de kilometerheffing, wel of niet?

Autobelasting weg en heffing komt!!

Wat is de kilometerheffing en wat gaat het met ons doen? Waarom de autobelasting weg en de heffing ervoor in de plaats. Ik heb een aantal dingen uitgezocht en de antwoorden zitten in het artikel. 

Gesponsorde koppelingen

 

 

De kilometerheffing is door de val van het kabinet weer eens uitgesteld en ik vraag me dan ook af of hij er daadwerkelijk zal komen. In het nieuws wordt gesuggereerd dat per 01-01-2012 de kilometerheffing ingaat.Voor mij hoeft het niet,het geld wat ermee verdient word, wordt gebruikt voor de infrastructuur. Als je een dieselauto hebt zonder roetfilter betaal je meer dan een dieselauto met roetfilter, maar wat voor een auto je ook hebt je betaalt altijd het basistarief van 0,4 cent per kilometer. Een voordeel van de kilometerheffing is wel dat de autobelasting verdwijnt maar als je het allemaal op een rijtje zet hadden ze ook de belasting erin kunnen houden en die kilometerprijs kunnen vergeten.

 

Je kunt zelf wel de kosten bepalen wat je uiteindelijk moet betalen, namelijk neem 2 of 3 keer in de week eens de trein of ga zomers eens lekker fietsen, denk je ook nog aan het milieu. Het enige wat gaat veranderen is dat je per persoon een bedrag betaalt per gereden kilometer en nu betaalt een persoon voor 3.000 kilometer evenveel als zijn collega die 30.000 kilometer rijdt. Daarom voeren ze de heffing in, om een eerlijker bedrag van de consument te krijgen naar aanleiding van de gereden kilometers.

Gesponsorde koppelingen

Facebook

Blijf op de hoogte van nieuwe dingen en deel ook je eigen artikelen op Facebook!

Reacties

 

Meer in Auto en Verkeer

Meer van droopy

Advertentie

Vragen?

Neem een kijkje in het Helpcentrum en kijk of jouw vraag er tussen staat.