Waar vind je Louis Vuitton, Nike, Gucci, Zara en Chanel Adidas kleding voor lage prijzen?


Publicatie datum:

Hoe kom je goedkoop aan de betere merkkleding?

Gesponsorde koppelingen

Adidas firebird

De betere merkkleding hoeft niet duur te zijn. Merkkleding als Louis Vuitton, Nike, Gucci, Zara en Chanel of Adidas kleding kun je namelijk op meerdere plaatsen goedkoop kopen. Het gaat hierbij niet om nieuwe merkkleding maar gebruikte merkkleding. Of, zoals gebruikte merkkleding in moderne marketing termen tegenwoordig wordt genoemd “vintage merkkleding”.

Gesponsorde koppelingen

Waarom kopen mensen dure nieuwe merkkleding?
De meeste mensen die dure merkkleding kopen alleen maar dure nieuwe merkkleding van bijvoorbeeld Louis Vuitton, Nike, Gucci, Zara en Chanel of Adidas omdat ze daar hun status aan verlenen. Voor deze mensen is het kopen van “vintage merkkleding” geen optie omdat de groep waarin ze hun status door middel van dure merkkleding verwerven direct ziet dat hun “vintage merkkleding” niet nieuw is en dit in de groep waarin je je status door middel van dure merkkleding verwerft niet wordt gewaardeerd.

Hoe ontstaat “vintage merkkleding”?
Ik zal aan de hand van een voorbeeld uitleggen hoe “vintage merkkleding” ontstaat en waarom “vintage merkkleding” net zo goed is als nieuwe merkkleding. Toen onze dochter in groep 8 zat kwam zij op een dag thuis met de vraag of haar moeder voor haar een zogenaamd Adidas vest wilde kopen. Ze vertelde dat de vesten van Adidas de beste waren en dat haar beste vriendin een roze Adidas vest met zilvergrijze strepen had gekregen en dat ze, omdat ze toch aan een nieuw vest toe was, zelf ook graag zo’n roze Adidas vest met zilvergrijze strepen zou willen krijgen. Het is moeilijk uit te leggen wat precies de doorslag gaf dat mijn vrouw er toe deed besluiten om voor € 70,- een roze Adidas vest met zilvergrijze strepen maar volgens haar was dat niet omdat ze toegaf aan de sociale druk maar vanwege de uitstekende kwaliteit van het Adidas vest. Gelukkig was onze dochter heel blij met haar Adidas vest en had ze hem iedere dag aan. Na verloop van tijd bleek dat de kwaliteit van haar Adidas vest inderdaad heel goed was want ondanks dat ze het iedere dag droeg en het minstens één maal per week bleef het er uit zien als nieuw. Nu, 5 jaar later draagt ze haar Adidas vest alleen nog als ze lekker thuis een dagje op de bank zit maar het is nog steeds haar favoriete vest. Deze week gingen we ’s avonds even op bezoek bij mijn schoonouders. Toen mijn dochter naast haar opa op de bank ging zitten vroeg hij “hé’, heb je een nieuw Adidas vest?” mijn dochter moest erg lachen en zei dat ze het Adidas vest al sinds groep 8 had. Uit dit verhaal blijkt dat mijn dochter 5 jaar geleden dus gelijk had dat toen ze vertelde dat de vesten van Adidas de beste waren. Mijn dochter was in groep 8 al volgroeid maar de meeste kinderen groeien heel snel uit hun merkkleding. Dit is een voorbeeld waarom er heel veel “vintage merkkleding” beschikbaar komt voor de verkoop. Het Adidas vest van mijn dochter komt echter nooit te koop want ook nu ze een stoere volwassen vrouw is draagt ze nog het liefst altijd haar eerste roze Adidas vest iedere dag.

mijn dochter

Waar vind je Louis Vuitton, Nike, Gucci, Zara en Chanel Adidas kleding voor lage prijzen?
Er zij heel veel plaatsen waar je “vintage merkkleding” kunt kopen. De bekendste plaats is  Marktplaats.nl. Het voordeel van Marktplaats.nl is dat je eenvoudig thuis vanachter je computer rond kunt struinen maar het nadeel is dat je de kleding niet kunt passen. Een minder voor de hand liggende plaats om “vintage merkkleding” is de kringloopwinkel. Het vergt wat meer moeite en je moet wel geluk hebben maar het voordeel van het kopen van “vintage merkkleding” in de kringloopwinkel is dat je het ter plekke kunt passen.


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie beauty-mode

Goedkope make over, de goedkoopste make over

Iedere jonge vrouw wordt mooier in een mooi strak jurkje, een goedkope make over.

ZO herken de echte UGG: 8 Kenmerken

zorg ervoor dat je niet word opgelicht en herken de kenmerken van de echte Uggs.

Kleding belangrijk voor je imago en een paar tips

Wat je draagt zegt iets over je persoonlijkheid.

Hoe blijf je jong en aantrekkelijk?

Ben je ook bang om gedumpt te worden voor een jongere vlam, lees hier hoe je dat kunt voorkomen.

Het leven van een sneakeraddict

Het artikel zal gaan over sneakers en alles er omheen