Wie is de geestelijke “vader” van BitTorrent, uTorrent en andere gratis Torrent download programma’s


Publicatie datum:

Met gratis Torrent programma’s kun je gratis op een heel groot aantal websites alle films en muziek kan downloaden.

Gesponsorde koppelingen

bit torrent

Het woord Bittorrent betekend letterlijk een stortvloed (torrent) van Bits (een bit is de kleinste eenheid van informatie, in het binaire talstelsel voorgesteld met de waarden 1 en 0, het woord bit is een samentrekking van de woorden binary en digit). Om gratis films of muziek te kunnen downloaden moet je een zogenaamde BitTorrentclient op je computer installeren. Bittorrent is een peer-to-peer programma dat gebruik maakt van een centrale computer die zelf geen bestanden levert maar alleen de torrent downloads coördineert. Deze centrale computer wordt ook wel de tracker genoemd. Bij het torrent downloaden worden stukken van de te uploaden en de te downloaden bestanden uitgewisseld tussen alle BitTorrentclient gebruikers die op dat moment online zijn. Deze gecoördineerde BitTorrentclient gebruikergroep wordt torrent genoemd.

Bram Cohen

Bedenker van bittorrent:
De BitTorrent toepassing is ontworpen door de Amerikaanse computerprogrammeur, Bram Cohen. Bram Cohen is geboren in 1975. Bram Cohen bracht zijn jeugd door in Manhattan. Hij leeft momenteel in San Francisco met zijn vrouw Jenna en zijn kinderen. Al op 5 jarige leeftijd leerde hij de basis beginselen van programmeren met BASIC. Na het behalen van zijn Highschool diploma ging hij studeren aan de Buffalo universiteit. Hij maakte de universiteit niet af maar ging aan het werk bij een internet bedrijf. Hij heeft bij een aantal verschillende internet bedrijven gewerkt. Het laatste bedrijf waar hij werkte was MojoNation. Hier werkte hij mee aan de ontwikkeling van een programma dat vertrouwelijke bestanden in gecodeerde brokken verdeelde en die stukken over meerdere computers, waar  hun software op draaide, te verdelen. Als iemand vervolgens dit vertrouwelijke bestand wilde downloaden kon dat alleen als op alle computers waar het over verdeeld was op dat moment het programma draaiden. Naar aanleiding hiervan bedacht Bram Cohen dat dit systeem ook ideaal was voor een peer-to-peer programma. In april 2001 begon Bram Cohen aan het ontwikkelen van BitTorrent en stopte hij bij MojoNation.

Hoe werd Bittorrent bekend:
Om de bètaversie van BitTorrent zo snel mogelijk bekend te maken verzamelde Cohen, in 2002, vrije pornografie die iedereen met zijn BitTorrentclient razendsnel kon downloaden. Het programma werd hierdoor heel snel bekend. Het was in het begin vooral erg populair bij Linux-gebruikers die op deze manier hun enorme collectie open-sourcesoftware konden ruilen. Maar BitTorrent werd daarna vooral bekend omdat je er razendsnel film- en snel muziek- en filmbestanden bestanden mee kunt delen.

Downloaden met Bittorrent:
Om te beginnen moet je eerst een zogenaamde BitTorrentclient op je computer installeren. De meest gebruikte BitTorrentclient is momenteel uTorrent. Je kunt uTorrent gratis. De nieuwste versie bevat veel onnodige extra’s dus je kunt beter de oudere versie uTorrent 2.2.1 gebruiken. NB. LET OP!! Als je uTorrent 2.2.1 gaat installeren op je computer zorg dan dat je alle vinkjes van de extra programma’s weghaalt op het installatie startscherm. Als je uTorrent 2.2.1  hebt geïnstalleerd moet je naar een zogenaamde Torrent website gaan zoals The Pirate Bay, Mininova of isoHunt. Hier kun je zoeken naar de film of het album wat je graag wilt downloaden. Vervolgens moet je het bijbehorende Torrent bestandje downloaden. Dit Torrent bestandje moet je vervolgens openen met je torrent programma waarna het  downloaden start.


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie computers

Hoe maak ik een nieuwe map aan voor mijn documenten?

Instructies voor het aanmaken van een nieuwe map

Wordfeud; competitie, plezier en uitdaging

Zo kun je competie spelen met het spelletje wordfeud

Hoe je geld kunt verdienen met Google AdSense

Dit artikel legt stap voor stap uit hoe je geld kunt verdienen met je website! Meld je vandaag nog aan bij Google AdSense!

Hoe werkt de Microsoft Exchange Server?

Ook wij gaan eindelijk werken met de Microsoft Exchange Server maar hoe werkt de Microsoft Exchange Server?

Moet ik overstappen van Windows 7 naar Windows 8?

Windows 7 vs Windows 8

Mac OS X Snow Leopard of Windows 7?

Vergelijking tussen 2 nieuwe besturingssystemen

Product information management systemen worden steeds belangrijker voor het efficient beheren van complexe value chains

In een wereld waarin value chains zich uitspreiden over meerdere landen, verschillende talen en de administratie van productinformatie in verschillende systemen gedaan wordt, is het effectief beheren van productinformatie voor veel bedrijven een zware uitdaging.

Goldmember op Hyves

Hyves... Het is gratis maar dat hoeft 't niet te zijn. Je kan namelijk Goldmember worden. Het belangrijkste voordeel daarbij is dat je toegang hebt tot vele extra's!

Internet Explorer werkt niet goed meer met pop up schermen

Internet Explorer 8 werkt niet meer wanneer je een nieuw scherm wilt openen

Wat is Mozilla Organization gratis internet software?

De Mozilla Organization zet zich in voor een vrij en open internet d.m.v. gratis internet software.

Automatiseer je zakelijke en privéleven met ifttt!

Dit artikel beschrijft uitgebreid de mogelijkheden van ifttt.

Maak van je laptop een wifi hotspot!

Wist je dat je heel gemakkelijk van je laptop een hotspot kan maken?

Ik wil een tablet aanschaffen... Lees hier enkele tips!

Iets meer info over de verschillende soorten tablets voor de leek.

Social media

Social media

Wat is malware?

In dit artikel staat beschreven wat malware is, hoe je het kunt verwijderen van je computer en hoe je het buiten de deur houdt.

Wachtwoord versleutelen in php

Een handige functie die een wachtwoord onomkeerbaar versleutelt en niet zomaar te ontcijferen valt.

Hoe besparen op de kosten van Laser Cartridges?

Ervaar het beste resultaat met uw afdrukken door het installeren tonercartridge broer gewinkeld bij Gocartridge.

Hoe verbeter je de prestaties van een Dell XPS 15 accu?

Dell accu

Kan virusscanner of ander programma niet verwijderen!

Lees hier stap voor stap hoe u een programma of virusscanner kunt verwijderen

De datum vinden waarop een website voor de eerste keer online was

Hoe oud is een bepaalde website? In dit artikel zal ik je via een handig trucje uitleggen hoe je de eerste datum vindt waarop een webpagina online was.

Coton Candy, computer ter grote van een USB-stick

De nieuwe Coton Candy is een computer ter grote van een USB-stick die in ieder beeldscherm of televisie ingeplugd kan worden.

Gratis apps voor Android Tablet en Smartphone

De leukste gratis apps voor het Google Android besturingssysteem.

Hoe werkt een computer, hoe werkt optellen op een computer

Iedereen werkt tegenwoordig met een computer maar hoe werkt een computer eigenlijk.

Leven zonder internet en toch digitaal verbonden zijn.

Jonge mensen weten niet beter of het internet is iets wat altijd al bestaan heeft. Ze staan er niet eens bij stil dat het internet constant in stand gehouden moet worden door mensen en niet iets is wat van nature aanwezig is en waar je je alleen maar door middel van een “device” op aanmelden moet.

Top 10 slechtste Apple producten

De top 10 slechtste apple producten ooit gemaakt.