Linkbuilding en SEO


Publicatie datum:

Met linkbuilding kunt u uw positie in de zoekmachine vergroten. Meer gratis bezoekers naar uw website dus..

Gesponsorde koppelingen

Als je een website hebt dan heb je waarschijnlijk wel eens van linkbuilding en SEO gehoord. Wat is dit nu precies, en wat is het uiteindelijke doel ervan? Lees hier meer over de mogelijkheden en waar u op moet letten..

Backlinks, als website eigenaar heb je er vast wel eens van gehoord. Het zijn links vanaf andere websites naar de uwe. Het idee is simpel: hoe meer andere sites naar die van u linken, hoe belangrijker uw website moet zijn. De zoekmachines, zoals die van Google, hechten veel waarde aan backlinks. Een hogere positie in de zoekmachine is vaak het resultaat van sterke en goede backlinks.

Organisch of Zelf aanmaken?

Het verkrijgen van deze links is echter nog niet zo makkelijk. De natuurlijke manier van links verkrijgen is eigenlijk de beste. U publiceert goede artikelen op uw site, en andere mensen gaan vanzelf naar u linken. Dat is de organische manier van linkbuilding. Publiceer daarom altijd goede artikelen, die van grote waarde voor de bezoekers zijn. Als u een nieuw artikel op uw blog of website gepubliceerd heeft, kunt u deze bijvoorbeeld ook delen via Social media platformen zoals Twitter en Facebook. Deze sociale signalen worden ook steeds belangrijker en in feite zijn dit ook backlinks.

Maar het hoeft echt niet te blijven bij goede content publiceren. U kunt ook op pad gaan om zelf links aan te maken. Op verschillende blogs kunt u bijvoorbeeld een reactie achterlaten. Vaak is een link naar uw website inbegrepen in de reactie. Zo heeft u dus weer een backlink verkregen. Zorg er bij deze techniek wel altijd voor dat u een relevante vraag stelt of meedoet aan de discussie. Op deze manier wordt uw reactie waarschijnlijk sneller goedgekeurd door de eigenaar van de blog.

Gebruik Fora voor backlinks

Ook via verschillende fora kunt u een backlink verkrijgen. In uw handtekening kunt u een link kwijt naar uw website. Wanneer u een reactie geeft op een discussie wordt uw link onder uw bericht geplaatst. Dit heeft 2 voordelen. U heeft een extra backlinks voor uw website, en de mensen die uw reactie lezen kunnen er op klikken (gratis verkeer dus).

 

Linkbuilding uitbesteden

Als u echter geen tijd heeft om zelf op pad te gaan en deze links te vergaren, zijn er ook andere oplossingen. Er zijn verschillende bureaus beschikbaar die de linkbuilding uit handen nemen. U kunt zich dan volledig focussen op uw eigen bedrijfsactiviteiten en iemand anders gaat voor u aan de slag. Het resultaat is vaak dat uw positie in de zoekmachine hierdoor verbeterd, waardoor u meer gratis bezoekers zult gaan ontvangen.

Als u opzoek bent naar een goed en voordelig linkbuilding bureau, dan loont het om eens rond te kijken. Kijk niet alleen naar de prijs. U wilt namelijk geen slechte links ontvangen die uw zoekmachine positie alleen maar verslechteren.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 12
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie computers

Backup van uw computer - basiskennis

Wat moet u weten over de backup van uw computer?

Gratis TV kijken via internet (Ziggo)

Gratis tv kijken via internet. Lees hier meer informatie!

Mijn ervaringen met Linux Ubuntu

Hier vind je mij ervaring met Linux Ubuntu

Leven zonder internet en toch digitaal verbonden zijn.

Jonge mensen weten niet beter of het internet is iets wat altijd al bestaan heeft. Ze staan er niet eens bij stil dat het internet constant in stand gehouden moet worden door mensen en niet iets is wat van nature aanwezig is en waar je je alleen maar door middel van een “device” op aanmelden moet.

Twee absolute toppunten van een VPS nader benoemt

Veeleisende website eigenaren zweren erbij, een VPS of ook wel virtual private server. Anders dan de shared hosting pakketten die door de massa worden afgenomen, is een VPS voor de echte web hosters.

Hoe kom je hoog in Google?

Een artikel voor beginners die niets afweten van hoe Google werkt en graag willen weten hoe je hoog komt in Google.

Sorteren en filteren in Excel 2003

Sorteren of filteren in Excel? Leer het hier!

Operatoren voor Access

De verschillende operatoren die je kan gebruiken in Access op een rijtje!

Hoe werkt een computer, hoe werkt optellen op een computer

Iedereen werkt tegenwoordig met een computer maar hoe werkt een computer eigenlijk.

Computerberekeningen: 1 en 0, het binaire getallenstelsel

De computer gebruikt 1 en 0, hoe kunnen wij deze 'getallen' normaal lezen?

Moet ik overstappen van Windows 7 naar Windows 8?

Windows 7 vs Windows 8

Pimp je website: kleuren en thema's

Voor een website geldt hetzelfde als bij het solliciteren naar een baan: de eerste indruk is doorslaggevend. Als je succes wilt, moet je site er dan ook aantrekkelijk en professioneel uitzien. Maar hoe bereik je dat?

Pimp je website: maak 'm zoekmachine vriendelijk

Je hebt niks aan een website als er geen bezoekers komen. Een belangrijke bron van verkeer op het internet zijn zoekmachines zoals Google, Yahoo! en Bing. Daar ligt dan ook het belang van het ontwerpen van een zoekmachine vriendelijke site. Als je hoog scoort in de zoekresultaten van een zoekmachine, zal je meer bezoek

Automatiseer je zakelijke en privéleven met ifttt!

Dit artikel beschrijft uitgebreid de mogelijkheden van ifttt.

Een gratis iPad voor iedereen met de Gratis iPad Partij

Stem ook op de Gratis iPad Partij, stem voor een gratis iPad voor iedereen.

Chatten, het blijft een gevaar

Chatten is het wel zo veilig?

Een evaluatie van 2 jaar GNU/Linux Gebruik

Een evaluatie van 2 jaar GNU/Linux Gebruik

Goedkope tablet Keyboard Dock, het beste tablet Keyboard Dock

Met een goedkope tablet Keyboard Dock maak ik mijn tablet pc in een handomdraai veel productiever.

Gratis televisie kijken via internet

Ziggo heeft lange tijd gratis tv kijken via internet aangeboden, helaas doen ze dit niet meer en daarom in dit artikel een aantal alternatieven om tv te kijken op je pc, laptop, tablet of smartphone.

Een nieuwe gebruiker aanmaken bij Windows

korte handleiding aanmaken nieuwe windows gebruiker.

.srt-files

Een bestandsextensie die ondertitels bevat voor een videobestand

Wat is malware?

In dit artikel staat beschreven wat malware is, hoe je het kunt verwijderen van je computer en hoe je het buiten de deur houdt.

Social media, plaag of zegen?

tegenwoordig kun je eigenlijk al niet meer zonder het lidmaatschap van een socialmedia site, maar wat zijn nu de voor en nadelen?

Linux Ubuntu gebruiksvriendelijkheid en mening

een snel stukje over Linux tegenover Windows

Wordfeud; competitie, plezier en uitdaging

Zo kun je competie spelen met het spelletje wordfeud