Goedkope lippenstift, de goedkoopste lippenstift, goedkope lipstick


Publicatie datum:

Lees hier hoe je zelf lippenstift kunt maken die net zo goed is als Chanel of Geurlain lippenstift

Gesponsorde koppelingen

Met een lippenstift wordt een staafje aangeduid dat bestaat uit een substantie die bedoeld is om op de lippen aan te brengen. Deze zachte lippenstift wordt omhuld door een kunststof koker met een dop erop zodat het in de zak of in een tas kan worden meegenomen zonder dat het smelt of afgeeft. Om de lippenstift te kunnen gebruiken haalt men het dopje eraf en wordt de lippenstift met een draaimechanisme omhoog gebracht.

Goedkope  lippenstift

Gesponsorde koppelingen

Historie lipkleuring:

De oudst bekende voorloper van de lippenstift stamt uit het Oude Egypte. In oude Egyptische geschriften beschrijft men hoe Cleopatra al gebruik maakte van een lipkleuring. Zij deed dit met een rode vloeistof die gemaakt werd van rode klei, rode bessen en geplette rode kevers vermengd met gemalen vissenschubben voor een glans effect. (N.B. ook nu zijn er nog merken die gebruik maken van gemalen vissenschubben).

Goedkope  lippenstift

Historie lippenstift:

Tijdens de Gouden Tijd van de Islam (de periode van halverwege de achtste eeuw tot het midden van de elfde eeuw) werd de lippenstift in vaste vorm uitgevonden door een Arabische onderzoeker. Deze eerste lippenstift werd gebruikt in een opgerold papiertje. De lippenstift werd in de 16e eeuw in Europa heel populair doordat de zeer bleke koningin Elizabeth I bijna altijd haar lippen felrood kleurde wat heel erg opviel door het enorme contrast. De lippenstift die koningin Elizabeth I gebruikte bestond meestal uit bijenwas, henna, rode klei en kersensap en werd nog steeds gebruikt in een opgerold stukje papier. De lippenstift zoals we hem nu kennen is bedacht door de Amerikaan Maurice Levy. Hij ontwikkelde de metalen draaihuls zoals we die ook nu nog gebruiken.

Goedkope  lippenstift

 

Zelf lippenstift maken:

benodigdheden:
Voor het maken van een lippenstift heb je de volgende spullen nodig: een oud houdertje van een lippenstift, een leeg tomatenpureeblikje, een roerstaafje, aluminiumfolie, een brander, een driepoot, een gaasje, lucifers, een metalen tang en een bekerglas gevuld met keukenzout.

Goedkope  lippenstift

Ingrediënten:
De benodigde ingrediënten voor een lippenstift zijn: 3 gram paraffineolie, 2 gram lanoline, 1 gram vaseline en 4 gram bijenwas.

Bereiding:
Maak van het aluminiumfolie een buisvorm door de folie zo glad mogelijk om een staafje te wikkelen. Duw het buisvormige aluminiumfolie nu recht in het keukenzout en trek het staafje er voorzichtig uit. Verwarm nu voorzichtig de benodigde ingrediënten in het tomatenpureeblikje met een rustige blauwe vlam. Voeg hier 3 gram van de door jou gewenste kleurstof aan toe. Schenk vervolgens het warme vetmengsel in het buisvormige aluminium vormpje en laat dit geruime tijd afkoelen. Als het mengsel goed afgekoeld is kun je de stift daarna uitpellen, bijsnijden en in het houdertje brengen. Door de stift vervolgens nog even door een open vlam te halen wordt de stift mooi glad.

Goedkope  lippenstift


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie beauty-mode

De beste antirimpel creme, de goedkoopste anti-rimpel crème

De beste antirimpel crèmes objectief beoordeeld. De goedkoopste anti-rimpel crème blijkt de beste te zijn.

Een overzicht van ontharingsmethodes

De meest gebruikte ontharingsmethodes op een rijtje

Goede manieren om af te vallen zonder dieet

Een paar tips die het afvallen makkelijker maken

Het heilige haar

Een aantal tips voor de verschillende haarsoorten

Tanden bleken met tandpasta (WERKT ECHT)

je kan zelf met behulp van tandpasta je eigen tanden bleken.