Tips tegen roodheid van de huid


Publicatie datum:

Wat kun je doen tegen een rode huid?

Gesponsorde koppelingen

Een rode geirriteerde huid is een veel voorkomend probleem. Ik heb het nu niet over acne (http://artikelen.foobie.nl/beauty-mode/pas-op-voor-puistjes/) maar over die vervelende roodheid op je gezicht vaak vooral op de neus.

Gesponsorde koppelingen

Hoe kun je dit voorkomen?

De meest voorkomende oorzaak van roodheid op de huid is irritatie. Dit kan verschillende oorzaken hebben:

-De zon. Zonneschijn is echt de nummer 1 van irriterende factoren voor de huid. Probeer je dus altijd goed hiertegen te beschermen!

-Kou. Vooral plotselinge temperatuurswisselingen zijn erg vervelend voor de huid. Denk aan vanaf de koude buitenlucht een erg warm gebouw binnen gaan. Nu zijn sommige situaties moeilijk te voorkomen, toch zullen temperatuurswisselingen minder merkbaar voor de huid zijn als u deze goed invet met een vochtinbrengende crème.

-Cosmetica. Veel gebruik van foundation en andere huidmake-up kan de huid erg irriteren. Als u erg last heeft van een rode huid kun je proberen een paar dagen geen make-up te dragen. Als de irritatie minder wordt is het slim over te stappen op bijvoorbeeld een ander merk.

-Te veel of niet juist scrubben. Scrubben wordt erg aangeprezen door veel huidexperts. Het is ook zeker nuttig om de dode huidcellen te verwijderen. Te vaak of met een te ruw product scrubben kan de situatie echter alleen maar verergeren. Let er dus altijd goed op dat je een scrub gebruikt die speciaal voor het gezicht bedoelt is.

Helpen deze tips niet?

Dan kan de roodheid van de huid achterliggende oorzaken hebben zoals roseaca, couperose of een te hoge bloeddruk. Bij twijfel kun je het best een bezoekje bij de huisarts brengen.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 14
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie beauty-mode

Shoppen in Antwerpen

De leukste tips!

Rihanna op modegebied

Rihanna heeft een uitgesproken gevoel voor stijl. Haar River Island collecties waren voor veel fans dan ook goed nieuws...

modieuze kleren

de kosten van zelf kleding maken, waanzin of realistisch?

De lelijkste vrouw op aarde, Maria Jose Cristerna de vampiervrouw

Als je van mooie vrouwen houdt moet je dit artikel zeker niet lezen.

Hoe maak je een goede lingerie fotoshoot

In dit artikel lees je hoe mijn eerste lingerie fotoshoot ook meteen mijn mooiste lingerie fotoshoot is.