Wat is Airplay en hoe gebruik ik het op mijn pc?


Publicatie datum:

AirPlay is een fantastisch programma van Apple waarmee je muziek en video direct van het ene apparaat op het andere kunt streamen. Hierdoor wordt het veel gemakkelijker om anderen mee te laten genieten van een filmpje dat je bijvoorbeeld op je iPhone hebt.

Gesponsorde koppelingen

Je kunt het filmpje immers draadloos naar je TV streamen, zodat iedereen het in het groot kan zijn. Zoals wel vaker het geval bij Apple is het de bedoeling geweest om dit enkel te laten werken op de apparaten van Apple zelf. Het is nu echter ook mogelijk om om Airplay te gebruiken op je Windows PC, al dient daar wel direct bij gezegd te worden dat je er wel een draagbaar Apple apparaat bij nodig hebt, zoals een iPhone of een iPad. Wanneer je deze echter tot je beschikking hebt, kun je onbeperkt genieten van Airplay ondanks het feit dat Apple het oorspronkelijk bedoeld heeft voor streaming tussen twee verschillende Apple apparaten. In dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe je Airplay eenvoudig op je PC kunt gebruiken. 

Airplay op je pc

Download Shairport4w

Het is wellicht overbodig om te zeggen maar je iPhone of iPad en je PC dienen wel op hetzelfde netwerk ingelogd te zijn. Allereerst download je het programma Shairport4w. Dit programma kun je via internet gewoon gratis downloaden. Let er hierbij wel op dat je het programma van een site haalt die je kent of een website waarvan je eerst onderzocht hebt of deze te vertrouwen is. Veel websites waar je programma's kunt downloaden zetten met deze download namelijk ongemerkt andere programma's op je computer. Zoek dus eerst even uit welke website echt te vertrouwen zijn en download vervolgens Shairport4w. Als het goed is, kun je het programma binnen enkele minuten downloaden Het is namelijk ingepakt in een .zip bestand, waardoor het een veel kleiner bestand is dat snel te downloaden is. 

Airplay voor de iphone

Shairport4w op je computer zetten

Wanneer je het programma gedownload hebt, ben je nog niet klaar. Zoals eerder gezegd is het namelijk een .zip bestand en deze bestanden dien je eerst uit te pakken. De meeste Windows computers hebben standaard een mogelijkheid om de bestanden uit te pakken. Dit kun je doen door op de rechtermuisknop te klikken en vervolgens uitpakken te kiezen. Daarna kun je een bestemming voor het bestand kiezen, waar je hem op wilt slaan. Wanneer je dit niet op jouw computer kunt doen, kun je gebruik maken van het programma winzip, dat op sommige Windows computers standaard staat. Wanneer dit niet het geval is kun je het programma simpelweg downloaden. Nadat je het programma op hebt geslagen, kun je het openen op je computer. Kijk er niet raar van op dat er vervolgens een melding verschijnt van je firewall en klik gewoon op accepteren. Wanneer je dit niet doet, kun je het programma niet gebruiken en is Airplay op je pc onmogelijk. 

 

Shairport4w op de juiste manier instellen

We zijn nu bijna zover dat we Airplay op onze computer kunnen gebruiken. Het enige dat nog moet gebeuren, is het instellen van het zojuist gedownloade programma. Als het goed is heb je het programma inmiddels open staan op je pc. Wanneer je het voor het eerst opstart, kun je ervoor kiezen om het programma automatisch te openen wanneer je jouw PC opstart. Dit is niet perse noodzakelijk, maar wel erg handig omdat je het dan niet iedere keer bij gebruik hoeft te openen. Wanneer het programma geopend is, kun je het simpelweg minimaliseren. Let er wel op dat je niet op het kruisje drukt, want daarmee sluit je het programma af waardoor alles alsnog niet werkt. Als het goed is, maakt Shairport4w vervolgens verbinding met je thuisnetwerk, waar ook je Apple apparaat mee verbonden is. 

Airplay

En afspelen maar!
Alles is nu definitief klaar om filmpjes vanaf je iPhone of je iPad te kunnen afspelen op je 'gewone' Windows computer. De technologie van Apple zit zo in elkaar dat het automatisch verbinding maakt met het programma dat je zojuist op je computer hebt geïnstalleerd. Alles is hierdoor klaar om muziek rechtstreeks vanaf je Apple apparaat te streamen op je Windows PC. Je zult bij het afspelen van muziek of filmpjes op je iPhone of iPad in plaats van de gebruikelijke drie knoppen nu een vierde knop zien. Wanneer je hierop klikt kun je de PC selecteren en de apparaten zijn hiermee aan elkaar gekoppeld! Je kunt vervolgens simpelweg via je telefoon of tablet allerlei filmpjes en muziek afspelen op je PC!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 16
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie computers

Alles wat je moet weten over radiometrie

Wat houdt radiometrie in en hoe werkt dit precies.

Nieuwe talen toevoegen op uw WordPress website

In een aantal stappen uw WordPress website meertalig maken

Gratis hotmail inloggen, hotmail aanmelden

Log in om jouw nieuws te bekijken. Reageer op de berichten van je vrienden en deel je gedachten.

Bouw je eigen computer.

Hoe bouw je je eigen computer, waar haal je de onderdelen en hoe weet je wat je nodig hebt?

Welke sneltoetsen kan ik toepassen in Windows Vista?

Een artikel waar een aantal sneltoetsen in beschreven staan, die je kunt toepassen in Windows Vista.

Hoe gebruik ik Google Maps?

Beschijving van Google Maps, wat is het, navigatie, smartphone en een grappig weetje

Drempels voor ouderen om online te bestellen

Drempels voor ouderen om online te bestellen.

Gratis bloemen achtergrond hyves

Hoe kom je aan de mooiste gratis bloemenachtergronden voor je Hyves pagina.

Films afspelen op de Sony PlayStation 3

Verschillende methodes om films te kijken

Wat zijn Solid State Disks ?

Solid State Disks zijn de opvolgers van de tradionele harde schijf ? Maar wat zijn ze, en hoe werken ze ?

Sorteren en filteren in Excel 2003

Sorteren of filteren in Excel? Leer het hier!

BYOD: “Bring Your Own Device” :Met je eigen telefoon, laptop, ipad naar je werk.

BYOD staat voor “Bring Your Own Device”. Steeds meer bedrijven verlangen van (of staan toe aan) hun werknemers dat ze hun eigen computer of telefoon meenemen en gebruiken.

Hoe kom je heel goedkoop aan een laptop?

Een tablet is leuk maar toch kun je niet zonder laptop, waar versier je een goedkope laptop.

Refurbished Laptops en Toelatingseisen

Dit betekent dat als een refurbished laptop bedrijf hier lid van is dat deze dan ook echt betrouwbaar is in de handelingen die zij uitvoeren.

Hoe verbeter je de prestaties van een Dell XPS 15 accu?

Dell accu

Gratis Uploaden en downloaden met MegaUpload

Megaupload voorziet in het gratis, of tegen kleine vergoeding, stallen van grote bestanden (waaronder films), die anderen weer kunnen downloaden.

Pimp je website: de 6 basisprincipes van goed design

Je website is zowel je visitekaartje als het hoofdkwartier van je online bedrijf. Daarom is het belangrijk kennis te nemen van enkele basisprincipes van goed webdesign. Je wilt immers zoveel mogelijk bezoekers bereiken, vasthouden en terug laten keren.

Basisprincipes Excel 2003

Aan de slag met Excel? Hier vind je handige tips en tricks!

Waar meld ik me aan bij Google Adsense

Informatief artikel dat beschrijft waar je je kan aanmelden voor Adsense

BearShare verwijderen

Een artikel over het verwijderen van het programma Bearshare.

Hoe kun je goedkoop aan originele HP inkt cartridges komen?

Een goedkope nieuwe inkt jetprinter is heel makkelijk te vinden vandaag de dag. De HP deskjet 1010 Inkjetprinter bijvoorbeeld is te koop voor het luttele bedrag van €31.46.

Sterke punten van de passieve bodyscanner

Sterke punten van de passieve bodyscanner

Authenticatie en autorisatie in SQL Server Management Studio

Hoe kun je gebruik maken van authenticatie en autorisatie in Sql Server Management Studio

Hoe krijg ik toch een Start menu in Windows 8?

Toch een Start menu in Windows 8!

Hoe verkopen op tweedehands sites?

verkopen tweedehands