Vine video-app van Twitter


Publicatie datum:

Twitter heeft een nieuwe app: Vine. De app is een soort “Instagram voor video’s”. Met de app kunnen korte filmpjes gemaakt worden en direct op internet gezet.

Gesponsorde koppelingen

Filmpjes van zes seconden kunnen direct op internet gezet worden. Het kunnen shoots zijn die in een keer zijn opgenomen. Maar je kunt ook een filmpje maken dat uit aan elkaar geplakte fragmenten bestaat. Het gebruikte bestandsformaat is GIF met geluid.

Gesponsorde koppelingen

De aanloop

“Vine” was een driemans bedrijfje in de verenigde staten (New York), die pas in juni van 2012 is gestart en nog niet eens een officiële launch kende. De app is simpel maar vernieuwend. Als je je scherm aanraakt, neem je op. Laat je los dan onderbreek je de opname. Herhaal dit tot een filmpje van zes seconden. Er is ongeveer een miljoen dollar geïnvesteerd in de app.  De overname door Twitter in oktober 2012 is een doorbraak en zorgt voor een enorme hype na de lancering op 24 januari 2013. Verder is
- Vine alleen nog verkrijgbaar via i-tunes waardoor een breed publiek er nog geen toegang toe heeft dat met andere platforms werkt
- Worden er nog veel bugs gemeld en crashes

Concurrentie
Er zijn andere apps die iets vergelijkbaars kunnen. Viddy, Keek and Tout bijvoorbeeld.

Journalistiek
Het kan een extra wapen van de journalist worden. Niet alleen voor de professionele journalist op professionele sites, maar ook voor de de normale mens die getuige is van gebeurtenissen en die snel wereldkundig kan maken. Vooral dat er niet ge-edit kan worden claimt dus beelden waar niet me is gerommeld.

Ethische problematiek
Snel na de lancering is de leeftijdsgrens verhoogd van 12 naar 17 jaar. Dit was omdat er behalve hele leuke, leerzame, nuttige en commerciële filmpjes ook dubieuze filmpjes staan met niet geoorloofde inhoud. Er is dus een aanzienlijk risico voor jonge kijkers.

Een andere kwestie is live-opnamen van geweld, schendingen van privacy en dergelijke.

Het blijft even afwachten of Vine echt doorbreekt.


Foobie gebruiker Diamind

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 26
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie computers

Wat is Black Hat SEO?

Uitleg van zoekmachine optimalisatie technieken die worden afgekeurd door zoekmachines

De basis van c++ programmeren

Programmeren in c++, de basis. computer programmas maken

Social media, plaag of zegen?

tegenwoordig kun je eigenlijk al niet meer zonder het lidmaatschap van een socialmedia site, maar wat zijn nu de voor en nadelen?

Nieuw bij Mac? Hier is het abc

Net overgeschakeld naar mac en begrijp je er niets van? Hier is het abc

Waarom is de goedkope Huawei Ascend P7 de beste smartphone van het jaar?

De Huawei Ascend P7 is ruim 200 euro goedkoper dan de topmodellen Samsung Galaxy S5 van en Apple's iPhone 5s maar doet daar niet voor onder.