Mijn ervaringen met Linux Ubuntu


Publicatie datum:

Hier vind je mij ervaring met Linux Ubuntu

Gesponsorde koppelingen

Ik heb in bijna 1000 woorden mijn ervaringen met Linux Ubuntu beschreven, de goede ervaringen die ik er allemaal mee heb, maar ook de kleine nadelen zoals dat je Google veel nodig hebt. Er staan geen lastige termen in.

Mijn ervaringen

 

Mijn ervaringen in Linux Ubuntu, hoe zullen we die verwoorden? Ik gebruik Ubuntu ondertussen al een paar weken en het bevalt me prima! Het is sneller dan Windows XP ik heb geen virusscan nodig en het uiterlijk word ook net wat ik uit kies, kortom Ubuntu is perfecte software.

Lastige kanten

Linux heeft zijn lastige kanten die mensen afschrikt om van de overdreven gebruiksvriendelijk Windows af te komen, wat eigenlijk vreselijk is. Bij Linux heb je zoveel gemakken, daar kan de software van Microsoft echt niet tegen op.

Software installeren

Als je bij Toepassingen op Installeren/Verwijderen klikt kun je je software verwijderen, zoals in het configuratiescherm van Windows waar je later dan ook nog op Software moet klikken. Bij installeren/verwijderen vind je een lange lijst met software, het meeste is niet geïnstalleerd maar wanneer jij hem aankruist en dan klikt op Wijzigingen doorvoeren word het gelijk geïnstalleerd.

Verandering

In Linux zitten standaard best leuke spelletjes, maar er zijn ook genoeg spellen bij te downloaden en is het niet leuk genoeg dan kun je er op het Word Wide Web (internet) vast nog wel iets bij vinden. In Ubuntu begin je zonder codecs, dit houd in dat je geen MP3 bestanden kan afspelen, geen zorgen bij het installeren/verwijderen staan genoeg codecs om 9 van de 10 bestaande programma's te installeren, lukt het niet is er altijd nog Real Player (ook mogelijk in Windows) die ook voor Linux bestaat.

Office mogelijkheden

Op de plaats van Microsoft Office vinden we OpenOffice.org-Suite waarin programma's zitten met de zelfde mogelijkheden.

Audio en Video

In het menu vinden we diverse dingen, laten we bovenaan beginnen. We beginnen met Audio en Video, hier vind je programma's voor het afspelen van muziek, video maar ook programma's om deze dingen aan te passen, zelfs als je goed zoekt een programma om een eigen mp3 te maken, die in tegenstelling tot Windows programma's allemaal volledig gratis zijn!

Educatief

Onder Audio en Video vinden we Educatief, voor iedereen die niet weet wat educatief inhoud, dat houd in dat het leerzaam is. Ik vind Educatief meer een onderdeel voor kinderen tot ongeveer 14 jaar, maar er zitten ook een paar leuke programma's tussen voor volwassenen. Bij educatief vinden we een sterrenkijker, die je dagelijks kan updaten en een programma om met 10 vingers te leren typen.

Grafisch

Na Educatief komen we al heel snel bij grafisch, hier vinden we het programma GIMP die veel weg heeft van Photoshop maar hier kun je ook diverse andere programma's plaatsen om dingen op te maken, zoals foto's. Ik zelf heb hier nu 30 programma's staan die stuk voor stuk allemaal echt super handig zijn!

Hulpmiddelen

Dan komen we bij Hulpmiddelen, een hele belangrijke bij sommige dingen. Bij hulpmiddelen staat het terminalvenster die je regelmatig nodig zal gaan hebben, hoe je die kan besturen is overal op internet wel te vinden, en hoe ingewikkeld het ook klinkt is het helemaal niet moeilijk. Bij hulpmiddelen vinden we ook een calculator en een paar handige tools voor dingen als wiskunde.

Internet

Nu zijn we aangekomen bij internet, hier staan je browser, de programma's voor je e-mail en de programma's om downloads mee uit te voeren, standaard is er ook al wat geïnstalleerd voor het downloaden van Torrents, en nu moet ik bekennen dat die programma's er prima uit zien en prima werken, als browser is de vertrouwde Mozilla Firefox geïnstalleerd en in de softwarelijst vinden we ook Thunderbird terug. Bij internet vinden we ook nog messenger programma's voor dingen als MSN, Yahoo en AOL, even uitvinden en alle verschillende messengers werken.

Office

Na internet komen we bij voor veel mensen een zeer belangrijk deel, Office. In office staat standaard OpenOffice.org 2.0, nu geef ik de voorkeur aan 3.0 en heb daarom de download veranderd, even googelen en je hebt het zo voor elkaar. In office vind je programma's die je kunt gebruiken bij de boekhouding en andere diverse dingen die handig kunnen zijn als je bijvoorbeeld een eigen bedrijf hebt. Bij de software die standaard te downloaden is staan nog honderden programma's waarmee je je prima zal redden op het gebied van kantoor artikelen.

Ontwikkeling

Als we uit office komen gaan we door naar ontwikkeling, hier vind je een html editor en een paar programma's die je kunt gebruiken bij simpele ontwikkelingen, heb je niet veel verstand van de computer zul je hier zeer weinig tijd in doorbrengen, anders kun je er nog programmeren.

Overig

Na de ontwikkelingen komen we bij Overig waar je uiteraard overige programma's vind, hier staan de programma's die echt niet in een andere categorie paste. Hier staan bij mij nu 6 programma's en ik ben voor een uitprobeer project best aan het uitproberen geweest, deze komt dus zeer weinig in gebruik voor.

Spelletjes

Na overig komen we bij Spelletjes, hier vind je zoals je al gelijk weet spelletjes, de spelletjes in Ubuntu zijn zeer divers en voor alle leeftijden, je kunt er vinden waar je zelf vin in hebt, en wil je liever iets anders dan ga je er even naar op zoek, bij Linux en programma's die er niet lijken te zijn is Google je beste vriend.

Systeemgereedschap

Na het spelletjes gedeelte zijn we beland bij Systeemgereedschap, dat is een behoorlijke mond vol denk je dan, eigenlijk valt het mee, hier vind je een soort van Configuratiescherm zoals je hem van Windows kent alleen Software is verdwenen en het is in het Configuratiescherm toch gebruikersvriendelijker dan Windows.

Toegankelijkheid

De laatste alweer, toegankelijkheid. Hier kun je systeemeigenschappen aanpassen om dingen moeilijk te maken, zoals het blokkeren van sites voor kleine kinderen of het versimpelen van bepaalde dingen die je zelf handig vind.

Wine

Als je niet zonder een aantal programma's uit Windows kan hebben we nog de mogelijkheid voor het programma Wine, hierin kun je programma's installeren die in Windows normaal zijn en vanuit Wine kun je die ook afspelen.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 3

Meer uit de categorie computers

Internet plat

kan het internet stuk? Wat moet een terrorist doen om het internet plat te leggen

Hoe kun je goedkoop aan originele HP inkt cartridges komen?

Een goedkope nieuwe inkt jetprinter is heel makkelijk te vinden vandaag de dag. De HP deskjet 1010 Inkjetprinter bijvoorbeeld is te koop voor het luttele bedrag van €31.46.

USB 3.0. Wat is het ?

Iedereen kent de befaamde USB poort wel. Maar sinds een tijdje is er al USB 3.0.

Communicatie van het moederbord in uw PC.

In dit artikel wordt omschreven hoe de componenten van een moederbord communiceren met elkaar!

Twee absolute toppunten van een VPS nader benoemt

Veeleisende website eigenaren zweren erbij, een VPS of ook wel virtual private server. Anders dan de shared hosting pakketten die door de massa worden afgenomen, is een VPS voor de echte web hosters.

Goldmember op Hyves

Hyves... Het is gratis maar dat hoeft 't niet te zijn. Je kan namelijk Goldmember worden. Het belangrijkste voordeel daarbij is dat je toegang hebt tot vele extra's!

Hoe kan ik online spelletjes spelen?

Wat zijn de mogelijkheden voor het online spelen van allerlei soorten spelletjes?

Blogging tips en advies

In dit artikel vind je handige tips en belangrijk advies over het goed opzetten van een blog! Voorkom beginnersfouten en trek veel bezoekers!

De zwakke punten van een passieve bodyscanner

Zwakke punten van passieve bodyscanner

Sorteren en filteren in Excel 2003

Sorteren of filteren in Excel? Leer het hier!

Pimp je website: kleuren en thema's

Voor een website geldt hetzelfde als bij het solliciteren naar een baan: de eerste indruk is doorslaggevend. Als je succes wilt, moet je site er dan ook aantrekkelijk en professioneel uitzien. Maar hoe bereik je dat?

5 manieren om Google Adsense inkomsten te verhogen

Hoe haal je meer uit Google Adsense?

TV kijken op tablet, laptop, pc via KPN

Lees hier hoe u oa. tv kunt kijken via KPN op bijv. laptop en tablet!

Je eigen website!

Je eigen website maken! Aantal tips:

Top 10 websites: als je je verveelt.

Top 10 websites: als je je verveelt.

De nieuwe computermaatschappij ook in de zorg?

De computer wordt steeds belangrijker in de zorg.

Pimp je website: verbeter de gebruikersvriendelijkheid

Het maakt niet uit hoe briljant het ontwerp van je website is, als de inhoud van je site moeilijk te bereiken is dan is je site van weinig nut. In dit artikel volgen enkele tips om de gebruikersvriendelijkheid van je website te verbeteren.

Hoe functioneren de bodyscanners die gebruikt worden op vliegvelden?

Bodyscanners die wapens detecteren.

Goedkope tablet, Archos Arnova tablet, Tablet-pc

Alles over de Archos Arnova 10d G3 10,1

Websites reviewen als affiliate

Websites reviewen, een goede tip voor de affiliate

Authenticatie en autorisatie in SQL Server Management Studio

Hoe kun je gebruik maken van authenticatie en autorisatie in Sql Server Management Studio

Een gratis iPad voor iedereen met de Gratis iPad Partij

Stem ook op de Gratis iPad Partij, stem voor een gratis iPad voor iedereen.

Wordfeud; competitie, plezier en uitdaging

Zo kun je competie spelen met het spelletje wordfeud

Hoe werkt Google?

Een heldere uitleg van de werking van Google.

Hoe werkt kortingscode bol.com

Met de kortingscode van bol.com koop je voordelig boeken, CD's, DVD & Blu-Ray, Speelgoed, Games etc.