Waar moet u opletten bij het aankopen van een Computer of laptop?


Publicatie datum:

Tips bij het kopen van een computer of laptop

Gesponsorde koppelingen

In dit artikel leest u waar u op moet letten bij het aankopen van een computer of laptop. Welke specificaties zijn belangrijk en welke wat minder, waarom kun je met de ene laptop wel gamen en met de andere totaal niet. Lees dit en meer in mijn artikel!

Regelmatig kom ik bij klanten die net een nieuwe computer of laptop hebben besteld en niet goed weten waarom de computer of laptop niet goed werkt. Na dat ik de computer opstart zie ik vaak direct al wat het probleem is, ze hebben een computer of laptop gekocht waar ze niet mee kunnen doen wat ze er eigenlijk mee zouden willen doen.

Zo was ik laatst bij een jongen die een game laptop gekocht dacht te hebben, maar spelletjes spelen op die laptop was niet mogelijk, na dat ik de computer opgestart had zag ik dat hij een onboard chip had van Intel. Dit is een standaard chipset, niks miss mee maar niet geschikt voor het spelen van nieuwe zware games. Toen ik heb vroeg wat hij voor de laptop betaald had zei hij dat hij een goede deal had kunnen maken en hij had de laptop voor 750euro kunnen kopen, volgens de verkoper kon hij makkelijk de nieuwste spellen spelen en was dat allemaal geen probleem. Nu bleek echter dat dit niet kon omdat hij een standaard onboard videokaart had van Intel. Deze jongen heeft zijn laptop voor 450euro verkocht en heeft voor minder geld een laptop gekocht waar hij wel mee kan gamen. Deze jongen is dan ook de reden voor mijn artikel.

Mijn naam is Rudolf Bloemendal, ondernemer en eigenaar van Gelre Computers. Gelre Computers is een computerwinkel in Winterswijk, gespecialiseerd in het repareren en installeren van computers en laptops.

Waar moet je opletten bij de aankoop van een computer of laptop?
- Om te beginnen moet je kijken naar je budget, hoeveel geld heb je te besteden en wat kun je er voor kopen. Voor minder dan 200euro heb je eigenlijk geen nieuwe laptop, probeer die dus ook niet te zoeken want dat zijn geen goede laptops.
- Bedenk goed wat u met de laptop wilt gaan doen. Wilt u er spelletjes mee spelen, foto'sven videos bewerken, of uw administratie mee kunnen doen? Dit is belangrijk omdat u anders een laptop koopt waar u niet mee kan doen wat u er mee zou willen doen.
- Voor video's en spelletjes raad ik altijd een quad core aan van Intel of AMD. Voor andere dingen kunt u prima wegkomen met een dual core.
- Het geheugen moet eigenlijk altijd minimaal 2gb zijn en max 6gb zijn. Meer dan 6gb geheugen biedt geen voordelen voor de gemiddelde gebruiker. Bewerk je foto's of speel je games? Dan heb je meer aan 8gb of misschien zelfs 12gb.
- Hoe groot moet de harde schijf zijn? En hoe snel? Overweeg een SSD harde schijf omdat deze simpelweg veel sneller zijn, heeft u veel opslagcapaciteit nodig? Koop er dan een losse harde schijf bij van 7200RPM.
- En tot slot de videokaart, gaat u foto's/video;s bewerken of gamen? Dan heeft u meer aan een 2GB GDDR5 videokaart. Anders is een standaard chipset van Intel voldoende.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie computers

Online Boggle Nederlands, Ruzzle Nederlands

Lees hier hoe je online Boggle in het Nederlands kunt spelen

Een defecte Laptop LCD Scherm

Deze tutorial laat zien hoe het verwijderen van een laptop lcd, en hoe je een scherm van de laptop te vervangen. Je zou kunnen overwegen het vervangen van uw scherm van de laptop als je dode pixels, of een gebarsten scherm, of als het scherm niet reageert op alles.

Drempels voor ouderen om online te bestellen

Drempels voor ouderen om online te bestellen.

Excel 2003

Met behulp van dit artikel wegwijs geraken in Excel 2003!

Simpel backuppen van SQL Express databases

Eenvoudig backuppen van SQL Express databases via een freeware tool.

Met Wordpress een website voor je bedrijf

Met Wordpress maak je snel, een vakkundig en mooie website. Prima voor je bedrijf, maar ook voor een persoonlijke site.

Hoe verkopen op tweedehands sites?

verkopen tweedehands

Wachtwoord versleutelen in php

Een handige functie die een wachtwoord onomkeerbaar versleutelt en niet zomaar te ontcijferen valt.

Ik Twitter, jij Twittert, Wij Twitteren

Twitter jij je ook suf gedurende de dag? Ik wel. Gemiddeld gaan er zo'n 200-300 berichten uit naar 16.000 volgers. Blauwe vingers als gevolg. Of.?

Pimp je website: verbeter de navigatie

Een goed georganiseerde website zorgt er voor dat bezoekers op je site blijven. Als de navigatie van je website niet goed werkt, of te ingewikkeld is, zullen bezoekers je site al snel verlaten. Bij het ontwerpen van je website is het daarom belangrijk rekening te houden met hoe een bezoeker denkt, doet en reageert.

Backup en Recovery in SQL Server Management Studio

Hoe maak je een backup in Sql Server Management Studio en hoe recover je het weer

Hoe kun je draadloos printen met een bedrade netwerkprinter?

Draadloos printen met de bedrade Hp Officejet Eprinter netwerkprinter en Google Cloud Print.

Goedkope tablet Keyboard Dock, het beste tablet Keyboard Dock

Met een goedkope tablet Keyboard Dock maak ik mijn tablet pc in een handomdraai veel productiever.

Linkbuilding en SEO

Met linkbuilding kunt u uw positie in de zoekmachine vergroten. Meer gratis bezoekers naar uw website dus..

Goldmember op Hyves

Hyves... Het is gratis maar dat hoeft 't niet te zijn. Je kan namelijk Goldmember worden. Het belangrijkste voordeel daarbij is dat je toegang hebt tot vele extra's!

Social media, plaag of zegen?

tegenwoordig kun je eigenlijk al niet meer zonder het lidmaatschap van een socialmedia site, maar wat zijn nu de voor en nadelen?

Access 2003: queries en formulieren

Access 2003: queries en formulieren

Fractals

Het wiskundige figuur 'fractal' en de toepassingen

Hacken: Legaal of Illegaal?

Met het recente lekken van wikileaks en het oppakken van Julian Assange is de discussie voluit aan de gang, is hacken legaal als het gaat over informatievordering en hoe ver mag je gaan?

Tips bij het aanschaffen van een computer

Het aanschaffen van een computer, hoe pak ik dit aan?

Backup van uw computer - basiskennis

Wat moet u weten over de backup van uw computer?

HELP! Een blauw scherm en uw computer houdt ermee op?

Na vandaag niet te veel geld meer betalen voor dat probleem!

Mac OS X Snow Leopard of Windows 7?

Vergelijking tussen 2 nieuwe besturingssystemen

Top 10 slechtste Apple producten

De top 10 slechtste apple producten ooit gemaakt.

2 Manieren om je ip adres te vinden

Het vinden van je ip adres kan nog best lastig zijn, in dit artikel geef ik een stappenplan voor het vinden van zowel je interne- als externe ip-adres.