Je wilt een piercing, wat nu?


Publicatie datum:

Korte uitleg over het nemen van een piercing

Gesponsorde koppelingen

Informatie als je een piercing wilt gaan laten zetten

Als je boven de 16 jaar bent, mag je legaal een piercing laten zetten. Maar over het algemeen heb je nog wel toestemming van je ouders nodig. Houd er ook rekening mee dat je een piercing laat zetten die geen problemen oplevert bij het vinden van een baan. In sommige beroepen worden piercings niet geaccepteerd.

Denk er goed over na wat voor piercing jij mooi vind staan en bij welke piercer je deze laat zetten. Het voordeel van een piercing is dat je deze er gewoon uit kan halen als je hem niet meer wilt. Je zal soms hooguit een paar kleine littekens over houden die niet erg opvallend zijn. (Afhangend van de plek)

Ga opzoek naar een goede piercer! Let vooral op of zij goedgekeurd zijn door de G.G.D. en in bezit zijn van een vergunning. Deze is verplicht sinds 1 juni 2007. Op de website http://www.veiligtatoeerenenpiercen.nl/ kun je nakijken of de studio waar jij naar toe wilt gaan een echte vergunning heeft. Let ook op of zij zich aan de hygiëne regels houden, de piercer is verplicht om altijd alles schoon en nieuw te gebruiken. Pas ook op voor Latex Allergie, de wegwerphandschoenen zijn vaak van Latex gemaakt, maar tegenwoordig gebruiken piercers bijna allemaal al wegwerphandschoenen van Nitril. Als de piercer niet voldoet aan de regels en goed omgaat met de hygiëne die vereist is, kan je deze melden bij de Warenklachtenlijn, 0800 0488 of via de website www.vwa.nl

Zodra je een geschikte piercer hebt gevonden maak je een afspraak. In sommige gevallen kan je in hetzelfde uur al terecht, het ligt er maar net aan hoe druk ze bezet zijn. Hoe beter de studio, hoe langer je moet wachten. (Zorg dat je altijd je ID kaart of paspoort bij je hebt.) Zodra je aan de beurt bent mag je gaan zitten of liggen, dat hangt af van waar jij je laat piercen. De plek waar de piercing komt zal worden gedesinfecteerd. Verdovingen mogen niet door piercers worden gegeven alleen door artsen. De plek van de piercing word gemerkt door middel van een stipje of streepje zodat de piercer goed kan zien waar de piercing moet komen. Nadat de piercer zijn materiaal heeft liggen zal hij met een klem de plek vastpakken en vervolgens met een katheternaald er door heen prikken. Om de katheternaald zit een buisje die hij laat zitten als hij de naald zelf eruit haalt. Het buisje is hol, waardoor het makkelijk is om de piercing een stukje in het buisje te steken en deze samen door het gaatje te duwen. (Wat wel voorzichtig gedaan word) Nadat de piercing er doorheen zit zal het balletje aan de andere uiteinde vast gedraaid worden. Hierna laat de piercer je door middel van een spiegel je naar je nieuwe piercing kijken. Sommige plekken worden ook erna afgeplakt met een gaasje.

Niet elke piercing die je laat zetten doet erg pijn, maar houd er rekening mee dat het op sommige plekken wel vrij pijnlijk kan zijn. Na het piercen krijg je een nazorg formulier mee van de piercer waarin informatie verschaft word.

De nazorg

Probeer zo min mogelijk te spelen met je nieuwe piercing of eraan te zitten, hierdoor kun je infecties veroorzaken of de genezingsproces belemmeren. Was je piercing 1 tot 2 keer per dag met huidneutrale desinfecterende zeep, na het wassen goed naspoelen met lauw stromend water, zorg goed dat er geen zeepresten blijven zitten. Bij een intieme piercing kan je beter 2 tot 3 keer per dag dit toepassen. Gebruik geen geparfumeerde zeep of Sterilon. En zorg dat je de gedurende 2 weken geen gebruik maakt van zonnebanken, bubbelbaden, zwembaden of de zee. Let ook op of de balletjes nog goed vast zitten. Draai ze zo nu en dan nog even strak aan, maar doe dit wel met schone handen.

Bij een tongpiercing kan je het beste een zoutwater oplossing gebruiken. Deze maak je aan met gekookt water. (LET OP: minimaal 10 minuten laten koken) Je neemt een schone plastic literfles, giet daar het gekookte water in. Voeg daar 2 tot 5 eetlepels dode zeezout aan toe zonder jodium. Hiermee spoel je de tongpiercing na elke maaltijd. Hou dit ongeveer een week aan.

Als er complicaties ontstaan zoals een ontsteking kan je het beste eerst even advies vragen aan de persoon die je gepierced heeft. Bij acute ontstekingen waarbij hevige zwelling ontstaat, roodheid, push en als je koorts krijgt kan je beter meteen contact opnemen met je huisarts.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie beauty-mode

Hoe behandel je je nieuwe tongpiercing

Hoe behandel je je nieuwe tongpiercing.

De 5 mooiste mannen ter wereld

Wil je weten wie de mooiste knapste en leukste mannen ter wereld zijn? Dan zit u nu op de goede site.

Een oosterse schoenen trend: Kelim boots

De nieuwste trend in schoenen is overgewaaid uit Ibiza, maar heeft zijn roots in het verre Oosten: de Kelim boots. Het zijn leren laarzen met een laag hakje en een brede schacht die versierd is met kleurrijke geweven stof.

acne simpele stappen

acne oorzaak door weinig water in je lichaam,hydrateren

Een outfit leuker maken

Outfit op een makkelijke manier opleuken.

(Snel) en makkelijk je eigen nagels versieren

Je nagels versieren

Het verhaal van Seiko

Seiko is een zeer bekend en vernieuwend horlogemerk uit Japan. Seiko herenhorloges hebben dan ook al meerdere malen design prijzen gewonnen.

Yves Rocher-ervaring

Waarom zouden we 'te veel' geld uitgeven voor een goede dagelijkse verzorging?

Een verzorgd uiterlijk in 7 stappen

7 stappen voor een verzorgd uiterlijk

Eenvoudig en snel afslanken door hardlopen, ren je slank

Iedereen kan snel en eenvoudig afvallen met een hardloop afslankprogramma.

Ed Hardy nederland , kleding Ed Hardy, Ed Hardy online

Alles over Ed Hardy, kleding met tattoo Ed Hardy designs, schoenen met Ed Hardy designs, tattoos Ed Hardy designs.

Maken mooie vrouwen naaldhakken mooi of maken mooie naaldhakken vrouwen mooi?

Zowel vrouwen als mannen vinden naaldhakken mooi, komt dit door de naaldhakken of door de mooie vrouwen die ze dragen?

Gele tanden... wat werkt en wat niet?

Tips om van gele tanden af te komen.

Kaal worden hoe komt het en wat is er tegen te doen

Voor veel mensen is kaal worden een schrikbeeld. Is er iets tegen te doen?

De verzorging van een ultra droge huid

Hoe kun je het beste de droge huid verzorgen?

Natuurlijke verzorgingsmiddeltjes

Zit je krap bij kas of heb je geen zin om naar de winkels te gaan om verzoringsproducten te halen, maar wil je je gezicht of haar toch goed verzorgen? Hier een lijst met een aantal huis tuin en keuken middeltjes die je kunt gebruiken als huid- of haarverzorging.

Hoe verwijder ik mijn nep wimpers zonder mijn eigen wimpers mee te verwijderen?

Hoe verwijder ik zelf mijn kunstwimpers

Nagel- en handverzorging - manicure

Hoe geef je handen en nagels een optimale verzorging, met welke factoren moet je rekening houden?

Avocado haarmasker

Wist je dat avocado erg goed is voor je haar? Lees gauw verder hoe je, je haar lekker kunt oppeppen door middel van een avocado!

De gouden regels voor een strakke buik!

Tips om je buikspieren te trainen

Houd je poriën klein!

Wat je wel en niet moet doen met/tegen vergrootte poriën.

Beautyproduct: Honing

Honing wordt als jaren als beautyproduct gebruikt. Ms. Trendsetter? Cleopatra!

5 stappen voor je haar goed en gezond de zomer in te sturen

5 tips om je haar gezond te houden voor de zomer

Zalando kinderkleding nu uit met nieuwe zomercollectie

Het kopen van kinderkleding is een moeilijke taak voor de mensen die werken professionals en niet genoeg tijd om te zoeken voor de kinderen winkelen slaan om hun items te kopen.

Haargroei versnellen!

Een aantal manieren om uw haar sneller te laten groeien!