De beste anti roos shampoo, de goedkoopste anti roos shampoo


Publicatie datum:

De bekendste anti roos shampoo is Head and Shoulders maar is dat ook de beste remedie tegen roos.

Gesponsorde koppelingen

Met de term roos in de productomschrijving van anti roos shampoo wordt de aandoening hoofdroos bedoelt. De officiële wetenschappelijke naam voor de aandoening hoofdroos is Pityriasis simplex capillitii. Met Pityriasis simplex capillitii wordt door de dermatologen onderling de huidaandoening aangeduid maar in het gewone dagelijkse taalgebruik tussen de dermatologisch specialist en zijn cliënten spreken ook zij meestal over hoofdroos of kortweg roos. Hoofdroos is geen ernstige aandoening maar veroorzaakt meestal alleen enige mate van jeuk en een meer dan normaal verlies van dode huidschilfers. Vooral het bovenmatige verlies van dode huidschilfers wordt als zeer vervelend ervaren omdat de vele witte huidschilfers heel erg opvallen op je kleding. Veel mensen ervaren dit als erg vies en het kan dan ook een belemmering vormen in je, met name directe fysiek georiënteerde, persoonlijke contacten.

De beste anti roos shampoo

Oorzaken roos:

Hoofdroos, of kortweg roos, kan veroorzaakt worden door verschillende zaken. De meest voorkomende oorzaak is langdurige blootstelling aan een extreme temperatuur. Hierbij wordt roos kan roos zowel veroorzaakt worden door extreme hoge temperaturen als door extreme lage temperaturen. Een andere, vooral bij pubers, veel voorkomende oorzaak is een verhoogde talgproductie. Roos kan ook ontstaan als een metabolisch bijproduct van micro-organismen, de meest voorkomende micro-organismen die roos veroorzaken zijn meestal gisten van het geslacht Malassezia. Tenslotte kan roos ook veroorzaakt worden door een grote individuele gevoeligheid van de hoofdhuid.

De beste anti roos shampoo

Roos bestrijdingsmiddelen:

Er zijn een aantal stoffen bekend die een roos voorkomende of werende werking hebben. Deze stoffen zijn Salicylzuur, Steenkoolteer, Zwavel en Seleensulfide.

Salicylzuur:

Salicylzuur is een in bepaalde planten voorkomend zuur dat waarschijnlijk in deze planten een afwerende functie vervult tegen vraat. Ook heeft Salicylzuur bij een aantal planten, sommige fruitsoorten, een conserverende werking. Planten waarvan bekend is dat ze Salicylzuur bevatten zijn wilgen, waarbij het Salicylzuur vooral in hogere concentraties in de wilgenbast aanwezig is, de moerasspirea, in sommige cactussen en in sommige soorten fruit. Salicylzuur kan ook synthetisch bereidt worden uit fenol. Synthetisch Salicylzuur wordt op grote schaal gemaakt omdat het ook gebruikt wordt als uitgangsstof bij de bereiding van Aspirine. Salicylzuur werkt in op het het bovenste laagje, de hoornlaag, van de huid. Door dit laagje van de huid los te weken bevordert het de groei van gezonde huidcellen. Salicylzuur wordt vaak gecombineerd met andere huidmiddelen, omdat het andere medicijnen beter in de huid laat doordringen. Salicylzuur in lage sterktes, van 10% en minder, wordt gebruikt bij verschillende huidaandoeningen, zoals een droge huid, psoriasis en eczeem.

De beste anti roos shampoo

Steenkoolteer:

Steenkoolteer helpt wel tegen roos maar wordt niet veel gebruikt omdat het een zwarte taaie vloeibare massa is die giftig, kankerverwekkend en slecht afbreekbaar is.

Zwavel:

Zwavel is vooral effectief tegen hoofdroos die veroorzaakt wordt door gisten. Zwavel als anti roos middel is een afgeleide toepassing van de uit onderzoek in de land en tuinbouw sector gebleken werking tegen schimmels en andere micro-organismen.

De beste anti roos shampoo

Seleensulfide:

Seleensulfide is een stof die veel gemeen heeft met zwavel en dus ook een actieve werking heeft tegen schimmels en andere micro-organismen. Seleensulfide wordt ook vaak gebruikt voor de behandeling van pityriasis versicolor. Pityriasis versicolor is een onschuldige huidaandoening, die herkenbaar is aan vele kleine verkleurde vlekjes waar fijne schilfertjes op ontstaan, die vooral op de hals, de borst en de rug voorkomt. De vlekjes zien er donkerder uit op een witte huid, en lichter op een gebruinde huid.

De beste anti roos shampoo

De beste anti roos shampoo:

De beste anti roos shampoos zijn de shampoos die Salicylzuur, Zwavel of Seleensulfide bevatten. Welke shampoo bij jou het meest effectief is, is afhankelijk van de oorzaak van de hoofdroos. Als je roos wordt veroorzaakt door gisten zijn de shampoos die Zwavel of Seleensulfide bevatten het meest effectief. Bij andere oorzaken zijn shampoos met Salicylzuur, eventueel aangevuld met een percentage Zwavel of Seleensulfide, het meest effectief.

De goedkoopste anti roos shampoos:
De drie goedkoopste anti roos shampoos van dit moment zijn: de Yanao Anti-schuppen shampoo die ongeveer € 1,- per 400ml kost, de Shampoo Schwarzkopf anti roos anti peliculaire die ongeveer € 1,49 per 400ml kost en de Nivea Hair Care Anti Roos Shampoo Gloss die1,69 per flacon kost.

De beste anti roos shampoo


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie beauty-mode

Hoe verwijder je lastige vlekken uit kleding?

In dit stukje krijg je tips hoe je lastige vlekken uit kleding kunt verwijderen

Oud of toch Vintage

Is het oud of Vintage? Was het vroeger veel leuker dan nu?

Mooie, sterke tanden

Wat je kunt doen om mooie, sterke tanden te houden.

Zelf een t-shirt bedrukken!

Een makkelijke handleiding: hoe bedruk je je eigen t-shirt?

De lelijkste vrouw op aarde, Maria Jose Cristerna de vampiervrouw

Als je van mooie vrouwen houdt moet je dit artikel zeker niet lezen.

Het heilige haar

Een aantal tips voor de verschillende haarsoorten

Een oosterse schoenen trend: Kelim boots

De nieuwste trend in schoenen is overgewaaid uit Ibiza, maar heeft zijn roots in het verre Oosten: de Kelim boots. Het zijn leren laarzen met een laag hakje en een brede schacht die versierd is met kleurrijke geweven stof.

De beste nagel verzorging producten!

Lees hier welke nagelverzorging producten het beste werken! Welke producten van duurdere merken zijn ook echt beter zijn en welke producten kun je beter van een goedkoop merk kopen.

Replay schoenen

Replay is het Italiaanse denim en schoenen merk dat zijn authentieke en moderne stijl over de hele wereld brengt.

LightInTheBox is de Wereldwijde Online Winkel voor Jurken, Huis en Tuin, Electronica en Trouwkleding.

LightInTheBox is een betrouwbare online retailer die tegen een lage prijs een heel breed assortiment aan populaire producten aanbiedt en deze wereldwijd verzendt.

Ed Hardy nederland , kleding Ed Hardy, Ed Hardy online

Alles over Ed Hardy, kleding met tattoo Ed Hardy designs, schoenen met Ed Hardy designs, tattoos Ed Hardy designs.

Als het kleuren van je haar is mislukt

Hoe u professionele haarkleur correctie technieken zelf kunt toepassen

Hoe groot is een schoenmaat?

Wat betekent het als je schoenmaat 41 hebt? Of: welke maat heb je nodig met voeten van 25 centimeter lengte?

Hoelang is lang haar nog heel veel waard?

Voor ieder meisje komt eens het moment daar, ik wil niet langer lang haar.

Kaal worden hoe komt het en wat is er tegen te doen

Voor veel mensen is kaal worden een schrikbeeld. Is er iets tegen te doen?

Verzorg je huid met huis, tuin en keuken middelen

Verzorg je huid met huis tuin en keuken middeltjes.

Tommy Hilfiger kleding, Tommy Hilfiger schoenen.

Alles over Tommy Hilfiger, zijn leve, zijn vrouwen, zijn kleding en zijn schoenen.

Krijg je haar perfect in vorm in slechts enkele minuten!

Een avondje stappen? Met deze tips ziet jouw haar er schitterend uit met een minumum aan tijd en inspanning.

Rihanna op modegebied

Rihanna heeft een uitgesproken gevoel voor stijl. Haar River Island collecties waren voor veel fans dan ook goed nieuws...

De mooiste en de duurste horloges ter wereld.

Wie zijn er vandaag de dag de dragers van het mooiste en het duurste horloge ter wereld?

Bruiloft bedankjes, voor de gasten van de bruiloft

Lees meer over de bedankjes die de gasten van een bruiloft traditioneel meekrijgen. Wat is een leuk idee, en hoe bestel je dat?

Goedkope sneakers, de goedkoopste sneakers

Ben je op zoek naar goedkope sneakers, op deze websites vindt je de goedkoopste sneakers.

ik wil een tattoo en nu?

je wil een tattoo laten zetten. Hoe pak je het aan..

Nagelverzorging

Hoe creeër en behoudt je mooie nagels?

Gezichtsbehandeling

Heb je een drukke werk- of schooldag gehad & ben je helemaal afgepeigerd, of heb je gewoon heel veel zin om eens lekker te ontspannen? Ik leg je uit hoe je een gezichtsbehandeling bij jezelf kan doen, Ultieme ontspanning!