Mooie, sterke tanden


Publicatie datum:

Wat je kunt doen om mooie, sterke tanden te houden.

Gesponsorde koppelingen

Onderzoek heeft uitgewezen dat een mooie lach je aantrekkelijker maakt dan het gebruik van make-up. Met een mooie lach maak je ook een veel leukere indruk. Mooie tanden zijn essentieel voor een mooie lach. Hier lees je wat je kunt om je tanden sterk en gezond te houden en zo een stralende lach te hebben.

Gesponsorde koppelingen
  1. Poets je tanden twee keer twee minuten per dag. Doe dit als je 's ochtends opstaat en 's avonds voordat je naar bed gaat. Poets niet te hard. Je kunt dan je tandvlees beschadigen waardoor het terugtrekt.
  2. Kies een goede tandenborstel en vervang deze elke drie maanden. Een elektrische tandenborstel is erg fijn om te hebben. Doordat deze borstels vaak wat kleiner zijn, bereik je ook de plekjes achterin je mond.
  3. Gebruik een geschikte tandpasta. Voor elke soort tanden is er wel een geschikte tandpasta. Denk aan tandpasta voor gevoelige tanden, tandpasta tegen tandplak of tandvleesversterkende tandpasta.
  4. Flos regelmatig. Tussen je tanden kunnen zeer kleine stukjes voedsel achterblijven. Je tandenborstel bereikt deze plekken niet. Daarom is  het goed om regelmatig te flossen.
  5. Spoel twee keer per dag met mondwater. Dit doodt bacteriën in elk uithoekje van je mond. Hiermee voorkom je dat bacteriën weer op je tanden terecht komen en voor problemen zorgen. Bovendien krijg je er een heerlijk frisse adem van.
  6. Ga regelmatig naar de tandarts. Probeer twee keer per jaar te gaan maar ga in ieder geval een keer per jaar. De tandarts kan eventuele gaatjes in een heel vroeg stadium herkennen. Door de gaatjes te vullen, worden ontstekingen en bijbehorende pijnlijke behandelingen voorkomen. Bovendien beschadigen je tanden minder als je maar een klein gaatje hebt.
  7. Pas op met zure dranken zoals cola. Deze dranken kunnen je tandglazuur af laten slijten. Je hebt veel meer kans op gevoelige tanden en gaatjes. Bovendien kan de vorm van je tanden veranderen doordat ze afslijten. Drink in ieder geval geen zure dranken vlak voordat je je tanden gaat poetsen. Doordat je glazuur zachter wordt, poets je een klein deel weg.
  8. De kleur van je tanden is onder andere genetisch bepaald. Heb je erg gele tanden? Dan kan het een optie zijn om je tanden te laten bleken. Tegenwoordig kan dat heel veilig voor heel redelijke prijzen. Vind je deze maatregel te drastisch? Er zijn voldoende tandpasta's op de markt die een blekende werking hebben op je tanden.
  9. Koffie, thee en rode wijn zijn voorbeelden van voedingsmiddelen die je tanden kunnen verkleuren. Beperk het gebruik van deze middelen om verkleuring van je tanden te voorkomen.
  10. Stop met roken. Ook roken verkleurt je tanden in hoog tempo. Bovendien heb je meer kans op ontstekingen in je mond omdat je afweer door het roken wordt verminderd.

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 28
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie beauty-mode

Hoe weet je of een fotoshoot goed is?

fotoshoot laten maken. Waar vind je een goede fotograaf?

Het leven van een sneakeraddict

Het artikel zal gaan over sneakers en alles er omheen

Natural beauty

'The natural beauty' wint deze zomer

Bruiloft bedankjes, voor de gasten van de bruiloft

Lees meer over de bedankjes die de gasten van een bruiloft traditioneel meekrijgen. Wat is een leuk idee, en hoe bestel je dat?

Bomber jack uitverkoop

De trend van moment is het bomber jack. Maar ook bomber jacks zijn er in verschillende varianten met de leukste trends, waar vind je deze nou voor de laagste prijs?