Review Polo 1.2 benzine 2010


Publicatie datum:

Polo 1.2 benzine beste auto van 2010 en best verkochte auto over 2011

Gesponsorde koppelingen

De volkswagen Polo is verkozen als beste auto van 2010 en is de best verkochte auto over 2011 in Nederland, terecht of onterecht? Lees en oordeel zelf.

                                   Volkswagen Polo 1.2 benzine beste auto van 2010


Het moet ongeveer eind december geweest zijn dat ik de uitvoering van de  Volkswagen Polo van 2010 voor het eerst gezien had. Als er sprake is van liefde op het eerste gezicht, hoe cliché ook op dat moment was dit zeker aan de orde. De vormgeving van de auto en het interieur waren zaken om erg vrolijk van te worden. Zeker als men naar het prijskaartje kijkt waarvoor al dit moois wordt aangeboden.

Ongeveer medio januari 2011 kreeg ik het bericht van de autodealer dat mijn auto een Volkswagen Polo 1.2 benzine (de meest simpele uitvoering) klaar was om opgehaald te worden. Met vlinders in mijn buik en tintelende vingers reed ik met mijn schoonvader naar de dealer. Toen de auto werd voorgereden door de VW medewerker was dit naar mijn huidig budget in meerdere opzichten echt mijn droomauto.

De donkergrijse Volkswagen Polo 1.2 benzine zag er glimmend uit en rook heerlijk van binnen naar een “nieuwe” auto. Dat ze hier nog geen luchtje van hebben gemaakt, ik zou de eerste zijn die het kocht. De eerste orientatie binnen in de auto was omgeven van het “wow” gevoel. Het is wonderbaarlijk hoe gunstig de prijs tegenover de kwaliteit zich verhoud bij deze auto.

Na als eerste auto de Volkswagen Golf Stationwagen Ocean 1.9 TDI 110PK uitvoering bouwjaar 2003 als auto van de zaak te hebben gereden.O.a. door een gemengde consumptie van 900 kilometer op een volle tank van 60 liter. Wist ik het zeker mijn volgende auto moest en zou een Volkswagen zijn. In de 150.000 kilometer die ik in deze auto heb gereden heb ik alleen eenmalig de distributiesnaar, waterpompen, remblokken en beide luchtfilters laten vervangen. Gezien het werk wat de auto heeft geleverd viel het mij persoonlijk erg mee toen ik de balans ging opmaken betreft de onderhoudskosten. In de 3 jaar dat ik de auto bezat is de motor altijd bij de eerste contactbeweging gestart. Het hele jaar door, zelfs in de winter bij temperaturen van -8 graden. Om maar niet te spreken van de zwaar beladen bergritten in Spanje waarbij deze auto met vlag en wimpel is geslaagd. Om hartje zomer 24 uur non-stop in een adem met afwisselend twee bestuurders in een auto te kunnen rijden van Amsterdam tot aan de zuidelijkste grens van Spanje geeft echt een ongekend vrij en machtig gevoel.

Deze geweldige ervaring in mijn achterhoofd houdende heb ik aan de hand van mijn huidige budget ervoor gekozen om de Polo 1.2 benzine bouwjaar 2010 aan te schaffen. Tot op de dag vandaag heb ik absoluut geen spijt van deze keuze. De auto is heerlijk in besturing, superzuinig en heeft een zeer representatief uiterlijk. Als ik een punt van kritiek zou moeten noemen is het de motorkracht van deze Polo. Dit is dan ook echt het enige minpunt wat ik nu ruim na een jaar gebruik kan opmerken. Met zijn 67PK’s heeft dit autootje in de stad en op de snelweg soms net even te weinig pit. Terugschakelen kan dit effect een beetje compenseren maar al met al heeft het autootje naar mijn mening net te weinig spierballen.

Een positief punt dat mijzelf en verschillende bijrijders op een verassende wijze is opgevallen is de binnenruimte van deze VW Polo 2010. De been- en kofferruimte is verrassend ruim terwijl dat van de buitenkant niet direct zichtbaar is. Er wordt dan ook gezegd dat de Polo 2010 ongeveer net zo groot is als de VW Golf 2 niet geheel verwonderlijk lijkt me. Gezien het feit dat er makkelijk 6 personen inclusief de bestuurder in de auto passen.

Echter kan er in zijn algemeenheid gesteld worden dat dit een perfecte stadsauto is. Het verbruik ligt volgens de fabrieksspecificaties maar op een gemiddelde van 5.9  liter op 100KM maar in werkelijkheid op ongeveer 7 liter per 100KM. Gezien de huidige benzineprijzen is dit aspect zeker geen overbodige luxe.

U zult wel denken dat ik bij Volkswagen werkzaam ben, of misschien wel ingehuurd voor de VW marketing. Niets van dit alles. Ik ben gewoon een tevreden Volkswagen rijder die op basis van zijn budget een keuze heeft kunnen maken en waar heeft gekregen voor zijn geld. Er is geen betere reclame die je je als autofabrikant kan wensen als een tevreden klant.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie auto-verkeer

EGR

Hierin word de globale werking van uitlaatgasrecirculatie in viertakt-motoren uitgelegd

Variabele kleptiming

Dit artikel gaat over variabele kleptiming.

Waarom rijden de treinen niet als het ook maar even sneeuwt?

5 centimeter sneeuw is voldoende om het treinverkeer plat te leggen in Nederland, hoe kan dat?

Comfortabele en ruimtelijke monovolume

Denk je eraan om een monovolumewagen te kopen? Wij zetten alle voordelen voor jou op een rijtje.

Is de Lamborghini Conquisto de nieuwe Lamborghini Cheetah?

Heeft de Lamborghini Conquisto net zo veel “ballen” als zijn stoere voorganger de Lamborghini Cheetah.

Het groenekaartensysteem

Wat is het groenekaartensysteem? En wat houdt een groenekaartensysteem in?

Kun je gratis parkeren bij de Ziggo Dome?

Er is iedere week iets te doen in de Ziggo Dome maar kun je ook gratis parkeren bij de Ziggo Dome?

Zomer- en winterbanden - basiskennis

Hoe zit het met zomer- en winterbanden onder mijn auto?

Louche praktijken rijscholen Utrecht en omgeving

Rijscholen en instructeurs uit Utrecht en omgeving houden en louche praktijken op na. Lees hier meer informatie.

Gratis scootmobiel, de beste scootmobiel

Ook u kunt in aanmerking komen voor een gratis scootmobiel, lees hier hoe.

Waarom wordt ik verdrietig van een defect merk fiets achterlicht?

Het is een steeds terugkerend probleem, het fiets achterlicht, hierom wordt ik verdrietig van een merk fiets achterlicht?

Waarom is de Chrysler 300C mijn favoriete auto?

Ik vind de Chrysler 300C SRT8 6.1L uit 2005 net zo mooi als de Bentley Mulsanne Speed. Daarom is de Chrysler 300C uit 2005 mijn favoriete Chrysler?

De voor en nadelen van rijden met een lpg installatie

Dit artikel behandelt de voor en nadelen van het rijden op lpg

Hoe kun je zakelijk goedkoop autorijden op benzine?

Elektrisch rijden is goedkoop zolang er subsidies worden verstrekt maar daardoor wordt rijden op benzine ook goedkoop.

Autopech en de ANWB

Wanneer je met autopech langs de weg komt te staan, is het fijn te weten dat je lid bent van de ANWB!

Veel geld verdienen met mijn Hummer 1 op de kermis.

Ik trek overal heel veel bekijks met mijn Hummer 1, vooral op de kermis heb ik veel succes.

Veersystemen

Dit artikel gaat over het veersysteem van een auto.

Geschiedenis van de Ronde van Italië

De Ronde van Italië wordt is sinds 1909 het grootste wielerevenement dat op het Italiaanse schiereiland wordt georganiseerd. In die tijd is de race uitgegroeid tot een waar spektakel waar profrenners uit de hele wereld aan deelnemen.

Gevaren bij het kopen van een gebruikte leaseauto

de voordelen en nadelen van het kopen van een gebruikte leaseauto

Hoe je voorbereiden om je auto te verkopen?

Tips om je auto klaar te maken om te verkopen en meer aantrek te krijgen.

Stockcar F2

Een beschrijving van de raceklasse Stockcar F2

Amsterdams gogme of gegoochel?

Wat moet er gebeuren met de Noord-Zuidlijn

Ethanol als alternatieve brandstof.

Ethanol als alternatieve brandstof

Is vliegen met Malaysia Airlines nog veilig?

Met twee grote vliegtuigongelukken vlak na elkaar vraagt menigeen zich af of vliegen met Malaysia Airlines nog veilig is.

Waarom kun je met een Toyota Corolla goedkoop autorijden?

Waarom is de Toyota Corolla de goedkoopste auto die je tweedehands kunt rijden?