Bikini, historie van het tweedelige badpak deel 1.


Publicatie datum:

De mooiste meisjes zwemmen tegenwoordig in bikini, de naam voor een tweedelig badpak.

Gesponsorde koppelingen

De Bikini  is de internationale benaming voor een tweedelig dames badpak. De naam is bedacht door Louis Réard. De naam is geïnspireerd door het latijnse woord voor twee, Bi-, een voorzetsel dat is afgeleid van het Latijnse bis ("2" of "dubbel") en het eiland Bikini . De bedenker hoopte namelijk dat zijn nieuwe product de Bikini  in zou slaan als een bom. Daarom refereerde hij met de naam ook aan het eiland Bikini  waar kort daarvoor een atoombom getest was.

Goedkope bikini

Bikini productomschrijving:

De Bikini bestaat uit twee losse stukken bewerkt textiel. Eén stuk bedoeld voor het dragen als bovenste deel het zogenaamde Bikini bovenstukje en één stuk bedoeld voor het dragen als onderste deel het zogenaamde Bikini broekje. Het Bikini bovenstukje bedekt en ondersteund de borsten en het Bikini broekje bedekt het kruis, een deel van de schoot en een deel van of de gehele billen. Het vernieuwende van de Bikini was dat het grootste gedeelte van het vrouwenlichaam onbedekt bleef.

Goedkope bikini

Uitvoering van de bikini:

De vormen van het Bikini bovenstukje en het Bikini broekje komen sterk overeen met bepaalde types damesondergoed. Het Bikini bovenstukje kan variëren van voledig borstenbedekkend tot net aan tepelbedekkend. Het Bikini broekje kan variëren van volledig kruis, schoot en billen bedekkend tot een weinig verhullende string of g-string slip.

Goedkope bikini

Gebruik van de bikini:

De Bikini wordt meestal gedragen als het mooi warm weer is. De Bikini is in eerste instantie ontworpen om mee te zwemmen maar wordt in de praktijk het merendeel van de tijd gebruikt om in te zonnen.

Goedkope bikini

Succes van de bikini:
Het succes van de Bikini is te wijten aan de kracht van de vrouwen en niet aan de macht van de mode, volgens de mode historicus Olivier Aillard. Volgens hem is de emancipatie van badmode altijd verbonden geweest met de emancipatie van vrouwen.Heden ten dagen zijn Bikini’s uitgegroeid tot een wereldproduct. Geschat wordt dat er wereldwijd voor een waarde van 900 miljoen dollar Bikini’s worden verkocht. Daarnaast heeft de Bikini gezorgd voor een complete nieuwe industrie die zonnewas en zonnebrandolie produceert.

Goedkope bikini

Voorlopers van de bikini:

De eerste bekende voorlopers van de Bikini dateren uit de Grieks-Romeinse oudheid. Er zijn kunstwerken gevonden uit die tijd met afbeeldingen van vrouwen afgebeeld in een op een Bikini gelijkende outfit. Deze kunstwerken zijn te zien op mozaïeken in de vloer van Villa Romana del Casale op het eiland Sicilië. Op deze in mozaïek uitgevoerde afbeeldingen zijn 10 vrouwen te zien die allerlei sportoefeningen uitvoeren in op een Bikini gelijkende sportoutfit. Dit kunstwerk heeft daarom ook tegenwoordig  de naam Bikini Girls. De mozaïeken zijn gemaakt van in totaal 37 miljoen gekleurde tegeltjes. Ook bij archeologische vondsten van eerdere datum zijn al voorbeelden van een soort Bikini’s gevonden. Met name in Pompeii, daar werden een aantal standbeelden gevonden van de Godin Venus in een Bikini. 

Goedkope bikini

Basis van de moderne bikini:

De basis voor de moderne Bikini werd gelegd in 1907. In dat jaar werd de Australische zwemmer en performer Annette Kellerman gearresteerd, op een strand bij Boston, voor het dragen van een nauwsluitend badpak uit één stuk. Kort daarna werd het nauwsluitende badpak uit één stuk door vrouwelijke wedstrijdzwemsters geïntroduceerd als wedstrijdpak op de Olympische spelen van. Hierdoor werd nauwsluitende badpak uit één stuk geaccepteerd als algemene zwemkleding 

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie beauty-mode

French manicure, in 6 stappen

Een makkelijk te volgen stappenplan om thuis een mooie French manicure aan te brengen. Zo zien je nagels er in een handomdraai weer verzorgd en sexy uit.

Langere en vollere wimpers puur natuur!

tip om op een natuurlijke manier langere wimpers te krijgen

De beste nagel verzorging producten!

Lees hier welke nagelverzorging producten het beste werken! Welke producten van duurdere merken zijn ook echt beter zijn en welke producten kun je beter van een goedkoop merk kopen.

Toch mooie nepwimpers?

Mijn ervaring met het zelf aanbrengen van kunstwimpers

Merkkleding, echt beter of boeren bedrog?

Is dure merkkleding echt beter of is het alleen maar boeren bedrog.

Nepwimpers, te mooi om waar te zijn?

Mijn ervaring met het laten plaatsen van kunstwimpers

Ontspannende relaxatie massage

Dit is een artikel over alles wat met massage te maken heeft

Hoe verwijder ik mijn nep wimpers zonder mijn eigen wimpers mee te verwijderen?

Hoe verwijder ik zelf mijn kunstwimpers

De Sjeng sports kledinglijn van Sjeng schalken.

De nieuwe Sjeng Sports tenniskleding is nu verkrijgbaar. Mans tennis wear en womans tennis wear.

Omoda - inspirerend familiebedrijf met veel voordeel

Alles weten over omoda en altijd shoppen met veel voordeel?

Dress your figure

Verander iets aan je lichaam zonder naar de sportschool te gaan! Het kan er al anders uit zien door...

Alles naar uw wensen bij juwelier Cober

Bij juwelier Cober kunt u van de trouwring van uw dromen realiteit maken. Er wordt overal aan gedacht. Meteen vanaf het begin bent u zo betrokken in het proces tot de usite trouwring, dat geen een beslissing zonder uw stem gemaakt wordt.

De verzorging van een ultra droge huid

Hoe kun je het beste de droge huid verzorgen?

Model worden

Hoe word ik model? Waar moet ik rekening mee houden?

Make-up

Aandachtspunten bij gebruik van make-up

Het duurste kledingmerk van dit moment Acorn Gold

Acorn Gold© is een nieuw kledingmerk, het is het duurste kledingmerk van dit moment, het staat voor onbetaalbare eenvoud.

Zelf acrylnagels zetten

Duidelijk omschreven hoe je zelf acrylnagels kunt zetten

Winkelen

Waar kan je het leukste winkelen?

LightInTheBox is de Wereldwijde Online Winkel voor Jurken, Huis en Tuin, Electronica en Trouwkleding.

LightInTheBox is een betrouwbare online retailer die tegen een lage prijs een heel breed assortiment aan populaire producten aanbiedt en deze wereldwijd verzendt.

Voor het goede doel... én een beetje voor mezelf.

Ik ben er altijd zo dol op... een goed doel steunen en er nog iets voor terug krijgen ook!

Schoonheidssalon

Het is belangrijk om bij een mens de huid regelmatig te controleren en te reinigen. En hoe u een schoonheidssalon gemakkelijk kan vinden.

Mooie dikke vrouwen als schoonheidsideaal

Wat is de wetenschappelijke definitie van een dikke vrouw? Wat is een mooie dikke vrouw?

Perfecte nagels

Tien tips voor perfecte nagels.

Anti-rimpel tips !

Waar komen die rimpels vandaan? Wat kunnen we hieraan doen?

Marmer nail art

Leer hoe je nail art met marmeruitstraling maakt