Nagel- en handverzorging - manicure


Publicatie datum:

Hoe geef je handen en nagels een optimale verzorging, met welke factoren moet je rekening houden?

Gesponsorde koppelingen

Al dan niet mooie, verzorgde nagels en handen behoren zeker tot een eerste indruk naar andere toe. Misschien heb je niet altijd de tijd en/of de financiële mogelijkheden om naar de manicure te gaan, geen nood, hieronder enkele adviezen/tips voor mooie, verzorgde nagels en handen die je gemakkelijk thuis kan toepassen.

Gesponsorde koppelingen

Tips om je handen goed te verzorgen:

- In eerste instantie, zorg dat je genoeg calcium, vitaminen B en ijzer via je voeding binnen krijgt. Verse groenten en fruit zijn hierbij een ‘must’.

- Probeer je handen zoveel mogelijk droog te houden en draag voor de huishoudelijke karweitjes handschoenen met katoen gevoerd. Zelfs bij droge werkjes probeer jezelf het dan gewoon te maken om zelfs dan katoenen handschoenen te dragen. .

- Misschien onnodig dit te vernoemen, maar vermijd zoveel mogelijk producten die alkali bevatten.

- Maak er een gewoonten van om uw handen, telkens nadat je ze gewassen hebt, vooral goed af te drogen en tevens in te smeren met een handcrème. Smeer ze nog eens extra in voor het slapen gaan.

- Vermijd extreem zonlicht, droogte, warmte en koude, probeer uw handen daarvoor zoveel mogelijk te beschermen.

Jezelf een goede manicure beurt geven:

- Als je nagellak verwijdert doe je gewoon wat nagellak remover op een watje, houd dit enkele seconden op je nagel en wrijf de nagellak eraf. Gebruik een nagellak remover op basis van olie.

- Nagels vijlen doe je liefst met een kartonnen vijltje. Je werkt steeds in dezelfde richting, van de zijkant naar het midden. Let op dat je de zijkanten niet tekort vijlt.
Het is ook aan te raden je nagels ‘rond’ te vijlen i.p.v. in een punt, zo kan je het onnodig splijten en afbrokkelen van de nagels al vermijden.

- Dan maak je gebruik van een nagelcrème en masseer die goed in, laat hem enkele minuutjes trekken.

- Zet een badje met warm water gemengd met olie of zeep klaar en week hier enkele minuten je vingers in. Droog je handen hierna goed af.

- Je nagelriemen zullen nu zacht aanvoelen en perfect klaar zijn om ze voorzichtig naar achteren te duwen, maak hierbij gebruik van een bokkenpootje.

bokkenpootje   bokkenpootje

- Met datzelfde bokkenpootje kan je eventueel ook de onderkant van je nagels proper maken. Neem hiervoor ook de rubberen kant van het bokkenpootje, draai er een papiertje of watje rond, bevochtigd dit en zo kan je gemakkelijk de onderkant van je nagels schoonmaken zonder je nagels onnodig te beschadigen.

- Met een polijstvijl kan je nu je nagels polijsten, dit doe je steeds in één richting.

polijstvijl  polijstvijl

- Controleer nu je nagels nog een keertje op eventuele haakjes met een watje, indien er nog zouden zijn, vijl ze dan even bij.

- Neem dan je handcrème en wrijf je handen er heel goed mee in. Indien je van plan bent je nagels te kleuren met nagellak, verwijder dan wel goed de handcrème op je nagels.

- Voordat je de gekleurde nagellak gaat gebruiken is het zeker aan te raden om allereerst één laag basislak aan te brengen. Op die manier voorkom je alvast het geelkleuren van de nagels, welk niet direct mooi overkomt.

- Het aanbrengen van de gekleurde nagellak doe je van de basis en in één trek naar het uiteinde. Je brengt één streepje aan in het midden en eentje aan weerszijde van de


Foobie gebruiker Garfieldje

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 86
Leden aangebracht: 3

Meer uit de categorie beauty-mode

Sexy jurken hoe combineer je ze met je andere outfit

Het kiezen van de juiste combinaties als je een sex jurk gebruikt , kies de juiste schoenen , laarzen , sieraden , sjaals en riemen hoe beter de combinatie hoe meer effect het heeft.

5 stappen voor je haar goed en gezond de zomer in te sturen

5 tips om je haar gezond te houden voor de zomer

Hoelang is lang haar nog heel veel waard?

Voor ieder meisje komt eens het moment daar, ik wil niet langer lang haar.

Natuurlijke verzorgingsmiddeltjes

Zit je krap bij kas of heb je geen zin om naar de winkels te gaan om verzoringsproducten te halen, maar wil je je gezicht of haar toch goed verzorgen? Hier een lijst met een aantal huis tuin en keuken middeltjes die je kunt gebruiken als huid- of haarverzorging.

United colors benetton, benetton kleding shop.

Goedkope kleding van Luciano Benetton, Giuliana Benetton , Gilberto Benetton en Carlo Benetton.