ING inloggen, tips om veilig in te loggen bij de ING bank


Publicatie datum:

Je hoort regelmatig dat internet bankieren niet veilig meer is, daarom hier een aantal tips om veilig inloggen bij de ING.

Gesponsorde koppelingen

Bankieren zonder internet is zo goed als onmogelijk geworden. Ondanks alle risico’s blijft het bankieren via internet alleen maar groeien. Dit is een onomkeerbaar proces dus moet je er mee leren omgaan. Daarom in dit artikel een uitleg hoe je veilig kunt bankieren bij de ING bank.

Inloggen ING

Gesponsorde koppelingen

Let op het juiste internet adres:
Veilig inloggen bij de ING bank begint bij het controleren van het juiste adres in de adresbalk.
 De juiste ING internet adressen zijn als volgt:
Voor Mijn ING is het juiste adres: https://mijn.ing.nl/internetbankieren/SesamLoginServlet
Voor Mijn ING- iDEAL is het juiste adres: https://ideal.ing.nl
Voor Tim begint het webadres met https://tim.ing.nl

Let op het ing website certificaat:
Als u het voor u betreffende ING inlogscherm heeft geopend controleer dan de aanwezigheid van het slotje in uw browserscherm. Klik vervolgens op het slotje om de certificaat informatie te controleren. Als het certificaat is verleend aan mijn.ing.nl is de webpagina vertrouwd.

Let op:
 Klopt het internet adres of het certificaat niet, log dan niet in maar neem contact op met uw ING bank.

Inloggen bij de ing is onveilig met een keylogger:
Een keylogger is een virus programmaatje dat al je typhandelingen registreert en doorstuurt naar derden. Iedereen loopt het risico dat er ongemerkt een keylogger op je computer wordt geïnstalleerd. Een keylog virus wordt tegenwoordig namelijk niet alleen als e-mail bijlage verspreid. Je kunt het al oplopen door gewoon over internet te surfen. Er zijn namelijk normaal ogende websites die speciaal opgezet zijn om jouw computer te infecteren met een keylogger.

Controleer regelmatig je pc op zgn. Keyloggers:
Om te voorkomen dat je inlognaam en wachtwoord op deze manier bij cybercriminelen wordt moet je je computer regelmatig controleren op keyloggers. Zorg daarom altijd voor een up to date virusscanner en anti-spyware programma. Microsoft stelt hiervoor gratis een prima virusscanner ter beschikking namelijk Microsoft Essentials. Microsoft Essentials kun je hier gratis downloaden. http://www.microsoft.com/nl-nl/security_essentials/default.aspx .

Ondanks dat Microsoft Essentials een prima virusscanner is is het verstandig om daarnaast 1 keer per maand nog een extra viruscontrole uit te voeren. Hiervoor is een online virusscanner een hele goede optie omdat deze altijd up to date is. BifDefender Online is een antivirus en antispyware programma. Dit programma scant en schoont automatisch uw bestanden en opstartpaden. Ook als u al een antivirus pakket heeft geïnstalleerd, is dit programma te gebruiken. Je kunt hier gratis BifDefender Online Scanner starten. http://www.bitdefender.com/scanner/online/free.html

Gebruik een up to date besturingssysteem:
Zorg ervoor dat uw besturingssysteem automatische up to date blijft. Zorg er dus voor dat de automatische updatefunctie van uw besturingssysteem aanstaat. Uw computer controleert dan vanzelf steeds op de website van uw leverancier of er updates beschikbaar zijn.

Gebruik een up to date internetbrowser:
Zorg ervoor dat uw internetbrowser automatische up to date blijft. Zorg er dus voor dat de automatische updatefunctie van uw internetbrowser aanstaat. Uw computer controleert dan vanzelf steeds op de website van uw leverancier of er updates beschikbaar zijn.

Installeer een firewall:
Installeer een firewall of schakel hem in als hij standaard meegeleverd wordt met uw besturingssoftware. De firewall controleert continu het  inkomende en uitgaande internetverkeer. Bij twijfelachtige gegevensuitwisseling krijg je automatisch een waarschuwing.

Gebruik een beveiligde internetverbinding:
Het veiligst is een verbinding via de kabel. Als je draadloos internet, zorg er dan voor dat je draadloze internetverbinding beveiligd is omdat, bij een onbeveiligd draadloos netwerk, buitenstaanders toegang hebben tot bestanden op je computer en kunnen volgen wat je doet op internet. Je kunt controleren of je draadloze verbinding beveiligd is bij de netwerkinstellingen in het configuratiescherm (Windows) of onder systeemvoorkeuren (Mac). 


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie computers

Hoe krijg je weer plezier in je werk?

Baal je van je werk maar kun geen andere baan krijgen, lees hoe je weer plezier krijgt in je werk.

Is gratis WiFi Veilig?

Een Hotspot (beter bekend als gratis WiFi) is dit wel zo veilig als iedereen denkt? Vind hier tips om veilig te surfen!

BYOD: “Bring Your Own Device” :Met je eigen telefoon, laptop, ipad naar je werk.

BYOD staat voor “Bring Your Own Device”. Steeds meer bedrijven verlangen van (of staan toe aan) hun werknemers dat ze hun eigen computer of telefoon meenemen en gebruiken.

Gratis bloemen achtergrond hyves

Hoe kom je aan de mooiste gratis bloemenachtergronden voor je Hyves pagina.

Facebook login, Meld je aan, registreer je of ontdek meer

Facebook is een sociaal netwerk dat vrienden, collega's, studiegenoten en kennissen met elkaar in contact brengt