HP touchpad, HP tablet, HP mini laptop


Publicatie datum:

In dit artikel lees je alles over de nieuwe HP Touchpad, met WebOS als besturingssysteem.

Gesponsorde koppelingen

Hewlett Packard heeft met de HP Touchpad een compleet nieuwe tablet (tablet = platte draagbare computer met aanraakscherm in plaats van een toetsenbors) op de markt gebracht. De HP Touchpad is de eerste van een nieuwe generatie tablets waar Hewlett Packard de directe concurrentie met de iPad van concurrent Apple mee aangaat. Hij is voorzien van een 1.2 GHz dual-core processor. Als besturingssysteem heeft Hewlett Packard gekozen voor het nieuwe WebOS besturingssysteem. De HP Touchpad is uitgevoerd met een 9.7 inch (9.7 inch = 24,6 centimeter gemeten over de langste diagonaal) display met een resolutie van 1024 x 768 pixels/cmxcm

.HP tablet, HP touchpad, HP mini laptop

Touchpad uitvoeringen:

Hewlett Packard heeft twee verschillende uitvoeringen van de Touchpad op de markt gebracht. Een basisversie en een uitgebreide versie. De basisversie van de Touchpad is de minst geavanceerde versie zonder GPS* en zonder 3G**. De uitgebreide versie van de Touchpad is als extra voorzien van GPS verbinding en 3G verbinding. Beide versies worden aangeboden met de keus uit een intern geheugen  van 16 GB of een intern geheugen van 32 GB. Beide versies zijn voorzien van een aan de voorzijde ingebouwde 1.3. megapixel digitale camera. Beide versies zijn voorzien van het nieuwe WebOS besturingssysteem.

HP tablet, HP touchpad, HP mini laptop

Het WebOS besturingssysteem:

Het nieuwe Hewlett Packard tablet met WebOS besturingssysteem is ontworpen als een zeer gebruiksvriendelijk alternatief voor de concurrerende tablets die met het Google Android besturingssysteem zijn uitgevoerd en met de Apple iPad die met het iOS besturingssysteem werkt.  Het WebOS besturingssysteem biedt meer ruimte om te werken en heeft een bijzonder gebruiksvriendelijke interface. De WebOS interface  gebruikt zogenaamde activiteitskaarten waarmee je op een snelle overzichtelijke manier al je applicaties op kunt starten. De kracht van het het WebOS besturingssysteem is dat het uitermate goed geschikt is om te multitasken. Dit betekend dat je moeiteloos gelijktijdig heel veel verschillende applicaties kunt gebruiken. Je kunt dus heel makkelijk tijdens het surfen even je e-mail bekijken, een muziekje luisteren en je MSN messenger bijhouden.  Door de snelle processor kunnen al deze programma’s moeitloos gelijktijdig draaien. Het WebOS besturingssysteem in combinatie met het grote beeldscherm  zorgt voor een groot gebruikersgemak van de HP Touch. Hewlett Packard verwacht heel veel van het WebOS besturingssysteem en heeft daarom naast de HP Touch ook twee mobiele telefoons, de HP Veer en de HP Pre 3 met dit besturingssysteem op de markt gebracht.

HP tablet, HP touchpad, HP mini laptop

*GPS:
Verklaring: GPS betekend global positioning system. Het wordt gebruikt als commerciële naam voor een wereldwijd satellietplaatsbepalingssysteem. Officieel heet dit systeem eigenlijk nog steeds NAVSTAR. NAVSTAR staat voor NAVigation Satellite Time And Ranging. Het NAVSTAR systeem werd in 1967 ontwikkeld voor het leger van de Verenigde Staten. Met het NAVSTAR systeem werd het voor het eerst mogelijk om, vrijwel overal op aarde, continu te kunnen navigeren en het is tot op de dag van vandaag het enige volledig operationele satellietplaatsbepalingssysteem. Het NAVSTAR is in 1983 vrijgegeven voor gebruik door burgers naar aanleiding van het incident met de Korean Air-vlucht 007. (Ja echt waar, 007). In het begin was de NAVSTAR apparatuur heel duur en werd naast militaire doeleinden vooral gebruikt door de scheepvaart en de geodesie (geodesie = de wetenschap die zich bezighoudt met de bepaling van de vorm en de afmetingen van de aarde). Naarmate er meer gebruikers kwamen kon het de NAVSTAR apparatuur goedkoper geproduceerd worden en kwam het binnen bereik van de consument. Daardoor groeide het aantal de NAVSTAR gebruikers explosief. Tegenwoordig zijn bijna alle nieuw verkochte auto's en mobiele telefoons voorzien van NAVSTAR. Het belang van het NAVSTAR systeem is dusdanig gegroeid dat de Europese Unie besloten heeft, om niet afhankelijk te zijn van de Verenigde Staten, zijn eigen systeem, genaamd Galileo, te lanceren. De nauwkeurigheid van dit systeem varieert afhankelijk van de gebruikte apparatuur en de omstandigheden van enkele tientallen meters tot enkele centimeters.

HP tablet, HP touchpad, HP mini laptop

**3G:
Verklaring: 3G (Derde Generatie) is de 3de generatie van standaarden en technologie van mobiele telefoons 2G. Het is gebaseerd op de standaardenfamilie van het International Mobile Telecommunications-programma, "IMT-2000" (door de ITU, de International Telecommunication Union). 3G-technologie geeft mobiele gebruikers een breder bereik van diensten met geavanceerde mogelijkheden, en een grotere netwerksnelheid. Deze diensten bevatten onder meer VoIP (internet telefonie), Videoconferentie en breedband internettoegang, in een mobiele omgeving. Typerende snelheden liggen tussen 5 en 10 Mb/s (megabit per seconde) en komen qua grootte-orde overeen met breedbandsnelheden op vaste verbindingen (ADSL en kabel). 3G-technieken zijn in 2001 ontwikkeld in Japan door 3GPP en voor het eerst in gebruik genomen in Azië rond 2002, gevolgd door de VS. De World Administrative Radio Conference heeft hiervoor 230MHz-spectrum vrijgegeven aan 2 GHz voor 3G-netwerken. Hierdoor kon een mobiele gebruiker toen een draadloze verbinding tot stand brengen met de volgende gemiddelde snelheden: 144 Kbps in de auto (of tijdens andere snelle verplaatsing) 384 Kbps indien men aan het wandelen is 2 Mb/s op een vaste locatie.

HP tablet, HP touchpad, HP mini laptop 


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie computers

Spotnet, hoe werkt dat?

Spotnet helpt je bij het vinden van materiaal in de internetnieuwsgroepen, het usenet.

Biometrische beveiliging voor beginners

Wat houdt biometrie in en waar kan het voor gebruikt worden?

Pimp je website: kleuren en thema's

Voor een website geldt hetzelfde als bij het solliciteren naar een baan: de eerste indruk is doorslaggevend. Als je succes wilt, moet je site er dan ook aantrekkelijk en professioneel uitzien. Maar hoe bereik je dat?

Leestekens op toetsenbord kloppen niet meer.

Als de leestekens van het toetsenbord niet meer overeenkomen.

Pimp je website: verbeter de gebruikersvriendelijkheid

Het maakt niet uit hoe briljant het ontwerp van je website is, als de inhoud van je site moeilijk te bereiken is dan is je site van weinig nut. In dit artikel volgen enkele tips om de gebruikersvriendelijkheid van je website te verbeteren.

De mooiste gratis wallpapers, hd wallpaper, free wallpaper

De mooiste gratis HD wallpapers voor jouw verzamelt met directe downloadlink.

HP touchpad, HP tablet, HP mini laptop

In dit artikel lees je alles over de nieuwe HP Touchpad, met WebOS als besturingssysteem.

Hoe kun je draadloos printen met een bedrade netwerkprinter?

Draadloos printen met de bedrade Hp Officejet Eprinter netwerkprinter en Google Cloud Print.

Hoe krijg je weer plezier in je werk?

Baal je van je werk maar kun geen andere baan krijgen, lees hoe je weer plezier krijgt in je werk.

Meest gebruikte sneltoetsen / shortkeys

overzicht van meest gebruikte sneltoetsen

Hoe werkt kortingscode bol.com

Met de kortingscode van bol.com koop je voordelig boeken, CD's, DVD & Blu-Ray, Speelgoed, Games etc.

De werking van een 3D-printer

De werking van een 3D-printer. Hoe gaat het afdrukken van ruimtelijke objecten in zijn werk?

Wat is malware?

In dit artikel staat beschreven wat malware is, hoe je het kunt verwijderen van je computer en hoe je het buiten de deur houdt.

Hoe werkt Twitter?

hoe werkt twitter. trucks en tips over twitter.

Alles over ebay.nl, ebay.com, ebay.be

Ebay is de leukste manier om te kopen en te verkopen op het Internet! Je vindt er duizenden koopjes vanaf 1 euro!

Hoe kan ik de lettergrootte aanpassen van een website?

Leer hier hoe hoe makkelijk en snel de lettergrootte kunt aanpassen van een website.

Draadloos internet werkt niet meer (XP)

Tips voor het herstellen van een draadloze netwerk verbinding.

Windows schakelt zich uit na aanmelden!

windows, herstart, reboot, aanmelden

Mac OS X Snow Leopard of Windows 7?

Vergelijking tussen 2 nieuwe besturingssystemen

Operatoren voor Access

De verschillende operatoren die je kan gebruiken in Access op een rijtje!

Windows 7 - Gebruik

Windows 7 - Hoe te gebruiken

Chatten, het blijft een gevaar

Chatten is het wel zo veilig?

Hoe werkt Google?

Een heldere uitleg van de werking van Google.

Hoe verbeter je de prestaties van een Dell XPS 15 accu?

Dell accu

Een achtergrondafbeelding invoegen in Excel 2007 / 2010

Uitleg hoe een achtergrondafbeelding in te voegen in Excel 2007 / 2010