Trend: Kleding ruilen / Swishing


Publicatie datum:

Als je het niet kan kopen, waarom niet ruilen?

Gesponsorde koppelingen

Het idee mag dan wel niet nieuw zijn, maar het is nog nooit zo'n trend geweest. De trend komt uit Engeland en wordt daar "swishing" genoemd. Terwijl je je eigen kleding (die je niet meer wilt) kwijt bent, heb je tegelijkertijd iets nieuws, en dat alles zonder er een cent voor uit te geven!

Gesponsorde koppelingen

Wat is een swishing party?

Op een dit soort feestjes nemen alle genodigden op het feest één of enkele kledingstukken of accesoires mee om te ruilen. De items worden bij elkaar gelegd en iedereen mag op zijn beurt iets uitzoeken. De niet gekozen items kunnen bijvoorbeeld naar een goed doel worden gebracht, als ze maar niet verspild worden.

Internet

Niet alleen worden er swishing parties gehouden, ook geeft het internet de mogelijkheid om op grote schaal te gaan ruilen. Websites als www.swishing.org en www.whatmineisyours.co.uk zijn hier goede voorbeelden van.

Swishing dichterbij

Ook spontaan zin om te swishen en vind u Engeland iets te ver weg? In Gent en Brussel in België zijn grote swishing events vergelijkbaar met die in Engeland, zie www.swishing.be. Ook in Nederland worden regelmatig kledingruilbeurzen georganiseerd. U kunt op internet kijken of er een in uw buurt wordt georganiseerd. Natuurlijk kunt u ook zelf een kledingruilfeestje organiseren waarbij u iedereen die u kent uitnodigt, zodat er zoveel mogelijk keuze is. Spreek af dat iedereen enkele items meneemt die zij niet meer gebruikt, maar misschien nog wel draagbaar zijn voor anderen. Zo voorkom je dat de ene met een leuk jasje komt en de andere met een hemd met gaten.

Voordelen swishing

Het is goed voor het milieu omdat kleding recycled wordt door het ruilen ervan. Het is de bedoeling dat de wegwerpcultuur zo zal verdwijnen. Niet alleen is het goed voor het milieu, maar ook goed voor de portomonnee, en u kan versteld staan van het leuke aanbod! Kledingstukken die u nooit meer aanheeft bent u eindelijk kwijt, en u krijgt er nog iets nieuws voor terug ook. Het is niet meer nodig om je schuldig te voelen over een aankoop die je nooit hebt gedragen.

Nadelen swishing

Tegenstanders zeggen dat swishing nooit het shoppen zal vervangen. Daarbij is het voor vrouwen met een grote maat vaak moeilijker om kleding te ruilen, omdat de meeste vrouwen in een maat S of M lopen. 


Foobie gebruiker juliavani

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 12
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie beauty-mode

Rimpels bestrijden met verstand

Dit artikel geeft informatie over hoe je de beste anti rimpel crème kiest op basis van kennis over schadelijke en veilige, werkzame stoffen.

Zijn er manieren om er jonger uit te zien?

Zijn er manieren om er jonger uit te zien

Gelnagels of acrylnagels?

De verschillen tussen gelnagels en acrylnagels

Het verhaal van Seiko

Seiko is een zeer bekend en vernieuwend horlogemerk uit Japan. Seiko herenhorloges hebben dan ook al meerdere malen design prijzen gewonnen.

Voorkom of verminder wallen

Zie er elke dag fris uit door wallen onder je ogen te voorkomen of te verminderen.