet rondtrekt met de auto, maar in één ruk naar het zuiden rijdt, verdient het de voorkeur om door het jaar heen voorbereidingen te treffen om uw auto in goede staat te houden voor de zomer.

Banden voor het enige contactpunt van de auto met de weg. Geen wonder dat goede banden van groot belang zijn. Zorg ervoor dat u zomerbanden onder uw auto hebt liggen. Deze presteren optimaal bij temperaturen boven de 7°C. Controleer de sporen van de band bovendien op slijtage en check regelmatig de bandenspanning. Een lekke band kan gevaarlijk zijn, zeker als er een caravan achter uw wagen hangt, en bovendien wilt u niet aan de verkeerde kant van de grens met België of Duitsland met een lekke band naast de weg staan.

 

Niet alleen voordat u op vakantie gaat, maar het hele jaar door, is het van belang om op gezette tijden het oliepeil te controleren.  Olie is niet alleen een smeermiddel, maar zorgt ook voor koeling en zelfs reiniging van de motor. Een andere onmisbare vloeistof is de koelvloeistof, die ervoor zorgt dat uw motor niet overhit raakt. Als u te lang doorrijdt zonder voldoende koelvloeistof, kan de motor ernstige schade oplopen.

Bij autoveiligheid denken we vooral aan zaken als de remmen, de motor, weglegging. Kortom, niet-zichtbare onderdelen in de auto. Minstens zo belangrijk is goed is goed zicht: schone ruiten en werkende verlichting. Hoe houdt u uw ruiten schoon en onbeschadigd? Het antwoord op deze vraag is goed autoglas goede ruitenwissers, vooral bij slecht weer. Ook op de conditie van de ruitenwissers dient u het hele jaar door alert te zijn. Tijdens de winter kunnen ijsafzettingen op de ruiten de ruitenwissers beschadigen. Ruitenwissers slijten sneller wanneer uw auto te lang in de zon staat. Het wordt aangeraden elke zes tot twaalf maanden nieuwe wisserbladen te kopen. U kunt slijtage herkennen aan haperingen, strepen of beschadigingen aan uw ruit.

 Om in het verkeer te zien en gezien te worden, is goed werkende verlichting onontbeerlijk. Controleer regelmatig of alle lichten nog werken. Zet de auto in contact, zonder te starten, en ga alle functies na terwijl iemand kijkt of alles werkt. U kunt uw auto ook voor een spiegelende ruit parkeren. Vergeet niet, zeker als u een lange reis gaat maken zoals tijdens de zomervakantie, om een set reservelampjes mee te nemen. Buitenlandse garages hebben onderdelen voor uw auto wellicht niet op voorraad en zo voorkomt u dat u dagen moet wachten totdat het bestelde item binnen is.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie auto-verkeer

Yamaha Maxim (XJ 700S)

Motorrijden, Yahama, Chopper.

Racecircuits in Nederland

Nederland heeft een aantal mooie circuits. Sommigen zelfs met een rijke histori

Mobiel bellen beïnvloedt het rijgedrag

De invloed van mobiel bellen op het rijgedrag

Met de trein of de auto naar je werk?

De voordelen en nadelen van het rijden naar je werk met de auto of de trein.

Variabele kleptiming

Dit artikel gaat over variabele kleptiming.

EGR

Hierin word de globale werking van uitlaatgasrecirculatie in viertakt-motoren uitgelegd

Verlos je auto van aangedampte ruiten

Je auto verlossen van aangedampte autoruiten? Hieronder staan enkele tips en weetjes om aangedampte autoruiten te voorkomen en aan te pakken.

Is de Lamborghini Conquisto de nieuwe Lamborghini Cheetah?

Heeft de Lamborghini Conquisto net zo veel “ballen” als zijn stoere voorganger de Lamborghini Cheetah.

Belastingvrije auto's

Welke auto zijn en blijven nou eigenlijk belastingvrij.

Waarom wordt ik verdrietig van een defect merk fiets achterlicht?

Het is een steeds terugkerend probleem, het fiets achterlicht, hierom wordt ik verdrietig van een merk fiets achterlicht?

Hoe verkoop je je auto aan een autosloperij

Tips voor het maximaliseren van de opbrengst van je auto

Moet de elektrische fiets verboden worden?

Het aantal ongevallen met elektrische fietsen is schrikbarend hoog, wordt het tijd voor een verbod op elektrische fietsen?

Alles over autoverzekeringen

Hier vindt u alle informatie over autoverzekeringen

Handleiding voor de dieptereiniging van uw wagen

Een schone wagen is een frisse wagen, en verhoogt ook de verkoopwaarde met een paar honderd euro. Deze korte handleiding geeft u tips overhoe u uw wagen er binnen een paar minuten weer als nieuw uit kunt laten zien.

Stockcar F2

Een beschrijving van de raceklasse Stockcar F2

Winterbanden

In dit artikel lees je alles over winterbanden en het gebruik en nut ervan.

Last van rooklucht of andere vieze luchten in uw auto?

Het verwijderen van vieze (rook)lucht uit uw auto

Motor Rijlessen (2)

Chopper, Tour of Racer?

Waterstof

De werking van waterstof in auto's

De opvolger van de Chevrolet Matiz: de Spark

De opvolger van de Matiz, een nieuwkomer in het steeds populairder wordende A-segment van zuinige en goedkope auto’s.

Comfortabele en ruimtelijke monovolume

Denk je eraan om een monovolumewagen te kopen? Wij zetten alle voordelen voor jou op een rijtje.

Zomer- en winterbanden - basiskennis

Hoe zit het met zomer- en winterbanden onder mijn auto?

Is vliegen met Malaysia Airlines nog veilig?

Met twee grote vliegtuigongelukken vlak na elkaar vraagt menigeen zich af of vliegen met Malaysia Airlines nog veilig is.

Kun je gratis parkeren bij de Ziggo Dome?

Er is iedere week iets te doen in de Ziggo Dome maar kun je ook gratis parkeren bij de Ziggo Dome?

In india vallen de meeste verkeersdoden

In india is het zowel overdag als savonds (donker) erg hecties op de weg