Online Boggle Nederlands, Ruzzle Nederlands


Publicatie datum:

Lees hier hoe je online Boggle in het Nederlands kunt spelen

Gesponsorde koppelingen

Nu iedereen een beetje uitgekeken raakt op Wordfeud is er weer een nieuw verslavend woordspelletje wat in korte tijd heel populair aan het worden is. Dit is het spelletje wat bekend staat onder de Engelse naam Ruzzle. Ook Ruzzle is een gratis app die je gratis kunt downloaden uit Apples iStore.

online boggle nederlands

Ruzzle:
Het spelletje Ruzzle is eigenlijk hetzelfde als het al heel lang bestaande spel Boggle©. De naam Boggle© is echter een beschermde merknaam dus die naam mocht niet gebruikt worden voor de app.

Speelwijze:
De speelwijze van het spelletje Ruzzle is precies hetzelfde als het spel Boggle©. Het werkt als volgt. Er worden 16 dobbelstenen, met op iedere dobbelsteen op de zes verschillende zijdes een andere letter, door elkaar gehusseld en vervolgens in een rastervorm van vier bij vier dobbelstenen neergelegd.

Spelregels:
Ook de spelregels van het spelletje Ruzzle zijn precies hetzelfde als het spel Boggle©. Het is de bedoeling dat je, binnen 1 minuut, zoveel mogelijk goede Nederlandse woorden vormt met de letters die in het raster getoond worden.

De gebruikte letters moeten aan elkaar grenzen. Je mag woorden vormen van links naar rechts, van rechts naar links, van boven naar onder en van onder naar boven. Dit mag zowel in horizontale als in diagonale richting. Ook binnen een woord mag je alle richtingen volgen zolang de letters maar aan elkaar grenzen. Iedere letter mag maar één keer gebruikt worden binnen één woord.

Verschil ruzzle en boggle:
Er is dus qua speelwijze geen verschil tussen Ruzzle en Boggle©. Het enige verschil is dat er van Boggle© ook een fysiek spel verktijgbaar is en dat Ruzzle alleen op een tablet computer gespeeld kan worden.

Voorbeeld:
Ter illustratie heb ik een “walkthrough” van een spelletje online Boggle gemaakt. Ik heb gehusseld met de volgende letters als resultaat; op de bovenste regel I, I, S, K op de tweede regel H, I, E, W op de derde regel V, B, R, K en op de onderste regel A, H, S, A

Gevonden woorden:
Ik heb de volgende Nederlandse woorden gevonden in de volgende volgorde; HIER, BEK, VIER, KERS, KERK, IS, IER, BRIE, BRIES, BRES, KAS, KA, AS, WRAK, KAR, RAK, KRAS, RAS, RA, AR, BRAS, BRAK, WE, WEK, BIER, BIES, BES, BIS, WREK, WERK, BERK, BEK, BRIES, WE, WEI, BRAK, REK, VIS, VIES, KEI, WEB en SIER.

Verhaal:
Iedereen vind de woorden in een andere volgorde. Zou dit iets vertellen over je persoonlijkheid? Ik ben benieuwd wat mijn volgorde voor verhaal oplevert als je de woorden achter elkaar zet en ze aanvult met verbindende woorden zodat het een verhaal wordt.

Mijn boggle/ruzzle verhaal:
Mijn verhaal in dit spelletje Boggle©/Ruzzel gaat als volgt: HIER zit een kat met een vis in zijn BEK, op de grond naast hem liggen er nog VIER, de meest rechter vis heeft een KERS in zijn bek. De kat zit voor de KERK, zijn baasje IS een IER die een broodje BRIE eet.

Er staat een stevige BRIES en een boomtak slaat een BRES in het dak van de KAS. De KA vliegt verschrikt op en land op de AS van een oud WRAK op de grote KAR op het RAK. KRAS, kras, krast de ka. Dat doet allen dat RAS. Dan vliegt hij naar de RA en kijkt naar de AR. Terwijl ik lekker BRAS wordt het water BRAK. WE moeten weten wat ik WEK.

Ik denk van BIER. Ik kies de fles met de rode BIES, zo rood als een BES. Hij roept blij BIS maar voor die WREK WERK ik nooit meer. Ik loop naar de BERK en WE lopen samen naar de WEI. Ik REK me uit en mijn trui wordt VIES. I ga zitten op een KEI en kijk naar het WEB dat daar voor de SIER aanhangt.

BETEKENIS:
Het is misschien een leuk idee om in een uitgebreid onderzoek uit te zoeken of er in ieder nieuw Boggle©/Ruzzel spel dat er gespeeld wordt een ander verhaal zit en of dat bij iedere speler een ander verhaal is.


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie computers

Social media, plaag of zegen?

tegenwoordig kun je eigenlijk al niet meer zonder het lidmaatschap van een socialmedia site, maar wat zijn nu de voor en nadelen?

TV kijken op tablet, laptop, pc via KPN

Lees hier hoe u oa. tv kunt kijken via KPN op bijv. laptop en tablet!

Hoe kan ik online spelletjes spelen?

Wat zijn de mogelijkheden voor het online spelen van allerlei soorten spelletjes?

Belangrijke informatie over de vingerafdruk

Belangrijke informatie over de vingerafdruk

Leven zonder internet en toch digitaal verbonden zijn.

Jonge mensen weten niet beter of het internet is iets wat altijd al bestaan heeft. Ze staan er niet eens bij stil dat het internet constant in stand gehouden moet worden door mensen en niet iets is wat van nature aanwezig is en waar je je alleen maar door middel van een “device” op aanmelden moet.

Zoeken op Google

handleiding voor het vinden van oplossingen met google

gedownloade film kijken op tv

Verschillende manieren om gedownloade films op de tv te bekijken.

Tips bij het aanschaffen van een computer

Het aanschaffen van een computer, hoe pak ik dit aan?

Internet Explorer werkt niet goed meer met pop up schermen

Internet Explorer 8 werkt niet meer wanneer je een nieuw scherm wilt openen

Mijn USB stick wordt niet meer door windows gevonden/herkend

wanneer uw usb stick niet meer wordt gevonden

Backup van uw computer - basiskennis

Wat moet u weten over de backup van uw computer?

Wat is Airplay en hoe gebruik ik het op mijn pc?

AirPlay is een fantastisch programma van Apple waarmee je muziek en video direct van het ene apparaat op het andere kunt streamen. Hierdoor wordt het veel gemakkelijker om anderen mee te laten genieten van een filmpje dat je bijvoorbeeld op je iPhone hebt.

Welke sneltoetsen kan ik toepassen in Windows Vista?

Een artikel waar een aantal sneltoetsen in beschreven staan, die je kunt toepassen in Windows Vista.

Social Engineering

Maatregelen om Social Engineering tegen te gaan

USB 3.0. Wat is het ?

Iedereen kent de befaamde USB poort wel. Maar sinds een tijdje is er al USB 3.0.

Films afspelen op de Sony PlayStation 3

Verschillende methodes om films te kijken

Een gratis iPad voor iedereen met de Gratis iPad Partij

Stem ook op de Gratis iPad Partij, stem voor een gratis iPad voor iedereen.

Weebly: maak snel een gratis, professionele website

Informatie over het maken van een gratis website bij Weebly.

P3P (Platform for Privacy Preferences Project)

P3P ( platform for privacy preferences project) is een protocol dat websites in staat stelt om informatie op te vragen over bezoekers van de website.

Hoe pas ik de resolutie aan van het beeldscherm?

uitleg over resolutie instellen

Biometrische beveiliging voor beginners

Wat houdt biometrie in en waar kan het voor gebruikt worden?

Een programma reageert niet meer.

Leer hier hoe u een programma crash kunt oplossen.

Waar moet u opletten bij het aankopen van een Computer of laptop?

Tips bij het kopen van een computer of laptop

Moet ik overstappen van Windows 7 naar Windows 8?

Windows 7 vs Windows 8

Geen geluid meer bij Windows?

Hoe u weer geluid kunt krijgen in Windows!