Je ogen mooi opmaken, hoe doe je dat in een paar stappen?


Publicatie datum:

Ogen opmaken in een paar stappen

Gesponsorde koppelingen

Iedereen heeft het erover, de smokey-eyes look! Maar het lukt steeds maar niet? Misschien kan je het ook anders proberen…

Belangrijk is om eerst te kiezen welke kleuren er mooi bij je iriskleur past en bij de kleur van je huid.

Als je bijvoorbeeld een hele bleke huid hebt dan zou ik niet te donkere tinten nemen.

Wat ook een handige tip is bij het opmaken is het gebruiken van waterproof make-up, of in ieder geval het potloodje, de eye-liner en/of de mascara. Dit zorgt ervoor dat niet alle make-up onderdelen door elkaar gaan lopen!

Gesponsorde koppelingen

Dan nu een klein stappenplan en een aantal foto’s van de resultaten:

  1. Teken eerst met het waterproof potlood, bij voorkeur zwart een lijntje grenzend aan de wimperlijn.
  2. Doe dit ook boven de onderste wimperlijn, dus tussen je oogbol en de wimperrand. Je mag wel een beetje aanzetten. En een klein beetje onder die wimperrand is geen probleem. Als je dan wat oogschaduw onder je ogen wil, dan blijft dat beter ‘plakken’ op de oogpotlood.
  3. Vervolgens trek je een streepje met (waterproof) eyeliner over het potloodstreepje heen, boven je bovenste wimperrand. Dit ter versterking van de zwarte kleur als je een zwart potloodje gebruikt.
  4. Daarna kan je alvast het eerste laagje mascara op je wimpers doen, neem alle wimpers mee en zorg dat je wimpers niet allemaal aan elkaar plakken, maak een zigzaggende beweging.
  5. Nu kan je een kleur uitkiezen, bijvoorbeeld: Blauw. Dan doe je eerst een lichtere tint blauw boven het zwarte lijntje (een iets dikker streepje dan het zwarte streepje eyeliner).
  6. Vervolgens kan je met een donkerdere tint blauw een dikkere streep boven de lichte tint trekken.  Tegen je oogkas aan zeg maar.
  7. En ten slotte pak je of die donkerdere tint of een nog donkerdere tint blauw en zet je een soort stip boven je buitenste ooghoek, uitgevaagd naar binnen.
  8. Je kan onder je oog ook eerst de buitenste helft een klein randje donkerblauw doen en vanuit je binnenste ooghoek de alle lichtste tint blauw.
  9. Nog een keer mascara op en dan ben je klaar!


Foobie gebruiker Secrea

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 19
Leden aangebracht: 5

Meer uit de categorie beauty-mode

Het verhaal van Seiko

Seiko is een zeer bekend en vernieuwend horlogemerk uit Japan. Seiko herenhorloges hebben dan ook al meerdere malen design prijzen gewonnen.

Plaatselijk vet verbranden

Zou het niet mooi zijn alleen af te vallen op de lichaamsdelen waar jij dat wilt? Maar wat een hoop fabrikanten ook beweren, dit is jammer genoeg niet mogelijk.

Oud of toch Vintage

Is het oud of Vintage? Was het vroeger veel leuker dan nu?

Zelf acrylnagels zetten

Duidelijk omschreven hoe je zelf acrylnagels kunt zetten

De types van de huid

Welk type huid je hebt inzake je make up