Wat is Airplay en hoe gebruik ik het op mijn pc?


Publicatie datum:

AirPlay is een fantastisch programma van Apple waarmee je muziek en video direct van het ene apparaat op het andere kunt streamen. Hierdoor wordt het veel gemakkelijker om anderen mee te laten genieten van een filmpje dat je bijvoorbeeld op je iPhone hebt.

Gesponsorde koppelingen

Je kunt het filmpje immers draadloos naar je TV streamen, zodat iedereen het in het groot kan zijn. Zoals wel vaker het geval bij Apple is het de bedoeling geweest om dit enkel te laten werken op de apparaten van Apple zelf. Het is nu echter ook mogelijk om om Airplay te gebruiken op je Windows PC, al dient daar wel direct bij gezegd te worden dat je er wel een draagbaar Apple apparaat bij nodig hebt, zoals een iPhone of een iPad. Wanneer je deze echter tot je beschikking hebt, kun je onbeperkt genieten van Airplay ondanks het feit dat Apple het oorspronkelijk bedoeld heeft voor streaming tussen twee verschillende Apple apparaten. In dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe je Airplay eenvoudig op je PC kunt gebruiken. 

Airplay op je pc

Download Shairport4w

Het is wellicht overbodig om te zeggen maar je iPhone of iPad en je PC dienen wel op hetzelfde netwerk ingelogd te zijn. Allereerst download je het programma Shairport4w. Dit programma kun je via internet gewoon gratis downloaden. Let er hierbij wel op dat je het programma van een site haalt die je kent of een website waarvan je eerst onderzocht hebt of deze te vertrouwen is. Veel websites waar je programma's kunt downloaden zetten met deze download namelijk ongemerkt andere programma's op je computer. Zoek dus eerst even uit welke website echt te vertrouwen zijn en download vervolgens Shairport4w. Als het goed is, kun je het programma binnen enkele minuten downloaden Het is namelijk ingepakt in een .zip bestand, waardoor het een veel kleiner bestand is dat snel te downloaden is. 

Airplay voor de iphone

Shairport4w op je computer zetten

Wanneer je het programma gedownload hebt, ben je nog niet klaar. Zoals eerder gezegd is het namelijk een .zip bestand en deze bestanden dien je eerst uit te pakken. De meeste Windows computers hebben standaard een mogelijkheid om de bestanden uit te pakken. Dit kun je doen door op de rechtermuisknop te klikken en vervolgens uitpakken te kiezen. Daarna kun je een bestemming voor het bestand kiezen, waar je hem op wilt slaan. Wanneer je dit niet op jouw computer kunt doen, kun je gebruik maken van het programma winzip, dat op sommige Windows computers standaard staat. Wanneer dit niet het geval is kun je het programma simpelweg downloaden. Nadat je het programma op hebt geslagen, kun je het openen op je computer. Kijk er niet raar van op dat er vervolgens een melding verschijnt van je firewall en klik gewoon op accepteren. Wanneer je dit niet doet, kun je het programma niet gebruiken en is Airplay op je pc onmogelijk. 

 

Shairport4w op de juiste manier instellen

We zijn nu bijna zover dat we Airplay op onze computer kunnen gebruiken. Het enige dat nog moet gebeuren, is het instellen van het zojuist gedownloade programma. Als het goed is heb je het programma inmiddels open staan op je pc. Wanneer je het voor het eerst opstart, kun je ervoor kiezen om het programma automatisch te openen wanneer je jouw PC opstart. Dit is niet perse noodzakelijk, maar wel erg handig omdat je het dan niet iedere keer bij gebruik hoeft te openen. Wanneer het programma geopend is, kun je het simpelweg minimaliseren. Let er wel op dat je niet op het kruisje drukt, want daarmee sluit je het programma af waardoor alles alsnog niet werkt. Als het goed is, maakt Shairport4w vervolgens verbinding met je thuisnetwerk, waar ook je Apple apparaat mee verbonden is. 

Airplay

En afspelen maar!
Alles is nu definitief klaar om filmpjes vanaf je iPhone of je iPad te kunnen afspelen op je 'gewone' Windows computer. De technologie van Apple zit zo in elkaar dat het automatisch verbinding maakt met het programma dat je zojuist op je computer hebt geïnstalleerd. Alles is hierdoor klaar om muziek rechtstreeks vanaf je Apple apparaat te streamen op je Windows PC. Je zult bij het afspelen van muziek of filmpjes op je iPhone of iPad in plaats van de gebruikelijke drie knoppen nu een vierde knop zien. Wanneer je hierop klikt kun je de PC selecteren en de apparaten zijn hiermee aan elkaar gekoppeld! Je kunt vervolgens simpelweg via je telefoon of tablet allerlei filmpjes en muziek afspelen op je PC!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 16
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie computers

Hoe besparen op de kosten van Laser Cartridges?

Ervaar het beste resultaat met uw afdrukken door het installeren tonercartridge broer gewinkeld bij Gocartridge.

Hoe kun je geld verdienen met You Tube?

Lees hier hoe ook jij makkelijk geld met je eigen filmpjes op You Tube.

Hoe verkopen op tweedehands sites?

verkopen tweedehands

Hoe kom je hoog in Google?

Een artikel voor beginners die niets afweten van hoe Google werkt en graag willen weten hoe je hoog komt in Google.

Hacken: Legaal of Illegaal?

Met het recente lekken van wikileaks en het oppakken van Julian Assange is de discussie voluit aan de gang, is hacken legaal als het gaat over informatievordering en hoe ver mag je gaan?

Zoeken op Google

handleiding voor het vinden van oplossingen met google

Asus Eee Pad Transformer review

Review van de Asus Eee Pad Transformer

Conclusie LaCie network space 2 1TB

Uitleg over de werking van de LaCie Networkspace 2.

Hoe start je met het wegwijsworden op een computer?

Iedereen gebruikt tegenwoordig een computer zo lijkt het, maar als je dit nog nooit gedaan hebt hoe begin je dan en misschien nog wel belangrijker waar begin je dan?

Zoekwoorden kiezen (keywords)

De voordelen van de Google Adwords Keyword Tool

De keuze voor een e-reader of een boek.

De ontwikkeling van techniek staat niet stil. Gaan we hierin mee of houden we vast aan iets wat goed voelt.

De invloed van Social Media op onze maatschappij

Wat zijn de kenmerken van Social Media en welke invloed kunnen zij uitoefenen?

TV kijken via je pc, laptop, mobiel of tablet!

gratis tv kijken op laptop, gsm en tablet

Recursie in de informatica

Een inleiding in recursie in de informatica en wiskunde.

Ik wil een tablet aanschaffen... Lees hier enkele tips!

Iets meer info over de verschillende soorten tablets voor de leek.

Gratis virtuele computer in hersens

Krijgt iedereen binnenkort zijn eigen gratis virtuele computer of softwarematige in zijn hersens?

Gratis Website Hosting en Domein Registratie

Gratis Website Hosting PHP MySQL ondersteunde websites en Domein Registratie

Product information management systemen worden steeds belangrijker voor het efficient beheren van complexe value chains

In een wereld waarin value chains zich uitspreiden over meerdere landen, verschillende talen en de administratie van productinformatie in verschillende systemen gedaan wordt, is het effectief beheren van productinformatie voor veel bedrijven een zware uitdaging.

VSTi: Refx Nexus

Blaas nieuw leven in je muziek met de Refx Nexus VSTi.

Websites bouwen met een CMS (E107)

Dit artikel is gewijd aan het uitleggen wat een CMS is & hoe het u kan helpen.

Access 2003: queries en formulieren

Access 2003: queries en formulieren

HELP! Een blauw scherm en uw computer houdt ermee op?

Na vandaag niet te veel geld meer betalen voor dat probleem!

De mooiste gratis wallpapers, hd wallpaper, free wallpaper

De mooiste gratis HD wallpapers voor jouw verzamelt met directe downloadlink.

BearShare verwijderen

Een artikel over het verwijderen van het programma Bearshare.

Alles over ebay.nl, ebay.com, ebay.be

Ebay is de leukste manier om te kopen en te verkopen op het Internet! Je vindt er duizenden koopjes vanaf 1 euro!