Facebook login, Meld je aan, registreer je of ontdek meer


Publicatie datum:

Facebook is een sociaal netwerk dat vrienden, collega's, studiegenoten en kennissen met elkaar in contact brengt

Gesponsorde koppelingen

Facebook (toen nog “The Facebook”) is op 4 februari 2004 in Palo Alto, Californië, door Mark Zuckerberg opgericht als sociaalnetwerksite voor de studenten van Harvard College. Er bleek zoveel animo voor te zijn dat enige tijd later ook studenten van een aantal andere universiteiten lid konden worden. Nog weer later konden studenten van alle andere universiteiten ook lid worden. In september 2006 werd Facebook opengesteld voor iedereen ouder dan 13 jaar. De oprichter Mark Zuckerberg is nog steeds algemeen directeur.

facebook login

Sociaalnetwerksite facebook:

De sociaalnetwerksite Facebook werkt als volgt; iedere nieuwe gebruiker begint met het aanmaken van een eigen profiel. Bij het aanmelden moet je de volgende gegevens invullen; je voornaam,  je achternaam, je e-mailadres, nogmaals je e-mailadres ter bevestiging, nieuw wachtwoord, je geslacht en je gebrrotedatum. Waarom moet je je geboortedatum invullen? Facebook verwacht dat elke gebruiker zijn correcte geboortedatum verstrekt om zo de echtheid te waarborgen, en gebruikers alleen toegang te verlenen tot inhoud waarvoor de minimumleeftijd is vereist. Je hebt de mogelijkheid om deze gegevens te verbergen op je persoonlijke pagina als je dat wilt. Op het gebruik hiervan wordt toegezien door Facebook Privacy Beleid.             Als je je Facebook account hebt aangemaakt en geactiveerd kun je hem verder personaliseren met een profielfoto, je woonplaats en je geboorteplaats. Vervolgens kun je je Facebook account koppelen aan andere Facebook accounts door mensen uit te nodigen of zelf uitgenodigd te worden door andere Facebook leden. Je kunt deze mensen zoeken met de vriendenzoeker van Facebook. Met de vriendenzoeker kun je zoeken op Geboorteplaats, Huidige woonplaats, Middelbare school, Hogeschool of universiteit, Werkgever en/of Masteropleiding. Zodra je vrienden hebt krijg je met de vriendenzoeker ook een lijst in beeld met vrienden van jouw vrienden die je vervolgens ook uit kunt nodigen. Zo kun je in korte tijd een hele uitgebreid sociaal netwerk opbouwen op Facebook.

facebook login

Doel van facebook:

Facebook richt zich op mensen die zich willen vermaken en die in contact willen komen en blijven met bestaande vrienden en nieuwe vrienden. Facebook vrienden kunnen onderling berichten sturen maar ook internetlinks, foto’s en video’s met elkaar delen. Facebook maakt gebruik van inhoud die door alle Facebook gebruikers wordt gegenereerd. Door het analyseren van deze inhoud kan er, voor bedrijven, media en onderzoeksorganisaties, kostbare informatie worden verzameld over consumptieve interesses, politieke interesses etc. De waarde van die informatie blijkt wel uit het feit dat op 25 oktober 2007 Microsoft voor 240 miljoen dollar een belang nam van 1,6 procent in Facebook. De waarde van Facebook zelf wordt momenteel geschat op 65 miljard dollar.

facebook login

Facebook applicaties:

Als één van de eerste sociaalnetwerksites was het bij Facebook voor derden mogelijk gebruik te maken van de data van Facebook door middel van een publieke web-API (Een application programming interface (API) is een verzameling definities op basis waarvan een computerprogramma kan communiceren met een ander programma of onderdeel). Hier wordt massal gebruik van gemaakt. De bekendste Facebook-applicaties zijn Scrabble, Schaken, Poker, Frontierville (Frontierville speelt zich af in het oude Amerika in het tijdperk van de pioniers. Je speelt één van die pioniers die een thuis moet bouwen op een stukje wildernis. Door gewassen te verbouwen, dieren te houden, gebouwen te zetten en de natuurlijke rijkdommen te ontginnen geraak je verder in het spel), FarmVille (Bij FarmVille is de speler een boer die zijn boerderij moet onderhouden) en Pet Society ( Bij Pet Society kunnen speles een digitaal huisdier kiezen en ontwerpen (geslacht, naam, kleuren, etc), waarna ze er uitdagingen mee kunnen voltooien, waaronder wassen, kammen, aaien en voeden van het huisdier). 

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie computers

Eigen startpagina maken?

Hoe maak je je eigen startpagina? Hoe verdien je geld met je startpagina?

Films afspelen op de Sony PlayStation 3

Verschillende methodes om films te kijken

Wat is een router?

Uitleg over wat een router is.

Hoe werkt kortingscode bol.com

Met de kortingscode van bol.com koop je voordelig boeken, CD's, DVD & Blu-Ray, Speelgoed, Games etc.

Welke sneltoetsen kan ik toepassen in Windows Vista?

Een artikel waar een aantal sneltoetsen in beschreven staan, die je kunt toepassen in Windows Vista.

2 Manieren om je ip adres te vinden

Het vinden van je ip adres kan nog best lastig zijn, in dit artikel geef ik een stappenplan voor het vinden van zowel je interne- als externe ip-adres.

Pimp je website: verbeter de navigatie

Een goed georganiseerde website zorgt er voor dat bezoekers op je site blijven. Als de navigatie van je website niet goed werkt, of te ingewikkeld is, zullen bezoekers je site al snel verlaten. Bij het ontwerpen van je website is het daarom belangrijk rekening te houden met hoe een bezoeker denkt, doet en reageert.

Kun je Windows software draaien op een Linux computer

Linux wordt steeds populairder maar kun je ook Windows software draaien op een Linux computer?

Hoe achterhaal ik het ip-adres van mijn computer of van router. (XP)

Korte omschrijving hoe u uw eigen ip adres achterhaalt met Windows XP, Windows 7 en Windows 8.

Hoe start je met het wegwijsworden op een computer?

Iedereen gebruikt tegenwoordig een computer zo lijkt het, maar als je dit nog nooit gedaan hebt hoe begin je dan en misschien nog wel belangrijker waar begin je dan?

Mijn ervaringen met Linux Ubuntu

Hier vind je mij ervaring met Linux Ubuntu

Waar kan ik goedkoop webhosting kopen?

Voor je webhosting koopt vergelijk je best de prijzen. We laten je zien waar je dit kan doen.

Hoe gebruik ik Google Maps?

Beschijving van Google Maps, wat is het, navigatie, smartphone en een grappig weetje

Windows 7 - Gebruik

Windows 7 - Hoe te gebruiken

Alles kijken op uw TV via uw laptop of computer!

Lees hier alles over TV kijken via uw laptop of computer.

Over virtual reality

Belangrijke aspecten van virtual reality, van definiëring tot aandachtspunten.

Tips bij het optimaliseren van uw website voor zoekmachines als Google

U wilt gevonden worden op het web en dit artikel vertelt u hoe.

Alles over de Xbox 360

Hier van alles over de xbox 360, een spelcomputer.

Ethische kant aan de bodyscanner

Ethische kant van bodyscanner

Leven zonder internet en toch digitaal verbonden zijn.

Jonge mensen weten niet beter of het internet is iets wat altijd al bestaan heeft. Ze staan er niet eens bij stil dat het internet constant in stand gehouden moet worden door mensen en niet iets is wat van nature aanwezig is en waar je je alleen maar door middel van een “device” op aanmelden moet.

Hoe werkt een computer, hoe werkt optellen op een computer

Iedereen werkt tegenwoordig met een computer maar hoe werkt een computer eigenlijk.

Wat is het verschil tussen DVD+ en DVD- en DVD-ram

In dit artikel de uitleg over het verschil tussen DVD+ EN DVD- en andere soorten DVD’s.

De taakbalk is verdwenen of verplaatst.

Hoe u uw taakbalk weer normaal krijgt

Tips en advies om je blog te promoten

Handige tips en praktisch advies om je blog te promoten en zodoende meer bezoekers te trekken!

BearShare verwijderen

Een artikel over het verwijderen van het programma Bearshare.