Alles over ebay.nl, ebay.com, ebay.be


Publicatie datum:

Ebay is de leukste manier om te kopen en te verkopen op het Internet! Je vindt er duizenden koopjes vanaf 1 euro!

Gesponsorde koppelingen

Ebay.com is begonnen vanuit een kleine kamer in het jaar 1955 in San Jose (Silicon Valley), Californië onder de naam AuctionWeb.com. De oprichter van de online veiling website AuctionWeb.com was Pierre Omidyar. AuctionWeb.com was in eerste instantie een programmeer experiment van Pierre Omidyar. Zijn doel was om een internetplatform te creeëren waar verkopers zelf online hun spullen te koop aan konden bieden en kopers deze spullen eenvoudig konden zoeken en kopen. Een van de eerste dingen die verkocht werd op AuctionWeb.com, voor 14,83 dollar, was een kapotte laser pointer. Toen Pierre Omidyar dat zag nam hij contact op met de koper om hem te vertellen dat het een kapotte laser pointer betrof. Zijn mond viel open van verbazing toen hij het antwoord op zijn e-mail las. De koper mailde als antwoord:” ik verzamel kapotte laser pointers”.

ebay.com

De naam ebay:

De online veiling website AuctionWeb.com was eigendom van Pierre Omidyar's adviesbureau Echo onderdeel van de Bay Technology Group. Daarom wilde Pierre Omidyar voor zijn online veiling website de domeinnaam echobay.com registreren. Deze was echter al bezet door het goudwiningsbedrijf Echo Bay Mines. Daarom korte hij de domeinnaam in tot ebay.com.

ebay.com

Pierre omodyar:

Pierre Morad Omidyar werd geboren op 21 juni van het jaar 1967 in Parijs. Zijn ouders waren van oorsprong Iraniërs. Zijn ouders waren door hun Iraanse ouders naar Frankrijk gestuurd om te studeren aan de universiteit. Pierre Omidyar zijn vader studeerde daar medicijnen en werd chirurg. Pierre Omidyar z’n moeder is de bekende academica Elahé Mir-Djalali Omidyar die haar doctoraat taalkunde behaalde op de universiteit van Parijs waar zij studeerde op de Sorbonne faculteit. Toen Pierre Omidyar 6 jaar oud was verhuisde het gezin naar de Verenigde Staten. Hij groeide verder op in Washington. Zijn interesse in computers begon op de basisschool. Hij volgde zijn middelbare opleiding aan de St. Andrew's Episcopal School in Potomac. Daarna studeerde hij computerwetenschappen aan de Tufts University. (Tufts University is een prive-onderzoek universiteit gevestigd in Medford / Somerville, in de buurt van Boston, Massachusetts). Hij studeerde in 1988 af met een graad in computerwetenschappen van Tufts University. Na zijn afstuderen ging hij werken voor Claris, een dochteronderneming van Apple Computer, waar hij als programmeur hielp schrijven aan het Apple tekenprogramma MacDraw. In 1991 was hij medeoprichter van Ink Development, een bedrijf dat touchscreen tablets ontwikkelde. Ink Development werd later een e-commerce bedrijf en omgedoopt tot eShop. Het bedrijf eShop ontwikkelde elektronische handels software, met de nadruk op de "business-to-consumer” markt. Vanuit deze discipline ontwikkelde hij  uiteindelijk het bedrijf Ebay.com, later ebay.com. Ebay.com is heden ten dage uitgegroeid tot 's werelds grootste handelsplaats. Met vestigingen in onder andere Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Nederland, China, Australië en India is het business model van eBay zeer succesvol gebleken. Ondanks het barsten van de 'internet bubble', bleef eBays economische betekenis explosief groeien.

Kopen op ebay:
Je moet je eerst inschrijven om te kopen of verkopen. Je kunt je snel, eenvoudig en gratis inschrijven. En het enige dat je nodig hebt, is een e-mailadres. Met je inschrijving op eBay.nl kun je ook kopen en verkopen op alle andere eBay sites.  

Kopen door bieden of direct kopen. eBay kent meerdere verkoopsystemen. Je kunt objecten kopen door te bieden of door een object direct te kopen tegen de vaste prijs die de verkoper heeft opgegeven. Je bod dient altijd gelijk of hoger te zijn dan de startprijs. Je kunt dus niet lager bieden. Je kunt ook gebruik maken van de zgn. autobod service. Hierbij geef je het bedrag op dat je maximaal wilt betalen. Vervolgens biedt eBay voor je via autobod het bedrag dat nodig is om de hoogste bieder te blijven tot het maximum bedrag dat je hebt opgegeven.

Let op: bieden op eBay is gemakkelijk en leuk, maar ook een serieuze zaak. Want als je na het verstrijken van de veiltijd de hoogste bieder bent, dan ben je verplicht tot aankoop.

Als je zeker wilt weten waarop je biedt, kun je altijd contact opnemen met de verkoper. Op de pagina met de objectbeschrijving staat rechts de link “Vraag het de verkoper”. Als je hier op klikt kun je inloggen en een vraag stellen aan de verkoper. De verkoper ontvangt vervolgens een e-mail van je en kan je snel antwoorden per e-mail.

Als de veiling looptijd is afgelopen en je bent de hoogste bieder, krijg je van eBay een e-mail met de gegevens van de verkoper. Je moet dan binnen 3 werkdagen contact opnemen met de verkoper voor de verdere afhandeling. Je moet vervolgens de betaling en verzending onderling afspreken.

Verkopen op ebay:
Verkopen op eBay kan ook. Je kunt kiezen tussen meerder verkoopvormen. Je kunt je object veilen of tegen een vaste prijs aanbieden. Een object te koop aanbieden niet moeilijk. Bedenk allereerst een goede titel en omschrijf het object zo goed mogelijk. Bepaal de minimale startprijs waar je het object vor wilt verkopen, hoe je wilt worden betaald en of je het object per post verstuurt of dat de koper het bij je thuis kan op komen halen. Voeg ook altijd een hele goede foto van het object toe want een goede foto is meestal bepalend voor je verkoop! Je kunt meerdere foto's toevoegen. Het plaatsen van foto's bij je object is gratis. Potentiële kopers kunnen je vragen. Jij ontvangt via je e-mail de vraag die je natuurlijk zo duidelijk mogelijk moet beantwoorden. Je mag geen telefoonnummer vermelden en het noemen van een link of e-mailadres in je aanbieding is aan regels gebonden.

In principe mag je op eBay praktisch alles aanbieden en ook zoals jij het wilt. Er zijn echter een paar regels waaraan je je als verkoper hebt te houden.

Let op: je bent verplicht het object te leveren als er op wordt geboden. Zorg dus dat je startprijs goed is want dat is de prijs waar tegen je het minimaal moet verkopen en bepaal van te voren je leveringsvoorwaarden!

De kosten voor het aanbieden van een object op eBay kost tussen de 0,10 en 0,50 euro. Als je het verkoopt betaal 4% verkoopcommissie over het eindbedrag tot een maximum van 5 euro. Je ontvangt via e-mail een maal per maand je factuur met al je eBay-kosten van de afgelopen maand.

ebay.com

Veiligheid:
EBay doet er alles aan om handelen veilig en leuk te maken. Met miljoenen verkochte objecten per dag kun je erop vertrouwen dat eBay een veilige handelsplaats is. Er bestaan allerlei regelingen, zoals het feedbacksysteem, kopersbescherming, bemiddelingsservices en een afdeling Regels en veiligheid, zodat je met een gerust hart objecten kunt kopen en verkopen. Er gaat zelden iets mis, maar als er toch iets gebeurt, staat eBay je bij.

Feedback:
Elk eBay-lid heeft een feedbackscore. Aan deze score kun je de betrouwbaarheid van een koper of verkoper zien. Als je iets hebt gekocht, kun je achteraf aan de verkoper feedback geven - positief, negatief of neutraal. Ditzelfde geldt ook als je iets hebt verkocht natuurlijk. Je feedbackscore is het aantal positieve feedback min het aantal negatieve feedback. Hoe hoger de score achter een gebruikersnaam, hoe meer transacties deze persoon succesvol heeft afgehandeld!


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie computers

Geen geluid op TV met HDMI kabel aangesloten op laptop

Lees hier hoe u ook weer geluid via de tv krijgt, indien aangesloten aan laptop met een HDMI kabel.

gedownloade film kijken op tv

Verschillende manieren om gedownloade films op de tv te bekijken.

Biometrische beveiliging voor beginners

Wat houdt biometrie in en waar kan het voor gebruikt worden?

Chatten, het blijft een gevaar

Chatten is het wel zo veilig?

Wat is een router?

Uitleg over wat een router is.

Gratis TV kijken via internet (Ziggo)

Gratis tv kijken via internet. Lees hier meer informatie!

Over virtual reality

Belangrijke aspecten van virtual reality, van definiëring tot aandachtspunten.

Leven zonder internet en toch digitaal verbonden zijn.

Jonge mensen weten niet beter of het internet is iets wat altijd al bestaan heeft. Ze staan er niet eens bij stil dat het internet constant in stand gehouden moet worden door mensen en niet iets is wat van nature aanwezig is en waar je je alleen maar door middel van een “device” op aanmelden moet.

Uitvoeren staat niet meer in het start menu.

Lees hier hoe u de knop uitvoeren terug kunt krijgen in het start menu.

De datum vinden waarop een website voor de eerste keer online was

Hoe oud is een bepaalde website? In dit artikel zal ik je via een handig trucje uitleggen hoe je de eerste datum vindt waarop een webpagina online was.

Wat is Mozilla Organization gratis internet software?

De Mozilla Organization zet zich in voor een vrij en open internet d.m.v. gratis internet software.

Ubuntu Top 5 apps

Top 5 Ubuntu Apps

Simpel backuppen van SQL Express databases

Eenvoudig backuppen van SQL Express databases via een freeware tool.

De Logitech G110.

We nemen eens een kijkje naar de Logitech G110, de opvolger van de G11.

Social media, plaag of zegen?

tegenwoordig kun je eigenlijk al niet meer zonder het lidmaatschap van een socialmedia site, maar wat zijn nu de voor en nadelen?

Wie is de geestelijke “vader” van BitTorrent, uTorrent en andere gratis Torrent download programma’s

Met gratis Torrent programma’s kun je gratis op een heel groot aantal websites alle films en muziek kan downloaden.

BYOD: “Bring Your Own Device” :Met je eigen telefoon, laptop, ipad naar je werk.

BYOD staat voor “Bring Your Own Device”. Steeds meer bedrijven verlangen van (of staan toe aan) hun werknemers dat ze hun eigen computer of telefoon meenemen en gebruiken.

Hoe kan ik online spelletjes spelen?

Wat zijn de mogelijkheden voor het online spelen van allerlei soorten spelletjes?

Hoe verkopen op tweedehands sites?

verkopen tweedehands

Twee absolute toppunten van een VPS nader benoemt

Veeleisende website eigenaren zweren erbij, een VPS of ook wel virtual private server. Anders dan de shared hosting pakketten die door de massa worden afgenomen, is een VPS voor de echte web hosters.

Mac OS X Snow Leopard of Windows 7?

Vergelijking tussen 2 nieuwe besturingssystemen

Recursie in de informatica

Een inleiding in recursie in de informatica en wiskunde.

Hoe kom je hoog in Google?

Een artikel voor beginners die niets afweten van hoe Google werkt en graag willen weten hoe je hoog komt in Google.

Bluetooth, hoe werkt dat?

Bluetooth kom je op mobiele telefoons en computers tegen. Waarvoor is bluetooth en hoe werkt het?

Tips bij het aanschaffen van een computer

Het aanschaffen van een computer, hoe pak ik dit aan?