Is www.pc-speed.org betrouwbaar, Registry Booster


Publicatie datum:

Werkt je Pc langzaam? pc-speed.org . Een snel 3 minuten onderzoek vind en repareert alle fouten onmiddellijk. Download nu gratis, 100 gegarandeerd

Gesponsorde koppelingen

Af en toe zie ik een advertentie op mijn Facebook pagina staan waarvan ik denk, is deze aanbieder wel betrouwbaar. Vandaag las ik op mijn Facebook pagina de volgende advertentie tekst: “Werk je Pc langzaam? pc-speed.org . Een snel 3 minuten onderzoek vind en repareerd alle fouten onmiddellijk. Download nu gratis, 100 gegarandeerd”. In deze reclametekst staan al 3 spelfouten. Hieruit kan ik al voor dat ik verder ga naar de eigenlijke website vaststellen dat het 1. een advertentie van een buitenlandse website betreft 2. een advertentietekst is die is opgesteld door gebrekkig geschoolde Nederlander. 3. een advertentietekst is die is opgesteld door een in Nederland wonende buitenlander. Hierdoor wordt meteen mijn achterdocht al gewekt. Wat mijn achterdocht meteen al versterkt zijn de woorden “gratis”* en “100 gegarandeerd”**.\

is www.pc-speed.org betrouwbaar

Gratis:
Het woord “gratis” in een advertentie waar de adverteerder geld moet betalen voor elke persoon die op zijn advertentie klikt wordt meestal alleen maar gebruikt om mensen te verleiden om op de advertentie te klikken. Het klikken op de advertentie is inderdaad voor degene die klikt gratis maar daar houdt het dan meestal ook bij op. Er zit bijna altijd een addertje onder het gras.

100 gegarandeerd:
De kreet 100 gegarandeerd is helemaal een geweldige vondst. De adverteerder suggereert hiermee dat hij iets 100% garandeert. Maar in feite garandeert hij 100. Maar waar staat die 100 voor. Het kan staan voor 100 keer besodemieterd worden maar ook dat het “gratis” programma gegarandeerd 100 fouten vindt op je computer.

is www.pc-speed.org betrouwbaar

Als je op de advertentie klikt kom je op nederlandstalige startpagina van www.pc-speed.org. Hier staat linksbovenaan de pagina in grote letters de naam van het gratis programma wat ze aanbieden en een screenshot van dit programma. Het programma is van Uniblue® en heet RegistryBooster 2011. Onder de naam staat met kleine letters: Repareer en optimaliseer met één klik Verbetert automatisch de prestaties van uw pc Verhoogt de stabiliteit van uw pc aanzienlijk. Rechtsbovenaan de startpagina staat “Microsoft Gold Certified partner” met daaronder een rechtstreekse downloadlink naar het bestand registrybooster.exe. Dit is een installatie bestand wat het programma direct op je computer zal installeren. Dat annuleer ik voorlopig nog even.

Microsoft Gold Certified Partner:

Ik heb natuurlijk op de website van Microsoft Certified Partners  gecontroleerd of pc-speed.org  of Uniblue of RegistryBooster een “Microsoft Gold Certified partner”  is. https://partner.microsoft.com/HK/search/?source=PartnerNetwork Ik kreeg helaas bij alle drie de mogelijkheden de melding dat het bedrijf of de applicatie niet bekend is als partner van Microsoft.

CNET® recensie:
Ik heb de CNET® recensie voor Registry Booster 2011 gecontroleerd op www.cnet.com . Hier krijg ik wel een positief resultaat. De waardering van de gebruikers is vier sterren (bij een maximum van vijf). En dit waarderingscijfer is het gemiddelde van de beoordeling van 325 gebruikers. In het officiële CNET Editor’s review staat, kort samengevat, het volgende oordeel over Registry Booster 2011. De gratis probeerversie van het programma Registry Booster 2011 is een Trial versie. Het programma geeft verassend goed weer wat er allemaal gerepareerd moet worden in je computersysteem. Het is alleen jammer dat je met de gratis probeerversie maar 15 secties van het register kunt repareren. Alle andere gevonden problemen kunnen alleen worden gerepareerd als je de volledige versie van Registry Booster 2011 aanschaft. Een nadeel van het programma is dat als je bij het installatieproces kiest voor direct installeren het programma na de installatie meteen je systeem begint te scannen waardoor je systeem tijdelijk dramatisch traag wordt.

is www.pc-speed.org betrouwbaar

Software.com recensie:
Ik heb de CNET® recensie voor Registry Booster 2011 gecontroleerd op http://softwareindustryreport.com/report/registry-booster.html . In het officiële rapport van Software.com staat: Registry Booster 2011 heeft een aantal goede eigenschappen. Één van de goede eigenschappen is dat je na de registerscan kunt kiezen of je automatisch of handmatig het register wilt repareren. Verder is het een gebruikersvriendelijk programma. Een andere goede eigenschap is dat Registry Booster 2011 een back-up maakt van het register voordat hij tot reparatie overgaat. Mocht het resultaat onverhoopt problemen geven dan kun je deze back-up met één klik weer terug laten zetten.  Het is alleen jammer dat je met de gratis probeerversie maar 15 secties van het register kunt repareren. Het zou beter zijn voor de beoordeling van de probeerversie als er meer sectie gerepareerd konden worden.

De laatste kreet: “ ***** Winnaar van meer dan honderd 5-sterrenprijzen” kan ik helaas nergens controleren.

Conclusie:
De advertentie van pc-speed.org op Facebook is misleidend omdat het gratis programma waar het naar verwijst een probeerversie is met beperkte functionaliteit. De kreet 100 gegarandeerd klopt alleen voor de scan die de trial versie van Registry Booster 2011 uitvoert. Voor de reparatie functie komt 15 gegarandeerd meer in de buurt van de waarheid. Al met al geen echte poging tot oplichting maar gewoon een vervelende manier van misleiding.


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie computers

De Logitech G700 Wireless Gaming muis.

We nemen een kijkje naar de allernieuwste, draadloze gaming-muis van Logitech. De G700.

Internet Explorer werkt niet goed meer met pop up schermen

Internet Explorer 8 werkt niet meer wanneer je een nieuw scherm wilt openen

Linkbuilding en SEO

Met linkbuilding kunt u uw positie in de zoekmachine vergroten. Meer gratis bezoekers naar uw website dus..

Tips bij het aanschaffen van een computer

Het aanschaffen van een computer, hoe pak ik dit aan?

Geen geluid meer bij Windows?

Hoe u weer geluid kunt krijgen in Windows!

Snel Hoog Ranken in Google.

Hoe snel te ranken in de zoekresultaten van Google.

De zwakke punten van een passieve bodyscanner

Zwakke punten van passieve bodyscanner

Een achtergrondafbeelding invoegen in Excel 2007 / 2010

Uitleg hoe een achtergrondafbeelding in te voegen in Excel 2007 / 2010

Speedtouch routers onbeveiligd

Wil je weten hoe je online kan, zonder router in huis, en toch legaal? Lees dan snel verder!

Goldmember op Hyves

Hyves... Het is gratis maar dat hoeft 't niet te zijn. Je kan namelijk Goldmember worden. Het belangrijkste voordeel daarbij is dat je toegang hebt tot vele extra's!

P3P (Platform for Privacy Preferences Project)

P3P ( platform for privacy preferences project) is een protocol dat websites in staat stelt om informatie op te vragen over bezoekers van de website.

Excel 2003 - Grafieken

Hoe maak -of pas je een grafiek aan in Excel? Hier wordt het uitgelegd!

Pimp je website: verbeter de navigatie

Een goed georganiseerde website zorgt er voor dat bezoekers op je site blijven. Als de navigatie van je website niet goed werkt, of te ingewikkeld is, zullen bezoekers je site al snel verlaten. Bij het ontwerpen van je website is het daarom belangrijk rekening te houden met hoe een bezoeker denkt, doet en reageert.

Moet ik overstappen van Windows 7 naar Windows 8?

Windows 7 vs Windows 8

Twee absolute toppunten van een VPS nader benoemt

Veeleisende website eigenaren zweren erbij, een VPS of ook wel virtual private server. Anders dan de shared hosting pakketten die door de massa worden afgenomen, is een VPS voor de echte web hosters.

Goedkoop labels printen, gratis labelprint software

Bespaar duizenden euro’s. Goedkoop labels printen met gratis Database gestuurde labelprint software.

Random wachtwoord in php

Een handige functie om een random password (willekeurig wachtwoord) te genereren in PHP.

Access 2003: queries en formulieren

Access 2003: queries en formulieren

Word 2007: Dubbele enters (Slaat 2 regels over i.p.v 1 regel)

Instelling om word 2007 de spaties goed in te stellen, dus dat die geen 2 regels overslaat

De invloed van Social Media op onze maatschappij

Wat zijn de kenmerken van Social Media en welke invloed kunnen zij uitoefenen?

Gratis apps voor Android Tablet en Smartphone

De leukste gratis apps voor het Google Android besturingssysteem.

Veel te hoge taakbalk weer naar beneden zetten.

Hoge taakbalk naar beneden zetten.

Gratis virtuele computer in hersens

Krijgt iedereen binnenkort zijn eigen gratis virtuele computer of softwarematige in zijn hersens?

Hoe pas ik de resolutie aan van het beeldscherm?

uitleg over resolutie instellen

Trage computer? Waarom & hoe te voorkomen !

Enkele tips om uw pc in topconditie te houden