Gratis apps voor Android Tablet en Smartphone


Publicatie datum:

De leukste gratis apps voor het Google Android besturingssysteem.

Gesponsorde koppelingen

Een iPad is een touchscreen tablet computer die gemaakt wordt door Apple. De iPad is in korte tijd razend populair geworden. De hoofdreden voor de populariteit van de iPad zijn de schier oneindige verschillende beschikbare apps (applicaties = softwaretoepassingen) die beschikbaar zijn voor de iPad. Veel van deze apps kunnen ook op Android tablets gebruikt worden.

Gratis apps voor Android

Wordfeud:

Één van de populairste apps die je gratis kunt downloaden voor je iPad is WordFeud. WordFeud is een variant op online scrabble waarbij je tegen iedereen op het internet die ook WordFeud heeft kan spelen. Mijn schoonmoeder van 76 wilde ook graag Wordfeud spelen en mijn zwager heeft daarom een dure iPad voor haar gekocht. Ze vindt het fantastisch maar ze doet verder niets met de iPad. Toch wel een beetje een dure manier om scrabble te spelen. Daarom ben ik op zoek gegaan naar alternatieven voor Wordfeud en de iPad.

Bluestacks:
Als eerste alternatief ben ik op zoek gegaan naar een mogelijkheid om Wordfeud te spelen op je PC of laptop. Al gauw vond ik het programma Bluestacks. BlueStacks is een App Player voor op je PC of Laptop. Met BlueStacks kun je Androis apps spelen op je computer met internet ondersteuning. Ik heb meteen het programma BlueStacks gedownload en geïnstalleerd. Na de installatie startte ik BlueStacks en het werkte prima. Met de BlueStacks optie zoek nieuwe apps vond ik heel eenvoudig de Wordfeud app installer en binnen een minuut had ik Wordfeud. Vervolgens nodigde ik mijn schoonmoeder en mijn schoonzus uit voor een spelletje Wordfeud. Ze keken erg van mijn uitnodiging op want ze wisten dat ik geen Smartphone of tablet heb. Ze accepteerden mijn uitnodiging en er kwam een keurig Wordfeud speelveld met de beschikbare 7 letters er netjes onder. Boven het spel stond “your turn”dus ik wilde een woorde gaan leggen. Dat kreeg ik dus helaas met geen mogelijkheid voor elkaar. Ik heb van alles geprobeerd maar het lukte niet. Heel jammer, dus moest ik op zoek naar een andere oplossing. Maar misschien doet hij het bij jou wel.

Wordfeud for pc:
Na verder zoeken op internet kwam ik bij het programma Wordfeud for PC. Het programma Wordfeud for PC kun je voor 1,75 euro aanschaffen. Na betaling ontvang je een downloadlink en een licence key. Na het downloaden en installeren van het programma Wordfeud for PC kun je direct Wordfeud spelen tegen iedereen met Wordfeud op zijn smartphone, tablet of computer.

Webfeud:
Een heel leuk alternatief voor Wordfeud is Webfeud. Webfeud is feitelijk hetzelfde als Wordfeud maar kan gewoon online door iedereen met een webbrowser gespeeld worden op http://www.webfeud.com . Wat anders is bij Webfeud is dat ze je leeftijd, je geslacht, je opleidingsniveau en je geboortejaar  vragen. Door middel van deze gegevens proberen ze een gelijkwaardige tegenstander bij je te zoeken wat het spel vaak leuker maakt als Wordfeud. Dit zou zeker ook mijn schoonmoeder veel meer spelplezier geven want die zat maar te mopperen dat haar tegenstander zulke rare en moeilijke woorden maakte.

Virtuele android tablet:
Wat ook nog een mogelijkheid is voor personen die meer thuis zijn op de computer als mijn schoonmoeder van 76 is het installeren van een virtuele android tablet op je computer. Dit kun je doen door het besturingssysteem Google Android op je computer virtueel te installeren. Dit houdt in dat je dan als het ware een losse virtuele tablet op je eigen PC krijgt. Dit werkt als volgt. Installeer hiervoor eerst de gratis VirtualBox http://www.virtualbox.org/wiki/Downloads als virtuele tablet. Download vervolgens Google Android http://code.google.com/p/live-android/ . De LiveCD voor Google Android wordt aangeboden in twee delen, liveandroidv0.3.iso.001 en liveandroidv0.3.iso.002, deze moet je zelf samenvoegen. Dit kun je met een simpel commando in de opdrachtprompt makkelijk te doen. Dit gaat als volgt, Kies: Startmenu / Uitvoeren / Programma’s / Bureau-accesoires / Opdrachtprompt. Voer vervolgens dit copy commando uit. copy liveandroidv0.3.iso.001 /b + liveandroidv0.3.iso.002 /b liveandroidv0.3.iso /b (N.B. De /B staat voor binair bestand.). Voor de verdere installatieaanwijzingen verwijs ik je naar http://www.viperlook.com/2010/01/google-android-op-je-computer/ . Als je dit allemaal correct hebt uitgevoerd heb je je eigen virtuele android tablet gemaakt op je computer.


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie computers

Je laptop sneller laten werken

Handige tips om je laptop weer als nieuw te laten werken!

De keuze voor een e-reader of een boek.

De ontwikkeling van techniek staat niet stil. Gaan we hierin mee of houden we vast aan iets wat goed voelt.

Eigen startpagina maken?

Hoe maak je je eigen startpagina? Hoe verdien je geld met je startpagina?

Pimp je website: maak 'm zoekmachine vriendelijk

Je hebt niks aan een website als er geen bezoekers komen. Een belangrijke bron van verkeer op het internet zijn zoekmachines zoals Google, Yahoo! en Bing. Daar ligt dan ook het belang van het ontwerpen van een zoekmachine vriendelijke site. Als je hoog scoort in de zoekresultaten van een zoekmachine, zal je meer bezoek

Epson Stylus SX 130

Epson SX 130 all in 1, voordelig en perfect voor het thuisgebruik

Geen geluid meer bij Windows?

Hoe u weer geluid kunt krijgen in Windows!

Hoe werkt kortingscode bol.com

Met de kortingscode van bol.com koop je voordelig boeken, CD's, DVD & Blu-Ray, Speelgoed, Games etc.

Een gratis iPad voor iedereen met de Gratis iPad Partij

Stem ook op de Gratis iPad Partij, stem voor een gratis iPad voor iedereen.

Ubuntu Top 5 apps

Top 5 Ubuntu Apps

Dit wilt u niet op uw computer hebben!

Wormen, cookies, spyware, malware, keylogger, trojan horses en virussen overal zitten ze in verstopt en waarschijnlijk heeft u ze al op uw computer. Wat zijn het eigenlijk en wat doen ze, maar het belangrijkste hoe kom je ervan af?

Hoe kun je draadloos printen met een bedrade netwerkprinter?

Draadloos printen met de bedrade Hp Officejet Eprinter netwerkprinter en Google Cloud Print.

Asus Eee Pad Transformer review

Review van de Asus Eee Pad Transformer

Ik mis een codec ! Wat is het en hoe kan ik dit voortaan voorkomen?

Alles wat je nodig hebt om missende codecs te voorkomen !

Websites bouwen met een CMS (E107)

Dit artikel is gewijd aan het uitleggen wat een CMS is & hoe het u kan helpen.

Tips bij het aanschaffen van een computer

Het aanschaffen van een computer, hoe pak ik dit aan?

Ik Twitter, jij Twittert, Wij Twitteren

Twitter jij je ook suf gedurende de dag? Ik wel. Gemiddeld gaan er zo'n 200-300 berichten uit naar 16.000 volgers. Blauwe vingers als gevolg. Of.?

Een nieuwe gebruiker aanmaken bij Windows

korte handleiding aanmaken nieuwe windows gebruiker.

Internet plat

kan het internet stuk? Wat moet een terrorist doen om het internet plat te leggen

Mac OS X Snow Leopard of Windows 7?

Vergelijking tussen 2 nieuwe besturingssystemen

Online veiligheid

Ik heb opgezocht wat mensen eigenlijk met je informatie kunnen die op internet staat opgeslagen. Van onschuldige informatie zoals foto's van jou met je vrienden en je hobbies, tot de gegevens van jou die online staan wanneer je doet aan online bankieren.

Gratis Website Hosting en Domein Registratie

Gratis Website Hosting PHP MySQL ondersteunde websites en Domein Registratie

Online Boggle Nederlands, Ruzzle Nederlands

Lees hier hoe je online Boggle in het Nederlands kunt spelen

De invloed van Social Media op onze maatschappij

Wat zijn de kenmerken van Social Media en welke invloed kunnen zij uitoefenen?

Linkbuilding en SEO

Met linkbuilding kunt u uw positie in de zoekmachine vergroten. Meer gratis bezoekers naar uw website dus..

Fractals

Het wiskundige figuur 'fractal' en de toepassingen