Kun je Windows software draaien op een Linux computer


Publicatie datum:

Linux wordt steeds populairder maar kun je ook Windows software draaien op een Linux computer?

Gesponsorde koppelingen

Doordat het Linux besturingssystemen nauwelijks vatbaar zijn voor virussen en hackers denken steeds meer mensen erover om ook over te stappen naar een Linux besturingssysteem. De meeste mensen hebben echter een aantal Windows progammas die ze veel gebruiken. Ze vragen zich daarom terecht af of ze die ook op een Linux computer kunnen gebruiken.

Gesponsorde koppelingen

Draait Microsoft Office 2010 op Linux?
Volgens de diverse Linux fora kun je door het Linux programma Wine op je Linux computer te installeren de meeste Windows programmas heel goed op een Linux computer gebruiken. Om dit te testen heb ik vandaag geprobeerd om het meest gebruikte Windows programma Microsoft Office 2010 op mijn vers geïnstalleerde en volledig geüpdate Linux Mint laptopte installeren. Ik was blij verrast toen ik het Installatie programma van Microsoft Office 2010 inderdaad met behulp van Wine bleek te kunnen starten. Het installatiescherm van Microsoft Office 2010 opende en ik koos voor INSTALLEREN. De installatie verliep vlot tot ongeveer de helft. Toen stopte de cdrom een tijdje met draaien. Na een klein minuutje begon de cdrom weer te draaien maar na een paar tellen verscheen de melding "er is een fout opgetreden tijdens de installatie" en werd de installatie afgebroken. Bijmij draait Microsoft Office 2010 dus helaas niet op Linux Mint.

Kun je Microsoft Office 2010 documenten bewerken op Linux:

Ik baalde in eerste instantie als een stekker dat Microsoft Office 2010 het niet deed op mijn Linux laptop. Ik wil hem echter wel gewoon gebruiken dus heb ik een Microsoft Office 2010 Excel bestand (met .xlsx ectensie) en een Microsoft Office 2010 Word bestand (met docx extensie) gedownload. Ik he ze allebei geopend, de gehele inhoud gedelete en ze vervolgens respectievelijk met de naam "00 leeg Excelx bestand.xlsx" en "00leeg Wordx bestand.docx" opgeslagen. Het blijkt dat je met het standaard op Linux Mint aanwezige LibreOffice .xlsx en .docx bestanden prima kunt bewerken en weer op kunt slaan met deze extensies. Een nieuw Excel of Word bestand kan ik nu in Linux eenvoudig maken door een kopie te maken van "00 leeg Excelx bestand.xlsx" of "00leeg Wordx bestand.docx" en daar vervolgens de gewenste naam aan te geven. Ik weet nu uit ervaring dat alle op deze manier gemaakte bestanden prima met Microsoft Office 2010 te openen en te bewerken zijn. Alleen met bijvoorbeeld het afdrukken van stickervellen kunnen de marges in LibreOfiice en Microsoft Office 2010 iets afwijken.


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie computers

Hoe kun je goedkoop aan originele HP inkt cartridges komen?

Een goedkope nieuwe inkt jetprinter is heel makkelijk te vinden vandaag de dag. De HP deskjet 1010 Inkjetprinter bijvoorbeeld is te koop voor het luttele bedrag van €31.46.

Pimp je website: kleuren en thema's

Voor een website geldt hetzelfde als bij het solliciteren naar een baan: de eerste indruk is doorslaggevend. Als je succes wilt, moet je site er dan ook aantrekkelijk en professioneel uitzien. Maar hoe bereik je dat?

Hoe verkopen op tweedehands sites?

verkopen tweedehands

Gratis TV kijken via internet (Ziggo)

Gratis tv kijken via internet. Lees hier meer informatie!

Internetmarketing, ben jij gemotiveerd?

De rol van motivatie bij een succesvolle internet ondernemer