Ontspannende relaxatie massage


Publicatie datum:

Dit is een artikel over alles wat met massage te maken heeft

Gesponsorde koppelingen

Iedereen komt vroeg of laat in aanraking met het onderwerp massage, ofwel odergaat je een massage, of wel hoor je er over praten. maar wat doet een massage eigenlijk met je en waarom laten wij ons graag masseren en waarom is massage bevordelijklijk voor het menselijk lichaam

Er bestaan verschillende vormen massage.

je hebt Thaise Kruidenstempelmassage.

dit is een ontspanningsmassage en deze bestaat uit meerdere behandelingen .een reinigende behandeling , massage met de thaise kruidenstempels. De kruidenstempels worden ook wel eens kruidenballen genoemd. Na de kruidenstempels volgt de ontspannende massage met warme olie, De complete behandeling duurt ongeveer 1 uur

Ayurvedische massage

is afkomstig uit India Ayurveda betekend kennis van het levenOver het algemeen kenmerken ayurvedische massages zich door een holistische benadering, wordt erin ruime mate met olieën gewerkt en kunnen deze olieën voorzien zijn van geneeskrachtige kruidenDe massage is gericht op het herstellen van de balans tussen de drie dosha's en de 5 elementen;Vata ether en lucht, Pitta vuur en Kapha water en aarde. Het hele lichaam wordt gemasseerd, ook het hoofd en gezicht en er wordt rekening gehouden met de gesteldheid van de persoon, zijn of haar specifieke klachten en eventuele pijn(en).

 

Triggerpointmassage

nieuwe vorm van massage. Hierbij wordt op zoek gegaan naar triggerpoints. een kleine verkramping in een spier die aanvoelt als een pijnlijke verharding. Twee artsen in Amerika, Janet Travell en David Simons, ontdekten dat veel klachten ontstonden door spierknopen. Bij triggerpointmassage worden deze 'spierknopen' opgezocht en gemasseerd. hier bij deze methode gaat de masseur of patient korte diepe knedingen. toepâssen op de verharde spierknopen en dit meerdere malen per dag herhaalt, hierbij gebruik je bijvoorkeur hulp middellen. dit is een helende massage.

 

Stoelmassage

gegeven op een speciale, ergonomische stoel welke wordt meegebracht door demasseur maar kan ook op een gewone stoel.Deze vorm van massage is ontstaan voor toepassing in kantoor omgeving. Stoelmassage is effectief en werkt preventief en ontspannend. Het vermindert o.a. stress en vermoeidheid en kan de werksfeer en prestaties verbeteren

 

Zweedse massage

is gebaseerd op bewezen massagetechnieken van de oude chinezen zowel in belgie kennen wij deze massage vorm als zweedse massage.bij deze massage vorm gaat men masseren door zoveel mogelijk in de richting van het hart te werken. onslichaam maakt voordurend afvalstoffen aan, wanneer deze afval stoffen in ons lichaam zich opstapellen zal ons lichaam niet optimaal kunnen herstellen. een atleet weet dat je door massage's de stofwisseling kan doen versnellen. hoewel deze zweedse massage eerder een relaxerende massage is, toch heeft deze een helende werking.Er zijn vier basistechnieken, namelijk effleurage, petrissage, kneden en frictie.Effleurage is een oppervlakkige strijk-massage-techniek. Er worden hierbij lichte tot halfzware strijkbewegingen in de lengterichting van de spieren gemaakt. Petrissage is een stevige kneed-massage-techniek, waarbij de bewegingen vrij tot zeer krachtig zijn en draaiende bewegingen gemaakt worden. Bij de techniek 'kneden', wordt het onderhuidse weefsel met duim en vingers gekneed, op dezelfde manier als waarop deeg wordt gekneed. Frictie is een krachtige wrijf-massage-techniek. Hierbij worden krachtige bewegingen gemaakt met duimen, knokkels en vingertoppen. Op een klein gedeelte wordt druk uitgeoefend. Dit zijn de basis handgrepen die gebruikt worden om het lichaam te laten ontspannen.

wil je zelf eens een zweedse massage proberen, dat kan, je mailt dan naar  luyken.erwin@gmail.com let op dit is enkel voor mensen die wonen of verblijven in Belgie, omgeving westvlaanderen en antwerpen.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie beauty-mode

(Snel) en makkelijk je eigen nagels versieren

Je nagels versieren

De beste spijkerbroek, de beste Jeans

Er zijn heel veel merken spijkerbroeken maar de beste spijkerbroek hoeft niet de duurste te zijn.

Hoe je gezicht reinigen op de juiste manier

In dit artikel wordt uitgelegd waarom het is belangrijk om je gezicht te wassen, en hoe je dat op de juiste manier moet doen.

Bruiloft bedankjes, voor de gasten van de bruiloft

Lees meer over de bedankjes die de gasten van een bruiloft traditioneel meekrijgen. Wat is een leuk idee, en hoe bestel je dat?

Help! Ik heb: brede schouders.

Stijltips voor vrouwen met brede schouders.

Online of toch maar niet

Geen zin om langs te gaan naar een winkel, maar bij online winkelen heb je ook zo je twijfels. Hier zijn wat afwegingen die je kunt maken.

Vaak je haar zelf verven, dat gaat een keer fout..

Zelf je haar verven werkt een paar keer, maar het wordt daarna een rotzooi

Anti-rimpel tips !

Waar komen die rimpels vandaan? Wat kunnen we hieraan doen?

Hoe blijft je make up langer zitten?

Beschrijving hoe je make-up gedurende de hele dag goed blijft zitten

Alles voor goed verzorgde handen!

Dé tips en tricks om je handen goed te verzorgen, zodat ze er stralend uitzien !

Bomber jack uitverkoop

De trend van moment is het bomber jack. Maar ook bomber jacks zijn er in verschillende varianten met de leukste trends, waar vind je deze nou voor de laagste prijs?

Pailletten in de mode: toen & nu

Het gebruik van pailletten is weer terug in de mode.

United colors benetton, benetton kleding shop.

Goedkope kleding van Luciano Benetton, Giuliana Benetton , Gilberto Benetton en Carlo Benetton.

French manicure, in 6 stappen

Een makkelijk te volgen stappenplan om thuis een mooie French manicure aan te brengen. Zo zien je nagels er in een handomdraai weer verzorgd en sexy uit.

AAAh! Zweetplekken!

Tips om met overmatig zweten om te gaan

Mooie dikke vrouwen als schoonheidsideaal

Wat is de wetenschappelijke definitie van een dikke vrouw? Wat is een mooie dikke vrouw?

Zwanger... en nu lelijk de deur uit?

Zwangerschapskleding is helemaal niet nodig om mooi de deur uit te gaan... maar wat wel? Lees het hier

Gucci tassen, Gucci handtassen, Gucci Gucci

Binnenkort goedkope Gucci tassen en Goedkope Gucci handtassen.

Make-up

Aandachtspunten bij gebruik van make-up

Gratis hoge resolutie Adidas logo

Met het gratis hoge resolutie Adidas logo maak je eenvoudig zelf je Adidas kleding.

Hoe weet je of een fotoshoot goed is?

fotoshoot laten maken. Waar vind je een goede fotograaf?

Voorkom of verminder wallen

Zie er elke dag fris uit door wallen onder je ogen te voorkomen of te verminderen.

Waarom trouwen de mooiste bruidjes

Waarom zien we alleen de mooiste foto’s van de mooiste bruidjes, ook een bruidsjurk kan heel sexy zijn.

Carrière van Chinees fotomodel, mooi Chinees meisje

Bekijk de bijzondere mooie foto’s van dit mooie Chinese fotomodel Tshjamee, het chinese aardbeienmeisje.

Het duurste kledingmerk van dit moment Acorn Gold

Acorn Gold© is een nieuw kledingmerk, het is het duurste kledingmerk van dit moment, het staat voor onbetaalbare eenvoud.