Een prettige en comfortabele reis met de cabrio


Publicatie datum:

Enkele tips om prettig te touren met uw cabrio

Gesponsorde koppelingen

Het is heerlijk om tijdens een warme dag met het dak open te rijden. Touren met een cabrio blijft immers nog steeds een droom van velen. Maar als je die cabrio dan eindelijk hebt, hoe zorg je dat voor een comfortabele en prettige reis? Rijden in een cabrio zorgt er voor dat je rekening moet houden met zonlicht, wind en andere weersomstandigheden en natuurverschijnselen. Hieronder volgen een aantal tips van een expert.

Sinds 3 jaar rijd ik cabrio. Het idee alleen al vond ik geweldig! Helaas is zo''n tochtje niet altijd zoals in de romantische films uitgebeeld. Ik kwam af en toe wat probleempjes of belemmeringen tegen, waar ik gelukkig ook snel weer een oplossing voor vond.

Deze problemen, uiteraard mét bijbehorende oplossingen, wil ik graag met je delen.

HEVIGE WIND

Je bent 1,5 uur bezig met uw haar styling, vervolgens maakt de wind er een rotzooitje van ... Niet als je deze stappen volgt:

Als je van tevoren weet dat je cabrio gaat rijden, oftewel met open dak, laat sommige kapsels dan zitten. Een nette en strakke ballerina knot zit binnen enkele minuten in de war; een loszittende knot onderin je nek waait eruit. Kapsels die wel handig zijn : een hoge rommelige (maar strak vast gezette) staart, een (schuine) vlecht of je haar helemaal ingevlochten (wanneer je gaat voor de chique look) of je haar los maar dan wel met een stevige haarband, een pet of een muts bedekt. Daarbij is het handig om altijd een busje haarlak mee te nemen (desnoods eentje verstopt in het dashboardvakje) om loszittende haren weer bij uw staart te plakken. [spuit op de betreffende haren, wacht 2 seconden en strijk deze dan met je hand plat op je hoofd of in model]

FELLE ZON(SONDERGANG)

Tijdens het rijden kan de zon net op een punt staan dat het je irriteert of belemmert in het zicht. Vooral zonsondergangen, die soms reflecteren op het wegdek, zijn fenijnig. Zorg daarom altijd voor een zonnebril ! Het is erg belangrijk om uw ogen te beschermen, juist doordat je bij een cabrio niet alleen via een ruit naar de zon kijkt, maar ook rechtstreeks. De bescherming van je ogen is daarbij niet alleen noodzakelijk op een zonnige dag in juli, maar ook bij een zwoele lentedag; Zolang de zon schijnt --> zonnebril !

Daarbij is he took erg belangrijk om je te bescherming tegen verbranding. Ook hierbij geldt dat je met een cabrio rechtstreekse zon opneemt ipv dat je deze alleen door glas heen voelt. Draag daarom bij een zonnige dag altijd zonnebrand, vooral op je gezicht. Door de afkoeling van de wind heb je vaak niet in de gaten hoe heet de zon is en hoe erg deze brandt waardoor je vaak aan het einde van de rood bent ipv bruin.

TEMPERATUURVERSCHILLEN

De zon bepaald ook voor een groot deel hoe de gevoelstemperatuur is. Wanneer het dak open is, maakt de wind de lucht kouder, maar warmt de rechtstreekse zon de inzittenden op waardoor het weer aangenaam is. Wanneer de zon echter voor een korte of lange tijd weg valt, bijvoorbeeld door enkele wolken, wordt het dus alweer snel koeler. Zorg er daarom voor dat je, vooral bij een vaste cabrio (geen mogelijkheid om het dak weer te sluiten) een warm vest of een deken bij je hebt. Wanneer je een vest losjes over je rugleuning neer legt blijft je rug vaak langer warm waardoor een korte onderbreking van de zon door wolken iets langer uit te houden is, nog voordat je dit vestje ook echt hoeft aan te doen.

GEUR

Wanneer je met een open dak rijdt, ervaar je alle natuurgeuren intenser maar heb je ook te maken met ongewenste verouderde uitlaten met de daarbijhorende stinkende uitlaatgassen. Wanneer je het dak toch al open hebt, is de automatische ventilatie binnen de auto niet meer nodig. Zorg daarom dat de luchttoevoer aan de voorkant van de auto dicht staat, waardoor je geen stank binnen krijgt.

 

 

LJR


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie auto-verkeer

Wat zijn de oorzaken van het file probleem? En hoe lossen we dit op?

Oorzaken waardoor files onstaan, en wat er gedaan tegen kan worden.

Het nieuwe rijden

Hoe doe je dat?

Hoe kun je gratis met de trein reizen?

Reizen met de trein is een kostbare aangelegenheid, hoe kun je gratis met de trein reizen?

Hoe verkoop je je auto aan een autosloperij

Tips voor het maximaliseren van de opbrengst van je auto

Mobiel bellen beïnvloedt het rijgedrag

De invloed van mobiel bellen op het rijgedrag

Wie bepaald er wat je krijgt voor een vervangende auto na een aanrijding?

Door een voorrangsfout van een ander raakt je auto economisch total loss, wie bepaald er wat je voor vergoeding krijgt voor een vervangende auto.

Geschiedenis van de Ronde van Italië

De Ronde van Italië wordt is sinds 1909 het grootste wielerevenement dat op het Italiaanse schiereiland wordt georganiseerd. In die tijd is de race uitgegroeid tot een waar spektakel waar profrenners uit de hele wereld aan deelnemen.

Review Polo 1.2 benzine 2010

Polo 1.2 benzine beste auto van 2010 en best verkochte auto over 2011

Amsterdams gogme of gegoochel?

Wat moet er gebeuren met de Noord-Zuidlijn

De Susuki Maruti Eeco, een prima MPV of personenbusje vanaf maar 4500 euro.

De Susuki Maruti Eeco is het nieuwste personenbusje van de Indische autofabrikant Maruti.

Hoe je voorbereiden om je auto te verkopen?

Tips om je auto klaar te maken om te verkopen en meer aantrek te krijgen.

Autobedrijf Welters in Echt, jonge gebruikte auto's, lichte bedrijfswagens en campers.

Autobedrijf Welters is gespecialiseerd in de verkoop en onderhoud van jonge gebruikte schadevrije auto’s met weinig kilometers.

Belastingvrije auto's

Welke auto zijn en blijven nou eigenlijk belastingvrij.

Veel geld verdienen met mijn Hummer 1 op de kermis.

Ik trek overal heel veel bekijks met mijn Hummer 1, vooral op de kermis heb ik veel succes.

Voordelen van een kilometerregistratie systeem

Het kilometerregistratie systeem biedt voor iedereen voordelen. Bekijk hier welke voordelen dat voor jouw onderneming zijn!

De boeiende geschiedenis van de moderne MotoGP

De geschiedenis van de MotoGP is een boeiend verhaal dat meer dan 60 jaar teruggaat in de tijd. De moderne competitie is vanuit het wereldkampioenschap motorrijden langzaam uitgegroeid tot een van de topevenementen van de motorwereld.

Waarom het vermogen van een auto op den duur minder wordt

waarom een auto pk's verliest

De beste fietsendrager, de goedkoopste fietsendrager

Overzicht van de best geteste fietsendrager, de beste koop, het best beoordeeld en de voordeligste keus.

Ethanol als alternatieve brandstof.

Ethanol als alternatieve brandstof

Kleppen motor

Beschrijving van het kleppenmechanisme.

Waarom is de Chrysler 300C mijn favoriete auto?

Ik vind de Chrysler 300C SRT8 6.1L uit 2005 net zo mooi als de Bentley Mulsanne Speed. Daarom is de Chrysler 300C uit 2005 mijn favoriete Chrysler?

Dodge Ram biedt u de beste luchtinlaat kleppen

Het primaire doel van dit artikel is om u de beste exterieur ontwerpen te bieden, voor de Dodge Ram. Deze worden geboden met de beste afmetingen

Verlos je auto van aangedampte ruiten

Je auto verlossen van aangedampte autoruiten? Hieronder staan enkele tips en weetjes om aangedampte autoruiten te voorkomen en aan te pakken.

De snelste auto's ter wereld

Het beste koopadvies voor de snelste auto’s ter wereld.

Louche praktijken rijscholen Utrecht en omgeving

Rijscholen en instructeurs uit Utrecht en omgeving houden en louche praktijken op na. Lees hier meer informatie.