Facebook login, Meld je aan, registreer je of ontdek meer


Publicatie datum:

Facebook is een sociaal netwerk dat vrienden, collega's, studiegenoten en kennissen met elkaar in contact brengt

Gesponsorde koppelingen

Facebook (toen nog “The Facebook”) is op 4 februari 2004 in Palo Alto, Californië, door Mark Zuckerberg opgericht als sociaalnetwerksite voor de studenten van Harvard College. Er bleek zoveel animo voor te zijn dat enige tijd later ook studenten van een aantal andere universiteiten lid konden worden. Nog weer later konden studenten van alle andere universiteiten ook lid worden. In september 2006 werd Facebook opengesteld voor iedereen ouder dan 13 jaar. De oprichter Mark Zuckerberg is nog steeds algemeen directeur.

facebook login

Sociaalnetwerksite facebook:

De sociaalnetwerksite Facebook werkt als volgt; iedere nieuwe gebruiker begint met het aanmaken van een eigen profiel. Bij het aanmelden moet je de volgende gegevens invullen; je voornaam,  je achternaam, je e-mailadres, nogmaals je e-mailadres ter bevestiging, nieuw wachtwoord, je geslacht en je gebrrotedatum. Waarom moet je je geboortedatum invullen? Facebook verwacht dat elke gebruiker zijn correcte geboortedatum verstrekt om zo de echtheid te waarborgen, en gebruikers alleen toegang te verlenen tot inhoud waarvoor de minimumleeftijd is vereist. Je hebt de mogelijkheid om deze gegevens te verbergen op je persoonlijke pagina als je dat wilt. Op het gebruik hiervan wordt toegezien door Facebook Privacy Beleid.             Als je je Facebook account hebt aangemaakt en geactiveerd kun je hem verder personaliseren met een profielfoto, je woonplaats en je geboorteplaats. Vervolgens kun je je Facebook account koppelen aan andere Facebook accounts door mensen uit te nodigen of zelf uitgenodigd te worden door andere Facebook leden. Je kunt deze mensen zoeken met de vriendenzoeker van Facebook. Met de vriendenzoeker kun je zoeken op Geboorteplaats, Huidige woonplaats, Middelbare school, Hogeschool of universiteit, Werkgever en/of Masteropleiding. Zodra je vrienden hebt krijg je met de vriendenzoeker ook een lijst in beeld met vrienden van jouw vrienden die je vervolgens ook uit kunt nodigen. Zo kun je in korte tijd een hele uitgebreid sociaal netwerk opbouwen op Facebook.

facebook login

Doel van facebook:

Facebook richt zich op mensen die zich willen vermaken en die in contact willen komen en blijven met bestaande vrienden en nieuwe vrienden. Facebook vrienden kunnen onderling berichten sturen maar ook internetlinks, foto’s en video’s met elkaar delen. Facebook maakt gebruik van inhoud die door alle Facebook gebruikers wordt gegenereerd. Door het analyseren van deze inhoud kan er, voor bedrijven, media en onderzoeksorganisaties, kostbare informatie worden verzameld over consumptieve interesses, politieke interesses etc. De waarde van die informatie blijkt wel uit het feit dat op 25 oktober 2007 Microsoft voor 240 miljoen dollar een belang nam van 1,6 procent in Facebook. De waarde van Facebook zelf wordt momenteel geschat op 65 miljard dollar.

facebook login

Facebook applicaties:

Als één van de eerste sociaalnetwerksites was het bij Facebook voor derden mogelijk gebruik te maken van de data van Facebook door middel van een publieke web-API (Een application programming interface (API) is een verzameling definities op basis waarvan een computerprogramma kan communiceren met een ander programma of onderdeel). Hier wordt massal gebruik van gemaakt. De bekendste Facebook-applicaties zijn Scrabble, Schaken, Poker, Frontierville (Frontierville speelt zich af in het oude Amerika in het tijdperk van de pioniers. Je speelt één van die pioniers die een thuis moet bouwen op een stukje wildernis. Door gewassen te verbouwen, dieren te houden, gebouwen te zetten en de natuurlijke rijkdommen te ontginnen geraak je verder in het spel), FarmVille (Bij FarmVille is de speler een boer die zijn boerderij moet onderhouden) en Pet Society ( Bij Pet Society kunnen speles een digitaal huisdier kiezen en ontwerpen (geslacht, naam, kleuren, etc), waarna ze er uitdagingen mee kunnen voltooien, waaronder wassen, kammen, aaien en voeden van het huisdier). 

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie computers

Clouddiensten in Nederland

Clouddiensten in Nederland, bigcloud, Cloud desktop, opslag in de Cloud

Wat is Airplay en hoe gebruik ik het op mijn pc?

AirPlay is een fantastisch programma van Apple waarmee je muziek en video direct van het ene apparaat op het andere kunt streamen. Hierdoor wordt het veel gemakkelijker om anderen mee te laten genieten van een filmpje dat je bijvoorbeeld op je iPhone hebt.

Moet ik overstappen van Windows 7 naar Windows 8?

Windows 7 vs Windows 8

Pimp je website: verbeter de gebruikersvriendelijkheid

Het maakt niet uit hoe briljant het ontwerp van je website is, als de inhoud van je site moeilijk te bereiken is dan is je site van weinig nut. In dit artikel volgen enkele tips om de gebruikersvriendelijkheid van je website te verbeteren.

Pimp je website: maak 'm zoekmachine vriendelijk

Je hebt niks aan een website als er geen bezoekers komen. Een belangrijke bron van verkeer op het internet zijn zoekmachines zoals Google, Yahoo! en Bing. Daar ligt dan ook het belang van het ontwerpen van een zoekmachine vriendelijke site. Als je hoog scoort in de zoekresultaten van een zoekmachine, zal je meer bezoek

Hoe werkt Twitter?

hoe werkt twitter. trucks en tips over twitter.

Pimp je website: de 6 basisprincipes van goed design

Je website is zowel je visitekaartje als het hoofdkwartier van je online bedrijf. Daarom is het belangrijk kennis te nemen van enkele basisprincipes van goed webdesign. Je wilt immers zoveel mogelijk bezoekers bereiken, vasthouden en terug laten keren.

Backup van uw computer - basiskennis

Wat moet u weten over de backup van uw computer?

Bluetooth, hoe werkt dat?

Bluetooth kom je op mobiele telefoons en computers tegen. Waarvoor is bluetooth en hoe werkt het?

Een app maken

Je wilt een app maken? Hoe begin je aan het maken van een app en welke kennis heb je hier nu eigenlijk voor nodig?

Fractals

Het wiskundige figuur 'fractal' en de toepassingen

Wat te doen als er drank over je laptop heen gaat.

Handleiding wat je wel en niet moet doen als er drank over je laptop heen gaat

Word 2007: Dubbele enters (Slaat 2 regels over i.p.v 1 regel)

Instelling om word 2007 de spaties goed in te stellen, dus dat die geen 2 regels overslaat

De Logitech G110.

We nemen eens een kijkje naar de Logitech G110, de opvolger van de G11.

De keuze voor een e-reader of een boek.

De ontwikkeling van techniek staat niet stil. Gaan we hierin mee of houden we vast aan iets wat goed voelt.

Hoe functioneren de bodyscanners die gebruikt worden op vliegvelden?

Bodyscanners die wapens detecteren.

Facebook bedrijfspagina inrichten

Wat is voor Facebook een goede manier om een bedrijfspagina in te richten en content te delen.

Pimp je website: maak een goede sitemap

Een sitemap wordt vaak als overbodig beschouwd bij het bouwen van een website. Maar dat is een vergissing. In dit artikel leggen we het belang van een goed geconstrueerde sitemap uit.

Omegle, talk to strangers!

Omegle, chatten met vreemden over de hele wereld

Welke sneltoetsen kan ik toepassen in Windows Vista?

Een artikel waar een aantal sneltoetsen in beschreven staan, die je kunt toepassen in Windows Vista.

Je eigen website!

Je eigen website maken! Aantal tips:

ING inloggen, tips om veilig in te loggen bij de ING bank

Je hoort regelmatig dat internet bankieren niet veilig meer is, daarom hier een aantal tips om veilig inloggen bij de ING.

Hoe besparen op de kosten van Laser Cartridges?

Ervaar het beste resultaat met uw afdrukken door het installeren tonercartridge broer gewinkeld bij Gocartridge.

De invloed van Social Media op onze maatschappij

Wat zijn de kenmerken van Social Media en welke invloed kunnen zij uitoefenen?

Succesvol verkopen via marktplaats.

Bijna iedereen heeft wel eens iets gekocht of verkocht via marktplaats maar hoe zorg je er nu voor dat je als verkoper snel en voor een goede prijs je producten verkoopt?