Wie is de geestelijke “vader” van BitTorrent, uTorrent en andere gratis Torrent download programma’s


Publicatie datum:

Met gratis Torrent programma’s kun je gratis op een heel groot aantal websites alle films en muziek kan downloaden.

Gesponsorde koppelingen

bit torrent

Het woord Bittorrent betekend letterlijk een stortvloed (torrent) van Bits (een bit is de kleinste eenheid van informatie, in het binaire talstelsel voorgesteld met de waarden 1 en 0, het woord bit is een samentrekking van de woorden binary en digit). Om gratis films of muziek te kunnen downloaden moet je een zogenaamde BitTorrentclient op je computer installeren. Bittorrent is een peer-to-peer programma dat gebruik maakt van een centrale computer die zelf geen bestanden levert maar alleen de torrent downloads coördineert. Deze centrale computer wordt ook wel de tracker genoemd. Bij het torrent downloaden worden stukken van de te uploaden en de te downloaden bestanden uitgewisseld tussen alle BitTorrentclient gebruikers die op dat moment online zijn. Deze gecoördineerde BitTorrentclient gebruikergroep wordt torrent genoemd.

Gesponsorde koppelingen

Bram Cohen

Bedenker van bittorrent:
De BitTorrent toepassing is ontworpen door de Amerikaanse computerprogrammeur, Bram Cohen. Bram Cohen is geboren in 1975. Bram Cohen bracht zijn jeugd door in Manhattan. Hij leeft momenteel in San Francisco met zijn vrouw Jenna en zijn kinderen. Al op 5 jarige leeftijd leerde hij de basis beginselen van programmeren met BASIC. Na het behalen van zijn Highschool diploma ging hij studeren aan de Buffalo universiteit. Hij maakte de universiteit niet af maar ging aan het werk bij een internet bedrijf. Hij heeft bij een aantal verschillende internet bedrijven gewerkt. Het laatste bedrijf waar hij werkte was MojoNation. Hier werkte hij mee aan de ontwikkeling van een programma dat vertrouwelijke bestanden in gecodeerde brokken verdeelde en die stukken over meerdere computers, waar  hun software op draaide, te verdelen. Als iemand vervolgens dit vertrouwelijke bestand wilde downloaden kon dat alleen als op alle computers waar het over verdeeld was op dat moment het programma draaiden. Naar aanleiding hiervan bedacht Bram Cohen dat dit systeem ook ideaal was voor een peer-to-peer programma. In april 2001 begon Bram Cohen aan het ontwikkelen van BitTorrent en stopte hij bij MojoNation.

Hoe werd Bittorrent bekend:
Om de bètaversie van BitTorrent zo snel mogelijk bekend te maken verzamelde Cohen, in 2002, vrije pornografie die iedereen met zijn BitTorrentclient razendsnel kon downloaden. Het programma werd hierdoor heel snel bekend. Het was in het begin vooral erg populair bij Linux-gebruikers die op deze manier hun enorme collectie open-sourcesoftware konden ruilen. Maar BitTorrent werd daarna vooral bekend omdat je er razendsnel film- en snel muziek- en filmbestanden bestanden mee kunt delen.

Downloaden met Bittorrent:
Om te beginnen moet je eerst een zogenaamde BitTorrentclient op je computer installeren. De meest gebruikte BitTorrentclient is momenteel uTorrent. Je kunt uTorrent gratis. De nieuwste versie bevat veel onnodige extra’s dus je kunt beter de oudere versie uTorrent 2.2.1 gebruiken. NB. LET OP!! Als je uTorrent 2.2.1 gaat installeren op je computer zorg dan dat je alle vinkjes van de extra programma’s weghaalt op het installatie startscherm. Als je uTorrent 2.2.1  hebt geïnstalleerd moet je naar een zogenaamde Torrent website gaan zoals The Pirate Bay, Mininova of isoHunt. Hier kun je zoeken naar de film of het album wat je graag wilt downloaden. Vervolgens moet je het bijbehorende Torrent bestandje downloaden. Dit Torrent bestandje moet je vervolgens openen met je torrent programma waarna het  downloaden start.


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie computers

Hoe start je met het wegwijsworden op een computer?

Iedereen gebruikt tegenwoordig een computer zo lijkt het, maar als je dit nog nooit gedaan hebt hoe begin je dan en misschien nog wel belangrijker waar begin je dan?

Hacken: Legaal of Illegaal?

Met het recente lekken van wikileaks en het oppakken van Julian Assange is de discussie voluit aan de gang, is hacken legaal als het gaat over informatievordering en hoe ver mag je gaan?

Access 2003: queries en formulieren

Access 2003: queries en formulieren

Kan virusscanner of ander programma niet verwijderen!

Lees hier stap voor stap hoe u een programma of virusscanner kunt verwijderen

Spam voorkomen op een contactformulier

Een informatief artikel over hoe je op een gemakkelijke manier een contactformulier kan beveiligen tegen spambots.