Waarom is een baard opeens weer in?


Publicatie datum:

Hij is jarenlang uit geweest maar opeens is de baard weer helemaal in, hoe komt dat?

Gesponsorde koppelingen

Hirsutisme
Nagenoeg alle mannen hebben baardgroei vanaf het moment dat ze in de puberteit raken. Bij vrouwen komt het ook veel voor maar bij vrouwen begint de baardgroei meestal pas op latere leeftijd. In Nederland is bij vrouwen is een baard eigenlijk nooit populair geweest en is hij het ook nu niet. In Nederland is hij bij mannen echter dan weer een periode wel populair en dan weer een periode niet.

Gesponsorde koppelingen

Wat is een baard?
Alvorens een verklaring te zoeken voor het feit dat een baard wel of niet in is moet eerst vastgesteld worden wat een baard precies is. De letterlijke definitie van een baard is haargroei op de onderkaak. Een vrouw kan dus volgens deze definitie ook een baard hebben. Als een vrouw een behaarde onderkaak heeft is er sprake van hirsutisme.

Soorten baarden:

1. De stoppelbaard: er is sprake van een stoppelbaard als de haargroei op de onderkaak een lengte van minimaal 3 mm heeft bereikt. Deze lengte wordt doorgaans na ongeveer een dag of twee bereikt.

2. De baard in wording: over de definitie van een baard in wording zijn de baarddeskundigen het niet eens. Het grootste deel van de baarddeskundigen vindt echter dat een 3-dagenbaard een baard in wording is.

3. De Volle baard:
Een volle baard is een baard van meer dan 3 dagen. Er zijn tientallen soorten volle baarden maar de populairste baarden van dit moment zijn; de korte vierkante baard (bakkebaarden, snor en baard vloeien in elkaar over), de lange baard (als de baard zolang is dat hij minimaal de borst bereikt spreekt men van een lange baard), de vorkbaard (loopt uit in twee punten), de stilettobaard (baard die rond aan de zijkanten en uitloopt in een punt op de kin), de Amish baard (een vierkante baard die gedragen wordt zonder snor), de Verdi-baard (dit is een korte, rond uitlopende baard).

Waarom is de baard opeens weer in?
De baard is opeens weer in omdat een aantal celebraties er één heeft laten staan om zich te onderscheiden. Zoals zo vaak zijn er dan opeens heel veel mannen die dit vervolgens nadoen.

Hoe onderscheidend ben je met een baard?
Ik heb zelf 20 jaar geleden ook 10 jaar lang  een 3 t/m 7 dagen baard gehad omdat ik hem, uit gemakzucht, maar 1 keer per week met de baardtrimmer bijwerkte. Je wil niet weten hoe vaak ik toentertijd commentaar kreeg op die baard. Toen ik op mijn 30ste besloot om mijn baard er af te scheren en voortaan met een gladde kin door het leven te gaan viel het echter heel veel mensen niet eens op. Zelfs mijn eigen zus vroeg me toen ze me voor het eerst weer zonder baard zag “had jij nou een baard?? “


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie beauty-mode

Voeten in Visjes

Dr. Fish, Fish Spa of vispedicure voor zachte voeten!

De beste sousbras (of sousculotte) voor een goed figuur.

Een goede sousbras (of sousculotte) doet je figuur beter uitkomen, waar moet een goede sousbras aan voldoen?

Waarom moet je je als vrouw al bijna verplicht scheren?

Waarom ben je als vrouw tegenwoordig haast verplicht om je te scheren? Wat is de reden hiervoor en is het eigenlijk wel goed?

Online of toch maar niet

Geen zin om langs te gaan naar een winkel, maar bij online winkelen heb je ook zo je twijfels. Hier zijn wat afwegingen die je kunt maken.

Een verzorgd uiterlijk in 7 stappen

7 stappen voor een verzorgd uiterlijk