Model worden


Publicatie datum:

Hoe word ik model? Waar moet ik rekening mee houden?

Gesponsorde koppelingen

Voor veel mensen lijkt het modellenbestaan een droombaan. Maar het is hard werken waarbij je veelvuldig geduldig zal moeten zijn en waarbij vaak de moed in je schoenen zal zakken. Maar je krijgt er erg veel voor terug: denk aan de prachtige foto's, de blikken van jaloerse vrienden en natuurlijk het geld.

Gesponsorde koppelingen

Niet voor iedereen is model worden weggelegd, je zal aan een aantal eisen moeten voldoen om het echt te willen gaan maken in de modewereld. Het is belangrijk om in te zien dat er een aantal soorten modellen zijn. Wanneer je niet lang genoeg bent kan je bijvoorbeeld best 'beautymodel' worden, iemand die op de voorkant van een tijdschrift staat. Maar het is nou eenmaal makkelijker wanneer je wel aan deze eisen voldoet.

Voor vrouwen geldt:

Minimaal 1.73 lang, heupen maximaal 93 cm, taille max 63 cm en borst maximaal 93 cm. Het makkelijkst is om zo jong mogelijk te beginnen aangezien je dan nog makkelijker aan de omvang eisen voldoet.

Wanneer je niet aan deze eisen voldoet hoef je niet meteen je droom te laten varen, maar waarschijnlijk zal het moeilijk worden om er geld mee te verdienen. Aangezien nog steeds veel klanten in de mode industrie graag dunne modellen willen. Je zou er dan voor kunnen kiezen om TFP model te worden. Dit is een model die niet betaald wordt, maar wel mooie foto's (gratis) krijgt. er zijn verschillende websites hier voor google maar eens op 'tfp model'.

Wat erg belangrijk is om te benadrukken is dat modellen vaak een veel normaler uiterlijk hebben dan je in tijdschriften ziet. Deze modellen zijn allemaal gefotoshopt, ze hebben in het echt een minder gave huid, hebben meer moedervlekken en zijn meestal wat minder overdreven dun. Dit laatste kan je vaak zien door je vinger erbij te houden, de benen zijn vaak veel langer dan het bovenlichaam is. Dan blijkt dus dat de benen met fotoshop zijn uitgerekt.

Maar zoals al eerder vermeld zijn er vele soorten modellen:

- + modellen (wanneer je niet aan de omvangeisen voldoet van hierboven)

- catwalkmodellen (deze zijn meestal langer dan 1.76 cm)

- kindermodellen

- beautymodellen

Wanneer je dan besluit om je in te schrijven, dien je dit altijd te doen bij een bureau die je niet vraagt om inschrijfgeld. Wanneer het niet meteen lukt probeer het dan gewoon bij een volgend bureau. Meestal wordt er op de site gemeld dat je gewoon 'vakantiekiekjes' kan insturen. Maar je verhoogt je kansen aanzienlijk door foto's in te sturen waar je er stralend bij staat met licht getuite lippen, etc. Dus wanneer je op vakantie gaat neem een aantal tijdschriften mee en doe deze na. Dan kan je daarna de mooiste foto's uitkiezen.

Bij een eventuele casting is het belangrijk om te doen alsof je zo lang mogelijk bent, dit doe je niet door hakken aan te trekken (dan denken ze dat je inderdaad te klein bent). Maar door een broek aan te trekken waar je benen extra lang in lijken. Maak je naturel zo mooi mogelijk op en neem altijd een boekje mee. Want het modellenbestaan bestaat uit veel wachten.

Het is maar een gek wereldje, je moet stevig in je schoenen staan en geluk hebben. Veel geluk, er zijn genoeg meiden die de looks mee hebben, maar soms lukt het gewoon weg niet.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie beauty-mode

Waarom trouwen de mooiste bruidjes

Waarom zien we alleen de mooiste foto’s van de mooiste bruidjes, ook een bruidsjurk kan heel sexy zijn.

Hoe wordt je aantrekkelijk, Aantrekkelijke vrouwen

Hoe kan ook jij aantrekkelijk worden, met deze praktische tips wordt ook jij aantrekkelijk.

Een oosterse schoenen trend: Kelim boots

De nieuwste trend in schoenen is overgewaaid uit Ibiza, maar heeft zijn roots in het verre Oosten: de Kelim boots. Het zijn leren laarzen met een laag hakje en een brede schacht die versierd is met kleurrijke geweven stof.

Als het kleuren van je haar is mislukt

Hoe u professionele haarkleur correctie technieken zelf kunt toepassen

G-Star raw, G-Star jeans , G-Star outlet, G-Star online

Alles over G-Star raw en de producent G-Star van G-Star jeans, shirts, jassen, schoenen en accessoires voor mannen en vrouwen.