modieuze kleren


Publicatie datum:

de kosten van zelf kleding maken, waanzin of realistisch?

Gesponsorde koppelingen

Sinds ongeveer een jaar maak ik zelf kleren. Het gaat niet altijd snel en het is lang niet altijd makkelijk. Ik begrijp ook waarom een hoop mensen zich er niet aan wagen. Maar het is leuk!

Gesponsorde koppelingen

Ik heb ooit op een verjaardag een naaimachine gekregen. Die wilde ik hebben omdat ik het belangrijk vind dat je dit minimaal een beetje moet kunnen. Zelfredzaamheid staat hoog in het vaandel bij mij. Mede omdat ik ook een erg creatief persoon ben, heb ik besloten dat ik ook zelf wel kleren kan maken.

 

Omdat je dit natuurlijk niet van de een op de andere dag kunt, moet je les nemen. Ik krijg in mijn geval naailes van mijn moeder. Een schat van een mens, dat ze met mijn ongeduld overweg kan.

 

Sinds ik meer kleren zelf maak, ben ik steeds vaker op zoek naar leuke stoffen. Maar dat ik toch best lastig. Hier in het noorden van Nederland zijn weinig stoffenwinkels. En de paar die leuke stoffen hebben, zijn ook alweer redelijk aan de duren kant. (hierdoor begrijp ik misschien een beetje waarom designer kleding zo deur is. Handgemaakt en niet teveel, tja dan kan je niet stof groot inkopen.)

Maar goed om nou €20,- per meter te gaan spenderen aan een lapje stof, terwijl het shirtje wat je ervan maakt voor ongeveer €10,- in de winkel ligt klopt niet helemaal. Dus nu op zoek naar een groothandel. Gelukkig zijn de groothandels in Nederland ook zo slim om een webshop te openen en de stof per meter te verkopen. Daar is handel in te drijven.

 

Dan kom je nog op het punt naaipatronen. Het is zinloos om elke maand de knipmode te kopen voor dat ene patroontje wat er instaat. Ik stel voor dat er iemand zo slim is om een uitwisselingsmarkt/ website te bedenken of maken waar iedereen zijn patronen kan uitlenen of ruilen. Want immers als je eenmaal een jurkje gemaakt hebt, heb je dan dat patroon nog nodig om een zelfde jurkje te maken in een ander stofje?

Er zijn ook winkels online waar je naaipatronen kunt kopen, vaak gaat een simpel, anderstalig, patroon al voor €7,50 weg. Dan kan je beter weer de knipmode kopen voor dat ene patroon. Losse patronen zijn weer erg duur.

 

Als je €7,50 per patroon rekent, €20,- voor een lap stof en dan moet je eigenlijk je tijd ook nog mee rekeken, begrijp ik waarom de winkels het uitbesteden aan de aziatische landen, waar kinderarbeid nog (helaas) normaal is.


Foobie gebruiker Duifje

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie beauty-mode

Langere en vollere wimpers puur natuur!

tip om op een natuurlijke manier langere wimpers te krijgen

Mooie invalide vrouwen, de mooiste invalide vrouwen

Ook invalide vrouwen kunnen heel mooi zijn want de volmaakte schoonheid zit van binnen.

Goedkope merkkleding voor tieners

Merkkleding is voor tieners heel belangrijk, lees hier hoe je veel korting kunt krijgen op merkkleding.

Waarom wil een moeder graag op haar dochter lijken.

Soms lijkt een moeder zo op haar dochter dat het verschil niet te zien is, waarom vinden moeders dat mooi.

Hoelang is lang haar nog heel veel waard?

Voor ieder meisje komt eens het moment daar, ik wil niet langer lang haar.