HP touchpad, HP tablet, HP mini laptop


Publicatie datum:

In dit artikel lees je alles over de nieuwe HP Touchpad, met WebOS als besturingssysteem.

Gesponsorde koppelingen

Hewlett Packard heeft met de HP Touchpad een compleet nieuwe tablet (tablet = platte draagbare computer met aanraakscherm in plaats van een toetsenbors) op de markt gebracht. De HP Touchpad is de eerste van een nieuwe generatie tablets waar Hewlett Packard de directe concurrentie met de iPad van concurrent Apple mee aangaat. Hij is voorzien van een 1.2 GHz dual-core processor. Als besturingssysteem heeft Hewlett Packard gekozen voor het nieuwe WebOS besturingssysteem. De HP Touchpad is uitgevoerd met een 9.7 inch (9.7 inch = 24,6 centimeter gemeten over de langste diagonaal) display met een resolutie van 1024 x 768 pixels/cmxcm

.HP tablet, HP touchpad, HP mini laptop

Touchpad uitvoeringen:

Hewlett Packard heeft twee verschillende uitvoeringen van de Touchpad op de markt gebracht. Een basisversie en een uitgebreide versie. De basisversie van de Touchpad is de minst geavanceerde versie zonder GPS* en zonder 3G**. De uitgebreide versie van de Touchpad is als extra voorzien van GPS verbinding en 3G verbinding. Beide versies worden aangeboden met de keus uit een intern geheugen  van 16 GB of een intern geheugen van 32 GB. Beide versies zijn voorzien van een aan de voorzijde ingebouwde 1.3. megapixel digitale camera. Beide versies zijn voorzien van het nieuwe WebOS besturingssysteem.

HP tablet, HP touchpad, HP mini laptop

Het WebOS besturingssysteem:

Het nieuwe Hewlett Packard tablet met WebOS besturingssysteem is ontworpen als een zeer gebruiksvriendelijk alternatief voor de concurrerende tablets die met het Google Android besturingssysteem zijn uitgevoerd en met de Apple iPad die met het iOS besturingssysteem werkt.  Het WebOS besturingssysteem biedt meer ruimte om te werken en heeft een bijzonder gebruiksvriendelijke interface. De WebOS interface  gebruikt zogenaamde activiteitskaarten waarmee je op een snelle overzichtelijke manier al je applicaties op kunt starten. De kracht van het het WebOS besturingssysteem is dat het uitermate goed geschikt is om te multitasken. Dit betekend dat je moeiteloos gelijktijdig heel veel verschillende applicaties kunt gebruiken. Je kunt dus heel makkelijk tijdens het surfen even je e-mail bekijken, een muziekje luisteren en je MSN messenger bijhouden.  Door de snelle processor kunnen al deze programma’s moeitloos gelijktijdig draaien. Het WebOS besturingssysteem in combinatie met het grote beeldscherm  zorgt voor een groot gebruikersgemak van de HP Touch. Hewlett Packard verwacht heel veel van het WebOS besturingssysteem en heeft daarom naast de HP Touch ook twee mobiele telefoons, de HP Veer en de HP Pre 3 met dit besturingssysteem op de markt gebracht.

HP tablet, HP touchpad, HP mini laptop

*GPS:
Verklaring: GPS betekend global positioning system. Het wordt gebruikt als commerciële naam voor een wereldwijd satellietplaatsbepalingssysteem. Officieel heet dit systeem eigenlijk nog steeds NAVSTAR. NAVSTAR staat voor NAVigation Satellite Time And Ranging. Het NAVSTAR systeem werd in 1967 ontwikkeld voor het leger van de Verenigde Staten. Met het NAVSTAR systeem werd het voor het eerst mogelijk om, vrijwel overal op aarde, continu te kunnen navigeren en het is tot op de dag van vandaag het enige volledig operationele satellietplaatsbepalingssysteem. Het NAVSTAR is in 1983 vrijgegeven voor gebruik door burgers naar aanleiding van het incident met de Korean Air-vlucht 007. (Ja echt waar, 007). In het begin was de NAVSTAR apparatuur heel duur en werd naast militaire doeleinden vooral gebruikt door de scheepvaart en de geodesie (geodesie = de wetenschap die zich bezighoudt met de bepaling van de vorm en de afmetingen van de aarde). Naarmate er meer gebruikers kwamen kon het de NAVSTAR apparatuur goedkoper geproduceerd worden en kwam het binnen bereik van de consument. Daardoor groeide het aantal de NAVSTAR gebruikers explosief. Tegenwoordig zijn bijna alle nieuw verkochte auto's en mobiele telefoons voorzien van NAVSTAR. Het belang van het NAVSTAR systeem is dusdanig gegroeid dat de Europese Unie besloten heeft, om niet afhankelijk te zijn van de Verenigde Staten, zijn eigen systeem, genaamd Galileo, te lanceren. De nauwkeurigheid van dit systeem varieert afhankelijk van de gebruikte apparatuur en de omstandigheden van enkele tientallen meters tot enkele centimeters.

HP tablet, HP touchpad, HP mini laptop

**3G:
Verklaring: 3G (Derde Generatie) is de 3de generatie van standaarden en technologie van mobiele telefoons 2G. Het is gebaseerd op de standaardenfamilie van het International Mobile Telecommunications-programma, "IMT-2000" (door de ITU, de International Telecommunication Union). 3G-technologie geeft mobiele gebruikers een breder bereik van diensten met geavanceerde mogelijkheden, en een grotere netwerksnelheid. Deze diensten bevatten onder meer VoIP (internet telefonie), Videoconferentie en breedband internettoegang, in een mobiele omgeving. Typerende snelheden liggen tussen 5 en 10 Mb/s (megabit per seconde) en komen qua grootte-orde overeen met breedbandsnelheden op vaste verbindingen (ADSL en kabel). 3G-technieken zijn in 2001 ontwikkeld in Japan door 3GPP en voor het eerst in gebruik genomen in Azië rond 2002, gevolgd door de VS. De World Administrative Radio Conference heeft hiervoor 230MHz-spectrum vrijgegeven aan 2 GHz voor 3G-netwerken. Hierdoor kon een mobiele gebruiker toen een draadloze verbinding tot stand brengen met de volgende gemiddelde snelheden: 144 Kbps in de auto (of tijdens andere snelle verplaatsing) 384 Kbps indien men aan het wandelen is 2 Mb/s op een vaste locatie.

HP tablet, HP touchpad, HP mini laptop 

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie computers

Communicatie van het moederbord in uw PC.

In dit artikel wordt omschreven hoe de componenten van een moederbord communiceren met elkaar!

Geen geluid meer bij Windows?

Hoe u weer geluid kunt krijgen in Windows!

Gratis Uploaden en downloaden met MegaUpload

Megaupload voorziet in het gratis, of tegen kleine vergoeding, stallen van grote bestanden (waaronder films), die anderen weer kunnen downloaden.

Access 2003: queries en formulieren

Access 2003: queries en formulieren

Over virtual reality

Belangrijke aspecten van virtual reality, van definiëring tot aandachtspunten.

Gratis bloemen achtergrond hyves

Hoe kom je aan de mooiste gratis bloemenachtergronden voor je Hyves pagina.

Wat is Google Adsense?

Wat is Google Adsense?

Mac OS X Snow Leopard of Windows 7?

Vergelijking tussen 2 nieuwe besturingssystemen

Verander je mailadres op Facebook!

Bewaak je privacy! Hou zelf in de hand welk mailadres te zien is op jou Facebook account!

Hoe werkt Google?

Een heldere uitleg van de werking van Google.

Wat is Airplay en hoe gebruik ik het op mijn pc?

AirPlay is een fantastisch programma van Apple waarmee je muziek en video direct van het ene apparaat op het andere kunt streamen. Hierdoor wordt het veel gemakkelijker om anderen mee te laten genieten van een filmpje dat je bijvoorbeeld op je iPhone hebt.

Gratis televisie kijken via internet

Ziggo heeft lange tijd gratis tv kijken via internet aangeboden, helaas doen ze dit niet meer en daarom in dit artikel een aantal alternatieven om tv te kijken op je pc, laptop, tablet of smartphone.

Uitvoeren staat niet meer in het start menu.

Lees hier hoe u de knop uitvoeren terug kunt krijgen in het start menu.

Trage computer? Waarom & hoe te voorkomen !

Enkele tips om uw pc in topconditie te houden

Excel 2003

Met behulp van dit artikel wegwijs geraken in Excel 2003!

Ik wil een tablet aanschaffen... Lees hier enkele tips!

Iets meer info over de verschillende soorten tablets voor de leek.

Hoe werkt Skype?

Een beknopte uitleg met stap voor stap beschrijving hoe je Skype installeert op je computer en in gebruik neemt.

Wat is reseller webhosting?

Wil je een eigen hostingbedrijf beginnen of wil jij gewoon al jouw domeinen op een centrale plaats hebben, dan is het reseller pakket iets voor jouw. Dit pakket geeft een mooie kans voor mensen die een eigen hosting bedrijf willen beginnen.

Hoe achterhaal ik het ip-adres van mijn computer of van router. (XP)

Korte omschrijving hoe u uw eigen ip adres achterhaalt met Windows XP, Windows 7 en Windows 8.

Nieuw bij Mac? Hier is het abc

Net overgeschakeld naar mac en begrijp je er niets van? Hier is het abc

Leestekens op toetsenbord kloppen niet meer.

Als de leestekens van het toetsenbord niet meer overeenkomen.

BYOD: “Bring Your Own Device” :Met je eigen telefoon, laptop, ipad naar je werk.

BYOD staat voor “Bring Your Own Device”. Steeds meer bedrijven verlangen van (of staan toe aan) hun werknemers dat ze hun eigen computer of telefoon meenemen en gebruiken.

Linkbuilding en SEO

Met linkbuilding kunt u uw positie in de zoekmachine vergroten. Meer gratis bezoekers naar uw website dus..

Kun je Windows software draaien op een Linux computer

Linux wordt steeds populairder maar kun je ook Windows software draaien op een Linux computer?

Hoe kan ik online spelletjes spelen?

Wat zijn de mogelijkheden voor het online spelen van allerlei soorten spelletjes?