Mijn ervaringen met Linux Ubuntu


Publicatie datum:

Hier vind je mij ervaring met Linux Ubuntu

Gesponsorde koppelingen

Ik heb in bijna 1000 woorden mijn ervaringen met Linux Ubuntu beschreven, de goede ervaringen die ik er allemaal mee heb, maar ook de kleine nadelen zoals dat je Google veel nodig hebt. Er staan geen lastige termen in.

Mijn ervaringen

 

Mijn ervaringen in Linux Ubuntu, hoe zullen we die verwoorden? Ik gebruik Ubuntu ondertussen al een paar weken en het bevalt me prima! Het is sneller dan Windows XP ik heb geen virusscan nodig en het uiterlijk word ook net wat ik uit kies, kortom Ubuntu is perfecte software.

Lastige kanten

Linux heeft zijn lastige kanten die mensen afschrikt om van de overdreven gebruiksvriendelijk Windows af te komen, wat eigenlijk vreselijk is. Bij Linux heb je zoveel gemakken, daar kan de software van Microsoft echt niet tegen op.

Software installeren

Als je bij Toepassingen op Installeren/Verwijderen klikt kun je je software verwijderen, zoals in het configuratiescherm van Windows waar je later dan ook nog op Software moet klikken. Bij installeren/verwijderen vind je een lange lijst met software, het meeste is niet geïnstalleerd maar wanneer jij hem aankruist en dan klikt op Wijzigingen doorvoeren word het gelijk geïnstalleerd.

Verandering

In Linux zitten standaard best leuke spelletjes, maar er zijn ook genoeg spellen bij te downloaden en is het niet leuk genoeg dan kun je er op het Word Wide Web (internet) vast nog wel iets bij vinden. In Ubuntu begin je zonder codecs, dit houd in dat je geen MP3 bestanden kan afspelen, geen zorgen bij het installeren/verwijderen staan genoeg codecs om 9 van de 10 bestaande programma's te installeren, lukt het niet is er altijd nog Real Player (ook mogelijk in Windows) die ook voor Linux bestaat.

Office mogelijkheden

Op de plaats van Microsoft Office vinden we OpenOffice.org-Suite waarin programma's zitten met de zelfde mogelijkheden.

Audio en Video

In het menu vinden we diverse dingen, laten we bovenaan beginnen. We beginnen met Audio en Video, hier vind je programma's voor het afspelen van muziek, video maar ook programma's om deze dingen aan te passen, zelfs als je goed zoekt een programma om een eigen mp3 te maken, die in tegenstelling tot Windows programma's allemaal volledig gratis zijn!

Educatief

Onder Audio en Video vinden we Educatief, voor iedereen die niet weet wat educatief inhoud, dat houd in dat het leerzaam is. Ik vind Educatief meer een onderdeel voor kinderen tot ongeveer 14 jaar, maar er zitten ook een paar leuke programma's tussen voor volwassenen. Bij educatief vinden we een sterrenkijker, die je dagelijks kan updaten en een programma om met 10 vingers te leren typen.

Grafisch

Na Educatief komen we al heel snel bij grafisch, hier vinden we het programma GIMP die veel weg heeft van Photoshop maar hier kun je ook diverse andere programma's plaatsen om dingen op te maken, zoals foto's. Ik zelf heb hier nu 30 programma's staan die stuk voor stuk allemaal echt super handig zijn!

Hulpmiddelen

Dan komen we bij Hulpmiddelen, een hele belangrijke bij sommige dingen. Bij hulpmiddelen staat het terminalvenster die je regelmatig nodig zal gaan hebben, hoe je die kan besturen is overal op internet wel te vinden, en hoe ingewikkeld het ook klinkt is het helemaal niet moeilijk. Bij hulpmiddelen vinden we ook een calculator en een paar handige tools voor dingen als wiskunde.

Internet

Nu zijn we aangekomen bij internet, hier staan je browser, de programma's voor je e-mail en de programma's om downloads mee uit te voeren, standaard is er ook al wat geïnstalleerd voor het downloaden van Torrents, en nu moet ik bekennen dat die programma's er prima uit zien en prima werken, als browser is de vertrouwde Mozilla Firefox geïnstalleerd en in de softwarelijst vinden we ook Thunderbird terug. Bij internet vinden we ook nog messenger programma's voor dingen als MSN, Yahoo en AOL, even uitvinden en alle verschillende messengers werken.

Office

Na internet komen we bij voor veel mensen een zeer belangrijk deel, Office. In office staat standaard OpenOffice.org 2.0, nu geef ik de voorkeur aan 3.0 en heb daarom de download veranderd, even googelen en je hebt het zo voor elkaar. In office vind je programma's die je kunt gebruiken bij de boekhouding en andere diverse dingen die handig kunnen zijn als je bijvoorbeeld een eigen bedrijf hebt. Bij de software die standaard te downloaden is staan nog honderden programma's waarmee je je prima zal redden op het gebied van kantoor artikelen.

Ontwikkeling

Als we uit office komen gaan we door naar ontwikkeling, hier vind je een html editor en een paar programma's die je kunt gebruiken bij simpele ontwikkelingen, heb je niet veel verstand van de computer zul je hier zeer weinig tijd in doorbrengen, anders kun je er nog programmeren.

Overig

Na de ontwikkelingen komen we bij Overig waar je uiteraard overige programma's vind, hier staan de programma's die echt niet in een andere categorie paste. Hier staan bij mij nu 6 programma's en ik ben voor een uitprobeer project best aan het uitproberen geweest, deze komt dus zeer weinig in gebruik voor.

Spelletjes

Na overig komen we bij Spelletjes, hier vind je zoals je al gelijk weet spelletjes, de spelletjes in Ubuntu zijn zeer divers en voor alle leeftijden, je kunt er vinden waar je zelf vin in hebt, en wil je liever iets anders dan ga je er even naar op zoek, bij Linux en programma's die er niet lijken te zijn is Google je beste vriend.

Systeemgereedschap

Na het spelletjes gedeelte zijn we beland bij Systeemgereedschap, dat is een behoorlijke mond vol denk je dan, eigenlijk valt het mee, hier vind je een soort van Configuratiescherm zoals je hem van Windows kent alleen Software is verdwenen en het is in het Configuratiescherm toch gebruikersvriendelijker dan Windows.

Toegankelijkheid

De laatste alweer, toegankelijkheid. Hier kun je systeemeigenschappen aanpassen om dingen moeilijk te maken, zoals het blokkeren van sites voor kleine kinderen of het versimpelen van bepaalde dingen die je zelf handig vind.

Wine

Als je niet zonder een aantal programma's uit Windows kan hebben we nog de mogelijkheid voor het programma Wine, hierin kun je programma's installeren die in Windows normaal zijn en vanuit Wine kun je die ook afspelen.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 3

Meer uit de categorie computers

Hoe vind je hulp voor Microsoft Office?

Gratis hulp van www.microsoft.com klantenservice, ’t kan!

Mac vs PC - Apple vs Microsoft

Verschil tussen Apple computers/laptops en (Microsoft) PC's

Kun je iedereen vinden waar je een foto van hebt?

Kan iedereen die met een foto op internet staat met gratis screening software gevonden worden?

Een online familie agenda delen met Dayhaps

Gratis een online familie agenda maken en delen. Eenvoudig een agenda beheren met het gezin.

Goedkope tablet, Archos Arnova tablet, Tablet-pc

Alles over de Archos Arnova 10d G3 10,1

Linkbuilding en SEO

Met linkbuilding kunt u uw positie in de zoekmachine vergroten. Meer gratis bezoekers naar uw website dus..

Webdesign

Wat is webdesign,waar gebruik je het voor en wie maakt het. Dat is wat we gaan behandelen in dit artikel.

Excel 2003 - Grafieken

Hoe maak -of pas je een grafiek aan in Excel? Hier wordt het uitgelegd!

Biometrische beveiliging voor beginners

Wat houdt biometrie in en waar kan het voor gebruikt worden?

Spam voorkomen op een contactformulier

Een informatief artikel over hoe je op een gemakkelijke manier een contactformulier kan beveiligen tegen spambots.

Sorteren en filteren in Excel 2003

Sorteren of filteren in Excel? Leer het hier!

Hoe maak ik een nieuwe map aan voor mijn documenten?

Instructies voor het aanmaken van een nieuwe map

Leven zonder internet en toch digitaal verbonden zijn.

Jonge mensen weten niet beter of het internet is iets wat altijd al bestaan heeft. Ze staan er niet eens bij stil dat het internet constant in stand gehouden moet worden door mensen en niet iets is wat van nature aanwezig is en waar je je alleen maar door middel van een “device” op aanmelden moet.

Goldmember op Hyves

Hyves... Het is gratis maar dat hoeft 't niet te zijn. Je kan namelijk Goldmember worden. Het belangrijkste voordeel daarbij is dat je toegang hebt tot vele extra's!

Conclusie LaCie network space 2 1TB

Uitleg over de werking van de LaCie Networkspace 2.

.srt-files

Een bestandsextensie die ondertitels bevat voor een videobestand

Zoekmachinemarketing

Hoe gebruikt u zoekmachines eenvoudig voor uw online marketingcampagnes?

Wie is de geestelijke “vader” van BitTorrent, uTorrent en andere gratis Torrent download programma’s

Met gratis Torrent programma’s kun je gratis op een heel groot aantal websites alle films en muziek kan downloaden.

HP touchpad, HP tablet, HP mini laptop

In dit artikel lees je alles over de nieuwe HP Touchpad, met WebOS als besturingssysteem.

Leestekens op toetsenbord kloppen niet meer.

Als de leestekens van het toetsenbord niet meer overeenkomen.

Blogging tips en advies

In dit artikel vind je handige tips en belangrijk advies over het goed opzetten van een blog! Voorkom beginnersfouten en trek veel bezoekers!

BYOD: “Bring Your Own Device” :Met je eigen telefoon, laptop, ipad naar je werk.

BYOD staat voor “Bring Your Own Device”. Steeds meer bedrijven verlangen van (of staan toe aan) hun werknemers dat ze hun eigen computer of telefoon meenemen en gebruiken.

Clouddiensten in Nederland

Clouddiensten in Nederland, bigcloud, Cloud desktop, opslag in de Cloud

Hoe werkt Skype?

Een beknopte uitleg met stap voor stap beschrijving hoe je Skype installeert op je computer en in gebruik neemt.

De werking van een 3D-printer

De werking van een 3D-printer. Hoe gaat het afdrukken van ruimtelijke objecten in zijn werk?