Facebook login, Meld je aan, registreer je of ontdek meer


Publicatie datum:

Facebook is een sociaal netwerk dat vrienden, collega's, studiegenoten en kennissen met elkaar in contact brengt

Gesponsorde koppelingen

Facebook (toen nog “The Facebook”) is op 4 februari 2004 in Palo Alto, Californië, door Mark Zuckerberg opgericht als sociaalnetwerksite voor de studenten van Harvard College. Er bleek zoveel animo voor te zijn dat enige tijd later ook studenten van een aantal andere universiteiten lid konden worden. Nog weer later konden studenten van alle andere universiteiten ook lid worden. In september 2006 werd Facebook opengesteld voor iedereen ouder dan 13 jaar. De oprichter Mark Zuckerberg is nog steeds algemeen directeur.

facebook login

Sociaalnetwerksite facebook:

De sociaalnetwerksite Facebook werkt als volgt; iedere nieuwe gebruiker begint met het aanmaken van een eigen profiel. Bij het aanmelden moet je de volgende gegevens invullen; je voornaam,  je achternaam, je e-mailadres, nogmaals je e-mailadres ter bevestiging, nieuw wachtwoord, je geslacht en je gebrrotedatum. Waarom moet je je geboortedatum invullen? Facebook verwacht dat elke gebruiker zijn correcte geboortedatum verstrekt om zo de echtheid te waarborgen, en gebruikers alleen toegang te verlenen tot inhoud waarvoor de minimumleeftijd is vereist. Je hebt de mogelijkheid om deze gegevens te verbergen op je persoonlijke pagina als je dat wilt. Op het gebruik hiervan wordt toegezien door Facebook Privacy Beleid.             Als je je Facebook account hebt aangemaakt en geactiveerd kun je hem verder personaliseren met een profielfoto, je woonplaats en je geboorteplaats. Vervolgens kun je je Facebook account koppelen aan andere Facebook accounts door mensen uit te nodigen of zelf uitgenodigd te worden door andere Facebook leden. Je kunt deze mensen zoeken met de vriendenzoeker van Facebook. Met de vriendenzoeker kun je zoeken op Geboorteplaats, Huidige woonplaats, Middelbare school, Hogeschool of universiteit, Werkgever en/of Masteropleiding. Zodra je vrienden hebt krijg je met de vriendenzoeker ook een lijst in beeld met vrienden van jouw vrienden die je vervolgens ook uit kunt nodigen. Zo kun je in korte tijd een hele uitgebreid sociaal netwerk opbouwen op Facebook.

facebook login

Doel van facebook:

Facebook richt zich op mensen die zich willen vermaken en die in contact willen komen en blijven met bestaande vrienden en nieuwe vrienden. Facebook vrienden kunnen onderling berichten sturen maar ook internetlinks, foto’s en video’s met elkaar delen. Facebook maakt gebruik van inhoud die door alle Facebook gebruikers wordt gegenereerd. Door het analyseren van deze inhoud kan er, voor bedrijven, media en onderzoeksorganisaties, kostbare informatie worden verzameld over consumptieve interesses, politieke interesses etc. De waarde van die informatie blijkt wel uit het feit dat op 25 oktober 2007 Microsoft voor 240 miljoen dollar een belang nam van 1,6 procent in Facebook. De waarde van Facebook zelf wordt momenteel geschat op 65 miljard dollar.

facebook login

Facebook applicaties:

Als één van de eerste sociaalnetwerksites was het bij Facebook voor derden mogelijk gebruik te maken van de data van Facebook door middel van een publieke web-API (Een application programming interface (API) is een verzameling definities op basis waarvan een computerprogramma kan communiceren met een ander programma of onderdeel). Hier wordt massal gebruik van gemaakt. De bekendste Facebook-applicaties zijn Scrabble, Schaken, Poker, Frontierville (Frontierville speelt zich af in het oude Amerika in het tijdperk van de pioniers. Je speelt één van die pioniers die een thuis moet bouwen op een stukje wildernis. Door gewassen te verbouwen, dieren te houden, gebouwen te zetten en de natuurlijke rijkdommen te ontginnen geraak je verder in het spel), FarmVille (Bij FarmVille is de speler een boer die zijn boerderij moet onderhouden) en Pet Society ( Bij Pet Society kunnen speles een digitaal huisdier kiezen en ontwerpen (geslacht, naam, kleuren, etc), waarna ze er uitdagingen mee kunnen voltooien, waaronder wassen, kammen, aaien en voeden van het huisdier). 


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie computers

Verdwenen cd-rom speler terug in verkenner zetten

Verdwenen cd-rom speler terug zetten in mijn verkenner

Wat zijn Solid State Disks ?

Solid State Disks zijn de opvolgers van de tradionele harde schijf ? Maar wat zijn ze, en hoe werken ze ?

Biometrische beveiliging voor beginners

Wat houdt biometrie in en waar kan het voor gebruikt worden?

De populairste websites van 2010!

Ben je wel eens benieuwd naar de meest bezochte websites ter wereld... En in Nederland? Dat kom je nu te weten!

Ik Twitter, jij Twittert, Wij Twitteren

Twitter jij je ook suf gedurende de dag? Ik wel. Gemiddeld gaan er zo'n 200-300 berichten uit naar 16.000 volgers. Blauwe vingers als gevolg. Of.?

Snel Hoog Ranken in Google.

Hoe snel te ranken in de zoekresultaten van Google.

Mac vs PC - Apple vs Microsoft

Verschil tussen Apple computers/laptops en (Microsoft) PC's

Pimp je website: verbeter de navigatie

Een goed georganiseerde website zorgt er voor dat bezoekers op je site blijven. Als de navigatie van je website niet goed werkt, of te ingewikkeld is, zullen bezoekers je site al snel verlaten. Bij het ontwerpen van je website is het daarom belangrijk rekening te houden met hoe een bezoeker denkt, doet en reageert.

Backup en Recovery in SQL Server Management Studio

Hoe maak je een backup in Sql Server Management Studio en hoe recover je het weer

Bestanden downloaden van FTP in Windows Server 2008

Veel mensen krijgen bij het downloaden van bestanden van een externe bron in Windows Server 2008 de melding dat er een probleem is met de beveiliging.

Tips en advies om je blog te promoten

Handige tips en praktisch advies om je blog te promoten en zodoende meer bezoekers te trekken!

gedownloade film kijken op tv

Verschillende manieren om gedownloade films op de tv te bekijken.

Internet plat

kan het internet stuk? Wat moet een terrorist doen om het internet plat te leggen

Gratis bloemen achtergrond hyves

Hoe kom je aan de mooiste gratis bloemenachtergronden voor je Hyves pagina.

Het windows menu 'kopieren naar'

Leer hier hoe u het menu kunt uitbreiden zodat u bestanden rechtstreeks kunt kopieren naar mappen en andere schijven

Hoe start je met het wegwijsworden op een computer?

Iedereen gebruikt tegenwoordig een computer zo lijkt het, maar als je dit nog nooit gedaan hebt hoe begin je dan en misschien nog wel belangrijker waar begin je dan?

Social media, plaag of zegen?

tegenwoordig kun je eigenlijk al niet meer zonder het lidmaatschap van een socialmedia site, maar wat zijn nu de voor en nadelen?

Automatiseer je zakelijke en privéleven met ifttt!

Dit artikel beschrijft uitgebreid de mogelijkheden van ifttt.

Computers

Alles over computers en wat je er mee kan doen.

Kan virusscanner of ander programma niet verwijderen!

Lees hier stap voor stap hoe u een programma of virusscanner kunt verwijderen

Over virtual reality

Belangrijke aspecten van virtual reality, van definiëring tot aandachtspunten.

Hoe krijg je weer plezier in je werk?

Baal je van je werk maar kun geen andere baan krijgen, lees hoe je weer plezier krijgt in je werk.

Websites bouwen met een CMS (E107)

Dit artikel is gewijd aan het uitleggen wat een CMS is & hoe het u kan helpen.

Epson Stylus SX 130

Epson SX 130 all in 1, voordelig en perfect voor het thuisgebruik

Webdesign

Wat is webdesign,waar gebruik je het voor en wie maakt het. Dat is wat we gaan behandelen in dit artikel.