De beste anti roos shampoo, de goedkoopste anti roos shampoo


Publicatie datum:

De bekendste anti roos shampoo is Head and Shoulders maar is dat ook de beste remedie tegen roos.

Gesponsorde koppelingen

Met de term roos in de productomschrijving van anti roos shampoo wordt de aandoening hoofdroos bedoelt. De officiële wetenschappelijke naam voor de aandoening hoofdroos is Pityriasis simplex capillitii. Met Pityriasis simplex capillitii wordt door de dermatologen onderling de huidaandoening aangeduid maar in het gewone dagelijkse taalgebruik tussen de dermatologisch specialist en zijn cliënten spreken ook zij meestal over hoofdroos of kortweg roos. Hoofdroos is geen ernstige aandoening maar veroorzaakt meestal alleen enige mate van jeuk en een meer dan normaal verlies van dode huidschilfers. Vooral het bovenmatige verlies van dode huidschilfers wordt als zeer vervelend ervaren omdat de vele witte huidschilfers heel erg opvallen op je kleding. Veel mensen ervaren dit als erg vies en het kan dan ook een belemmering vormen in je, met name directe fysiek georiënteerde, persoonlijke contacten.

De beste anti roos shampoo

Oorzaken roos:

Hoofdroos, of kortweg roos, kan veroorzaakt worden door verschillende zaken. De meest voorkomende oorzaak is langdurige blootstelling aan een extreme temperatuur. Hierbij wordt roos kan roos zowel veroorzaakt worden door extreme hoge temperaturen als door extreme lage temperaturen. Een andere, vooral bij pubers, veel voorkomende oorzaak is een verhoogde talgproductie. Roos kan ook ontstaan als een metabolisch bijproduct van micro-organismen, de meest voorkomende micro-organismen die roos veroorzaken zijn meestal gisten van het geslacht Malassezia. Tenslotte kan roos ook veroorzaakt worden door een grote individuele gevoeligheid van de hoofdhuid.

De beste anti roos shampoo

Roos bestrijdingsmiddelen:

Er zijn een aantal stoffen bekend die een roos voorkomende of werende werking hebben. Deze stoffen zijn Salicylzuur, Steenkoolteer, Zwavel en Seleensulfide.

Salicylzuur:

Salicylzuur is een in bepaalde planten voorkomend zuur dat waarschijnlijk in deze planten een afwerende functie vervult tegen vraat. Ook heeft Salicylzuur bij een aantal planten, sommige fruitsoorten, een conserverende werking. Planten waarvan bekend is dat ze Salicylzuur bevatten zijn wilgen, waarbij het Salicylzuur vooral in hogere concentraties in de wilgenbast aanwezig is, de moerasspirea, in sommige cactussen en in sommige soorten fruit. Salicylzuur kan ook synthetisch bereidt worden uit fenol. Synthetisch Salicylzuur wordt op grote schaal gemaakt omdat het ook gebruikt wordt als uitgangsstof bij de bereiding van Aspirine. Salicylzuur werkt in op het het bovenste laagje, de hoornlaag, van de huid. Door dit laagje van de huid los te weken bevordert het de groei van gezonde huidcellen. Salicylzuur wordt vaak gecombineerd met andere huidmiddelen, omdat het andere medicijnen beter in de huid laat doordringen. Salicylzuur in lage sterktes, van 10% en minder, wordt gebruikt bij verschillende huidaandoeningen, zoals een droge huid, psoriasis en eczeem.

De beste anti roos shampoo

Steenkoolteer:

Steenkoolteer helpt wel tegen roos maar wordt niet veel gebruikt omdat het een zwarte taaie vloeibare massa is die giftig, kankerverwekkend en slecht afbreekbaar is.

Zwavel:

Zwavel is vooral effectief tegen hoofdroos die veroorzaakt wordt door gisten. Zwavel als anti roos middel is een afgeleide toepassing van de uit onderzoek in de land en tuinbouw sector gebleken werking tegen schimmels en andere micro-organismen.

De beste anti roos shampoo

Seleensulfide:

Seleensulfide is een stof die veel gemeen heeft met zwavel en dus ook een actieve werking heeft tegen schimmels en andere micro-organismen. Seleensulfide wordt ook vaak gebruikt voor de behandeling van pityriasis versicolor. Pityriasis versicolor is een onschuldige huidaandoening, die herkenbaar is aan vele kleine verkleurde vlekjes waar fijne schilfertjes op ontstaan, die vooral op de hals, de borst en de rug voorkomt. De vlekjes zien er donkerder uit op een witte huid, en lichter op een gebruinde huid.

De beste anti roos shampoo

De beste anti roos shampoo:

De beste anti roos shampoos zijn de shampoos die Salicylzuur, Zwavel of Seleensulfide bevatten. Welke shampoo bij jou het meest effectief is, is afhankelijk van de oorzaak van de hoofdroos. Als je roos wordt veroorzaakt door gisten zijn de shampoos die Zwavel of Seleensulfide bevatten het meest effectief. Bij andere oorzaken zijn shampoos met Salicylzuur, eventueel aangevuld met een percentage Zwavel of Seleensulfide, het meest effectief.

De goedkoopste anti roos shampoos:
De drie goedkoopste anti roos shampoos van dit moment zijn: de Yanao Anti-schuppen shampoo die ongeveer € 1,- per 400ml kost, de Shampoo Schwarzkopf anti roos anti peliculaire die ongeveer € 1,49 per 400ml kost en de Nivea Hair Care Anti Roos Shampoo Gloss die1,69 per flacon kost.

De beste anti roos shampoo

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie beauty-mode

Volumineus haar

Hoe zorg je voor een mooi volumineus bos haar?

Gratis hoge resolutie Adidas logo

Met het gratis hoge resolutie Adidas logo maak je eenvoudig zelf je Adidas kleding.

10 tips voor een fris en knap gelaat!

10 tips die je in een mum van tijd een wakkere en gezonde look zullen geven.

Verzorging van krullen

Heb je ook zo'n last van pluizend, droog, krullend haar? Ik leg je uit hoe je dit het beste kan verzorgen & hoe je de pluis kan laten verdwijnen (:

Nieuwe haartrends: Ombre hair en Dip-dye hair

Misschien heb je het wel eens gezien, ombre hair en dip-dye hair. Ik ga uitleggen wat het is.

Hoe kies je de juiste foundation?

Vind u het ook zo moeilijk om de juiste foundation te kiezen?

De mythe van Rode Schoenen

Waarom houden vrouwen van rode schoenen? Vele redenen en hier vind je ze allemaal

Waarom wil een moeder graag op haar dochter lijken.

Soms lijkt een moeder zo op haar dochter dat het verschil niet te zien is, waarom vinden moeders dat mooi.

Snelcursus nagels lakken

Nagels lakken lijkt makkelijker dan het is. Wij geven een snelcursus nagels lakken!

Zalando kinderkleding nu uit met nieuwe zomercollectie

Het kopen van kinderkleding is een moeilijke taak voor de mensen die werken professionals en niet genoeg tijd om te zoeken voor de kinderen winkelen slaan om hun items te kopen.

Zo krijg en hou je verzorgde handen en sterke nagels!

Nagels zijn een onderdeel van iemands verschijning.Hier lees je hoe je de handen en nagels gezond kan maken en houden.

Een oosterse schoenen trend: Kelim boots

De nieuwste trend in schoenen is overgewaaid uit Ibiza, maar heeft zijn roots in het verre Oosten: de Kelim boots. Het zijn leren laarzen met een laag hakje en een brede schacht die versierd is met kleurrijke geweven stof.

Tips tegen puistjes

Tips tegen puistjes en vóór een gave huid!

Bikini, historie van het tweedelige badpak deel 1.

De mooiste meisjes zwemmen tegenwoordig in bikini, de naam voor een tweedelig badpak.

Hoe maak je een goede lingerie fotoshoot

In dit artikel lees je hoe mijn eerste lingerie fotoshoot ook meteen mijn mooiste lingerie fotoshoot is.

De verschillende massagetechnieken

In dit artikel beschrijven we enkele verschillende massagetechnieken

Haargroei versnellen!

Een aantal manieren om uw haar sneller te laten groeien!

De meest bijzondere, gekke en mooiste kapsels

Een uitgebreide bloemlezing van de mooiste kapsels, bijzondere kapsels en gekste kapsels.

Sleehak, een chique loopcomfort.

De sleehak, waarom is deze chique schoen zo populair?

Mooie nagels van jezelf.

Hou je nagels mooi en netjes, zonder veel te betalen of nepnagels te zetten.

Houd je poriën klein!

Wat je wel en niet moet doen met/tegen vergrootte poriën.

De lelijkste vrouw op aarde, Maria Jose Cristerna de vampiervrouw

Als je van mooie vrouwen houdt moet je dit artikel zeker niet lezen.

Spotgoedkope merkkleding

Lees waar je de duurste merkkleding voor een prikkie kunt kopen.

G-Star raw, G-Star jeans , G-Star outlet, G-Star online

Alles over G-Star raw en de producent G-Star van G-Star jeans, shirts, jassen, schoenen en accessoires voor mannen en vrouwen.

Hoe verwijder je lastige vlekken uit kleding?

In dit stukje krijg je tips hoe je lastige vlekken uit kleding kunt verwijderen