Clouddiensten in Nederland


Publicatie datum:

Clouddiensten in Nederland, bigcloud, Cloud desktop, opslag in de Cloud

Gesponsorde koppelingen

Clouddiensten in Nederland zijn er in vele vormen en maten, er zijn een hoop bedrijven die Cloud diensten aanbieden, het zij één specifieke Cloud app zoals Exact tegenwoordig doet,  anderzijds kan een Cloud provider verschillende Clouddiensten aanbieden zoals virtual private servers of opslag in de Cloud.

Clouddiensten in Nederland zijn er in vele vormen en maten, er zijn een hoop bedrijven die Cloud diensten aanbieden, het zij één specifieke Cloud app zoals Exact tegenwoordig doet,  anderzijds kan een Cloud provider verschillende Clouddiensten aanbieden zoals virtual private servers of opslag in de Cloud.  Hoe het ook zij, je kunt deze Clouddiensten op verschillende manieren aanbieden,  daarmee bedoel ik je kunt zelf Servers of Platforms gebruiken en die zo inrichten dat je er Clouddiensten vanuit kunt aanbieden, ook is het mogelijk om een partnership aan te gaan met erkende bedrijven die hun sporen in de ICT industrie al ruim hebben verdient, of sterker nog de trend in de ICT wereld zetten. 

Microsoft heeft verspreid over de wereld een aantal Data Centers neergezet, en heeft hier het Azure (Spreek uit: assjur) platform boven op draaien. Deze datacenters hebben een ongelofelijk grote capaciteit, om daar een voorstelling van te maken, Microsoft heeft onlangs de plannen bekend gemaakt om een stuk grond in Middenmeer te kopen ter grote van zo’n 40 hectare. Een groot deel zal gebruikt worden als Datacenter.  Stop daar bij de jarenlange expertise die Microsoft heeft in de hard en software, en natuurlijk met name de expertise opgebouwd in het bouwen van operating systems.  Ook in het beveiligen van systemen van de software en van de verbindingen,  heeft Microsoft een schat aan ervaring op gedaan.  Als Microsoft Reseller Amsterdam,  kunt u gebruik maken van al deze voordelen en deze gebundelde kennis/expertise.

Als Microsoft Reseller, kun je dus ten eerste bouwen op een team van experts. Als je extra ondersteuning nodig hebt bij het opzetten van je bedrijf ICT infrastructuur. dan kun je begeleid worden door consultants van Microsoft. Het is echter zo dat de techniek zo gebruikers vriendelijk is dat, mocht je eigen ICT experts in dienst hebben zij dit ook kunnen doen. Het kan echter wel handig zijn je te laten informeren over alle mogelijkheden van Cloud computing, want deze techniek ontwikkeld zich razendsnel, en nieuwe mogelijkheden komen er bijna dagelijks bij. Ten tweede kun je bouwen op een platform (Azure) dat gebouwd is door ontwikkelaars die al jaren bezig zijn met het bouwen van  operating systems en netwerksoftware, en dus ook virtualisatie software.  Dit platform maakt het mogelijk allerlei diensten genoemd  software as a service,  platform as a service, infrastructure as a service  aan te bieden. Het voorbeeld dat ik u nu wil noemen is de enkele SQL node, het is voor u dan niet meer nodig zelf een SQL server in te richten maar kan één enkele (Cloud) node afnemen en hierop een aantal databases laten draaien. Dit is en voorbeeld van de nieuwe mogelijkheden die Azure kan aanbieden.  Maar al de bekende Clouddiensten zoals Cloud desktop, Virtual private servers en opslag in de Cloud zijn uiteraard ook mogelijk.

Een ander voordeel van deze partner is dat ze vertegenwoordigd (en goed aangeschreven staan) zijn in verschillende werelddelen, en zo kun je de data, bestanden of software die je hebt verspreidden over verschillende datacenters geografisch redundant heet dat met een duur woord. Dit betekend dat je een stukje extra verzekering hebt dat mocht er iets gebeuren in een data center op één werelddeel (natuurramp, brand of andere ongelukken) dat je data dan nog intact is op een ander Datacenter in een ander werelddeel.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie computers

iPhone OS 3.1 - Een kort overzicht

Wat zijn de grote veranderingen in 3.1?

Geen geluid meer bij Windows?

Hoe u weer geluid kunt krijgen in Windows!

Zoeken op Google

handleiding voor het vinden van oplossingen met google

Chatten, het blijft een gevaar

Chatten is het wel zo veilig?

Geld verdienen op internet feit of fictie

Geld verdienen via internet, hoe pak je dat aan

USB 3.0. Wat is het ?

Iedereen kent de befaamde USB poort wel. Maar sinds een tijdje is er al USB 3.0.

Product information management systemen worden steeds belangrijker voor het efficient beheren van complexe value chains

In een wereld waarin value chains zich uitspreiden over meerdere landen, verschillende talen en de administratie van productinformatie in verschillende systemen gedaan wordt, is het effectief beheren van productinformatie voor veel bedrijven een zware uitdaging.

Spam voorkomen op een contactformulier

Een informatief artikel over hoe je op een gemakkelijke manier een contactformulier kan beveiligen tegen spambots.

Webdesign

Wat is webdesign,waar gebruik je het voor en wie maakt het. Dat is wat we gaan behandelen in dit artikel.

HELP! Een blauw scherm en uw computer houdt ermee op?

Na vandaag niet te veel geld meer betalen voor dat probleem!

Online veiligheid

Ik heb opgezocht wat mensen eigenlijk met je informatie kunnen die op internet staat opgeslagen. Van onschuldige informatie zoals foto's van jou met je vrienden en je hobbies, tot de gegevens van jou die online staan wanneer je doet aan online bankieren.

Een nieuwe gebruiker aanmaken bij Windows

korte handleiding aanmaken nieuwe windows gebruiker.

Excel 2003 - Grafieken

Hoe maak -of pas je een grafiek aan in Excel? Hier wordt het uitgelegd!

Pimp je website: kleuren en thema's

Voor een website geldt hetzelfde als bij het solliciteren naar een baan: de eerste indruk is doorslaggevend. Als je succes wilt, moet je site er dan ook aantrekkelijk en professioneel uitzien. Maar hoe bereik je dat?

De werking van een 3D-printer

De werking van een 3D-printer. Hoe gaat het afdrukken van ruimtelijke objecten in zijn werk?

Mac OS X Snow Leopard of Windows 7?

Vergelijking tussen 2 nieuwe besturingssystemen

5 manieren om Google Adsense inkomsten te verhogen

Hoe haal je meer uit Google Adsense?

Biometrische beveiliging voor beginners

Wat houdt biometrie in en waar kan het voor gebruikt worden?

Basisprincipes Excel 2003

Aan de slag met Excel? Hier vind je handige tips en tricks!

Backup en Recovery in SQL Server Management Studio

Hoe maak je een backup in Sql Server Management Studio en hoe recover je het weer

TV kijken op tablet, laptop, pc via KPN

Lees hier hoe u oa. tv kunt kijken via KPN op bijv. laptop en tablet!

Spotnet, hoe werkt dat?

Spotnet helpt je bij het vinden van materiaal in de internetnieuwsgroepen, het usenet.

Een programma reageert niet meer.

Leer hier hoe u een programma crash kunt oplossen.

Ubuntu Top 5 apps

Top 5 Ubuntu Apps

De mooiste gratis wallpapers, hd wallpaper, free wallpaper

De mooiste gratis HD wallpapers voor jouw verzamelt met directe downloadlink.