Met Wordpress een website voor je bedrijf


Publicatie datum:

Met Wordpress maak je snel, een vakkundig en mooie website. Prima voor je bedrijf, maar ook voor een persoonlijke site.

Gesponsorde koppelingen

Bedrijven hebben internet steeds harder nodig, aangezien klanten zich steeds meer op het internet op mogelijke aanbieders van diensten en producten oriënteren. Met Wordpress kun je vrij eenvoudig je eigen professionele website bouwen.

Internet van levensbelang

Voor de meeste mensen is het internet de eerste plaats waar ze zich oriënteren als ze een bepaald bedrijf, dienst of product zoeken. De informatie op de site, in combinatie met de genoemde prijzen, is voor veel potentiële klanten de reden om het product of de dienst in te kopen – of juist niet. Het is een gegeven, dat bezoekers op websites maar weinig geduld hebben. Is de site onduidelijk, onoverzichtelijk of duidelijk niet meer bij de tijd, dan klikken de potentiële klanten snel weg. En vaak komen ze ook niet meer terug.  Een ondernemer die met zijn tijd meegaat, is zich hier van bewust en probeert te investeren in een goede, overzichtelijke en prachtig vormgegeven website, waar de klanten graag een bezoek aan brengen.

 

Het is al zo druk

Ondernemers zijn zich echter ook bewust van het feit dat alles tijd kost, en tijd vervolgens geld. Als ondernemer heb je al zoveel waar je rekening mee moet houden. Je hebt je winkel, de voorraad, de financiële afwikkeling, de verzekeringen, advertentiecampagnes, de gemeente met allerlei vergunningen, de administratie en natuurlijk ook de klanten. Er schiet niet veel tijd over om ook nog eens langdurig met het ontwikkelen en onderhouden van websites bezig te zijn. Maar aangezien de moderne ondernemer heel goed weet hoe belangrijk het internet is, zal er een mouw aan gepast moeten worden.

 

Uitbesteden

Als je hoge eisen stelt aan de kwaliteit van je website, zelf onvoldoende tijd en zin hebt, en de middelen om te investeren, is het een goed idee de ontwikkeling van je website uit te besteden aan een gespecialiseerd bedrijf. Zij hebben de middelen om de site volledig te laten aansluiten bij wat je zelf in gedachten hebt. Vind je het ontwikkelen zelf leuk, heb je voldoende tijd, of onvoldoende middelen om het uit te besteden, dan kun je met het juiste gereedschap ook zelf aan de slag.

 

Niet te moeilijk doen

Je hebt weinig tijd want het is al druk genoeg. Maak het je bij het ontwikkelen van de site dan ook niet moeilijker dan nodig is. Maak gebruik van een goed doordacht en doorontwikkeld CMS (Content Managing System), waarbij je zelf gemakkelijk pagina’s, berichten en andere elementen kunt toevoegen.

 

Wordpress

Zo’n CMS is Wordpress. Oorspronkelijk gemaakt om het publiceren van weblogs gemakkelijk te maken, maar uitgegroeid tot een veelzijdig en professioneel systeem, waarin het aanmaken en onderhouden van een website weinig tijd kost en veel kwaliteit oplevert.  Bijkomend voordeeltje: Wordpress is helemaal gratis te gebruiken.

 

Het onderhoudscentrum

Na installatie van Wordpress en aanmelding kom je in het onderhoudscentrum. Hier regel je alles wat je nodig hebt, het aanmaken van een nieuw bericht, pagina of menu, of het bewerken ervan.  Beeldmateriaal is eenvoudig in te voegen. Tekst type je gewoon in een online-tekstverwerker in. Kennis van web-codes zoals HTML of CSS heb je niet nodig. Overigens, voor de liefhebbers is er wel de mogelijkheid zelf op codeniveau aanpassingen te doen. In het normale bewerkscherm zie je ongeveer hoe het er op de website uit gaat zien. Als je op preview klikt, dan zie je de definitieve opmaak. Met een klik op publiceren staat je pagina meteen online.

 

Wordpress-thema’s

Je kunt in Wordpress twee verschillende lagen onderscheiden. Zo heb je de inhoudelijke kanten, de berichten, teksten, e.d., waarvoor je zelf zorg draagt. Daarnaast heb je de layout. Hierin wordt bepaald welke lettertypes worden gebruikt, welke kleuren en achtergronden en welke soort menu’s. De layout-zaken worden geregeld in de Wordpress-thema’s. Standaard zit één zo’n thema er na installatie bij, maar gelukkig is er een enorme hoeveelheid thema’s online te vinden. Binnen Wordpress kun je een nieuw  thema installeren, waarbij Wordpress je zelf de mogelijkheden laat zien. Veel thema’s zijn gratis te gebruiken. Heb je specifiekere wensen dan zijn er ook thema’s die nog meer instel-mogelijkheden hebben en waar je voor moet betalen. Een thema kun je ook door een webdeveloper helemaal op maat en passend bij je huisstijl laten maken.

 

Extra mogelijkheden

Binnen Wordpress zijn er al heel veel mogelijkheden, maar alles richt zich wel op de site zelf en de inhoud. Wil je extra statistieken of tools binnen je website laten werken, dan kun je je toevlucht nemen tot plug-ins. Dit zijn kleine programmaatjes die binnen je site draaien. Veel van deze plug-ins zijn gratis te gebruiken of vragen om een kleine vrijwillige donatie.  Sommige plug-ins zijn alleen betaald te verkrijgen. En natuurlijk kun je door een webdeveloper ook een specifieke plug-in op maat laten maken. Voor je dat doet: kijk even goed rond in het aanbod, er zijn al héél veel plug-ins beschikbaar.

 

Aan de slag

Wordpress biedt iedereen die zijn eigen website wil bouwen en onderhouden uitstekende mogelijkheden. Ondernemers kunnen met een Wordpress-website snel en goed online en dat levert een niet onbelangrijke tijdwinst op. 

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 59
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie computers

Nieuw bij Mac? Hier is het abc

Net overgeschakeld naar mac en begrijp je er niets van? Hier is het abc

De mooiste gratis wallpapers, hd wallpaper, free wallpaper

De mooiste gratis HD wallpapers voor jouw verzamelt met directe downloadlink.

Coton Candy, computer ter grote van een USB-stick

De nieuwe Coton Candy is een computer ter grote van een USB-stick die in ieder beeldscherm of televisie ingeplugd kan worden.

Top 10 websites: als je je verveelt.

Top 10 websites: als je je verveelt.

Wikipedia Nederland

Open encyclopedie op het internet. Per onderwerp gerangschikt en met een zoekfunctie.

De zwakke punten van een passieve bodyscanner

Zwakke punten van passieve bodyscanner

Het nut van een Virtual Private Server (VPS).

Iedereen heeft vast wel eens van het fenomeen vps gehoord

Hoe kom je heel goedkoop aan een laptop?

Een tablet is leuk maar toch kun je niet zonder laptop, waar versier je een goedkope laptop.

Hoe achterhaal ik het ip-adres van mijn computer of van router. (XP)

Korte omschrijving hoe u uw eigen ip adres achterhaalt met Windows XP, Windows 7 en Windows 8.

Een online familie agenda delen met Dayhaps

Gratis een online familie agenda maken en delen. Eenvoudig een agenda beheren met het gezin.

Geen geluid op TV met HDMI kabel aangesloten op laptop

Lees hier hoe u ook weer geluid via de tv krijgt, indien aangesloten aan laptop met een HDMI kabel.

Product information management systemen worden steeds belangrijker voor het efficient beheren van complexe value chains

In een wereld waarin value chains zich uitspreiden over meerdere landen, verschillende talen en de administratie van productinformatie in verschillende systemen gedaan wordt, is het effectief beheren van productinformatie voor veel bedrijven een zware uitdaging.

Introductie in PHP

Een korte inleiding in PHP, regelmatig gevolgd door nieuwe artikelen

Windows 7 - Gebruik

Windows 7 - Hoe te gebruiken

Linkbuilding en SEO

Met linkbuilding kunt u uw positie in de zoekmachine vergroten. Meer gratis bezoekers naar uw website dus..

Wat is reseller webhosting?

Wil je een eigen hostingbedrijf beginnen of wil jij gewoon al jouw domeinen op een centrale plaats hebben, dan is het reseller pakket iets voor jouw. Dit pakket geeft een mooie kans voor mensen die een eigen hosting bedrijf willen beginnen.

Is gratis WiFi Veilig?

Een Hotspot (beter bekend als gratis WiFi) is dit wel zo veilig als iedereen denkt? Vind hier tips om veilig te surfen!

Operatoren voor Access

De verschillende operatoren die je kan gebruiken in Access op een rijtje!

Clouddiensten in Nederland

Clouddiensten in Nederland, bigcloud, Cloud desktop, opslag in de Cloud

Meest gebruikte sneltoetsen / shortkeys

overzicht van meest gebruikte sneltoetsen

Hoe start je met het wegwijsworden op een computer?

Iedereen gebruikt tegenwoordig een computer zo lijkt het, maar als je dit nog nooit gedaan hebt hoe begin je dan en misschien nog wel belangrijker waar begin je dan?

Autodesk 123D

Leuke CAD software voor thuis

Gratis hotmail inloggen, hotmail aanmelden

Log in om jouw nieuws te bekijken. Reageer op de berichten van je vrienden en deel je gedachten.

Gratis TV kijken via internet (Ziggo)

Gratis tv kijken via internet. Lees hier meer informatie!

Epson Stylus SX 130

Epson SX 130 all in 1, voordelig en perfect voor het thuisgebruik