De verschillende massagetechnieken


Publicatie datum:

In dit artikel beschrijven we enkele verschillende massagetechnieken

Gesponsorde koppelingen

Er zijn heel wat verschillende soorten massages die je kunt laten toepassen. Een deel van deze massages kennen een westerse oorsprong, een ander deel is gebaseerd op oosterse technieken. Bij sommige nieuwere vormen van massage is er sprake van invloeden van beide culturen en tussen verschillende massagevormen zijn vaak overlappingen te vinden. Dit is logisch gezien alle massages in wezen gebaseerd zijn op enkele basistechnieken.

Drukken

Drukken is een massagetechniek die voornamelijkgehanteerd wordt in oosterse massages. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan acupunctuur of shiatsu, twee massagevormen die volledig gebaseerd zijn op de beïnvloeding van het lichaam door op bepaalde plaatsen druk uit te oefenen. Maar ook in de klassieke westerse massage wordt druk gebruikt in combinatie met wrijven of strijken om afwisseling te creëren.

Kneden

Vooral in westerse massages in de techniek van het kneden erg populair. Hierbij wordt het lichaam en voornamelijk de spieren letterlijk gekneed zoals een bakker dat bij zijn brood doet. Deze massagetechniek kan heel relaxerend zijn wanneer correct uitgevoerd, maar bij een verkeerde aanpak is ze vooral erg pijnlijk.

Wrijven

Wrijven is een techniek die ook voornamelijk te vinden is in de westerse massagevormen. Er worden wrijvende bewegingen gemaakt langs het lichaam van de klant al dan niet met gebruik van stenen of olie. Tijdens het wrijven kan meer of minder druk gezet worden op het lichaam. Wrijven is een zeer relaxerende en ontspannende techniek. Het gebeurt wel vaker dat de klant tijdens een massage waarin deze techniek veelvuldig gehanteerd wordt in slaap valt.

Rekken

Bij deze techniek is het de bedoeling om huid en spieren te rekken alvorens ze weer los te laten. Deze techniek komt vaak voor in oosterse massages, maar heeft ook de weg naar de westerse wereld gevonden. Rekken is een techniek die ideaal is voor mensen die met stijfheid van spieren of verkrampingen kampen.

Olie

Olie op zich is natuurlijk geen massagetechniek, maar het is wel een hulpmiddel dat in combinatie met heel wat technieken gebruikt wordt. Olie zorgt ervoor dat de huid glad aanvoelt waardoor de masseur zijn bewegingen vlotter en vloeiender kan uitoefenen. Bovendien kan een goed geurende olie mee bijdragen aan de sfeer tijdens de massage en een ontspannen effect hebben.

Om volledig tot rust te komen en de massage goed te kunnen uitvoeren wordt een massagetafel of massagestoel aangeraden. Enkele goedkope modellen van massagetafels vind je op http://www.massagetafel-kopen.be/

Warmte en koude

Ook het gebruik van warmte of koude is een populaire techniek bij het masseren. Het meest gekende voorbeeld hiervan is de hotstone massage waarbij gebruik gemaakt wordt van opgewarmde hotstone massagestenen.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie beauty-mode

Een stijlvol zakelijke outfit creëeren

Hoe combineer je patronen en kleuren in je zakelijke outfit voor een stijlvol resultaat.

Het Geheim van de Wimperkrultang

Haal het beste uit uw wimperkrultang, ik onthul het geheim!

Marmer nail art

Leer hoe je nail art met marmeruitstraling maakt

Verzorging van krullen

Heb je ook zo'n last van pluizend, droog, krullend haar? Ik leg je uit hoe je dit het beste kan verzorgen & hoe je de pluis kan laten verdwijnen (:

Plaatselijk vet verbranden

Zou het niet mooi zijn alleen af te vallen op de lichaamsdelen waar jij dat wilt? Maar wat een hoop fabrikanten ook beweren, dit is jammer genoeg niet mogelijk.

Tips bij vet haar

Tips hoe je vet haar kunt voorkomen en wat je er tegen kunt doen

Beautyproduct: Honing

Honing wordt als jaren als beautyproduct gebruikt. Ms. Trendsetter? Cleopatra!

Gezichtsreiniging

Is gezichtsreiniging echt belangrijk?

Gezichtsbehandeling

Heb je een drukke werk- of schooldag gehad & ben je helemaal afgepeigerd, of heb je gewoon heel veel zin om eens lekker te ontspannen? Ik leg je uit hoe je een gezichtsbehandeling bij jezelf kan doen, Ultieme ontspanning!

De mooiste sexy lingerie

Probleemloos adverteren met behulp van de mooiste extra accentuerende foto’s van sexy lingerie, pikante lingerie en erotisch lingerie.

Anti-rimpel tips !

Waar komen die rimpels vandaan? Wat kunnen we hieraan doen?

Zelf een t-shirt bedrukken!

Een makkelijke handleiding: hoe bedruk je je eigen t-shirt?

De beste antirimpel creme, de goedkoopste anti-rimpel crème

De beste antirimpel crèmes objectief beoordeeld. De goedkoopste anti-rimpel crème blijkt de beste te zijn.

Hoe behandel je je nieuwe tongpiercing

Hoe behandel je je nieuwe tongpiercing.

Het heilige haar

Een aantal tips voor de verschillende haarsoorten

Toch mooie nepwimpers?

Mijn ervaring met het zelf aanbrengen van kunstwimpers

Natuurlijke verzorgingsmiddeltjes

Zit je krap bij kas of heb je geen zin om naar de winkels te gaan om verzoringsproducten te halen, maar wil je je gezicht of haar toch goed verzorgen? Hier een lijst met een aantal huis tuin en keuken middeltjes die je kunt gebruiken als huid- of haarverzorging.

Scheerhandleiding die iedereen gelezen moet hebben!

Scheren is moeilijker dan het lijkt. Leef deze scheerhandleiding door voor een gladde huid.

Nagellak tips

Van nagellak mengen tot matte topcoat; allerlei tips voor de gaafste nagels

De gouden regels voor een strakke buik!

Tips om je buikspieren te trainen

Perfecte nagels

Tien tips voor perfecte nagels.

Mooie dikke vrouwen als schoonheidsideaal

Wat is de wetenschappelijke definitie van een dikke vrouw? Wat is een mooie dikke vrouw?

Je ogen mooi opmaken, hoe doe je dat in een paar stappen?

Ogen opmaken in een paar stappen

Een verzorgd uiterlijk in 7 stappen

7 stappen voor een verzorgd uiterlijk

Kleding onderhoud

uitleg kleding onderhoud en etiket symbolen