De verschillende massagetechnieken


Publicatie datum:

In dit artikel beschrijven we enkele verschillende massagetechnieken

Gesponsorde koppelingen

Er zijn heel wat verschillende soorten massages die je kunt laten toepassen. Een deel van deze massages kennen een westerse oorsprong, een ander deel is gebaseerd op oosterse technieken. Bij sommige nieuwere vormen van massage is er sprake van invloeden van beide culturen en tussen verschillende massagevormen zijn vaak overlappingen te vinden. Dit is logisch gezien alle massages in wezen gebaseerd zijn op enkele basistechnieken.

Gesponsorde koppelingen

Drukken

Drukken is een massagetechniek die voornamelijkgehanteerd wordt in oosterse massages. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan acupunctuur of shiatsu, twee massagevormen die volledig gebaseerd zijn op de beïnvloeding van het lichaam door op bepaalde plaatsen druk uit te oefenen. Maar ook in de klassieke westerse massage wordt druk gebruikt in combinatie met wrijven of strijken om afwisseling te creëren.

Kneden

Vooral in westerse massages in de techniek van het kneden erg populair. Hierbij wordt het lichaam en voornamelijk de spieren letterlijk gekneed zoals een bakker dat bij zijn brood doet. Deze massagetechniek kan heel relaxerend zijn wanneer correct uitgevoerd, maar bij een verkeerde aanpak is ze vooral erg pijnlijk.

Wrijven

Wrijven is een techniek die ook voornamelijk te vinden is in de westerse massagevormen. Er worden wrijvende bewegingen gemaakt langs het lichaam van de klant al dan niet met gebruik van stenen of olie. Tijdens het wrijven kan meer of minder druk gezet worden op het lichaam. Wrijven is een zeer relaxerende en ontspannende techniek. Het gebeurt wel vaker dat de klant tijdens een massage waarin deze techniek veelvuldig gehanteerd wordt in slaap valt.

Rekken

Bij deze techniek is het de bedoeling om huid en spieren te rekken alvorens ze weer los te laten. Deze techniek komt vaak voor in oosterse massages, maar heeft ook de weg naar de westerse wereld gevonden. Rekken is een techniek die ideaal is voor mensen die met stijfheid van spieren of verkrampingen kampen.

Olie

Olie op zich is natuurlijk geen massagetechniek, maar het is wel een hulpmiddel dat in combinatie met heel wat technieken gebruikt wordt. Olie zorgt ervoor dat de huid glad aanvoelt waardoor de masseur zijn bewegingen vlotter en vloeiender kan uitoefenen. Bovendien kan een goed geurende olie mee bijdragen aan de sfeer tijdens de massage en een ontspannen effect hebben.

Om volledig tot rust te komen en de massage goed te kunnen uitvoeren wordt een massagetafel of massagestoel aangeraden. Enkele goedkope modellen van massagetafels vind je op http://www.massagetafel-kopen.be/

Warmte en koude

Ook het gebruik van warmte of koude is een populaire techniek bij het masseren. Het meest gekende voorbeeld hiervan is de hotstone massage waarbij gebruik gemaakt wordt van opgewarmde hotstone massagestenen.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie beauty-mode

Zijn er manieren om er jonger uit te zien?

Zijn er manieren om er jonger uit te zien

Maken mooie vrouwen naaldhakken mooi of maken mooie naaldhakken vrouwen mooi?

Zowel vrouwen als mannen vinden naaldhakken mooi, komt dit door de naaldhakken of door de mooie vrouwen die ze dragen?

Nagellak tips

Van nagellak mengen tot matte topcoat; allerlei tips voor de gaafste nagels

Nagellak verwijderen zonder nagellakremover

Hoe je snel nagellak kunt verwijderen als je geen nagellakremover in huis hebt!.

Het verhaal van Seiko

Seiko is een zeer bekend en vernieuwend horlogemerk uit Japan. Seiko herenhorloges hebben dan ook al meerdere malen design prijzen gewonnen.