Goedkoop labels printen, gratis labelprint software


Publicatie datum:

Bespaar duizenden euro’s. Goedkoop labels printen met gratis Database gestuurde labelprint software.

Gesponsorde koppelingen

Ben je op zoek naar een goede gratis oplossing om zogenaamde schaduwkaartjes of andere labels of  stickers met barcode, tekst en afbeeldingen te kunnen maken dan is de gratis software van Avery een goede oplossing. Je kunt de gratis Nederlandse versie hier downloaden. http://www.avery.nl/avery/nl_nl/Templates-&-Software/Software/Avery-DesignPro-voor-PC.htm De gratis Nederlandse versie is voor particulieren heel goed te gebruiken maar voor bedrijven niet. Er zijn namelijk een aantal voor bedrijven essentiële functies die het in de gratis versie niet doen. In het vervolg van dit artikel leg ik uit hoe je deze essentiële functies toch gratis kunt gebruiken.

Goedkoop labels printen, gratis labelprint software

Gesponsorde koppelingen

Stap 1 - het maken van a4 formaat sjablonen:
Om straks gratis de voor bedrijven essentiële functies te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om eerst de gratis Nederlandse versie van de Avery DesignPro Special Edition light te installeren. Als je de gratis Nederlandse versie van de Avery DesignPro Special Edition light hebt geïnstalleerd moet je vervolgens van alle gangbare sticker en labelvellen A4 sjablonen maken. Dit doe je door bij het openen steeds een ander sjabloon te kiezen. Als je het betreffende sjabloon geopend hebt voeg je linksonder zoveel stickervelden toe als nodig zijn om alle posities op je sjabloon op te vullen. Vervolgens activeer je het rode tabje van de basis label of sticker en slaat hem op als Design Pro sjabloon met een duidelijke omschrijving en het Avery nummer van het betreffende sjabloon, dit is handig voor het geval je er later stickervellen voor wilt bestellen.

Goedkoop labels printen, gratis labelprint software

Het koppelen van de sjablonen aan een database:
Voor bedrijven is het van belang dat je stickers of labels met barcode, tekst en afbeeldingen kunt printen waarbij de barcodes, teksten en afbeeldingen door middel van een database koppeling automatisch worden ingelezen.

Goedkoop labels printen, gratis labelprint software

Stap 2 – deïnstalleren nederlandse versie avery pro software:
Als je alle sjablonen die je denkt te kunnen gebruiken met de gratis Nederlandse versie van de Avery DesignPro Special Edition light hebt gemaakt en opgeslagen moet je de gratis Nederlandse versie van de Avery DesignPro Special Edition light deïnstalleren. De hierna te installeren Engelse versie ondersteunt namelijk geen A4 formaat.

Goedkoop labels printen, gratis labelprint software

Stap 3: installeren engelse versie avery pro software:
Om de met de Nederlandse versie gemaakte sjablonen te kunnen koppelen aan een database moet je de Engelse versie van Avery DesignPro® downloaden en installeren. Dat kan hier http://www.avery.com/avery/en_us/Templates-&-Software/Avery-DesignPro-for-PC.htm

Goedkoop labels printen, gratis labelprint software

 

Stap 4 een database maken:
De eenvoudigste manier om een database te maken, om met een label of stickersjabloon te koppelen, is hem met behulp van de Engelse versie van Avery DesignPro® vanuit een Excelsheet te genereren. Zorg ervoor dat de bovenste rij van je Excelsheet de omschrijving van de kolom bevat en dat de gegevens kolom daar direct onder aansluit. Je kunt ook plaatjes automatisch laten lezen door in een kolom de afbeeldingnamen te zetten. Zorg er wel voor dat je de extensie van de afbeelding niet vergeet bij de afbeelding naam dus geen kattenkop maar kattenkop.jpg. Met deze omschrijving koppelt de Engelse versie van Avery DesignPro® het plaatje kattenkop.jpg dat in dezelfde map staat als het sjabloon aan de labels of stickers. Als je dezelfde plaatjes aan meerdere sjablonen wilt koppelen is het handig om in je plaatjesmap de sjablonen in aparte mappen te plaatsen. De verwijzing vanuit de sjabloon map naar de bestanden in de plaatjesmap (waar de map met het sjabloon ook in staat) wordt dan ../ kattenkop.jpg .

Let op:
Speciale lettertekens als à of â worden niet ondersteund dus maak daar in je Excelsheet een gewone a van.

Al doende leert men:
Het is ondoenlijk en ook niet noodzakelijk om het Avery Pro programma helemaal uit te leggen. Als je het bovenstaande hebt gelezen kun je de werking van het programma het beste leren door het zelf te doen. Ik wens je er veel succes mee.


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie computers

Gratis televisie kijken via internet

Ziggo heeft lange tijd gratis tv kijken via internet aangeboden, helaas doen ze dit niet meer en daarom in dit artikel een aantal alternatieven om tv te kijken op je pc, laptop, tablet of smartphone.

Chatten, het blijft een gevaar

Chatten is het wel zo veilig?

Clouddiensten in Nederland

Clouddiensten in Nederland, bigcloud, Cloud desktop, opslag in de Cloud

Hoe verbeter je de prestaties van een Dell XPS 15 accu?

Dell accu

De werking van een 3D-printer

De werking van een 3D-printer. Hoe gaat het afdrukken van ruimtelijke objecten in zijn werk?