Met Wordpress een website voor je bedrijf


Publicatie datum:

Met Wordpress maak je snel, een vakkundig en mooie website. Prima voor je bedrijf, maar ook voor een persoonlijke site.

Gesponsorde koppelingen

Bedrijven hebben internet steeds harder nodig, aangezien klanten zich steeds meer op het internet op mogelijke aanbieders van diensten en producten oriënteren. Met Wordpress kun je vrij eenvoudig je eigen professionele website bouwen.

Internet van levensbelang

Voor de meeste mensen is het internet de eerste plaats waar ze zich oriënteren als ze een bepaald bedrijf, dienst of product zoeken. De informatie op de site, in combinatie met de genoemde prijzen, is voor veel potentiële klanten de reden om het product of de dienst in te kopen – of juist niet. Het is een gegeven, dat bezoekers op websites maar weinig geduld hebben. Is de site onduidelijk, onoverzichtelijk of duidelijk niet meer bij de tijd, dan klikken de potentiële klanten snel weg. En vaak komen ze ook niet meer terug.  Een ondernemer die met zijn tijd meegaat, is zich hier van bewust en probeert te investeren in een goede, overzichtelijke en prachtig vormgegeven website, waar de klanten graag een bezoek aan brengen.

 

Het is al zo druk

Ondernemers zijn zich echter ook bewust van het feit dat alles tijd kost, en tijd vervolgens geld. Als ondernemer heb je al zoveel waar je rekening mee moet houden. Je hebt je winkel, de voorraad, de financiële afwikkeling, de verzekeringen, advertentiecampagnes, de gemeente met allerlei vergunningen, de administratie en natuurlijk ook de klanten. Er schiet niet veel tijd over om ook nog eens langdurig met het ontwikkelen en onderhouden van websites bezig te zijn. Maar aangezien de moderne ondernemer heel goed weet hoe belangrijk het internet is, zal er een mouw aan gepast moeten worden.

 

Uitbesteden

Als je hoge eisen stelt aan de kwaliteit van je website, zelf onvoldoende tijd en zin hebt, en de middelen om te investeren, is het een goed idee de ontwikkeling van je website uit te besteden aan een gespecialiseerd bedrijf. Zij hebben de middelen om de site volledig te laten aansluiten bij wat je zelf in gedachten hebt. Vind je het ontwikkelen zelf leuk, heb je voldoende tijd, of onvoldoende middelen om het uit te besteden, dan kun je met het juiste gereedschap ook zelf aan de slag.

 

Niet te moeilijk doen

Je hebt weinig tijd want het is al druk genoeg. Maak het je bij het ontwikkelen van de site dan ook niet moeilijker dan nodig is. Maak gebruik van een goed doordacht en doorontwikkeld CMS (Content Managing System), waarbij je zelf gemakkelijk pagina’s, berichten en andere elementen kunt toevoegen.

 

Wordpress

Zo’n CMS is Wordpress. Oorspronkelijk gemaakt om het publiceren van weblogs gemakkelijk te maken, maar uitgegroeid tot een veelzijdig en professioneel systeem, waarin het aanmaken en onderhouden van een website weinig tijd kost en veel kwaliteit oplevert.  Bijkomend voordeeltje: Wordpress is helemaal gratis te gebruiken.

 

Het onderhoudscentrum

Na installatie van Wordpress en aanmelding kom je in het onderhoudscentrum. Hier regel je alles wat je nodig hebt, het aanmaken van een nieuw bericht, pagina of menu, of het bewerken ervan.  Beeldmateriaal is eenvoudig in te voegen. Tekst type je gewoon in een online-tekstverwerker in. Kennis van web-codes zoals HTML of CSS heb je niet nodig. Overigens, voor de liefhebbers is er wel de mogelijkheid zelf op codeniveau aanpassingen te doen. In het normale bewerkscherm zie je ongeveer hoe het er op de website uit gaat zien. Als je op preview klikt, dan zie je de definitieve opmaak. Met een klik op publiceren staat je pagina meteen online.

 

Wordpress-thema’s

Je kunt in Wordpress twee verschillende lagen onderscheiden. Zo heb je de inhoudelijke kanten, de berichten, teksten, e.d., waarvoor je zelf zorg draagt. Daarnaast heb je de layout. Hierin wordt bepaald welke lettertypes worden gebruikt, welke kleuren en achtergronden en welke soort menu’s. De layout-zaken worden geregeld in de Wordpress-thema’s. Standaard zit één zo’n thema er na installatie bij, maar gelukkig is er een enorme hoeveelheid thema’s online te vinden. Binnen Wordpress kun je een nieuw  thema installeren, waarbij Wordpress je zelf de mogelijkheden laat zien. Veel thema’s zijn gratis te gebruiken. Heb je specifiekere wensen dan zijn er ook thema’s die nog meer instel-mogelijkheden hebben en waar je voor moet betalen. Een thema kun je ook door een webdeveloper helemaal op maat en passend bij je huisstijl laten maken.

 

Extra mogelijkheden

Binnen Wordpress zijn er al heel veel mogelijkheden, maar alles richt zich wel op de site zelf en de inhoud. Wil je extra statistieken of tools binnen je website laten werken, dan kun je je toevlucht nemen tot plug-ins. Dit zijn kleine programmaatjes die binnen je site draaien. Veel van deze plug-ins zijn gratis te gebruiken of vragen om een kleine vrijwillige donatie.  Sommige plug-ins zijn alleen betaald te verkrijgen. En natuurlijk kun je door een webdeveloper ook een specifieke plug-in op maat laten maken. Voor je dat doet: kijk even goed rond in het aanbod, er zijn al héél veel plug-ins beschikbaar.

 

Aan de slag

Wordpress biedt iedereen die zijn eigen website wil bouwen en onderhouden uitstekende mogelijkheden. Ondernemers kunnen met een Wordpress-website snel en goed online en dat levert een niet onbelangrijke tijdwinst op. 

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 59
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie computers

Hoe werkt kortingscode bol.com

Met de kortingscode van bol.com koop je voordelig boeken, CD's, DVD & Blu-Ray, Speelgoed, Games etc.

Hoe werkt Skype?

Een beknopte uitleg met stap voor stap beschrijving hoe je Skype installeert op je computer en in gebruik neemt.

Eigen startpagina maken?

Hoe maak je je eigen startpagina? Hoe verdien je geld met je startpagina?

Internet plat

kan het internet stuk? Wat moet een terrorist doen om het internet plat te leggen

Facebook bedrijfspagina inrichten

Wat is voor Facebook een goede manier om een bedrijfspagina in te richten en content te delen.

Goedkope tablet, Archos Arnova tablet, Tablet-pc

Alles over de Archos Arnova 10d G3 10,1

Het nut van een Virtual Private Server (VPS).

Iedereen heeft vast wel eens van het fenomeen vps gehoord

Windows start niet meer op

Hoe repareer ik mijn windows wanneer ik geen toegang meer heb.

Hoe werkt een computer, hoe werkt optellen op een computer

Iedereen werkt tegenwoordig met een computer maar hoe werkt een computer eigenlijk.

Autodesk 123D

Leuke CAD software voor thuis

Geen geluid op TV met HDMI kabel aangesloten op laptop

Lees hier hoe u ook weer geluid via de tv krijgt, indien aangesloten aan laptop met een HDMI kabel.

Automatiseer je zakelijke en privéleven met ifttt!

Dit artikel beschrijft uitgebreid de mogelijkheden van ifttt.

Bouw je eigen computer.

Hoe bouw je je eigen computer, waar haal je de onderdelen en hoe weet je wat je nodig hebt?

Waar meld ik me aan bij Google Adsense

Informatief artikel dat beschrijft waar je je kan aanmelden voor Adsense

Excel 2003

Met behulp van dit artikel wegwijs geraken in Excel 2003!

Moet ik overstappen van Windows 7 naar Windows 8?

Windows 7 vs Windows 8

Vine video-app van Twitter

Twitter heeft een nieuwe app: Vine. De app is een soort “Instagram voor video’s”. Met de app kunnen korte filmpjes gemaakt worden en direct op internet gezet.

Spotnet, hoe werkt dat?

Spotnet helpt je bij het vinden van materiaal in de internetnieuwsgroepen, het usenet.

Excel 2003 - Grafieken

Hoe maak -of pas je een grafiek aan in Excel? Hier wordt het uitgelegd!

TV kijken op tablet, laptop, pc via KPN

Lees hier hoe u oa. tv kunt kijken via KPN op bijv. laptop en tablet!

Basisprincipes Excel 2003

Aan de slag met Excel? Hier vind je handige tips en tricks!

Ik wil een tablet aanschaffen... Lees hier enkele tips!

Iets meer info over de verschillende soorten tablets voor de leek.

Een programma reageert niet meer.

Leer hier hoe u een programma crash kunt oplossen.

Hoe maak je een Acer Aspire accu schoon ?

Acer aspire accu

Backup en Recovery in SQL Server Management Studio

Hoe maak je een backup in Sql Server Management Studio en hoe recover je het weer