BYOD: “Bring Your Own Device” :Met je eigen telefoon, laptop, ipad naar je werk.


Publicatie datum:

BYOD staat voor “Bring Your Own Device”. Steeds meer bedrijven verlangen van (of staan toe aan) hun werknemers dat ze hun eigen computer of telefoon meenemen en gebruiken.

Gesponsorde koppelingen

BYOD: Bring Your Own Device. Je eigen hardware (moeten) meenemen naar je werk. Of het nou een mobiele telefoon is, een laptop of een tablet; het is een trend aan het worden bij steeds meer bedrijven. Er zijn uiteraard voorstanders en tegenstanders. In dit artikel meer over BYOD.

Voordelen
Er zijn allerlei voordelen te behalen aan het toestaan aan of verlangen van werknemers dat ze hun eigen hardware meenemen naar hun werk. Zo is er de automatische verweving van werk en privé door de moderne IT infrastructuur, integratie van sociale media. Hierbij komt de trend en lifestyle van 24/7 online en dus kunnen werken. Of is het meer het gapende zwarte gat van onontkoombare dienstbaarheid ?

 

Het maakt niet meer uit waar je bent of wat je doet, je kunt altijd online zijn. Of het nou privé of zakelijke activiteiten zijn. Wachten op de kinderen bij de sporthal? Even de mail checken. Op weg naar huis in de file? Een conference call met de USA kan nog net voor het eten. Even je facebook checken kan ook. Het maakt ook niet uit of je dat op je privé telefoon of zakelijke telefoon doet.

 

Een voordeel kan zijn dat de werknemer zijn eigen device heeft. Zelf gekozen, zelf betaald: het beste apparaat (voor die gebruiker!). Het verlaagt de investeringen van bedrijven (wat moet je trouwend met twee telefoons en twee laptops en 2 tablets? Daarbij komt dat als ze stukgaan: de gebruiker laat hem zelf maken.

En daarbij komt het grote voordeel dat het hun EIGEN toestel is: zelf gekozen. Gebruikers gaan voor de laatste modellen. Denk je echt dat bedrijven zo snel een nieuwe PC zullen aanschaffen? DE nieuwe IT afdeling kan rekenen op gebruikers die zelf hun hardware updaten. Gebruikers willen zich ook vaak onderscheiden van anderen met hun apparaat dat ze hebben gecustomised.

 

Nadelen

Maar er is een keerzijde…IT verliest controle. IT verkeerd altijd in het schemergebied van controle hebben en controle verliezen. Virus scanners, centrale controle over updates, spam filters, etc hebben corporate control nodig, toch? En … werknemers hebben een verhoogd risico op een burn-out als het nog moeilijker wordt om de werkdruk te ontlopen als werk en prive verder worden geïntegreerd.

En het houdt niet op bij het werken op je eigen apparaat. Het betekent ook dat er met eigen software wordt gewerkt. En dat heeft weer tot gevolg dat mensen hun eigen data meenemen en dus ook dat de bedrijfsdata op persoonlijke apparaten staat. Laten we ook niet vergeten dat er dus virussen bij kunnen zijn en malware.

Het is een feit dat BYOD zich aan het uitbreiden is en steeds verder zal doordringen in het bedrijfsleven. De IT kan zich er dus maar beter vast op voorbreiden.

 

Beleidsonwikkeling en “Bring-Your-Own-Device” (BYOD) Strategieen.

Elk bedrijf doet er verstandig aan beleid te ontwikkelen of op zijn minst voor te bereiden op dit gebied. Vaak gaat zulk beleid door het level als Mobile Device Management (MDM). Hetgaat om mobile security policies, bijvoorbeeld een vereiste om een PIN te hebben of de mogelijkheid om op afstand de het apparaat buiten gebruik te stellen. Of bijvoorbeeld een vorm van encryptie. Vaak is SSL VPN al voldoende en ook mogelijk voor de kleinere bedrijven. Een goed contract waarin de rechten en plichten staan en wat de etiquettes zijn kan ook al een groot effect hebben. Last but not least: welke vergoedingen worden er gehanteerd. Er zijn vele modellen mogelijk. Zo kan de vergoeding afhankelijk van functie zijn of  afhankelijk van of een bepaald apparaat of besturingssysteem op een vrijgegeven lijst staat.

Er zal vast in de komende tijd nog veel over BYOD worden gesproken.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Diamind

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 26
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie computers

Hoe maak je een Acer Aspire accu schoon ?

Acer aspire accu

Biometrische beveiliging voor beginners

Wat houdt biometrie in en waar kan het voor gebruikt worden?

Muziek maken en beluisteren op de computer, hoe gaat dat in zijn werk?

Uitleg over muziek maken en afspelen op de computer.

Windows start niet meer op

Hoe repareer ik mijn windows wanneer ik geen toegang meer heb.

gedownloade film kijken op tv

Verschillende manieren om gedownloade films op de tv te bekijken.

Vine video-app van Twitter

Twitter heeft een nieuwe app: Vine. De app is een soort “Instagram voor video’s”. Met de app kunnen korte filmpjes gemaakt worden en direct op internet gezet.

Ethische kant aan de bodyscanner

Ethische kant van bodyscanner

Kun je Windows software draaien op een Linux computer

Linux wordt steeds populairder maar kun je ook Windows software draaien op een Linux computer?

Een achtergrondafbeelding invoegen in Excel 2007 / 2010

Uitleg hoe een achtergrondafbeelding in te voegen in Excel 2007 / 2010

TV kijken op tablet, laptop, pc via KPN

Lees hier hoe u oa. tv kunt kijken via KPN op bijv. laptop en tablet!

Adsense heeft een Nederlands alternatief, de PayPro AdViewer!

Adsense heeft een Nederlands alternatief, de PayPro AdViewer! Dit bericht is geschreven door Martin Verlaan, ontwikkelaar van de PayPro AdViewer. .

Pimp je website: ken je doelgroep

Inzicht in de aard van de mensen die jouw site bezoeken is zeer belangrijk. Je kunt die informatie gebruiken om je site te verbeteren en aan te passen. Hierdoor zul je meer trouwe terugkerende bezoekers krijgen.

kijk tv online

Software tv op je pc

Dit wilt u niet op uw computer hebben!

Wormen, cookies, spyware, malware, keylogger, trojan horses en virussen overal zitten ze in verstopt en waarschijnlijk heeft u ze al op uw computer. Wat zijn het eigenlijk en wat doen ze, maar het belangrijkste hoe kom je ervan af?

Waar meld ik me aan bij Google Adsense

Informatief artikel dat beschrijft waar je je kan aanmelden voor Adsense

Uw printer als netwerk printer instellen

Overal vanuit huis printen!

Hoe kan ik de lettergrootte aanpassen van een website?

Leer hier hoe hoe makkelijk en snel de lettergrootte kunt aanpassen van een website.

Waarom is de goedkope Huawei Ascend P7 de beste smartphone van het jaar?

De Huawei Ascend P7 is ruim 200 euro goedkoper dan de topmodellen Samsung Galaxy S5 van en Apple's iPhone 5s maar doet daar niet voor onder.

Social media

Social media

Hoe kan ik een printer draadloos aansluiten op mijn netwerk?

computer, draadloos, netwerk, printer, windows, router

Meest gebruikte sneltoetsen / shortkeys

overzicht van meest gebruikte sneltoetsen

Goedkope tablet, Archos Arnova tablet, Tablet-pc

Alles over de Archos Arnova 10d G3 10,1

Eigen startpagina maken?

Hoe maak je je eigen startpagina? Hoe verdien je geld met je startpagina?

Kun je iedereen vinden waar je een foto van hebt?

Kan iedereen die met een foto op internet staat met gratis screening software gevonden worden?

P3P (Platform for Privacy Preferences Project)

P3P ( platform for privacy preferences project) is een protocol dat websites in staat stelt om informatie op te vragen over bezoekers van de website.