Ontspannende relaxatie massage


Publicatie datum:

Dit is een artikel over alles wat met massage te maken heeft

Gesponsorde koppelingen

Iedereen komt vroeg of laat in aanraking met het onderwerp massage, ofwel odergaat je een massage, of wel hoor je er over praten. maar wat doet een massage eigenlijk met je en waarom laten wij ons graag masseren en waarom is massage bevordelijklijk voor het menselijk lichaam

Er bestaan verschillende vormen massage.

je hebt Thaise Kruidenstempelmassage.

dit is een ontspanningsmassage en deze bestaat uit meerdere behandelingen .een reinigende behandeling , massage met de thaise kruidenstempels. De kruidenstempels worden ook wel eens kruidenballen genoemd. Na de kruidenstempels volgt de ontspannende massage met warme olie, De complete behandeling duurt ongeveer 1 uur

Ayurvedische massage

is afkomstig uit India Ayurveda betekend kennis van het levenOver het algemeen kenmerken ayurvedische massages zich door een holistische benadering, wordt erin ruime mate met olieën gewerkt en kunnen deze olieën voorzien zijn van geneeskrachtige kruidenDe massage is gericht op het herstellen van de balans tussen de drie dosha's en de 5 elementen;Vata ether en lucht, Pitta vuur en Kapha water en aarde. Het hele lichaam wordt gemasseerd, ook het hoofd en gezicht en er wordt rekening gehouden met de gesteldheid van de persoon, zijn of haar specifieke klachten en eventuele pijn(en).

 

Triggerpointmassage

nieuwe vorm van massage. Hierbij wordt op zoek gegaan naar triggerpoints. een kleine verkramping in een spier die aanvoelt als een pijnlijke verharding. Twee artsen in Amerika, Janet Travell en David Simons, ontdekten dat veel klachten ontstonden door spierknopen. Bij triggerpointmassage worden deze 'spierknopen' opgezocht en gemasseerd. hier bij deze methode gaat de masseur of patient korte diepe knedingen. toepâssen op de verharde spierknopen en dit meerdere malen per dag herhaalt, hierbij gebruik je bijvoorkeur hulp middellen. dit is een helende massage.

 

Stoelmassage

gegeven op een speciale, ergonomische stoel welke wordt meegebracht door demasseur maar kan ook op een gewone stoel.Deze vorm van massage is ontstaan voor toepassing in kantoor omgeving. Stoelmassage is effectief en werkt preventief en ontspannend. Het vermindert o.a. stress en vermoeidheid en kan de werksfeer en prestaties verbeteren

 

Zweedse massage

is gebaseerd op bewezen massagetechnieken van de oude chinezen zowel in belgie kennen wij deze massage vorm als zweedse massage.bij deze massage vorm gaat men masseren door zoveel mogelijk in de richting van het hart te werken. onslichaam maakt voordurend afvalstoffen aan, wanneer deze afval stoffen in ons lichaam zich opstapellen zal ons lichaam niet optimaal kunnen herstellen. een atleet weet dat je door massage's de stofwisseling kan doen versnellen. hoewel deze zweedse massage eerder een relaxerende massage is, toch heeft deze een helende werking.Er zijn vier basistechnieken, namelijk effleurage, petrissage, kneden en frictie.Effleurage is een oppervlakkige strijk-massage-techniek. Er worden hierbij lichte tot halfzware strijkbewegingen in de lengterichting van de spieren gemaakt. Petrissage is een stevige kneed-massage-techniek, waarbij de bewegingen vrij tot zeer krachtig zijn en draaiende bewegingen gemaakt worden. Bij de techniek 'kneden', wordt het onderhuidse weefsel met duim en vingers gekneed, op dezelfde manier als waarop deeg wordt gekneed. Frictie is een krachtige wrijf-massage-techniek. Hierbij worden krachtige bewegingen gemaakt met duimen, knokkels en vingertoppen. Op een klein gedeelte wordt druk uitgeoefend. Dit zijn de basis handgrepen die gebruikt worden om het lichaam te laten ontspannen.

wil je zelf eens een zweedse massage proberen, dat kan, je mailt dan naar  luyken.erwin@gmail.com let op dit is enkel voor mensen die wonen of verblijven in Belgie, omgeving westvlaanderen en antwerpen.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie beauty-mode

Basisgarderobe

Wat móet je in je kast hebben?

Natuurlijke verzorgingsmiddeltjes

Zit je krap bij kas of heb je geen zin om naar de winkels te gaan om verzoringsproducten te halen, maar wil je je gezicht of haar toch goed verzorgen? Hier een lijst met een aantal huis tuin en keuken middeltjes die je kunt gebruiken als huid- of haarverzorging.

Pailletten in de mode: toen & nu

Het gebruik van pailletten is weer terug in de mode.

Goedkope grote maten kleding, Goedkope grote maten mode

Op steeds meer websites vind je modieuze grote maten dameskleding.

Alles voor goed verzorgde handen!

Dé tips en tricks om je handen goed te verzorgen, zodat ze er stralend uitzien !

Nagelverzorging

Hoe creeër en behoudt je mooie nagels?

Beautyproduct: Honing

Honing wordt als jaren als beautyproduct gebruikt. Ms. Trendsetter? Cleopatra!

De beste zonnebril, de goedkoopste zonnebril

De beste zonnebril hoeft niet duur te zijn en de duurste zonnebril is niet perse de beste zonnebril.

(Snel) en makkelijk je eigen nagels versieren

Je nagels versieren

Haargroei versnellen!

Een aantal manieren om uw haar sneller te laten groeien!

Omoda - inspirerend familiebedrijf met veel voordeel

Alles weten over omoda en altijd shoppen met veel voordeel?

Bomber jack uitverkoop

De trend van moment is het bomber jack. Maar ook bomber jacks zijn er in verschillende varianten met de leukste trends, waar vind je deze nou voor de laagste prijs?

Zouttherapie

Zouttherapie is de therapie om je te ontdoen van lichamelijke klachten.

Zo herken je echte Uggs

Uitleg hoe je echte uggs herkent.

Kledingadvies voor goedkope kleding voor koorleden.

Een goed en betaalbaar kledingadvies voor koorzangers en zangeressen.

De mooiste en de duurste horloges ter wereld.

Wie zijn er vandaag de dag de dragers van het mooiste en het duurste horloge ter wereld?

Shoppen in Antwerpen

De leukste tips!

Zijn er ook mooie dwergen, mooie lilliputters, mooie kabouters

Een zoektocht naar mooie dwergen, mooie lilliputters en mooie kabouters.

Winkelen

Waar kan je het leukste winkelen?

Hoe je gezicht reinigen op de juiste manier

In dit artikel wordt uitgelegd waarom het is belangrijk om je gezicht te wassen, en hoe je dat op de juiste manier moet doen.

Spotgoedkope merkkleding

Lees waar je de duurste merkkleding voor een prikkie kunt kopen.

Blijf bruin

Hoe blijf je langer bruin? Zon je gezond!

Nagellak verwijderen zonder nagellakremover

Hoe je snel nagellak kunt verwijderen als je geen nagellakremover in huis hebt!.

Mooier bruin worden

Hamam voor het zonnen

De kracht van de snapback

Wat is het toch dat snapbacks nog steeds worden gedragen en waarom zijn ze überhaupt zo populair geworden?