Mijn ervaringen met Linux Ubuntu


Publicatie datum:

Hier vind je mij ervaring met Linux Ubuntu

Gesponsorde koppelingen

Ik heb in bijna 1000 woorden mijn ervaringen met Linux Ubuntu beschreven, de goede ervaringen die ik er allemaal mee heb, maar ook de kleine nadelen zoals dat je Google veel nodig hebt. Er staan geen lastige termen in.

Mijn ervaringen

 

Mijn ervaringen in Linux Ubuntu, hoe zullen we die verwoorden? Ik gebruik Ubuntu ondertussen al een paar weken en het bevalt me prima! Het is sneller dan Windows XP ik heb geen virusscan nodig en het uiterlijk word ook net wat ik uit kies, kortom Ubuntu is perfecte software.

Lastige kanten

Linux heeft zijn lastige kanten die mensen afschrikt om van de overdreven gebruiksvriendelijk Windows af te komen, wat eigenlijk vreselijk is. Bij Linux heb je zoveel gemakken, daar kan de software van Microsoft echt niet tegen op.

Software installeren

Als je bij Toepassingen op Installeren/Verwijderen klikt kun je je software verwijderen, zoals in het configuratiescherm van Windows waar je later dan ook nog op Software moet klikken. Bij installeren/verwijderen vind je een lange lijst met software, het meeste is niet geïnstalleerd maar wanneer jij hem aankruist en dan klikt op Wijzigingen doorvoeren word het gelijk geïnstalleerd.

Verandering

In Linux zitten standaard best leuke spelletjes, maar er zijn ook genoeg spellen bij te downloaden en is het niet leuk genoeg dan kun je er op het Word Wide Web (internet) vast nog wel iets bij vinden. In Ubuntu begin je zonder codecs, dit houd in dat je geen MP3 bestanden kan afspelen, geen zorgen bij het installeren/verwijderen staan genoeg codecs om 9 van de 10 bestaande programma's te installeren, lukt het niet is er altijd nog Real Player (ook mogelijk in Windows) die ook voor Linux bestaat.

Office mogelijkheden

Op de plaats van Microsoft Office vinden we OpenOffice.org-Suite waarin programma's zitten met de zelfde mogelijkheden.

Audio en Video

In het menu vinden we diverse dingen, laten we bovenaan beginnen. We beginnen met Audio en Video, hier vind je programma's voor het afspelen van muziek, video maar ook programma's om deze dingen aan te passen, zelfs als je goed zoekt een programma om een eigen mp3 te maken, die in tegenstelling tot Windows programma's allemaal volledig gratis zijn!

Educatief

Onder Audio en Video vinden we Educatief, voor iedereen die niet weet wat educatief inhoud, dat houd in dat het leerzaam is. Ik vind Educatief meer een onderdeel voor kinderen tot ongeveer 14 jaar, maar er zitten ook een paar leuke programma's tussen voor volwassenen. Bij educatief vinden we een sterrenkijker, die je dagelijks kan updaten en een programma om met 10 vingers te leren typen.

Grafisch

Na Educatief komen we al heel snel bij grafisch, hier vinden we het programma GIMP die veel weg heeft van Photoshop maar hier kun je ook diverse andere programma's plaatsen om dingen op te maken, zoals foto's. Ik zelf heb hier nu 30 programma's staan die stuk voor stuk allemaal echt super handig zijn!

Hulpmiddelen

Dan komen we bij Hulpmiddelen, een hele belangrijke bij sommige dingen. Bij hulpmiddelen staat het terminalvenster die je regelmatig nodig zal gaan hebben, hoe je die kan besturen is overal op internet wel te vinden, en hoe ingewikkeld het ook klinkt is het helemaal niet moeilijk. Bij hulpmiddelen vinden we ook een calculator en een paar handige tools voor dingen als wiskunde.

Internet

Nu zijn we aangekomen bij internet, hier staan je browser, de programma's voor je e-mail en de programma's om downloads mee uit te voeren, standaard is er ook al wat geïnstalleerd voor het downloaden van Torrents, en nu moet ik bekennen dat die programma's er prima uit zien en prima werken, als browser is de vertrouwde Mozilla Firefox geïnstalleerd en in de softwarelijst vinden we ook Thunderbird terug. Bij internet vinden we ook nog messenger programma's voor dingen als MSN, Yahoo en AOL, even uitvinden en alle verschillende messengers werken.

Office

Na internet komen we bij voor veel mensen een zeer belangrijk deel, Office. In office staat standaard OpenOffice.org 2.0, nu geef ik de voorkeur aan 3.0 en heb daarom de download veranderd, even googelen en je hebt het zo voor elkaar. In office vind je programma's die je kunt gebruiken bij de boekhouding en andere diverse dingen die handig kunnen zijn als je bijvoorbeeld een eigen bedrijf hebt. Bij de software die standaard te downloaden is staan nog honderden programma's waarmee je je prima zal redden op het gebied van kantoor artikelen.

Ontwikkeling

Als we uit office komen gaan we door naar ontwikkeling, hier vind je een html editor en een paar programma's die je kunt gebruiken bij simpele ontwikkelingen, heb je niet veel verstand van de computer zul je hier zeer weinig tijd in doorbrengen, anders kun je er nog programmeren.

Overig

Na de ontwikkelingen komen we bij Overig waar je uiteraard overige programma's vind, hier staan de programma's die echt niet in een andere categorie paste. Hier staan bij mij nu 6 programma's en ik ben voor een uitprobeer project best aan het uitproberen geweest, deze komt dus zeer weinig in gebruik voor.

Spelletjes

Na overig komen we bij Spelletjes, hier vind je zoals je al gelijk weet spelletjes, de spelletjes in Ubuntu zijn zeer divers en voor alle leeftijden, je kunt er vinden waar je zelf vin in hebt, en wil je liever iets anders dan ga je er even naar op zoek, bij Linux en programma's die er niet lijken te zijn is Google je beste vriend.

Systeemgereedschap

Na het spelletjes gedeelte zijn we beland bij Systeemgereedschap, dat is een behoorlijke mond vol denk je dan, eigenlijk valt het mee, hier vind je een soort van Configuratiescherm zoals je hem van Windows kent alleen Software is verdwenen en het is in het Configuratiescherm toch gebruikersvriendelijker dan Windows.

Toegankelijkheid

De laatste alweer, toegankelijkheid. Hier kun je systeemeigenschappen aanpassen om dingen moeilijk te maken, zoals het blokkeren van sites voor kleine kinderen of het versimpelen van bepaalde dingen die je zelf handig vind.

Wine

Als je niet zonder een aantal programma's uit Windows kan hebben we nog de mogelijkheid voor het programma Wine, hierin kun je programma's installeren die in Windows normaal zijn en vanuit Wine kun je die ook afspelen.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 3

Meer uit de categorie computers

De mooiste gratis wallpapers, hd wallpaper, free wallpaper

De mooiste gratis HD wallpapers voor jouw verzamelt met directe downloadlink.

Refurbished Laptops en Toelatingseisen

Dit betekent dat als een refurbished laptop bedrijf hier lid van is dat deze dan ook echt betrouwbaar is in de handelingen die zij uitvoeren.

Twee absolute toppunten van een VPS nader benoemt

Veeleisende website eigenaren zweren erbij, een VPS of ook wel virtual private server. Anders dan de shared hosting pakketten die door de massa worden afgenomen, is een VPS voor de echte web hosters.

Linkbuilding en SEO

Met linkbuilding kunt u uw positie in de zoekmachine vergroten. Meer gratis bezoekers naar uw website dus..

Pimp je website: verbeter de navigatie

Een goed georganiseerde website zorgt er voor dat bezoekers op je site blijven. Als de navigatie van je website niet goed werkt, of te ingewikkeld is, zullen bezoekers je site al snel verlaten. Bij het ontwerpen van je website is het daarom belangrijk rekening te houden met hoe een bezoeker denkt, doet en reageert.

Het belang van webdesign

Als je in deze tijd zelf ondernemer bent, of je nu een wat grotere zaak runt, of dat je als ZZP-er aan de slag bent, het belang van gevonden worden door je klanten is groot. Veel mogelijke klanten die een bepaald product zoeken, of een bepaalde dienst nodig hebben, kijken allereerst op het internet wat er zoal aan aanb

Microsoft office software

Werelds meest bekende zakelijke software.

Coton Candy, computer ter grote van een USB-stick

De nieuwe Coton Candy is een computer ter grote van een USB-stick die in ieder beeldscherm of televisie ingeplugd kan worden.

Wat zijn Solid State Disks ?

Solid State Disks zijn de opvolgers van de tradionele harde schijf ? Maar wat zijn ze, en hoe werken ze ?

Waar kan ik goedkoop webhosting kopen?

Voor je webhosting koopt vergelijk je best de prijzen. We laten je zien waar je dit kan doen.

Goedkoop labels printen, gratis labelprint software

Bespaar duizenden euro’s. Goedkoop labels printen met gratis Database gestuurde labelprint software.

Alles over de Xbox 360

Hier van alles over de xbox 360, een spelcomputer.

De Logitech G700 Wireless Gaming muis.

We nemen een kijkje naar de allernieuwste, draadloze gaming-muis van Logitech. De G700.

Omegle, talk to strangers!

Omegle, chatten met vreemden over de hele wereld

Bouw je eigen computer.

Hoe bouw je je eigen computer, waar haal je de onderdelen en hoe weet je wat je nodig hebt?

De wereld van internet en media

De wereld van het Internet.....

Autodesk 123D

Leuke CAD software voor thuis

Internetmarketing, ben jij gemotiveerd?

De rol van motivatie bij een succesvolle internet ondernemer

De keuze voor een e-reader of een boek.

De ontwikkeling van techniek staat niet stil. Gaan we hierin mee of houden we vast aan iets wat goed voelt.

Social media, plaag of zegen?

tegenwoordig kun je eigenlijk al niet meer zonder het lidmaatschap van een socialmedia site, maar wat zijn nu de voor en nadelen?

.srt-files

Een bestandsextensie die ondertitels bevat voor een videobestand

Bestanden downloaden van FTP in Windows Server 2008

Veel mensen krijgen bij het downloaden van bestanden van een externe bron in Windows Server 2008 de melding dat er een probleem is met de beveiliging.

Over virtual reality

Belangrijke aspecten van virtual reality, van definiëring tot aandachtspunten.

Gratis opensource besturingssysteem Linux Mint als vervanger voor Windows XP

Ben je ook klaar met Windows, stap nu heel makkelijk over op Linux

Tips bij het optimaliseren van uw website voor zoekmachines als Google

U wilt gevonden worden op het web en dit artikel vertelt u hoe.