Voorkom of verminder wallen


Publicatie datum:

Zie er elke dag fris uit door wallen onder je ogen te voorkomen of te verminderen.

Gesponsorde koppelingen

Iedereen is wel eens wakker geworden met dikke wallen onder de ogen. Vervelend, want je ziet er de rest van de dag vermoeid uit. Bovendien lijk je door wallen meteen een aantal jaar ouder. Reden temeer om er iets aan te doen!

Gesponsorde koppelingen

Wat zijn wallen?

Wallen kunnen bestaan uit een vetophoping of uit een vochtophoping. Je kunt gemakkelijk nagaan welke wallen jij hebt. Druk met je vinger op de ophoping. Als er even een deukje blijft staan dan is het een vetophoping. Blijft er geen deukje achter? Dan heb je te maken met een vochtophoping. Dat is goed nieuws want in tegenstelling tot vetophopingen, kun je vochtophopingen vrij makkelijk verhelpen. Vetophopingen kun je helaas alleen camoufleren of laten verwijderen door plastisch chirurgie. Wallen die ontstaan door vochtophopingen kun je makkelijk behandelen en zelfs voorkomen.

Voorkomen is beter dan genezen.

  • Voldoende slaap is de meest effectieve methode om wallen te voorkomen.
  • Drink voldoende. Het lijkt tegenstrijdig: water drinken om vochtophopingen te voorkomen. Het werkt echter wel. Het water zuivert je lichaam en neemt afvalstoffen mee die anders ook onder je ogen ophopen en lelijke donkere kringen veroorzaken.
  • Eet niet teveel zout. Zout zorgt ervoor dat je lichaam vocht vasthoudt. Geen goed idee dus als je van je wallen afwilt.
  • Maak je ogen 's ochtends en 's avonds goed schoon met producten die geschikt zijn voor de tere huid rondom je ogen. Zo voorkom je dat vuil in de huid gaat ophopen.
  • Smeer je de huid rond je ogen 's ochtends en 's avonds in met een speciale oogcrème. Er zijn veel oogcrèmes op de markt die goed werken tegen wallen en donkere kringen. Gebruik NOOIT je normale dag- of nachtcrème. Deze crèmes zijn vaak wat vetter. Doordat de huid rond je ogen erg dun is, neemt het ook meer vocht op. Hierdoor kun je juist wallen krijgen als je met de verkeerde crème smeert.
  • Stop met roken. Roken zorgt ervoor dat de bloedvaten vernauwen waardoor de doorbloeding niet meer optimaal is. Hierdoor kunnen afvalstoffen niet goed worden afgevoerd en zul je snel last hebben van donkere kringen rond je ogen.

Wat te doen als je wallen hebt

  • Je kunt verschillende dingen doen om je ogen een oppepper te geven. Leg schijfjes komkommer op je ogen voor een verfrissend effect. Ook een ijskoud washandje of wat ijs in een handdoek kan helpen. Lauwe pepermunttheezakjes hebben ook een opwekkende en verfrissende werking. Lauwe kamilletheezakjes hebben een kalmerende werking als je naast wallen ook last hebt van geïrriteerde ogen.
  • Masseer de huid rond je ogen door je vinger onder je oog aan de kant van je neus te plaatsen en drie seconden te drukken. Werk zo de hele huid onder je ogen af door je vinger elke keer iets te verplaatsen.
  • Er zijn speciale gels op de markt die bedoeld zijn om er weer fris uit te zien na een kort nachtje. Deze gels laat je ongeveer tien minuten op de huid rond je ogen intrekken waarna je weer zo goed als nieuw bent.

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 28
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie beauty-mode

Rimpels bestrijden met verstand

Dit artikel geeft informatie over hoe je de beste anti rimpel crème kiest op basis van kennis over schadelijke en veilige, werkzame stoffen.

Hoe wordt je aantrekkelijk, Aantrekkelijke vrouwen

Hoe kan ook jij aantrekkelijk worden, met deze praktische tips wordt ook jij aantrekkelijk.

Maken mooie vrouwen naaldhakken mooi of maken mooie naaldhakken vrouwen mooi?

Zowel vrouwen als mannen vinden naaldhakken mooi, komt dit door de naaldhakken of door de mooie vrouwen die ze dragen?

De 5 mooiste mannen ter wereld

Wil je weten wie de mooiste knapste en leukste mannen ter wereld zijn? Dan zit u nu op de goede site.

Kleding belangrijk voor je imago en een paar tips

Wat je draagt zegt iets over je persoonlijkheid.