Make-up


Publicatie datum:

Aandachtspunten bij gebruik van make-up

Gesponsorde koppelingen

Veel vrouwen gebruiken make-up om er mooier uit te zien. Dit is geen slechte eigenschap. Helaas zijn er veel vrouwen die make-up op een verkeerde manier gebruiken. In dit artikel wordt ingegaan op de valkuilen van make-up.


Gesponsorde koppelingen

Gebruik van dagcr�me

De leeftijd waarbij meiden make-up gaan gebruiken is ongeveer 14 jaar. Meiden gaan dan nadeken over hun uiterlijk. Ze willen er graag aantrekkelijk uitzien. Het begint vaak met mascara. De ogen krijgen zo meer nadruk. Er komen echter steeds meer vormen van make-up bij. Dit is niet slecht. Iedereen mag er mooi uitzien, het gevaar is alleen dat jonge meiden nog niet nadenken over de gevolgen op de lange termijn. Zij willen er op een bepaald moment mooi uitzien. Het is echter noodzakelijk om ook op de lange termijn te denken. Het is slecht om make-up zonder beschermende onderlaag op de huid aan te brengen. Gebruik voor het aanbrengen van make-up een goede dagcreme. De dagcreme beschermt de huid. Zonder dagcreme raken de porien verstopt. Het nadelig gevolg een korte termijn kan zijn dat er puisten ontstaan. Een nadelig gevolg op de lange termijn kan zijn dat de huid sterk verouderd. Vrouwen zullen eerder rimpels krijgen. De eerste tip is dus om een goede dagcreme te gebruiken. Als de huid goed is ingesmeerd met dagcreme kan de make-up aangebracht worden. De make-up kan uit verschillende soorten bestaan. Een natuurlijke look bestaat vaak uit een foundation of poeder, een licht aangebrachte rouge en mascara. De huid moet er zo natuurlijk mogelijk uitzien. Er kan ook voor een feestlijke look gekozen worden. Hierbij komt lippenstift, oogschaduw, oogpotlood, eventueel glitters, etc. bij kijken. Natuurlijk kan iedereen voor zichzelf bepalen hoe zij er uit wil zien.

Verwijderen van make-up

Het is ontzettend belangrijk om de make-up er ook weer af te halen. Veel vrouwen hebben 's avonds geen zin meer om de make-up te verwijderen. Dit zorgt voor een versnelde huidveroudering. Koop een goede make-up remover. Verwijder alle make-up nauwkeurig van het gezicht. Na de make-up remover kan er nog gekozen worden voor een tonic. Deze werkt verzachtend. Na de tonic is het goed om een nachtcreme aan te brengen. Deze kan 's nachts in de huid trekken.

Huidtype

Bij de aankoop van make-up is het belangrijk om make-up te kiezen die bij je huidtype past. Als voorbeeld gebruik ik foundation. Er bestaat foundation voor de vette, normale en droge huid. Als je niet weet wel soort huidtype je hebt of welk soort het beste bij jouw huidtype past, is het raadzaam om het aan een ervaren deskundige te vragen.

Lichte omgeving

Bij het aanbrengen van make-up is het belangrijk om op een lichte plek te staan. In een donkere omgeving lijkt de make-up vaak mooier aangebracht dan het in werkelijkheid is.

Goede kleuren

Veel vrouwen gebruiken kleuren die niet bij hun uiterlijk passen. De basis make-up moet aansluiten op de huidkleur. Een te donkere of te lichte kleur zorgt voor een onnatuurlijke look. Bij oogschaduw is de kleur ook heel belangrijk. De kleur moet ervoor zorgen dat de blik intenser wordt. Een zachte kleur ziet er vaak verzorgder uit dan een ontzettend felle kleur. Ook moet de kleur aansluiten bij de kleur van de ogen. Niet iedere kleur oogschaduw staat bij elke kleur ogen.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie beauty-mode

Goedkope Geox schoenen, Goedkope Geox kinderschoenen

Alles over ‘t Geox concept voor schoenen en kinderschoenen.

Gele tanden... wat werkt en wat niet?

Tips om van gele tanden af te komen.

De types van de huid

Welk type huid je hebt inzake je make up

Het afslankgeheim van Linda de Mol en Carolien Tensen

Lees hier hoe Linda de Mol en Carolien Tensen zo slank blijven, het afslankgeheim van Linda de Mol en Carolien Tensen.

Zijn er ook mooie dwergen, mooie lilliputters, mooie kabouters

Een zoektocht naar mooie dwergen, mooie lilliputters en mooie kabouters.