Zelf een t-shirt bedrukken!


Publicatie datum:

Een makkelijke handleiding: hoe bedruk je je eigen t-shirt?

Gesponsorde koppelingen

Helemaal hot: je eigen t-shirt bedrukken. En dan bedoel ik niet via een website bestellen, maar hélemaal zelf maken met een stijkijzer en transferpapier. Erg leuk en ook nog eens goedkoop. Ik leg je uit hoe het moet!

Gesponsorde koppelingen

Wat heb je nodig?

- Een computer

- Een (kleuren)printer, deze moet laser of inkjet zijn.

- Een t-shirt, het liefst een lichte kleur en van katoen

- Een stijkijzer

- Een strijkbout of vlakke ondergrond

- Transferpapier, bijvoorbeeld te krijgen bij de HEMA, 6 vellen voor 6,95

- Een vel bakpapier

 

Stap 1: Het ontwerp maken. Kies een foto of tekst en zet deze in een fotobewerkprogramma zoals Photoshop, Paint of Picasa, noem maar op. Zorg dat de afbeelding in spiegelbeeld is, dit is belangrijk! Dit kan makkelijk in het fotoprogramma gedaan worden, maar het kan ook bij de printvoorkeuren. Maak eventueel een testprintje op een gewoon vet A4 om te kijken of je tevreden bent met het resultaat.

Stap 2: Printen. Stel de printer in op kleur, hoge kwaliteit en stel de juiste papiersoort in (transferpapier). Laat na het printen uw vel een paar minuten liggen, zo weet u zeker dat de inkt gedroogd is.

Stap 3: Knip de afbeelding netjes uit zodat er nog een witte rand van 1 à 2 millimeter overblijft. Verwarm het strijkijzer voor op de maximale stand. Zorg dat de stoomstand uit is.

Stap 4: Overbrengen op het shirt. Zorg dat de oppervlakte waar de afbeelding moet komen gladgestreken is. Plaats de afbeelding naar beneden op de plek waar u hem wilt hebben. Leg bakpapier over het transferpapier heen, dit is belangrijk. Strijk gelijkmatig in ronddraaiende bewegingen 1 minuut lang waarbij u druk uitoefent op het stijkijzer. Ga daarna nog een keer met de punt van het strijkijzer langs de hoekjes en randen.

Stap 5: Fixeren. Wanneer u een mat effect wilt, verwijdert u het papier wanneer het nog warm is. Voor een glanzend effect wacht u tot het papier afgekoeld is. Zorg dat u het langzaam en gelijkmatig lostrekt. Nu legt u het bakpapier of een vel wit kopierpapier over de zichtbaar geworden afbeelding heen en strijkt u 10 seconden zonder druk uit te oefenen. Nu is de afbeelding gefixeerd en beter bestend tegen de wasmachine. 

Klaar, je eigen persoonlijke t-shirt! Leuk als cadeau bijvoorbeeld of gewoon voor jezelf.

Je t-shirt kan gewassen worden, bij voorkeur binnenstebuiten en op maximaal 40 graden.

Tip: Ook leuk in de vorm van een kussensloop! 


Foobie gebruiker juliavani

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 12
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie beauty-mode

Ed Hardy nederland , kleding Ed Hardy, Ed Hardy online

Alles over Ed Hardy, kleding met tattoo Ed Hardy designs, schoenen met Ed Hardy designs, tattoos Ed Hardy designs.

Schoonheidssalon

Het is belangrijk om bij een mens de huid regelmatig te controleren en te reinigen. En hoe u een schoonheidssalon gemakkelijk kan vinden.

Online of toch maar niet

Geen zin om langs te gaan naar een winkel, maar bij online winkelen heb je ook zo je twijfels. Hier zijn wat afwegingen die je kunt maken.

Carmen Dell’Orefice is de mooiste oude vrouw.

Carmen Dell’Orefice is met haar 80 jaar de mooiste oude vrouw ter wereld.

Damesmode najaar 2014

Wat is de najaarsmode van 2014? Welke items moet je dan ook in de kast hebben hangen?