Wat is Airplay en hoe gebruik ik het op mijn pc?


Publicatie datum:

AirPlay is een fantastisch programma van Apple waarmee je muziek en video direct van het ene apparaat op het andere kunt streamen. Hierdoor wordt het veel gemakkelijker om anderen mee te laten genieten van een filmpje dat je bijvoorbeeld op je iPhone hebt.

Gesponsorde koppelingen

Je kunt het filmpje immers draadloos naar je TV streamen, zodat iedereen het in het groot kan zijn. Zoals wel vaker het geval bij Apple is het de bedoeling geweest om dit enkel te laten werken op de apparaten van Apple zelf. Het is nu echter ook mogelijk om om Airplay te gebruiken op je Windows PC, al dient daar wel direct bij gezegd te worden dat je er wel een draagbaar Apple apparaat bij nodig hebt, zoals een iPhone of een iPad. Wanneer je deze echter tot je beschikking hebt, kun je onbeperkt genieten van Airplay ondanks het feit dat Apple het oorspronkelijk bedoeld heeft voor streaming tussen twee verschillende Apple apparaten. In dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe je Airplay eenvoudig op je PC kunt gebruiken. 

Airplay op je pc

Download Shairport4w

Het is wellicht overbodig om te zeggen maar je iPhone of iPad en je PC dienen wel op hetzelfde netwerk ingelogd te zijn. Allereerst download je het programma Shairport4w. Dit programma kun je via internet gewoon gratis downloaden. Let er hierbij wel op dat je het programma van een site haalt die je kent of een website waarvan je eerst onderzocht hebt of deze te vertrouwen is. Veel websites waar je programma's kunt downloaden zetten met deze download namelijk ongemerkt andere programma's op je computer. Zoek dus eerst even uit welke website echt te vertrouwen zijn en download vervolgens Shairport4w. Als het goed is, kun je het programma binnen enkele minuten downloaden Het is namelijk ingepakt in een .zip bestand, waardoor het een veel kleiner bestand is dat snel te downloaden is. 

Airplay voor de iphone

Shairport4w op je computer zetten

Wanneer je het programma gedownload hebt, ben je nog niet klaar. Zoals eerder gezegd is het namelijk een .zip bestand en deze bestanden dien je eerst uit te pakken. De meeste Windows computers hebben standaard een mogelijkheid om de bestanden uit te pakken. Dit kun je doen door op de rechtermuisknop te klikken en vervolgens uitpakken te kiezen. Daarna kun je een bestemming voor het bestand kiezen, waar je hem op wilt slaan. Wanneer je dit niet op jouw computer kunt doen, kun je gebruik maken van het programma winzip, dat op sommige Windows computers standaard staat. Wanneer dit niet het geval is kun je het programma simpelweg downloaden. Nadat je het programma op hebt geslagen, kun je het openen op je computer. Kijk er niet raar van op dat er vervolgens een melding verschijnt van je firewall en klik gewoon op accepteren. Wanneer je dit niet doet, kun je het programma niet gebruiken en is Airplay op je pc onmogelijk. 

 

Shairport4w op de juiste manier instellen

We zijn nu bijna zover dat we Airplay op onze computer kunnen gebruiken. Het enige dat nog moet gebeuren, is het instellen van het zojuist gedownloade programma. Als het goed is heb je het programma inmiddels open staan op je pc. Wanneer je het voor het eerst opstart, kun je ervoor kiezen om het programma automatisch te openen wanneer je jouw PC opstart. Dit is niet perse noodzakelijk, maar wel erg handig omdat je het dan niet iedere keer bij gebruik hoeft te openen. Wanneer het programma geopend is, kun je het simpelweg minimaliseren. Let er wel op dat je niet op het kruisje drukt, want daarmee sluit je het programma af waardoor alles alsnog niet werkt. Als het goed is, maakt Shairport4w vervolgens verbinding met je thuisnetwerk, waar ook je Apple apparaat mee verbonden is. 

Airplay

En afspelen maar!
Alles is nu definitief klaar om filmpjes vanaf je iPhone of je iPad te kunnen afspelen op je 'gewone' Windows computer. De technologie van Apple zit zo in elkaar dat het automatisch verbinding maakt met het programma dat je zojuist op je computer hebt geïnstalleerd. Alles is hierdoor klaar om muziek rechtstreeks vanaf je Apple apparaat te streamen op je Windows PC. Je zult bij het afspelen van muziek of filmpjes op je iPhone of iPad in plaats van de gebruikelijke drie knoppen nu een vierde knop zien. Wanneer je hierop klikt kun je de PC selecteren en de apparaten zijn hiermee aan elkaar gekoppeld! Je kunt vervolgens simpelweg via je telefoon of tablet allerlei filmpjes en muziek afspelen op je PC!

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 16
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie computers

Online Boggle Nederlands, Ruzzle Nederlands

Lees hier hoe je online Boggle in het Nederlands kunt spelen

De Logitech G700 Wireless Gaming muis.

We nemen een kijkje naar de allernieuwste, draadloze gaming-muis van Logitech. De G700.

Gratis hotmail inloggen, hotmail aanmelden

Log in om jouw nieuws te bekijken. Reageer op de berichten van je vrienden en deel je gedachten.

TV kijken op tablet, laptop, pc via KPN

Lees hier hoe u oa. tv kunt kijken via KPN op bijv. laptop en tablet!

Paint - originele achtergronden op een makkelijke manier

Stijlvollen en originele achtergronden op een makkelijke manier ontwerpen in paint

Weebly: maak snel een gratis, professionele website

Informatie over het maken van een gratis website bij Weebly.

De datum vinden waarop een website voor de eerste keer online was

Hoe oud is een bepaalde website? In dit artikel zal ik je via een handig trucje uitleggen hoe je de eerste datum vindt waarop een webpagina online was.

gedownloade film kijken op tv

Verschillende manieren om gedownloade films op de tv te bekijken.

Access 2003: queries en formulieren

Access 2003: queries en formulieren

P3P (Platform for Privacy Preferences Project)

P3P ( platform for privacy preferences project) is een protocol dat websites in staat stelt om informatie op te vragen over bezoekers van de website.

Hoe start je met het wegwijsworden op een computer?

Iedereen gebruikt tegenwoordig een computer zo lijkt het, maar als je dit nog nooit gedaan hebt hoe begin je dan en misschien nog wel belangrijker waar begin je dan?

De nieuwe computermaatschappij ook in de zorg?

De computer wordt steeds belangrijker in de zorg.

Je laptop op afstand opsporen

Een artikel over het opsporen van je laptop wanneer deze gestolen is.

Wat is reseller webhosting?

Wil je een eigen hostingbedrijf beginnen of wil jij gewoon al jouw domeinen op een centrale plaats hebben, dan is het reseller pakket iets voor jouw. Dit pakket geeft een mooie kans voor mensen die een eigen hosting bedrijf willen beginnen.

Pimp je website: verbeter de gebruikersvriendelijkheid

Het maakt niet uit hoe briljant het ontwerp van je website is, als de inhoud van je site moeilijk te bereiken is dan is je site van weinig nut. In dit artikel volgen enkele tips om de gebruikersvriendelijkheid van je website te verbeteren.

Het voordeel van een externe DVD-brander

Het voordeel van een externe DVD-brander of CD-brander op USB.

Windows 7 - Gebruik

Windows 7 - Hoe te gebruiken

Websites reviewen als affiliate

Websites reviewen, een goede tip voor de affiliate

Verander je mailadres op Facebook!

Bewaak je privacy! Hou zelf in de hand welk mailadres te zien is op jou Facebook account!

Top 10 websites: als je je verveelt.

Top 10 websites: als je je verveelt.

Tips bij het optimaliseren van uw website voor zoekmachines als Google

U wilt gevonden worden op het web en dit artikel vertelt u hoe.

Sterke punten van de passieve bodyscanner

Sterke punten van de passieve bodyscanner

Pimp je website: maak een goede sitemap

Een sitemap wordt vaak als overbodig beschouwd bij het bouwen van een website. Maar dat is een vergissing. In dit artikel leggen we het belang van een goed geconstrueerde sitemap uit.

Alles kijken op uw TV via uw laptop of computer!

Lees hier alles over TV kijken via uw laptop of computer.

Kun je iedereen vinden waar je een foto van hebt?

Kan iedereen die met een foto op internet staat met gratis screening software gevonden worden?