Vijf manieren om uw auto in goede staat te houden voor de zomer


Publicatie datum:

Gesponsorde koppelingen

Uw auto in goede staat houden, zeker als u in de zomermaanden richtig vakantielanden als Spanje of Italië rijdt, is van ultiem belang.

Voor veel Nederlanders vormen de drie weken zomervakantie in juli of augustus het hoogtepunt van het jaar. Meer dan de helft van de vakantiegangers gebruikt de auto voor een lange vakantie (meer dan 4 overnachtingen) naar het buitenland. Vroeg in het jaar wordt daarom al een plekje op camping in de favoriete bestemmingen Duitsland, Frankrijk of Spanje besproken. Vervolgens verplaatst men zich massaal per auto in de zomermaanden. Ook als u niet rondtrekt met de auto, maar in één ruk naar het zuiden rijdt, verdient het de voorkeur om door het jaar heen voorbereidingen te treffen om uw auto in goede staat te houden voor de zomer.

Banden voor het enige contactpunt van de auto met de weg. Geen wonder dat goede banden van groot belang zijn. Zorg ervoor dat u zomerbanden onder uw auto hebt liggen. Deze presteren optimaal bij temperaturen boven de 7°C. Controleer de sporen van de band bovendien op slijtage en check regelmatig de bandenspanning. Een lekke band kan gevaarlijk zijn, zeker als er een caravan achter uw wagen hangt, en bovendien wilt u niet aan de verkeerde kant van de grens met België of Duitsland met een lekke band naast de weg staan.

 

Niet alleen voordat u op vakantie gaat, maar het hele jaar door, is het van belang om op gezette tijden het oliepeil te controleren.  Olie is niet alleen een smeermiddel, maar zorgt ook voor koeling en zelfs reiniging van de motor. Een andere onmisbare vloeistof is de koelvloeistof, die ervoor zorgt dat uw motor niet overhit raakt. Als u te lang doorrijdt zonder voldoende koelvloeistof, kan de motor ernstige schade oplopen.

Bij autoveiligheid denken we vooral aan zaken als de remmen, de motor, weglegging. Kortom, niet-zichtbare onderdelen in de auto. Minstens zo belangrijk is goed is goed zicht: schone ruiten en werkende verlichting. Hoe houdt u uw ruiten schoon en onbeschadigd? Het antwoord op deze vraag is goed autoglas goede ruitenwissers, vooral bij slecht weer. Ook op de conditie van de ruitenwissers dient u het hele jaar door alert te zijn. Tijdens de winter kunnen ijsafzettingen op de ruiten de ruitenwissers beschadigen. Ruitenwissers slijten sneller wanneer uw auto te lang in de zon staat. Het wordt aangeraden elke zes tot twaalf maanden nieuwe wisserbladen te kopen. U kunt slijtage herkennen aan haperingen, strepen of beschadigingen aan uw ruit.

 Om in het verkeer te zien en gezien te worden, is goed werkende verlichting onontbeerlijk. Controleer regelmatig of alle lichten nog werken. Zet de auto in contact, zonder te starten, en ga alle functies na terwijl iemand kijkt of alles werkt. U kunt uw auto ook voor een spiegelende ruit parkeren. Vergeet niet, zeker als u een lange reis gaat maken zoals tijdens de zomervakantie, om een set reservelampjes mee te nemen. Buitenlandse garages hebben onderdelen voor uw auto wellicht niet op voorraad en zo voorkomt u dat u dagen moet wachten totdat het bestelde item binnen is.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie auto-verkeer

Wat zijn de oorzaken van het file probleem? En hoe lossen we dit op?

Oorzaken waardoor files onstaan, en wat er gedaan tegen kan worden.

Boerka integraalhelm of aerodynamische vliegenvanger.

Een nieuwe uitvinding voor op de scooter of op de motorfiets, de Boerka integraalhelm of Boerka met aerodynamische vliegenvanger.

De beste caravan

Op deze website vindt je de beste caravans en de goedkoopste caravans verzameld.

Moet de elektrische fiets verboden worden?

Het aantal ongevallen met elektrische fietsen is schrikbarend hoog, wordt het tijd voor een verbod op elektrische fietsen?

Waterstof

De werking van waterstof in auto's

Motor Rijlessen (2)

Chopper, Tour of Racer?

Het nieuwe rijden

Hoe doe je dat?

De Susuki Maruti Eeco, een prima MPV of personenbusje vanaf maar 4500 euro.

De Susuki Maruti Eeco is het nieuwste personenbusje van de Indische autofabrikant Maruti.

Snel je rijbewijs halen

Er zijn een aantal manieren om snel en voordelig je rijbewijs te halen. Hier de beste manieren.

Was de super zuinige Citroën 2 CV zijn tijd ver vooruit?

Nog steeds behoort de Citroën 2 CV tot de zuinigste auto aller tijde, was de Citroën 2 CV zijn tijd te ver vooruit?

De stappen tot het hebben van een rijbewijs.

Ik ga alle stappen aflopen vertrekkend van de beslissing om een rijbewijs te halen tot het uiteindelijk behalen van een rijbewijs.

Het belang van een onbeschadigde voorruit

Bijna Iiedere voorruit ongeacht merk, model of bouwjaar van de auto kunnen wij voor u repareren of vervangen. Carglass � aanbiedingen levenslange garantie op de montage.

Hoe je voorbereiden om je auto te verkopen?

Tips om je auto klaar te maken om te verkopen en meer aantrek te krijgen.

Handleiding voor de dieptereiniging van uw wagen

Een schone wagen is een frisse wagen, en verhoogt ook de verkoopwaarde met een paar honderd euro. Deze korte handleiding geeft u tips overhoe u uw wagen er binnen een paar minuten weer als nieuw uit kunt laten zien.

De opvolger van de Chevrolet Matiz: de Spark

De opvolger van de Matiz, een nieuwkomer in het steeds populairder wordende A-segment van zuinige en goedkope auto’s.

Winterbanden

In dit artikel lees je alles over winterbanden en het gebruik en nut ervan.

Vijf manieren om uw auto in goede staat te houden voor de zomer

Belastingvrije auto's

Welke auto zijn en blijven nou eigenlijk belastingvrij.

De werking van winterbanden

Waarom winterbanden onder winterse omstandigheden uitblinken

Een prettige en comfortabele reis met de cabrio

Enkele tips om prettig te touren met uw cabrio

Nooit meer vliegen

Tripoli een ramp, maar geen rede om niet meer te vliegen, Sole survivor

Sneeuwkettingen en alternatieven

Informatie en tips over sneeuwkettingen en het gebruik ervan.

Review Polo 1.2 benzine 2010

Polo 1.2 benzine beste auto van 2010 en best verkochte auto over 2011

Motor Rijlessen (1)

Chopper, Tour of Racer?

Zuinige suv en de zuinigste suv

De zuinigste SUV’s van dit moment op een rijtje.